Koupit
Soví tribunál vládl tajně Gothamu po celá století. A nyní povstal, aby zničil jak Bruce Waynea, tak Batmana. Na město byla vypuštěna armáda nemrtvých zabijáků, Pařátů, která až do této chvíle spala hlubokým spánkem. A mezi nimi a masakrem, jaký Gotham ještě nezažil, stojí jen Batman a jeho spojenci. Ale to není všechno: ve stínech číhá na Bruce Waynea nová hrozba — hrozba, která ho přinutí zpochybnit vše, co si do této doby myslel, že ví o své rodině...

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 6. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman (New 52) #8-12 (duben 2012 - srpen 2012) a Batman (New 52) Annual #1 (květen 2012)


Scénář
Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Rafael Albuquerque, Greg Capullo, Andy Clarke, Becky Cloonan, Jason Fabok, Sandu Florea, Jonathan Glapion
Ink
Jonathan Glapion
Barvy
Nathan Fairbairn, Dave McCaig, Francesco Plascencia (FCO Plascencia), Peter Steigerwald
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
978-88-9283-295-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
208
Cena
299 Kč
Originál
Batman: The City of Owls (DC Comics, 2013)
Varianty
DC Comics - Legenda o Batmanovi #055: Soví město (2021)
Batman #02: Soví město (paperback) (2013)
Batman #02: Soví město (pevná vazba) (2013)
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger18.1. 14:38Batman #02: Soví město (paperback)
    Po letech jsem se dostal k pokračování a po úžasném prvním booku přichází velké zklamání. Tak jsem se těšil, až si někdy dočtu celý Snyderovo run a hned završení Sovího tribunálu dopadne takhle. První sešity v Batjeskyni skvělé, pak náhle pařáty zmizí a na scéně je jeden záporák, který skrývá velké tajemství. Rychle se skáče v příběhu, sešity se zbytkem tu nevyšly a působí to zmateně. Finální twist je výsměch. Ale stále kvalitou lepší než pozdější booky.
  • Sagikkun
    Soví město svému předchůdci ostudu rozhodně nedělá. Avšak nechci to přímo porovnávat, jelikož jsou obě části velmi specifické a je jen dobře, že se Snyder nesnažil o to samé. Zatímco Soví tribunál je o hledání do té doby neznámého společenství, s mysteriózní atmosférou a psychologickou porážkou Batmana, tady už není tolik co rozplétat a Batman již zná svého protivníka. Tudíž se jedná o více přímočarou, akcí nabitou jízdu, a v tom je Soví město perfektní. Některé situace jsou již lehce přehnané, ale nad tím se dají přimhouřit oči.
    Co tomu tak za mě sráží hodnocení je všechno to navíc:
    Příběh s Freezem dobrý, ale pro mě spíše poněkud rušivé odbíhání od toho hlavního.
    Dva závěrečné bonusy taky fajn, lehce rozšiřují základní příběh, ale je to zbytečně utopené v textu.
    Pro všechny tři zmiňované příběhy navíc platí, že jsou rozhodně delší, než by měly být.
  • hroubek
    Jsem rád, že jsem si tento příběh mohl přečíst. Snyder to velmi dobře zakončil a ta nevědomost na konci je super. Sedlo mi hodně dynamické tempo. Komiks má parádní spád a neustále se žene dopředu. A ono to příběhu jen prospělo. Snyder tady nemůže zopakovat moment překvapení jako se mu to povedlo v prvním díle, tak alespoň ukáže Mr. Freeze a jeho nový origin - sedlo mi to. Vyvrcholení příběhu je dobré. Jediné, co mě fakt přišlo absurdní je to, kolik toho Batman vydrží a přežije. Tady by se zapotil i Superman. Jako příjemný bonus jsou zde dva kratší příběhy, které jsou hodně povedené. Za mě tedy po obsahové stránce velmi dobrý komiks.

    PS: A teď pár negativních věcí.
    1) Špatný hřbet komiksu - má to tvořit jednotný obrázek, ale bohužel se někde stala chyba (nevím jestli to má více lidí, a nebo jich jen "pár") a to co vidíme na tomu hřbetu už máme na jednom z předchozích čísel. To znamená že obrázek jako celek bude vypadá špatně. - Nakonec je špatný hřbet u komiksu Tváře smrti, ale ten vyšel dříve, než Soví město.

    2) Blbě napsané chronologické řazení. Opět to nedává moc smysl. - Opět špatný popisek u komiksu Tváře smrti a proto to nedává smysl.

