Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
V NEWYORSKÉM PODZEMÍ PROCITLO PRASTARÉ PRVOTNÍ ZLO.

A SPOLEČNĚ S NÍM PROCITLO NĚCO SROVNATELNĚ ZLÉHO i v nejhanebnějším ze snovačů pavučin – ve Venomovi! Tento symbiont nadále zůstává smrtícím ochráncem nevinných v New Yorku, dříve nevídaná hrozba ho však může přinutit vzdát se všeho, co je mu drahé – včetně jeho lidského hostitele, Eddieho Brocka. Jen co Eddie a Venom seberou síly, aby se postavili vůbec nejmocnějšímu soupeři, jakému kdy čelili, do cesty se jim postaví někdo jiný: Miles Morales, Spider-Man! Dva nejhustší tvůrci dnešního komiksového světa, Donny Cates a Ryan Stegman, uvrhnou společnými silami Venoma do noční můry staré skoro jako vesmír sám.

Obsahuje sešity série Venom (Vol. 4) #1-6 (květen 2018 - září 2018)

Scénář
Donny Cates
Art
Ryan Stegman
Ink
J. P. Mayer (JP Mayer)
Barvy
Frank Martin Jr.
Obálka
Frank Martin Jr., Ryan Stegman
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Filip Drlík
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-091-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 8 mm
Tisk
barevný
Váha
410 g
Stran
148
Cena
369 Kč
Originál
Venom by Donny Cates #01: Rex (Marvel Comics, 2018)
  • Walome
    Walome mecenáš3.11.2022 08:32Venom #01: Rex
    Asi nejsem cílovka. Venoma mám rád, v Animated series jsem ho miloval a bavil mě i ve filmu s Tobeym. Ale jakmile mi do příběhu naházíte draka, "miliardu let" starého boha (ach jo) a co dvě stránky tam cpete deus ex machina, začnu nechápavě kroutit hlavou. Tohle bychom zvládli uplácat s dětmi na střední škole. Jestli tohle má být nejlepší série z posledních let tak nechci číst ty ostatní.

    Kresba je cool.
  • faster86
    faster8629.1.2022 23:02Venom #01: Rex
    Vypadá to, že Cates má vymyšlené něco velkého a i přes debilního draka mi to přišlo jako dobrá úvodní knížka. Po delší době série od Marvelu ve které budu pokračovat. A to info o novém Aaronovém Thorovi, který je lepší, než ten co tu vychází potěšilo velmi.
  • instageek_cz
    instageek_cz19.1.2022 12:36Venom #01: Rex
    Duší jsem spíš stará škola, takže mě nijak neuráží dějové šablony ve stylu amerických filmových hitů z 80. let. Hrdina je drsný a odvážný, záporák zlý a zákeřný, a svět... jednoduchý. V bouři explozí, výstřelů a pamětihodných hlášek se nejhlubší úvahy týkají leda otázek typu, jestli je nutné nosit sluneční brýle i v noci, a jestli by se na porcování pizzy nenašlo něco lepšího než nůžky.

    Proto mě občas u novodobých komiksů irituje ta neustálá snaha o šílený přesah a hloubku. Filozofie, náboženství, Jung, Shakespeare, to všechno si dnešní autoři berou s sebou na pískoviště, aby se před ostatními předvedli. Přitom dostali od Ježíška supercool monstra, se kterými by jim stačilo jen mlátit o sebe!:))

    Z příběhu, kde má Venom čelit jakémusi „pradávnému prvotnímu zlu, které ho přinutí vzdát se všeho, na čem mu záleží“, jsem měl tedy lehké obavy. Zavánělo mi to zase tou přehnaností, spoustou pseudo-mouder o povaze naší existence apod. Nakonec mám pocit, že se tam víc řešilo, jak to s tímhle mají u našich oblíbených mimozemských symbiontů, ale jistý si nejsem – protože mě zkrátka zcela pohltila vizuální stránka!

    Fanynky erotické literatury prominou, ale tomuhle se říká odstíny temnoty!:)) Hororová atmosféra čiší z každého panelu, a já jsem po dlouhé době četl komiks, u kterého jsem si říkal: „Sakra, to by byl tak skvělý film!“ Klidně s Tomem Hardym, nechat ho, ať si i jeho Eddie Brock musí sáhnout na úplné dno, ať se zahledí do spirály hrůzy, za kterou by se nestyděl ani mistr Itó. Čili dojem z kresby u mě převálcoval příběh natolik, že si ho sotva vybavuju, což ale není špatně.

    Pochvalu si zaslouží překlad, čte se to dobře, plynule. Proto Venomovu sólovku bez váhání doporučuji všem, kteří chtějí pauzu od pestrých barev a rádi nějaký čas pobudou jen ve společnosti dvou: černé jako tma v rakvi a krvavě rudé!

