Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
SMEČKA ZKUŠENÝCH PSÍCH STRÁŽCŮ OZNAČOVANÝCH JAKO ČAROPSI se vydává na výpravu s cílem vyčistit pensylvánskou oblast od zdánlivě nesouvisejících nadpřirozených jevů, mezi něž patří kupříkladu ohnivý mlok či hejno zmutovaných číhačů. Postupně však vyjde najevo, že všechny záhadné úkazy vedou kroky hrdinů neodvratně k horské osadě, již obývá skupinka lidí, kteří uctívají záhadného „Krvečara“, jehož přítomnost k sobě přitahuje okultní síly a hrozí tak, že zaplaví Burden Hill novou lavinou zla!

Obsahuje sešity série Beasts of Burden: Wise Dogs and Eldritch Men #1-4 (srpen 2018 - prosinec 2018)

Scénář
Evan Dorkin
Art
Ben Dewey
Obálka
Ben Dewey
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7652-063-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
467 g
Stran
128
Cena
699 Kč
Originál
Beasts of Burden: Wise Dogs and Eldritch Men (Dark Horse Comics, 2019)
  • sedw
    Příběh v této knize se posouvá jinam, než se ubíral doposud, a sledujeme tak osudy jiných postav, než v předchozích knihách. Vše bylo ale velmi dobře napsané a nakreslené, příběh byl uzavřený a vlastně jsem se celou dobu dobře bavil.
  • karl173
    Jednohubka plná kouzel a okulitismu a se zajímavou kresbou.
    Tato psí partička se mi zamlouvá čím dál více.
  • Alfi
    Ak tomu rozumiem správne, pôvodná ilustrátorka Jill Thompson to už nestíhala (a stále nestíha) tak Evan Dorkin si zavolal na pomoc Bena Deweyho a v polovičnom rozsahu napísal jeden uzavretý príbeh s novou osádkou "čaropsov" bojujúcich proti nadprirodzenu.
    Nie je to vyložene zlé, ale oproti predchádzajúcim knihám je tu jasný pokles kvality. Jednak, miesto už známej partie učiacich a chybujúcich zvierat tu máme skupina superpsov, o ktorých sa moc nebojíme, druhak aj akcia je prestrelená ako v tretom pokračovaní filmov Michaela Baya. Tam kde psi v prvých dvoch knihách zakrývali nadprirodzeno pred ľuďmi, tu máme mŕtvol a mŕtvol a nikto nerieši, čo sa stane ak to zistia ľudia.
    A pochopiteľne, máme tu niekoľko strán vysvetľovaní, kde najprv antagonisti vysvetľujú zajatcom čo a prečo robia a na konci hrdinovia vysvetľujú čitateľovi čo a prečo sa stalo. Pritom príbeh je jednoduchučký a priamočiary, takžu už aspoň v tretej kapitole je jasné, aký bude "prekvapujúci" twist na záver.
    Čo sa týka kresby, prvé dve knihy sú, podľa mňa, výrazne lepšie.
  • Palebras
    V tomto díle opouštíme starou známou partu z předchozích dvou dílů a vydáme se vstříc dobrodružství po boku čaropsů. Třetí pokračování výrazně ubralo na humoru a lehce zabrnkalo na vážnější notu s temnější atmosférou. Nic z toho však nebylo na škodu a opět se jedná o velice působivý příběh se zvířecími hrdiny v hlavní roli. Velice potěšila lehká paralelní provázanost s událostmi odehrávající se mezitím v Burden Hillu, které zmiňuje Miranda, která s partou místních ochránců na dálku komunikuje. Díky těmto detailům působí příběh živě a hlavně promyšleně. Kresba byla skvělá, včetně vykreslení nejrůznějších příšer a bojů či hlavních psích hrdinů. Bestie burdenské jsou skvělou oddychovou zábavou a tahle psí parta ví jak zaujmout.
  • Good Games
    Bestie burdenské nestrácajú ani svojim tretím dielom na kvalite a tentokrát prinášajú ucelený príbeh na celú knihu. Ak sa vám páčili krátke poviedky a vyšetrovanie rôznych paranormálnych javov v predošlých knihách, tak budete možno trochu sklamaní, mne to však sadlo veľmi. Úplne sa zmenili aj hlavní štvornohí hrdinovia, pridalo sa na temnote a ubralo na humore. O to je to však napínavejšie, krvavejšie a u mňa sa jedná zatiaľ o najlepší diel série. =►Celá recenzia◄=

    +++V recenzii nájdete aj pre mňa najlepšiu hlášku a najlepšiu kresbu.+++
  • Moon
    Tak jsem byl malinko, ale opravdu jen malinko zklamán.
    Čte se to skvěle, kresba je pořád úžasná. Nicméně něco mi tu chybělo nebo možná spíš přebývalo.
    Mnohem víc mi vyhovovala komornější zápletka předchozích dílů, tady jsou samí čaropsi, kteří se ničeho nebojí a na všechny strany srší kouzla a trhají nepřátele na kusy. Asi to bylo na mě trochu moc.
  • faster86
    Já tady u té série mám pochod pocitů při čtení pořád stejný -> ježiš proč tu pičovinu kupuješ -> no není to tak zlé -> pak se ukáže spodní polovina člověka i se střevama, vybuchující hlavy jenž způsobí psí magie, nějak se to rozjede, kniha končí a já si říkám, že je to vlastně příjemné čtení.
  • Darth Raelchi
    Bavilo mě to, ale měl jsem jakýsi pocit, že mi něco chybí, resp. uniká. Často se čaropsi odkazovali na Burden Hill a nedokážu z toho pochopit, jestli je to to, co jsem už četl v knize 1 a 2, nebo je to něco zgruntu nového. Každopádně je to další dílek mozaiky čaropsů, tak proč ne. Pobaví, hraje to dohromady, svět docela drží a je to takové milé povyražení. Mnohem víc se pracuje s celým univerzem než tomu bylo předtím. za mě dobrá práce.
  • George Walker Bush
    Jak jsem pomalu začal mít v oblibě tuhle partičku psů a jejich paranormální svět, tak jsem teď trochu zklamán. Asi se mi líbily více komorní magicko-kriminální duchařské příběhy, nežli les plný magorů, kterých si do té doby zvláštně nikdo nevšiml...

    Celkový dojem. 60%
  • Hanussen
    Tentokrát všechno vyšetřují jen magií prodchnutí čaropsi, ale jedná se opět o zajímavý případ ústící v další čarodějnickou konspiraci. Ke kresbě nemám co dodat, ta je prostě parádní.
42042