    3) Cenovka - někoho napadlo nalepit cenovku na zadní stranu komiksu. Problém je že to nejde normálně sundat a odstranit. Pořad tam zbyly stopy po lepidlu i přesto, že jsem to zkoušel vzít lihem. Takže doporučuji tam cenovku nechat.
  • mAGiic
    mAGiic editor4.3.2021 19:02Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Důstojné zakončení Soví ságy, ke kterému jsem se dostal 7 let od prvního přečtení Sovího tribunálu. K úplné dokonalosti chyběla atmosféra z Tribunálu a trochu lepší pointa, přesto se mi směr téhle série od Snydera zatím velmi zamlouvá. 4*
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.12.2020 08:32Batman #02: Soví město (paperback)
    Nie je to sklamanie, avšak oproti takmer famóznemu Soviemu tribunálu je to ako vo filmoch Temný rytier verzus Návrat Temného rytiera: nie zlé, ale je to niečo predsa len trochu iné, než ste čakali po konci predchádzajúcej časti. Mnohí sa báli záveru Sovieho tribunálu, kedy na nočný Gotham zaútočia desiatky „Drápov“, pritom predtým JEDEN takmer zabil Batmana. V Sovom meste sa z toho stáva jedna veľká akčná scéna, ktorá má dobré okamihy, ale je čudné, že minule mal strážca Gothamu nenormálne gigantický problém s jedným zabijakom a teraz im dáva na búdku a ešte si popri tom stíha variť kakao a k nemu natierať vianočku maslom. Beriem, ide na to rafinovane (chlad), ale aj tak to proste moc nesedí. Nepáčil sa mi ani vcelku dosť otvorený koniec (z ktorého je zrejmé, že Tribunál rozhodne ešte nepovedal posledné slovo a skôr alebo neskôr o ňom budeme počuť) a dejová línia s Mr. Freezeom je síce pekne, prekvapivo (identita ženy) a drsne (diera v ľade) spracovaná, ale neubránil som sa pocitu, že je tu len preto, aby naťahovala čas (je tu napojenie na Tribunál, ale vcelku vycucané z prsta a hlavne je to tu preto, aby sa Mr. Freeze v rámci New 52 predstavil v trocha inej podobe, než na akú sme u tohto mrazivého týpka zvyknutí). A sklamalo ma, že môj tip na ústredného zloducha sa do bodky splnil. Napriek tomu je to rozhodne stále bez debaty nadpriemer. Parádny vizuál, skvelé postavy, dobré dialógy aj hlášky, pochmúrna atmosféra, temná výprava a viacero šokujúcich, univerzum nenápadne - ale možno v konečnom dôsledku o to mohutnejšie nabúravajúcich - drobností (brat, Alfrédov otec).
  • Norri
    Norri mecenáš2.6.2020 23:14Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Soví město uzavírá skvělé rozjetý příběh ze Sovího tribunálu. Druhý díl si ale nedokázal udržet vysoko nastavenou laťku. Moc hluboko ale neklesl. Jedním z problémů je závěrečný souboj a odhalení záhady. Celá zápletka, klasický odvyprávěná záporákem, je sice přitažená za vlasy, ale potom se s tím docela rozumně pracuje. Samotný souboj je ale přes čáru a zahazuje dříve vybudovanou atmosféru. Druhým problém je příběh Mr. Freeze, který je dost nešťastně vložený doprostřed děje a rozbíjí kompaktnost hlavního příběhu. Přitom ten Freezův příběh není špatný, ale konec knihy by mu slyšel více a byl by tam v dobré společnosti Alfrédova otce Jarvise a mladé Harper Row.
  • trudoš
    trudoš editor28.4.2020 17:07Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Scott Snyder pokračuje v krasojízdě, a ačkoliv Soví město není tak úderné, jako Soví tribunál, pořád patří mezi to lepší z Batmanovského kánonu, co u nás vyšlo. Především kvůli tomu, že nabízí ucelené příběhy, které dávají smysl, aniž byste k tomu museli složit vědomostní zkoušky na Vysoké škole Gothamské. Tudíž žádné odkazy na děje minulé, současné či budoucí, ale efektivní dobrodružství, které si vystačí s vlastním arsenálem. A přestože se znovu opakuje téma padoucha na vzestupu, včetně jeho následné porážky Batmanem, koncepce jednotlivých epizod je svěží a netradiční. Jen ta obehraná dějová klišé si autoři mohli odpustit. S čímž souvisí zklamání nad demaskováním hlavouna Tribunálu, protože v tom byla až příliš cítit snaha „šokovat“, aniž by za to však scenárista zaplatil jakoukoliv cenu. Naštěstí to nesklouzlo do psychedelické roviny jako třeba u alba Batman R.I.P. Každopádně doufám, že v tomhle inovativním duchu se série ponese i nadále a to nejlepší nepředvedla pouze na začátku.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2020 22:09Batman #02: Soví město (paperback)
    Jako naprostý TOP! považuji povídku o Jasperu Pennyworthovi, ať už atmosférou, luxusní kresbou (Rafael Abobukverte nebo tak nějak je borec) nebo hororovým scénářem (začínám věřit, že horory snyderovi jdou). To je jasných 5*. Ostatní krátké povídky jsou vrcholem knihy: Mr. Freeze (Robin dokáže být na malém prostoru velmi otravný:)) a Harper. Hodně dobre. Hlavní příběh sov je opět prepalenej, ale je v této knize silnější, takže se dalo hodně věcí přeskočit. Nosná myšlenka o SPOILER! bráchovi Thomasovi Wayneovi Jr. se mi hodně líbí, včetně propojení s kratasem (křižovatka ulic Lincoln a March), zároveň je fajn, že zaporaka zmizel pro další použití a rozuzlení nepadlo, takže pořád fakt může být jeho bráchou. Zároveň sovy nejsou úplně ukončeny ve smyslu jejich tribunálu. Zkrátka zadní vrátka pro další příběhy se sovami a rodinou. Kresba capulla je super, ale díky mainstreamovosti pak vynikají další odlišné kresby kratasu, vrchol je pro mě výše uvedený Rafael. V příběhu mi vadily podobný věci jak v minulém čísle: bruci, krvacejí ti oči - na další straně už má ty svoje super čočky. Časový odstup od minulého dílu? Hodilo by se nahodit, že je to 14 dní třeba aspoň, aby se Batman zotavil, ale ono je to asi okamžitě, což je trošku problém (tohle jsem tenkrát četl jako prvni a v knize je strana vysvětlující předešlý dej - při prvním čtení jsem časový odstup neznal a to považuji zpětné za plus;)). Pak vše ok, až na prepaleny scény s letadlem a turbinou, pádem z mega výšky, výbuchem budovy... Ale jak říkám, jsem ochoten to odpustit, protože vše se dá i nějak dovysvetlit se zavřením obou očí. :D ale beru, že i hlavní příběh je silnej... V podstatě mi nedělá problém dát této knize 5*. A teď , kdybych vzal sovy jako celek, tak bych mohl dát pěkný 4* i přes dejme tomu mou pachuť u první knihy. Btw. U prvního bůku někteří nadávali na kresbu, že jsou si třeba Lincoln a Bruce podobní - myslím, že tahle kniha podobnost xichtu vysvětlila... :)

