Str. 08
Str. 09
Str. 10

+ 2 další ukázky

Koupit
Po dějinách sexu v západní kultuře, kterým se věnoval první svazek Sexkomiksu, se vydáme do sexuálních světů geograficky vzdálenějších. Vypravíme se za mýty a pohádkami, rituály, náboženstvím i každodenností Afriky, Blízkého východu, Indie, Číny a Japonska. Erotická linka Pohádek tisíce a jedné noci zaujme stejně jako prodloužené stydké pysky konžských a rwandských žen, rozříznutý penis keňských mužů, taoistická sexuální příručka ozvláštňující milostný akt barvitými přírodními metaforami nebo sexuální apetit předsedy Maa. Směřuje vývoj sexuality spíše k potlačení, nebo k uvolnění? Jak souvisí sexualita se svobodou, s mocí, dominancí mužů a respektem vůči ženám? Jak se rodí pojem normality a jak se společnost vyrovnává s vybočením vůči této „normě“? Rozmanitost kultur nezastře fakt, že lidská sexualita je společná nám všem.

Scénář
Philippe Brenot
Art
Laetitia Coryn
Barvy
Isabelle Lebeau, Chantal Quillec
Lettering
Eva Nečasová
Překlad
Michala Marková
Redakce
Barbora Klimtová, Anna Křivánková (hotate), Eva Nečasová, Michaela Pejčochová, Richard Podaný, Vojta Sedláček
Žánry
erotický, historický, humorný, naučný
ISBN/ISSN
978-80-7637-210-8 (Paseka)
Vazba
lepená v tvrdých deskách
Formát
215 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
1037 g
Stran
128
Cena
369 Kč
Originál
L'incroyable histoire du sexe, Vol. 2 (Editions Les Arénes, 2020)
  • Daw8ID
    Zajímavý vhled na intimní historii jiných zemí, ale jak už bylo řečeno, oproti prvnímu dílu je to slabý odvar, spousta věcí je zkratkovitých a kloužou po povrchu. Navíc je tu humor hodně na sílu a jako by si autoři řekli, že čím víc sprostých slov na stránku tam dají, tím třeskutější to bude. Navíc mi ani nesedlo překreslování dobových kreseb. Je jen dobře, že se tu člověk dozví zvyklosti a nevšednosti, na kterými by normálně ani nepřemýšlel nebo si je dohledával. Je to velké plus této publikace, ale zbytek to bohužel sráží...
  • Fort
    První díl měl evidentně úspěch, tak vydali druhý díl. Neucelené, zkratkovité, nijak na sebe navazující zajímavé informace bez jakéhokoliv děje na pozadí, horší než první díl.
  • Doppelganger
    Ve druhém díle Sex Komiksu se autor rozhodl ukousnout si velké sousto a zmapovat sexuální zvyky v Indii, Orientu, Africe, Číně a Japonsku. Výsledek je však (nepřekvapivě) dost zkratkovitý a díky skákání z jednoho tématu na druhé tak celá kniha působí spíše jako přehlídka kuriozit než jako ucelené dílo. Souhlasím s GWB níže, že většina vtípků byla dost na sílu a někdy mě tam spíš i otravovaly. Nicméně i navzdory výtkám musím říct, že jsem se při čtení bavil a dozvěděl se spoustu nových zajímavostí, a tak hodnotím (slabšími) čtyřmi hvězdičkami.

    Pokud jste někdo nečetli ani jeden díl Sex Komiksu a uvažujete o tom, zkuste menší experiment a přečtěte si knihy v opačném pořadí - řekl bych, že výsledný dojem bude lepší.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.12.2021 18:38Sex komiks: Intimní historie Afriky a Orientu
    Ač se komiks pouští do exotičtějších a tím pádem tak trochu zajímavějších geografických lokací, některé neduhy z prvního dílu přetrvávají - je to za každou cenu "vtipné" (téměř džouk na okénko, a to se nedá nikdy udržet) a je to opět spíše sbírka kuriozit, nežli nějaká zajímavá studie či přehled. Zvlášť když chcete být světoví, ale odbydete tak velké regiony jako je Blízký východ a Afrika na dvaceti stránkách... těžko něco takového zobecnit a hodit do jednoho pytle. Čína, Japonsko a Indie jsou zase natolik ohromné země, že ani tady to nebude tak dobře fungovat. Ono to s těmi žerty, sexem a feministickým podtextem je líbivý komiks pro dnešní dobu; já zároveň nezastírám, že něco člověka dosti zaujme. Ale čtenářsky ukojený tedy opět nejsem.

    Celkový dojem: 60%