Koupit
Pestrý výběr dvaceti dobrodružných komiksových příběhů více než tuctu českých a československých výtvarníků.

Obsahuje:
Úvodní text - Michal Moravec

Na vlně 57 metrů - Petr Barč (námět Otakar Batlička)
Velkej vandr - Petr Podhrázký, Petr Barč
Zasyčte, Hotte! - Vladimír Tučapský
Zajatec - Ladislav Langpaul, Jozef Schek
Poklad Inků - Jozef Schek
Čipekwe - Petr Modlitba
Orlí hnízdo - Jiří Grbavčic (námět Charles Dickens)
Poslední prohra Calvina Kenta - Dan Růžička (námět František Lev)
Ocelová hrobka - Bohumil Konečný (námět Otakar Batlička)
Kapitán Necita - Karel Zeman (námět Otakar Batlička)
Krádež diamantů - Jaromír Vraštil (námět Otakar Batlička)
Stoupání na horu - Pavel Čech (námět E. T. Seton)
Skok - Ladislav Říha (námět Fritz Steuben)
Sokolí oko - Ladislav Říha (námět Karel May)
Rudé houně - Michal Moravec, Miroslav Pospíšil (námět Jaroslav Moravec)
Ostrov v Sargasovém moři - Miloslav Havlíček (námět Robert Kraft)
Strach - Miroslav Schönberg, Jiří Filípek
Oliver Ward - Jiří Zimčík (námět Otakar Batlička)
Otrávený šíp - Jozef Zálabský (námět Otakar Batlička)
Chytrý Farguson - Jozef Zálabský (námět Otakar Batlička)

Medailony kreslířů
Dobrodružství, romantika, záhady (publicistika) - Milan Krejčí

Scénář
Jozef Babušek (Jozef Schek), Petr Barč, Pavel Čech, Jiří Filípek, Jiří Grbavčic, Miloslav Havlíček, Bohumil Konečný (Bimba), Ladislav Langpaul, Petr Modlitba, Michal Moravec, Petr Podhrázký, Miroslav Pospíšil, Ladislav Říha, Dan Růžička, Miroslav Schönberg, Vladimír Tučapský (key), Jaromír Vraštil, Josef Zálabský, Karel Zeman, Jiří Zimčík
Předloha
Otakar Batlička
Art
Jozef Babušek (Jozef Schek), Petr Barč, Pavel Čech, Jiří Filípek, Jiří Grbavčic, Miloslav Havlíček, Bohumil Konečný (Bimba), Petr Modlitba, Miroslav Pospíšil, Ladislav Říha, Dan Růžička, Vladimír Tučapský (key), Jaromír Vraštil, Josef Zálabský, Karel Zeman, Jiří Zimčík
Obálka
Tomáš Měchura
Publicistika
Milan Krejčí
Redakce
Milan Krejčí, Michal Moravec, Dagmar Pabišová
Žánry
dobrodružný, sci-fi, thriller, western
ISBN/ISSN
978-80-7264-207-6 (Toužimský & Moravec)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
213 x 302 mm
Tisk
barevný
Váha
780 g
Stran
104
Cena
399 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.11.2021 23:06Velký komiksový vandr
    Skvělé, nemám, co dodat. Škoda, že to není delší... Sedlo mi vše. Někdy mě kresba bavila méně, někdy více, ale celkově mě příběhy bavily. Jednohubka, jak má být.
    Za mě vedou: Zimčík, Bimba, Pospíšil, Modlitba, Schek, Zeman a Barč. Tyto jsem si užil nejvíce. Co obzvlášť oceňuji je zahrnutí i těch tvůrců, kteří primárně komiksy nedělají. Koho to zajímá, určitě si projděte T&M portfolio a jejich monografie s Modlitbou, Pospíšilem, Vraštilem, Krumem, Wowkem atd. Prostě pecka!
  • louza
    louza11.11.2021 00:03Velký komiksový vandr
    Další sbírka povídek propojených dobrodružnou batličkovskou tématikou od Moravce tentokrát představuje mnohem více autorů než Barče, který je tady ale zastoupený taky. Dobrá zpráva je, že po příběhové stránce jsou všechny obsažené kousky výtečné, vypointované a správně dobrodružně dramatické. S výtvarnou stránkou už to tak jednoduché není. Kniha obsahuje opravdu pestrou plejádu velmi diametrálně odlišných kreslířů (a jednoho malíře) a operuje navíc ještě v poměrně dlouhé časové brázdě. Na jednu stranu tu najdeme klasickou dobrodružnou kresbu dvacátého století, na straně druhé místy až brutální stylizaci, případně komiksovou modernu, která by klidně mohla zítra projít rotačkami Dark Horse, nebo Vertiga. Srovnání jednotlivých autorů je skrze uměleckou diverzifikaci zhola nemožné a asi to ani nebylo účelem, ale snad bych si mohl dovolit jich pár jmenovat.
    Určitě by to však nebyla zavedená jména typu Konečného, Vraštila, nebo i toho Barče. Naopak. Nejtvrdší úder na solar jasně posílá vytříbená a komiksově absolutně přesná linka klasika Josefa Scheka a je opravdu na zvážení, jestli by po všech těch Havlíčcích a Petráčcích neměl Vybíral zvednout právě tuhle rukavici. Ve středním proudu exceluje můj oblíbený otloukánek Grbavčic, který ač propadnuvší Prokopovým sítem, rozhodně předvádí nejsaudkovštější vlas od doby první Lipse, nebojí se perspektivy a fakt dobře barví. Do třetice pak potěšila Zimčíkova nesmlouvavá moderna, kterou lze konzumovat po tunách aniž by se omrzela.
    Kniha skrze svou pestrost svádí k neustálému labužnickému listování, což byl patrně hlavní záměr. Nepochybně naplněný. Krejčí s Moravcem odvedli dobrou editorskou práci a prokázali i jistý stupeň hrdinství zařazením živoucích autorů. Takže skoro překvapí, že nevyužili stejně jako u předchozí Barčovy knihy nevelký rozsah publikace k jejich popularizaci. Jistě, všichni mají medailonky a jejich práce mluví za ně. Ale i tak by pouze sto stránková kniha určitě snesla dvou, tří stranný detailní sumář s ukázkami dalších prací každého jednoho autora a ne jen telegrafní odstaveček několika vybraných kusů. Od chodící encyklopedie a psavce typu Milana Krejčího bych čekal možná trochu víc než tradiční esej na konec. Drobně nedotěžený potenciál. Jinak ale fakt povedená gurmánská publikace. 90%
141
  • Fry
    Fry admin19.12.2021 19:12Velký komiksový vandr
    Satan__666: Asi nějaká chybka, opraveno, díky!
  • Satan__666
    Satan__66619.12.2021 17:38Velký komiksový vandr
    Mám jen drobnou prosbu - z nějakého důvodu je zde Jozef Schek uveden jen v seznamu příběhů, ale v autorech je už uveden pod svým vlastním jménem Bambušek, čímž mizí propojení s jeho dalšími díly zapsanými v databázi.