    U mě teda tenhle díl vede... O doporučuji komentář brkowycze že 3.4.2014 ;) souhlasím s ním

    Btw. Díky Frájovi za info, je fakt škoda toho specialu. Věřím, že v dané době by se hodně prodával. ;)
  • Palebras
    Důstojné pokračování Sovího tribunálu, které je o něco více akčnější než jeho předchůdce, ale vůbec to ničemu nevadí. Opět se na scénu vrací staří známí, nebude nouze o nějaké to překvapení a prostě se to celé čte moc dobře.. S tímhle člověk určitě nešlápne vedle.. Víc říct netřeba
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:01Batman #02: Soví město (paperback)
    Nie úplne dostatočne kvalitné pokračovanie úžasného Sovieho tribunálu. Možno až príliš akčné a ku koncu vyťahujúce zrejme zbytočne veľa nečakaných zvratov. I tak ale parádna súčasť New 52.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/batman-2-sovi-mesto/
  • Spacecore
    Přímé pokračování Sovího tribunálu mělo od začátku akční drajv a finální dramatickou pointu a mě se to líbilo. Je to správně filmový a ač je to trochu klišé, bylo to napsaný tak dobře, že to vůbec nevadilo ničemu.
  • kotouczech
    kotouczech20.6.2019 14:09Batman #02: Soví město (paperback)
    Sovy jsou instant classic.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin2.3.2019 18:10Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Ach ti potracení bratři... Snyder určitě četl Pixyho!
    A Bruce Wayne konečně vypadá jak vypadat má! Strhaný, protože Batman odpočinku moc nedá... A tváři miliardářského playboye tenhle večírkový touch éclat sluší. Jenom mi začíná docházet, že v téhle série nedostane Bruce Wayne velký prostor.
  • Peppa
    Lepší jak soví tribunál. Poslední sešit mě moc nebavil
  • JohnyG
    Oproti Sovímu tribunálu mírně slabší. Asi už nefungoval WOW efekt z Pařátů. Taky tam bylo víc vsuvek s dalšími postavami a retrospekce, která zatím nikam nevedla. I tak to je ale pořád parádní komiks s výbornou kresbou a místy krásně vymodelovanou atmosférou.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars24.6.2018 09:41Batman #02: Soví město (paperback)
    Podle Mě lepší než 1díl prostě se mi hrozně líbilo jak batman po sovín tribunálu pátral ukázalo se že batman je nejlepší Detektiv
  • Komiksum
    Slabší než první book, ale pořád velmi kvalitní. Začátek je hodně dobrej, pokračuje v těch dobrých věcech ze Sovího Tribunálu. Bohužel se střídají kreslíři což mě vadilo (jako není to taková tragédie, ale Capullo je Capullo). Příběh je docela detektivní, to je dobře. Ke konci se to trošku zvrhne, Snyder udělá zajímavý i divný zvrat v jednom. Je to sice slabší ale s odřenýma ušima za plný počet. Snyderovo pojetí Batmana se mi líbí.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš12.6.2018 14:55Batman #02: Soví město (paperback)
    Sklamanie. Soví tribunál bol hlavne v druhej polovici plný nápadov a aj keď to pre mňa bol celkovo jemne nadpriemerný komiks, bavil som sa. Soví město ma sklamalo hlavne svojím obsahom, lebo zápletka okolo hlavného príbehu ma v prvej časti zaujala a bol som zvedavý na pokračovanie. Polovica komiksu sa však venuje úplne iným príbehom a tie ma teda nejak extra neoslovili a pri ich čítaní som sa nudil. Hlavná príbehová linka ma tiež trochu svojím rozuzlením sklamala. S touto Batmanovskou sériou si dávam teda na pár mesiacov pauzu a uvidím, či v tom ešte budem vôbec pokračovať.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 23:34Batman #02: Soví město (paperback)
    Skvělé pokračování skvělé série. Prohlubuje se mytologie sovího tribunálu, ale paradoxní je, že o to víc máme otázek a o to více zjišťujeme, jak málo toho víme. Batman je třecí plocha a kdo je právoplatný dědic ochrany Gothamu. Tuto otázku si bude Batman zodpovídat poměrně dlouho. Opět vynikající. Capullo a Snyder je skvělé duo.
  • Gustik5
    Pakliže se v první části rozeběhl děsivý, svízelný příběh plný záhad a pochybností, nesoucích ve svém středu i zvrat, jenž otřásl samotnými základy dosud pevně dané představy o městě Gothamu (který do té doby nejen Batman sám, ale i jeho fanoušci dokonale znali), je druhá kniha jakýmsi jeho dozníváním. Krystalizují zde motivy, které Soví tribunál započal. Pracuje se tu s děním, jež má sice dalekosáhlé následky a stále se jedná o silný, v rámci komiksu perfektně zpracovaný a značně nadprůměrný příběh. Přesto tu už trošku chybí jakási osudovost a síla z předchozí části. Více zde: http://nafilmu.cz/2017/04/komiks-batman-sovi-mesto-2013/
