Desky zadní
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Ponuré historky o vraždách a podrazech. Vraždění, vášeň a zločinecké prostředí vám představujeme v té nejtemnější podobě, a to očima nejtalentovanějších scenáristů a výtvarníků komiksového krimi! V černočerných noirových příbězích tu najdete smrtonosné podvodníky i zahořklé detektivy, kteří se sbližují s osudovými ženami a příležitostnými vrahy. To vše v ostře drsném černobílém podání mistrů svého řemesla.

Scénář
Brian Azzarello, Alex de Campi, Rick Geary, Paul Grist, Jeff Lemire, Ken Lizzi, Dean Motter, Chris Offutt, M. K. Perker, Gary Phillips
Art
Gabriel Bá, Eduardo Barreto, Rick Geary, Paul Grist, Joëlle Jones, Jeff Lemire, Jose Angel Cano Lopez (Kano), Fábio Moon, Dean Motter, M. K. Perker, Hugo Petrus, Sean Phillips
Ink
Gabriel Bá, Eduardo Barreto, Stefano Gaudiano, Rick Geary, Paul Grist, Joëlle Jones, Jeff Lemire, Fábio Moon, Dean Motter, M. K. Perker, Hugo Petrus, Sean Phillips
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-7595-517-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 258 x 14 mm
Tisk
černobílý
Váha
440 g
Stran
96
Cena
299 Kč
Originál
Noir: A Collection of Crime Comics (Dark Horse Comics, 2009)
  • Norri
    Norri mecenáš15.12.2021 00:03Noir: Detektivky v komiksu
    Docela jsem se toho bál a je pravda, že zpočátku jsem z toho měl velmi rozpačité dojmy. Úvodní Lemire je zajímavý snad jen svou typickou kresbou, protože pointa povídky je od půlky jasná. Následuje “MEH” povídka s androidama a “WTF” povídka s metrem. Dokonce je tam i zcela obyčejná nekomiksová povídka s ilustracemi, i když ty jsou od Joëlle Jones. Ale naštěstí tam jsou i zajímavější povídky, které mě pobavily. Scenáristicky mě pobavily povídky “Albánec”, “Mé nové já” a “Zlá noc”, ve které se Brian Azzarello společně s Fabio Moonem a Gabrielem Bá vrací již po několikáté ke stejnému ohranému tématu, tentokrát však ze zcela jiného úhlu. Zajímavější je tato sbírka z hlediska kreslířů. Kromě již zmíněných je zajímavá kresba také v povídce “Poslední rána”.
  • Palebras
    Palebras14.12.2021 19:11Noir: Detektivky v komiksu
    Musím říct, že za mě se jedná o celkově povedenou sbírku příběhů, která asi širší davy přiliš neohromí, ale mně některé z příběhů přišly vyloženě dobré a celkově jsem se při čtení bavil. Lemire byl hodně fajn a rohodně jej řadím k těm opravdu povedeným příběhům i přes skutečnost, že se nejednalo o nic zázračného, ale jeho rukopis byl cítit z každé stránky a celkově se mu jeho počin povedl. Hodně se podařil také příběh s Cháronem, ten mi vyloženě sednul a nejvíc potěšil Azzarello, který celou sbírku uzavíral. Kniha měla samozřejmě i své slabší chvilky a třeba příběh Zlomenina byl vyloženě WTF? Pokud někdo pochopil, co chtěl tímto výtvorem autor říci a byl by té dobroty se o tuto skutečnost podělit, budu rád za přízpěvek v diskuzi. Fajn byla i psaná povídka, která mezi těmi komiksovými působila mírně nepatřičně, ale nebyla vůbec špatná. Kresba mi prakticky ve všech příbězích opravdu vyhovovala. Kniha bohužel trpí neduhem všech těchto sbírek příběhů, kdy opravdu není moc prostoru vymyslet nějakou pecku na pár stranách, ale v případě Noir: Detektivky v komiksu se s tím autoři poprali se ctí, ale uřčitě chápu, že tohle se nemusí líbit každému. Já byl spokojen a klidně bych si dal nějaké pokračování.