    Hodnocení: 8/10

    PS: Další moje recenze nejen na komiksy najdete na Instagramu, profil instageek_cz
  • Good Games
    Good Games mecenáš6.1.2022 22:51Venom #01: Rex
    Veľké prekvapenie, až takto dobré som to totiž nečakal! Jeden z najlepších úvodov do superhrdinských sérií a ja len dúfam, že si túto kvalitu séria zachová. Skvelá kresba, svižný scenár a ja musím dať plné hodnotenie. =►Celá recenzia◄=

    +++V recenzii nájdete aj pre mňa najlepšiu hlášku a najlepšiu kresbu.+++
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš28.12.2021 12:02Venom #01: Rex
    Určite nadpriemerný scenár vrámci mainstreamu. Nie je to len príbeh, ktorý príde, vyrieši sa a odíde bez akejkoľvek zmeny na Venomovi alebo world buildingu tohto univerza. Zároveň to má krásnu kresbu. Silno odporúčam. Osobne ma ku kúpe dotiahol film Venom: Let there be Carnage, kde sa mi páčili vtipné dialógy medzi Eddie Brockom a Venomom. Tie sa v tomto komikse takmer nevyskytujú ale scénar je zas o niekoľko tried lepší ako ten generický vo filme.
  • Doppelganger
    Doppelganger19.12.2021 20:02Venom #01: Rex
    Rozjezd série, díky které se Eddie Brock vyhoupl mezi mé oblíbené marvelácké postavy. Donny Cates přesně ví, co dělá, a kam směřuje.
  • Tyfus
    Tyfus13.12.2021 23:31Venom #01: Rex
    Za mě teda dobrý! Rozhodně jedna z těch lepších sérii, které tady zrovna Crew vydává! Opět si myslím, že by vubec neškodilo před samotný pribeh hodit par odstavců textu, které nás trosku uvedou do děje. Vzhledem k tomu, jak málo tady toho vychází, tak by to chtelo třeba vysvětlit, jaktoze je zrovna Venom zase Eddie a co má Miles za problém s Venomem. To je však mozne doporučení pro vydavatele, na kvalitách komiksu to nic nemění. Těším se na další díl!
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit10.12.2021 15:30Venom #01: Rex
    Hodně fajn série. Jako mainstream to funguje pěkně a kéž by takhle temněji působily i filmy. Nenáročný a pohodový čtení. Normálně bych dal 3*, ale jelikož aktuálně moc nečtu (spíš deskovkuju) a tohle i tak dokázalo udržet mou pozornost a nestihlo se to omrzet a bylo to rychle přečtený, tak dávám 4*. :)
  • Alfi
    Alfi3.12.2021 21:21Venom #01: Rex
    Prišlo mi to hodne fajn, rozhodne výrazný nadpriemer v mainstreame. Dobrá kresba, ktorej by som snáď vytkol len, že je (zámerne) veľmi tmavá, príbeh neurážajúci intelekt, sympatické postavy.
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.11.2021 09:52Venom #01: Rex
    Tohle je skutečně fajn série, Cates to vzal z druhé strany a rozjíždí něco velkého, bohužel ale první díl je takový ten průměrný rozjezd, který vynáší do popředí hlavně kresba. Takže tři hvězdy adekvátní na rozjezd. Jsem rád, že Venom tu vychází a zrovna ten od Catese.
71883
Četl/a (59)
123peta, 3DD!3, 66pepo66, adam, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , Bary02, Black Bro, yo, calvin10, Cinema Ranger, CoVseNerdit, DANT3_, Darker, Doppelganger, Erich, faster86, fifas, Garp, Georgíno J., Good Games, hellblazer, Hlousks, Honzin, Idy, inosuke, instageek_cz, japes, JaroKakashi, jh666, JORDY, Josh, karl173, komiksák007, Lachvos, listr, LuckyLjuk, luky.kuky10, Mariomichal, Mercurio, MP, Poseidon1978, RaptoR, Roiser, Saiffer, Sick666, Sorbony, Spike, Staník, SteveCZ, taidana, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, Walome, xflori01, zlejzmrd
(108)
66pepo66, adam, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, bboorreekk, Beng.D, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Caylen-Tor, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, DANT3_, Dinik, Doppelganger, Erich, farnhajt, fifas, Filip123, Georgíno J., gezic, Golem, hellblazer, herbert, Hlousks, Honzin, hugosnowden, Idy, inosuke, instageek_cz, invape, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, JORDY, Kadin, Karel Sec, karl173, kendor007, kindanerd, KINIMODUS, komiksák007, koudak89, listr, Lookass33, LuckyLjuk, luky.kuky10, Madao, Mamut12, Mariomichal, markic, Marvin, Mercurio, Mikei, Mitak, monty.cl, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pechna, Poseidon1978, R3d, Radkos, RaptoR, Roiser, royan, Rumburaq, S313, Saiffer, Saran, Sick666, Sikk, Skot, Sorbony, Spike, Staník, štěpin_8, SteveCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, Tialster, timek, Tomasino79, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, VanTom, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, zdoog, zlejzmrd
Chce (18)
Al0f0k, Azik2586, Blacklarch, Comicsmaniaczone, deadpool, delsemela, Denis1996, DKoscik, DracoAn, James, Lutron, Maty48, MonsterGyre, Nightmare, Norri, nx, smazenapikantniskeble, the.kasztan
Shání (2)
Nightmare, nx