  • Fr3d_K
    Pro mě osobně ještě o kousíček lepší než Soví tribunál.
  • Luigim
    Tak konstatuji, že i druhý díl byl více než skvělý. A konec příběhu Freeze? To mě dostalo taky. Oba díly si udržují vysokou laťku, příběhu, napětí a skvělé temné atmosféry města Gotham.
  • dvory
    Stále skvělej Bat.. Ikdyž oproti Tribunálu je tu cítit menší, ale opravdu maličkej pokles, kterej nemění nic na tom, že to je parádní počtení. Jediný co mi vyloženě vadilo, bylo prostřídávání krešlířů u některejch částí. Capullova kresba je ovšem skvostná. 85%.
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.3.2016 12:45Batman #02: Soví město (paperback)
    Výbornej Batman, ta akce a napětí, to je prostě lahoda číst a vidět
  • Maxianimal
    Maxianimal3.2.2016 09:29Batman #02: Soví město (paperback)
    Soví tribunál to nepřekonalo, ale zase je tu víc bitek a má to tu výhodu, že se tu jde hodně do minulosti jak rodiny Wayneových, tak i Pennyworthových a dokonce i Viktora Friese, který s celou věcí zprvu zdánlivě nemá nic společného. Každopádně kresba je opět prvotřídní a závěrečný face-off je uspokojivý. Bavilo.
  • louza
    Pokračování Sovího tribunálu přináší místo očekávané finální řežby (na níž ale ke konci taky dojde) překvapivě další otázky a několik nových rozměrů příběhu. Snyder pojal vyprávění opravdu nadčasově a zabudoval svůj příběh hluboko do základů a historie Gothamu. Součástí knihy je několik pěkných postranních one shot příběhů, které pomáhají dotvořit mytologii načatou v hlavní linii příběhu. Jedinou vadou na kráse je částečně otevřený konec, kterým autor nechává svým chlebodárcům volné ruce do budoucna. To ale není v mainstreamu nic překvapivého. Neřekl bych že se jedná o výrazný kvalitativní pokles oproti první knize. Soví město mě bavilo možná ještě o trochu více.
  • MrKulda
    Tak tady už to bylo o trošku horší.Ne o tolik,ale přeci jenom Soví město nedosahuje takové kvality jako Soví tribunál. Za mě to ale žádné zklamání není,a líbily se mi dva bonusové příběhy,které dávají odpovědi na některé otázky.
  • TheWrecker
    TheWrecker22.2.2015 10:18Batman #02: Soví město (paperback)
    Vzhledem k tomu jak byli všichni vycákaní ze Sovího tribunálu, věděl jsem, že tohle asi nebude úplně ono. Kresba samozřejmě nádherná a scénář Scotta Snydera bavil asi první 3 sešity, pak už to začalo upadat do totální zmatenosti a nepřehlednosti. Za mě zklamání, nejlepší příběhy rozhodně ty, ve kterých nehrál Batman hlavní roli.
  • J.T.honza
    Tak jo, přečetl jsem si to po čase znovu a ze tří hvězd to zvedám na čtyři. Pořád mi vadí totéž, co jsem tu napsal už dříve, ale snad proto, že jsem tak nějak tušil, co přijde a nespěchal za pointou, mi to celé přišlo mnohem příjemnější a docela jsem si to užil. Není to žádný vrchol Batmanovské série, ale dobrá knížka, která za ty prachy, i přes těch několik vedlejších příběhů a níže zmíněných chyb, pořád ještě stojí.
  • jh666
    O trochu slabší než první díl. Útok sov a Batmanovo nepříjemné setkání jsou výborné. Ale sešity, které se netýkají přímo hlavního příběhu (Freeze a ta holka) jsou o něco slabší. Capullova kresba ale opět výborná.
  • Bubsy
    Proč musí mít skvělý soví tribunál o tolik slabší pokračování fakt nevím. Na druhou stranu nevím, jestli kdyby nebyl tribunál až tak dobrý, nepřišlo by mi Soví město lepší. Asi jsem po té depresivní jízdě z "jedničky" čekal až moc a závěr na mě až tak nefungoval. Kulisy jsou připravený výborně tak co je špatně. Ve srovnání třeba s Tichem, mi ale o tolik slabší příběh nepřijde. Rozhodně se ale těším na to co nám Crew od Snydera naservíruje dál..
  • Mleako
    Mleako mecenáš15.8.2014 14:52Batman #02: Soví město (paperback)
    Slabší než Soví tribunál, ale stále skvělý příběh.
  • J.T.honza
    J.T.honza30.7.2014 11:12Batman #02: Soví město (paperback)
    Z velké části můžu opakovat totéž, co u Sovího tribunálu a sice:

    "Jsem zklamaný. Je mi jasné, že tady budu v menšině, ale nemůžu jinak. Batman je jedna z prvních sérií, kterou jsem si celou přečetl a zkompletoval (alespoň co se česky vydaných knih týče) a u příběhu se sovama, na který jsem se při sbírání podle zdejšího hodnocení těšil skoro dva roky, jsem čekal, že půjde o něco jako velkolepé vyvrcholení.