  • Skot
    Skot mecenáš19.11.2021 19:50Noir: Detektivky v komiksu
    Velmi slabá sbírka příliš krátkých komiksů , nakonec dle moho nejelšpí nekomiksová povídka, která přece jen měla více prostoru . I slavný Lemire s předvídatelnou pointou či Brian Azzarello odvedli jen průměr. Zařazení povdíky Zlomenina jsem nepochopil vůbec. Pro mě zklamání.
  • Alfi
    Alfi14.11.2021 22:34Noir: Detektivky v komiksu
    Súbor krátkych komiksových poviedok a jednej nekomiksovej poviedky na tému zločinu. Čast je fajn, časť nie až tak moc. Najväčšou slabinou je krátky rozsah prác, ktoré neumožnia rozvinůť žiadnu hlbšiu myšlienku, dej väčšiny poviedok by šiel popísať jednou vetou. Kniha nenadchne ani neurazí.
  • james89
    james8914.11.2021 10:29Noir: Detektivky v komiksu
    Čekal jsem od toho asi víc. Hlavně jsem si myslel, že to budou nějaký gangsterky z 30.let. Příběhy se obvykle začaly zajímavě zamotávat a pak přišel rychlý konec. To mě trochu zklamalo. Líbila se mi nejvíc asi psaná povídka, která se do knihy zrovna moc nehodila
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.11.2021 19:34Noir: Detektivky v komiksu
    Typická a několikátá antologie ve stylu "něco fajn, něco méně". Osobně mě nejvíce potěšil příběh Ricka Gearyho, pointa se celkem povedla i velkému Brianovi Azzarelovi.

    Celkový dojem: 50%
  • louza
    louza8.11.2021 23:11Noir: Detektivky v komiksu
    Taková normální sbírka povětšinou kriminálních povídek. Některé jsou opravdu noir. Některé jen černobíle kreslené. Jasným hitem je Lemirův otvírák a ještě větším přírazem Azzarellův zavírák, který je v pravdě ďábelský. Potěší, že na něm spolupracoval s duem Moon/Bá, jejichž výtečný Daytripper ještě marně čeká na objevení českými redaktory. Najdou se tu ale skvělé kusy i méně známějších autorů, jako třeba Phillipsovo (ne není to TEN Phillips) nové já, Guaudianova poslední rána, nebo třeba výtvarně promakaný Albánec. Sbírku ale bohužel ředí několik wtf momentů v čele se sice vcelku dobrou a ilustrovanou, ale psanou povídkou, jejíž účel uprostřed komiksové sbírky jsem úplně nepochopil. Detektivky v komiksu sice nejsou vyloženě špatný pokus, ale vzhledem k diskutabilnosti části materiálu a jednohubkovitosti celé sbírky se dají doporučit jen opravdovým fandům žánru.
  • faster86
    faster866.11.2021 16:35Noir: Detektivky v komiksu
    pro fanoušky noir (kterého je tu jak šafránu) je to ok, nenoirovský čtenář to jen proletí. 3 příběhy bych řekl že vyčnívají. Nekomiksový příběh není vůbec rušivý a naopak potěší.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.11.2021 18:39Noir: Detektivky v komiksu
    Bohužel jsou ty příběhy strašně plytké a nevýrazné. Absolutně se nedokážu s ničím ani s nikým ztotožnit. Pomalu si mám problém vybavit jednotlivé příběhy a strašně mi to splývá. Paradoxně se mi vybavuje jen ten první, od Lemira, ale zároveň to není žádné terno. Naprosto předvídatelný a velmi prostinký příběh, z kterého nic mít nebudete. Zbytek prostě projde hlavou, jak pájka máslem. Kresba je ok, s tím nemám problém. Něco je dobré, něco je nic moc, ale vyloženě něco výrazného tam nevidím. Suma sumárum dávám 2 hvězdy.
131472
  • baatcha
    baatcha4.11.2021 10:49Noir: Detektivky v komiksu
    "Kurvaáááá! ... (ozvěna v lese) Kvůli jednomu šroubku rozebrat celý traktor!" :DDD
  • Norri
    Norri mecenáš3.11.2021 20:58Noir: Detektivky v komiksu
    "Ne, ani očko nenasadíš, protože to je u železa! ... Já se na to, já to nebudu, já nebudu to dělat! ..." - pardón, první obrázek mi vyvolal vzpomínku na tuhle legendu :-)