Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Bane zlomil Batmanovi páteř. Batman zlomil Banea.

Temný rytíř zjišťuje, že jeho nedávná brutální střetnutí s Mr. Freezem, KGBeastem a dalšími byla zinscenována jednou a tou samou neviditelnou rukou.

Penguin tvrdí, že oním skrytým loutkovodičem není nikdo jiný než Bane, muž, který Batmana kdysi zlomil. Ale jak by to mohlo být možné, když je Bane bezpečně zavřený v Arkhamově ústavu – a podle všech zpráv se z něj stal zlomený muž? Od svého posledního konfliktu s Batmanem tráví své dny ve vypolštářované cele v téměř katatonickém stavu.

Je Baneova zdánlivá neschopnost jen dlouhodobý trik, kterým se pokouší nad Batmanem vyzrát? Nebo Penguin vysílá Temného rytíře na nesmyslné pátrání bez cíle? Jedno je jisté: Batman nepoleví, dokud nezjistí pravdu – bez ohledu na následky.

A navíc nám bude odhaleno Alfrédovo tajemství.

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #58-60 (listopad 2018 - prosinec 2018), Batman (Rebirth) Annual #3 (prosinec 2018) a Batman Secret Files #1 (říjen 2018)

Scénář
Ram V, Jordie Bellaire, Tom King, Cheryl Lynn Eaton, Tom Taylor
Art
Elena Casagrande, Jorge Fornés, Mikel Janin, Otto Schmidt, Jill Thompson, Brad Walker
Ink
Elena Casagrande, Jorge Fornés, Andrew Hennessy, Mikel Janin, Otto Schmidt, Jill Thompson
Barvy
Jordie Bellaire, Patricia Mulvihill (Trish), Otto Schmidt, Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Mikel Janin
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-087-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 x 9 mm
Tisk
barevný
Váha
410 g
Stran
152
Cena
349 Kč
Originál
Batman #09: The Tyrant Wing (DC Comics, 2019)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.9.2023 09:24Batman #09: Dravá moc
    Ach Tome, Tome. Poviem ako to je: začína ma to nie ani tak nudiť, ako skôr roztrpčovať. Skutočne netuším, kam, a či vôbec niekam, King mieri. Po vlažnom rozjazde série a pár fakt silných knihách pribúdajú knihy, ktoré ma nudia. Dravá moc mi pripomenula predchádzajúce Chladné dny s Mr. Freezeom: po skvelom a silnom začiatku s tradičným Batmanovým súperom (tentokrát Penguin), prichádza séria „poviedok“, ktoré spolu možno súvisia, možno nie, možno sa to dozvieme o dve knihy neskôr, možno o jednu, možno o tri a možno príde kúzelník s mŕtvym králikom v klobúku. Chcem ale dodať (a to je dôležité), že ak by sa aj vo finále ukázalo, že King presne vedel, čo chce povedať, nemyslím si, že to bude mať šancu ospravedlniť štyri-päť nudných kníh z celkovej 13-dielnej série. V Dravej moci sa pokračuje v Chladných dňoch započatej linke so zavraždenými ženami. Vizuálne najúchvatnejšia je galéria obálok. Tiež si občas želáte, aby autori obálok a alternatívnych obálok kreslili aj samotný komiks? Ale určite aj v samotnom komikse sa nachádza pár neprehliadnuteľných výtvarných momentov (Batman padajúci v záplave sutín zo strechy alebo blížiaci sa nočnou uličkou k vysvietenej/rozblikanej policajnej kolóne).
  • faster86
    faster8630.10.2022 00:55Batman #09: Dravá moc
    Opět jde o knížku která je rozdělena na dvě části, v první půlka je pokračování předešlé knihy a druhá půlka jsou příběhy doplňující předešlé dení. Nejvíc se mi tu líbila asi část s Alfrédem.
  • Mleako
    Mleako mecenáš4.6.2022 08:56Batman #09: Dravá moc
    Pro mě zatím nejslabší kniha téhle řady. První tři čísla jsou spíš takové intro k další knize a nic moc se tam neděje kromě toho, že Batman rozbíjí hubu celému gothamskému podsvětí. Pak jsou tu krátké povídky ze Secret Files, které jsou všechny takový průměr a po delší době už si nevybavím ani jednu. Vyloženě dobrý mi přišel akorát příběh s Alfrédem, který je fakt pěkně napsaný.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1.2022 21:08Batman #09: Dravá moc
    Achjo, to si zase za půl roku nebudu pamatovat, že to skončilo v tom nejnapínavějším a hlavně to, o co vlastně šlo... následovaly krátké příběhy, bez kterých bych se asi celkem obešel, nicméně ten poslední kousek mě beze srandy dojal.

    Celkový dojem: 70%
  • Palebras
    Palebras19.12.2021 18:27Batman #09: Dravá moc
    Opět velice povedený Batman. Prakticky celá řada si drží svou kvalitu a ve finále se jedná o příjemné čtení, které sice není nic zcela převratného, ale já rozhodně spíše oceňuji Batmana držícího se nohama při zemi, než svými eskapádami demolujícího doslova celý Gotham. Hlavní dějová linka končí v tom nejlepším a na pokračování si musíme počkat, rozhodně jsem byl velice spokojen s příběhem Den otců, který se mi vyloženě líbil a vlastně všechny obsažené sešity si držely svou kvalitu, ať se jednalo o problémy s drony, honbu za nestvůrou v lesích či problémy po užití halucinogenního plynu. King sice není žádný megaloman, ale ona umírněnost mi u celé řady fakt sedí. Dobrá práce.
2127