    Jenže místo toho mi byl předložen úplně obyčejný a veskrze zapomenutelný příběh postavený na jednom z nejotřepanějších klišé a sice, že v Gothamu existuje tajný řád, který všechno ovládá a Batman se ho vydá zničit. Kolikrát už jsme tohle téma viděli? Z hlavy mě takhle v rychlosti napadá třeba Šifra mistra Leonarda, která je celému Sovímu tribunálu až nápadně podobná."

    Navíc těch klišé je tam mnohem víc a mezi poměrně povedenými pasážemi (Mr. Freeze a dejme tomu, že i ten kraťas s Jarvisem Pennyworthem) se končí tou nejpitomější scénaristickou berličkou a sice, že SPOILER "Až se vrátí, já budu připraven" KONEC SPOILERU, čímž opět závěr příběhu nijak neeskaluje a akorát vyšumí do ztracena, stejně jako celé společenstvo, které bude pokračovat zase v dalším pokračování.

    Do ztracena vlastně podobně vyšumí i neuspokojivé poražení ústředního zabijáka (SPOILER který se zcela podle očekávání vyklubal ze sympatické postavy v úvodu - to tady ještě nebylo! ehm ehm... KONEC SPOILERU), které jsem si zpětně musel dohledat, protože mi při čtení ani nedošlo, že tohle už je jako ono, že tady na tom obrázku ho vlastně už porazil. Fakt nemám rád, když se dve stě stránek kecá o tom, jaká bude závěrečná bitka a oni to pak odbydou tak, že z toho čtenář nic nemá.

    Ukončím to stejně jako u předchozího dílu. Určitě mi to nedá a přečtu si to znovu, jestli náhodou nezměním názor, ale minimálně do vydání třetí knihy tohle považuju subjektivně za velké zklamání a "objektivně" za normální průměr s pěknou kresbou.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.7.2014 13:01Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Já žádné zklamání nakonec necítím. Sice to není taková supermegabomba, která z toho podle mě mohla vzhledem k prvnímu dílu být, ale to nevadí. Rozhodně to patří mezi nejlepší batmanovské příběhy, které jsem kdy četl. Výborný příběh a výborná atmosféra, velmi dobrá kresba. Občas je hloupý nějaký ten dialog (absence rozumného komiksového vypravěče nutí často mluvit postavy jako šroubované idioty), ale to se dá přejít...

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.7.2014 13:00Batman #02: Soví město (paperback)
    Já žádné zklamání nakonec necítím. Sice to není taková supermegabomba, která z toho podle mě mohla vzhledem k prvnímu dílu být, ale to nevadí. Rozhodně to patří mezi nejlepší batmanovské příběhy, které jsem kdy četl. Výborný příběh a výborná atmosféra, velmi dobrá kresba. Občas je hloupý nějaký ten dialog (absence rozumného komiksového vypravěče nutí často mluvit postavy jako šroubované idioty), ale to se dá přejít...

    Celkový dojem: 80%
  • brkowycz
    Tak jestli je tohle fakt jeden z nejlepších batmanů... tak to teda achjo...

    Jako opravdu to není vyloženě špatné. Shrnu v tomhle komentáři hodnocení obou dílů, neboť tvoří jeden komplexní příběh. Snyder má v tomhle díle pár skvělých momentů a pár špatných momentů. Za skvělé momenty považuji především vytvoření opravdu zajímavého záporáka, tedy celého Sovího tribunálu. Začátek je super, buduje si atmosféru - tajemné spiknutí bohatých rodin, které řídí Gotham je čtenářsky velice zajímavé a ve čtenáři vzbuzuje touhu vědět víc. Tento tajmený spolek má navíc k ruce prakticky nezničitelného zabijáka, který se ukrývá "u vás doma", což vskutku líbivě démonizuje zabijákův charakter. Řekl bych, že celé to vrcholí Batmanem, který je ztracený v bludišti, naprosto beznadějně v něm bloudí, čtenář točí s komiksem jak závodník s volantem a stísněná atmosféra nalomeného Batmana se přenáší na čtenáře, který zoufalství padlého hrdiny cítí z každé stránky. Jenže pak přijde hlavní zabiják a probodne Batmana. Batman leží na zemi, chčije z něj krev, sotva se plazí, je zkrátka mrtvý. Ne počkat, není. Jakákoliv deus ex-machina by v této chvíli působila lépe, než to co udělá Snyder. Batman, který byl pološílený a dehydratovaný, nyní asi o dva litry krve lehčí, se najednou zvedá na nohy a poráží neporazitelného zabijáka v pěstním souboji takovým způsobem, že to našemu drsnému zabijákovi načechrá peří víc, než když spadl z mrakodrapu na zem. To je prostě, sorry, podvod na čtenáře a naprostá blbost. Batman, který byl probodnutý skrz na skrz se pak doplaví kanálem domů a zde si ani neodpočine, už bádá dál, ba co bádá - porazí další hromadu super trénovaných zabijáků.

    Druhý díl pak vypadá, jakoby Snyder nevěděl co s tím vším má dělat. Vrší se tu blbost za blbostí. Batman navštíví prominentní členku tribunálu, a když jí opustí, ihned tato členka volá do ústředí. Beh. A závěrečný krkolomný megazvrat za megazvratem, vrcholící soubojem před motorem letícího (!!!) letedla, no to už mi fakt bylo z toho blbě. Batmana v jedné chvíli vcucává turbína letadla, které letí kolem 800km za hodinu, takže mu záporák za letu ještě dokáže vykládat nějaká moudra. Jak se Batman pak dostane z motoru letícího letadla, aniž by ho motor vcucnul, není úplně jasně ukázáno, každopádně vidíme Batmana padajícího z X-kilometrů, kde vládne naprostý holomráz do Gothamu. Naštěstí má sebou pružná lanka, takže pohoda.

    Někteří autoři komiksů si prostě myslí, že je čtenář snad mentálně zaostalý idiot. Jasný, že u superhdinského komiksu člověk musí autorům občas spolknout hodně velká sousta, ale někdy to prostě, ve snaze šokovat nebo co, autoři děsně přepálí a tohle je přesně ten případ. Je to opravdová škoda, udržet se při zemi, mohl to skutečně být kvalitní komiks. Tohle je prostě překombinovaná slátanina s velmi slibným začátkem. PS: Kresba se mi velice líbila, doplňující příběhy mi přišli také fajn.
  • Flash
    Flash mecenáš1.3.2014 19:20Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Fry: ano souhlasím bylo by skvěle,kdyby se vydala aspoň noc sov-( Batman, Nightwing, Batwing, Batman and Robin, Batgirl, Birds of Prey, Red Hood, Catwoman, All Star Western, and the Batman Annual #1)lépe by jsme viděli průřez těmito sériemi,mám doma i ostatní new 52 a fakt bych i ocenil,kdyby bylo napsáno co přečíst první,jestli taktiky nebo tento book,když už tam je ta narážka.Jinak za mě hodně dobrý temný Batman, Annual s Freezem hodně dobrej,a konečný příběh beru jako bonus + alternativní obálky jsou taky peckovní. u mě možná trošičku lepší než tribunál..Budu muset přečíst znovu a naráz a posoudit.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš21.2.2014 18:30Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    V tomto komentáři se budu vyvarovat zbytečných vulgarit a nepatřičného výraziva.

    Proč ta sova včera houkala,
    hů a hů a hů,
    na mě se tak divně koukala,
    hů a hů a hů.

    Ta na tebe, má lásko,
    něco ví a nepoví,
    proto včera tolik houkala,
    hů a hů a hů.


    Scott Snyder, kurva.
    Greg Capullo, pičo.
    Valte si to sehnat,
    než vám uhnijí nehty!
  • Fry
    "Batman: Soví město" - Co se samotného příběhu týče, tak si myslím, že to patří k tomu lepšímu, co loni vyšlo, ale máme tu i ale.... Začátek, kdy sovičky útočí na sídlo, patří snad zatím k vrcholu série. Pěkně se to rozjede, Batman nahodí oblek, sovičky se naserou, Batman se nasere a pěkně to zapadá do sebe. No a pak přijde zlom, zlom v podobě poznámky (viz. Zastrašovací taktiky). Naštěstí kupuji kompletní produkci "New 52", takže pro mě není problém dohledat, ale co ti, kteří to nekupují všechno? (ohledně tohoto tématu více níže ↓ ). Pak přijde "Annual", který krásně pasuje do noci sov. Ale po "Annualu" je najednou skok a už se řeší úplně něco jiného (více opět ↓ ). Pak tady máme klasiku aka "Rodinné hodnoty" a je konec. Poslední kapitolka "Duch ve stroji" se povedla a opět patří k tomu lepšímu z této knihy. Za mě 5*!

    Pokud jste do dočetli až sem, tak bych se s vámi chtěl podělit o něco, co Crew neřeší: 1) "Noc sov" - Když už si Crew vzala takové velké sousto vydat hlavní Batmanovu sérii z "New 52", tak proč nás teda ochuzuje o "Noc sov"? V "noci sov" (speciální komiksová kniha) najdeme kompletní průběh celou nocí počínající prvními dvěma kapitolami, annualem a následně všemi jednodílnými sešity všech Batmanových pobočných řad. Je to sice taková speciálka, ale proč se jí tady nedočkáme? Mě třeba zajímá jaký kraťas je v sérii "Batman and Robin", nebo v "Nightwingovi". S tímhle jsem vysoce nespokojen, protože kdyby tuto sérii vydával BBart, tak je určitě větší šance, že by to tu vyšlo (ano, vím, že někdo může namítnout "Batman - The Black Glove", ale stejně je podle mě větší šance). 2) "Batman - Special owl colection" - A můj druhý bod je taková "speciálka", čímž je edice knihy "Soví tribunál" ke které se přikládá maska, která má motiv sovičky. Proč jako ne? Může zde sice být delší konverzace z DC, ale stejně by nakonec určitě řekli ano a my bychom se dočkali i takové "speciálky" se sovičkou. 0) Slovo na závěr: "Každý má svůj názor a tímto jsem vyjádřil zcela přesně ten můj. Možná jsem se trošku opřel do Crwe, ale ta kritika je na místě". (Tato poslední věta je věnována lidem, kteří by se případně chtěli k něčemu vyjádřit.)
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš8.2.2014 09:11Batman #02: Soví město (paperback)
    Zůstanu u pěti hvězd. Je to sice (hlavně ke konci) slabší než první díl, ale i tak výborný Batman. U bonusového příběhu o sourozencích na mě dýchla atmosféra Bendisova Daredevila. Civilní příběh a Batman jako vedlejší postava. Mr. Freeze-když nepočítám strašlivého filmového Batmana, tak skoro moje první setkání s tímhle padouchem a nemůžu si pomoci, ale tady má ten padouch (dost možná jen v tomhle komiksu) koule jak luční kobylka (kdyby se zvětšila do naší velikosti) navíc tomu vládne dokonalá mrazivá, precizní kresba. Samotný děj o Sovím tribunálu, je aspoň zezačátku absolutní masakr. U útoku na Waynovu rezidenci jsem ani nedutal a hlatal to jako blázen. Opravdu napínavé. Pak se děj malinko rozmělní, přijde pár twistů, kde jsem se rozesmál, následně naštval a pak zase vrátil do normálu (trvalo to tak tři sekundy) a dělal, že to jako nevidím. Naštěstí je to dobře zaobalené a každý si z toho může vzít co chce. Ačkoliv se v minulém i tomhle díle mihnou Báťovi klasičtí záporáci, jsou tam opravdu jen chvilku (až na Freeze) a nepůsobí tam tolik našroubovaně...Sumasumarum stále jeden z nejlepších Batmanů.
  • kaylin
    Komiksový mainstream je něco, co mě v současné době odrazuje, ale tohle je komiks, který si klidně dám znovu kdykoli, kdy už budu mít superhrdinů dost. Není to jen o maskách, akci, sexy pózách a (rádoby) vtipných hláškách, je to hlavně o příbězích. Kreslíři se nepředvádějí, ale pomáhají tenhle příběh dotvářet. DC má něco, na co by mělo být opravdu pyšné. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/426-batman-2-sovi-mesto-90.html
  • Lenny
    Lenny mecenáš14.12.2013 21:19Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Nejlepší Batman z New 52, Snyder prostě umí. Soví město je o něco slabší než Tribunál, ale pořád to je setsakra dobrej komiks. Asi nejvíc mi vadilo, že po útoku na Wayonovu rezidenci sovičky mizí z děje až moc rychle a nahrazuje je jeden záporák + si bohužel Snyder neodpustil takové to ošklivé klišé (jak píšou ostatní), které známe z Ticha/Morrisona/Temnýho rytíře, ale rozvedl ho velmi dobře a závěr celkově potěšil - doufám, že to bude mít dohru.
    Co se solo příběhů týče - nová verze Freeze se mi líbí, temný příběh s Jarvisem dokresluje to, jaký jsou sovy parchanti a akorát ten poslední se slečnou elektrikářkou mi sem úplně nesedí. On je dobrý, ale moc se atmosférou nehodí ke zbytku knihu.
    Recenze od cca 4:50
  • choze
    "Vtrhli do mého domu... ...a já jim teď ten jejich srovnám se zemí." První dva sešity druhé knihy popisující útok Pařátů na Waynovu rezidenci jsou parádní (oslabený hrdina vs masivní přesila, která je navíc nesmrtelná, takže se s ní hrdina nemusí mazat a taky se s ní nemaže) a drží vysokou úroveň předchozí knihy. Pak přijde sešit s Freezem, který bych nejradši z knihy vytrhl, protože potom, co Snyder přišel s vlastními perfektními záporáky, neměl tohle utíkání se k osvědčeným padouchům ani trochu zapotřebí. Následné finále by bylo super, kdyby ho nehyzdily dvě značné vady na kráse - z dálky průhledná identita padoucha a s tím spojený telenovelózní zvrat. Dva bonusové příběhy nejsou špatné, ale klidně bych se bez nich obešel.
  • choze
    "Vtrhli do mého domu... ...a já jim teď ten jejich srovnám se zemí." První dva sešity druhé knihy popisující útok Pařátů na Waynovu rezidenci jsou parádní (oslabený hrdina vs masivní přesila, která je navíc nesmrtelná, takže se s ní hrdina nemusí mazat a taky se s ní nemaže) a drží vysokou úroveň předchozí knihy. Pak přijde sešit s Freezem, který bych nejradši z knihy vytrhl, protože potom, co Snyder přišel s vlastními perfektními záporáky, neměl tohle utíkání se k osvědčeným padouchům ani trochu zapotřebí. Následné finále by bylo super, kdyby ho nehyzdily dvě značné vady na kráse - z dálky průhledná identita padoucha a s tím spojený telenovelózní zvrat. Dva bonusové příběhy nejsou špatné, ale klidně bych se bez nich obešel.
  • sedw
    Sice trochu slabší, než první díl, ale já jsem si ho maximálně užil. Ani to rozuzlení mi nijak zásadně nevadilo, spíš jsem z toho měl pocit, že Snyder na toto rozuzlení ještě nějakým způsobem naváže a možná ještě hodně překvapí. Přecejen konec podle mě, narozdíl od Hush, není uplně uzavřenej. Velmi se mi líbilo i střídání kreslířů, knihu to příjemně oživilo. Atmosféra mi celkově více seděla u prvního dílu, ale příběh s Jarvisem byl atmosférický až běda. Uplně mi nesedlo umístění příběhu s Freezem mezi dvě navazující kapitoly, příběh byl ale parádní. Takže za mě naprostá spokojenost, pár výtek by se našlo, ale ne takových, aby mi to zabránilo dát 5*. Btw: 1* v tomto případě opravdu nechápu, ač věřím, že rozuzlení může hodně naštvat a hodnocení je subjektivní, nelze tomuto komiksu upřít alespoň nějakou objektivní kvalitu. 1* je podle mého názoru pro naprostý brak, který by snad ani neměl být vydán.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš2.12.2013 21:39Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Eeeech. Po prvním díle jsem čekal něco přelomového. Něco na úrovní TDKR nebo Year One. Ale byl by mi bývalo i stačilo něco jako Long Halloween nebo Dark Victory. Eeech. Kdyby to bývalo skončilo v půlce a rozjelo by se celosvětové spiknutí Sov/Iluminátů, tak sice budu lehounce zklamaný, ale variace na staré "Luku, jsem tvůj otec" mě teda vyloženě nasrala. Pro mě snad ještě horší, než Hush. Eeeeech.
  • rooty
    Dost přeceňovaný komiks, který je mnohem slabší než první díl.
  • Zeebonk
    Řízné vyvrcholení geniálního Sovího tribunálu, u kterého se čtenář občas prostě neubrání potměšilého úšklebku nad hysteričností tvůrců. Přetéká to zvraty a pointami, jež se nebojí polechtat hranici absurdna a celkově je to až úsměvně vyhrocené. Vedlejší příběhy jsem každopádně přelouskával za nervózního poklepávání prstů, doufaje v brzký návrat napínavé hlavní dějové linie, ale jinak se celkem povedly. Snad jen na části s Mr. Freezem se mi hnusila až vlezle precizní kresba. Jinak všechno víceméně posloužilo účelu, laťka se udržela, ale první díl se mi jednoduše dostal pod kůži mnohem víc
  • erik
    Nechcem čítať ďalšie Ticho. Nechcem, aby nová civilná postava bola zároveň hlavným záporákom. Nechcem, aby sa do minulosti hrdinu, ktorý je tu hádam sto rokov, dopisovali nezmyselné udalosti z detstva. Myslíte, že prechválený Snyder na moje túžby bral ohľad? Figu!

    Premárnená šanca na mysteriózneho Batmana s neopozeraným koncom sa nekoná, škoda. Verím, že niekomu sa bude táto kniha zdať skvelá. Napísaná je dobre, kreslená je prevažne ľúbivo, ale zasa som raz podľahol reklame a dúfal v niečo výnimočné a originálne. Moja chyba. Príjemná jednohubka o jednom Batmanovom pomocníkovi na konci dojem nezachráni.

    Samozrejme, niečo možno bez výhrad pochváliť. Potešil ma Mr. Freeze, bavili ma akčné scény...

    Čo dodať? Je to Batman a to je dobre.

  • stepan.tichy
    stepan.tichy18.11.2013 17:22Batman #02: Soví město (pevná vazba)
    Musim řict, že bonusový přiběhy jsem si užil naprosto perfektně. celkově kniha je úplně luxusni a přiběhy jsou perfektně provazaný a dojem z knihy je umocněnej, tim, že všechno je nakreslený úplně suprově + provedeni hardbacku je super jako vždy :) Pro mě za 5!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš12.11.2013 15:21Batman #02: Soví město (paperback)
    Po dlouhé době máte dojem, že tohle je konečně ono, že přesně takhle to bylo, že tohle je Batman, za kterého byste chtěli dýchat, když dostane nakládačku. Snyderovi se povedlo napsat komiks, který má potenciál zapsat se do kánonu. Navíc kresba je také poutavá, chvílemi jako by odkazovala k Millerovi (k tomu lepšímu z něj) a skvěle koresponduje s celkovou poetikou. Má to atmosféru, má to děj, čte se to jedním dechem. Každopádně po všech experimentech, které jsme v posledních letech můžeme směle provolat: Ecce Batman!
1191092641
Četl/a (43)
BadBoy, Bary02, bidlo10, chuckboris, czeeri, dajik, Doppelganger, DracoAn, Grmi, Hades, hellblazer, Honzin, hroubek, invape, jajsemviktor, Jay-jay, jh666, KOWE, kuzz, Lijem24, majer, Majkl151, Mamut12, mineralk, Mr.klown, Nexis, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, phillco, Poseidon1978, PumpingArrow, radimisko, roswelll, Sagikkun, seneke, Snegis, Spike, tomkalhotka, Tommar, trudoš, xflori01
(126)
81splinter, Al0f0k, Alfi, Alfred, Anton Whatever, ArmadOon, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, bidlo10, blackJag, bmc75, Caiiiczech, calvin10, chuckboris, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Dani El, Deckard, deefha, Denis, Denis1996, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, fifas, filemon, Fox01, Glumal, Grmi, Hades, Hawwwran, hellblazer, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, invape, jajsemviktor, James, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, JORDY, KOWE, Krvavý Patejl, Lijem24, Lookass33, Lord Baltimore, majer, Majkl151, Mamut12, markic, mcleek, michaldca, MickeyStuma, mike731, Mikei, mineralk, mirror, Montiseus, MP, Mr.klown, NecRoman, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nexis, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, oru, Paldini, Palebras, pechna, perak, PH79, phillco, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, puolpm, Radkos, raimi, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, seneke, SHORTY, Sikk, Skot, SlavaBurlac, Spike, start05, StressCZ, suricattaontheway, svknero, tacmud, Ter, Tomasino79, tomkalhotka, Tommar, trudoš, Tyfus, utresyby, VanTom, vishnar, Wiruss, xflori01, xintax, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek
Chce (6)
delsemela, illy, Maty48, Nightmare, suchosch, TheLavk
Shání (1)
Nightmare