Koupit
Bruce Wayne je považován za mrtvého, a tak roli Batmana přebírá Dick Grayson, původní Robin. Jeho společníkem je desetiletý psychopat — Bruceův syn. Město však potřebuie své hrdiny víc než kdy jindy. Zločin ted' nabývá hrůzostrašnějších podob než obvykle v groteskní postavě Pyga, tvůrce lidských „dollotronů". Ještě nebezpečnější je Red Hood, který chce se svou společnicí Scarlet trestat provinění adekvátním způsobem a nastolit v gothamských ulicích krutou spravedlnost. Jeho násilné postupy přilákaly do Gothamu novou hrozbu: Flamingo — zabiiáka se zálibou v pojídání obličejů.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 7. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman & Robin (Vol. 1) #1-6 (červen 2009 - listopad 2009)


Scénář
Grant Morrison
Art
Frank Quitely, Philip Tan
Ink
Jonathan Glapion, Frank Quitely
Barvy
Peter Pantazis (Pete), Alex Sinclair
Obálka
Frank Quitely, Alex Sinclair
Lettering
Tomáš Vorasický
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
978-88-9283-295-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
160
Cena
299 Kč
Originál
Batman & Robin #01: Batman Reborn (DC Comics, 2010)
Varianty
DC Comics - Legenda o Batmanovi #043: Batman znovuzrozený (2021)
Batman & Robin: Batman znovuzrozený (2013)
  • Sagikkun
    Takový neurážející průměr.
    Největší problém tu vidím v ději, je to hektické a nejednou nastaly obtíže v chápání kdo co jak proč. Přitom samotné zápletky ani nejsou nijak šíleně komplikované, jen nešťastně podané.
    Co to celé hnalo a jednoznačně mě bavilo nejvíc tak jsou postavy. Vztah nového Batmana s Robinem je dynamický a uvěřitelný, více pak ještě vynikne s nástupem Red Hooda (který mi teda občas připadal jako edgelord, ale nevím zda-li to není překladem, protože někde mi neseděly dialogy nejen u něj...).
    Rozhodně to mohlo být lepší, ale zabaví to a neurazí.
  • faster86
    Mně ten Batman v podáni Dicka baví. Spratkovitost Damiena je tu akorát. Kresba super. Je to pohodovější než předešlí batmani od Morrisona.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš27.11.2021 09:18Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    10-ročný Damian, Batmanov syn, je nový Robin a Batman je mŕtvy/nezvestný a jeho masku preberá Dick Grayson. Škoda, že u nás vychádza tak málo komiksov s rozkošným zmrdom Damianom. Niečo by sa našlo (Batman a syn, Batman / Želvy nindža II), ale malo by sa viac. Damian je skvelá postava: dynamická, živá, brutálna, arogantná, ale stále svojím spôsobom sympatická a pôvabná. Ak máte za otca Batmana, vaším dedkom je legendárny Ra´s al Ghul a mamou jeho dcéra Talia, nemohlo to dopadnúť inak. Vytvoriť takýto povahový kolotoč sa môže zdať byť šialené, ale nekompromisný Škót Grant Morrison (Batman R.I.P., Batman a syn, Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světě) to zvládol. Miestami ma zaskočilo, aký je drsný. Profesor Pyg je úchyl. Komiks disponuje bizarnými zvieraco-panoptikovými záporákmi. Tento typ zloduchov mi pripomenul Jokerovu bandu v Kameňáku, ale vzhľadom na to, že Kameňák je kult, tak mi sťažovať si na toto pripadá ako sťažovať si, že mi zase dali marcipánovo-čokoládovú tortu. V Batman & Robin: Znovuzrozený sa navyše odohrá kuriozita, že Batmanom nie je Bruce Wayne, ale niekto iný. I to už sa párkrát stalo (Supertíha, Černé zrcadlo), ale aj to je u nás výnimka. Vražedná dvojkombinácia Dick/Damian funguje báječne: obaja sa do pozícií superhrdinov ešte len dostávajú, takže robia chyby a občas sa chtiac-nechtiac správajú ako nezodpovední idioti. Každopádne druhý príbeh (s inak mojím obľúbencom Red Hoodom) ma nebavil až tak, ako prvý s Pygom (hoci čítam každý komiks zo zásady minimálne dva razy, aby mi neušli žiadne detaily, tu som ani po repríze miestami nechápal, čo sa dialo). Je to temné, je to ostatne Batman, ale zároveň je to iné. Vidno to na farbách, ktoré sú živšie, než sme v batmanovkách zvyknutí. Farebnejšou škálou nám ilustrátori Philip Tan a Frank Quitely (New X-Men: G jako Genocida, JLA: Země 2) a inkeri Alex Sinclair a Pete Pantazis naznačujú, že sa atmosféra mení od beznádejnej na nádejnú. Zároveň jasnejšími farbami odlišujú nové hrdinské duo od pôvodného dua Bruce Wayne/Tim Drake. Hodnotím vydanie od BB/art z r. 2013, ktorého súčasťou je parádny žltý prebal (hoci nepísané pravidlo údajne vystríha pred použitím tejto farby na obale, vraj sa to blbo predáva), luxusný čierny obal s vyrytými iniciálami, červená záložka a cca 16 výtvarno-textových bonusov. Príbeh vyšiel aj v komplete Legenda o Batmanovi v novembri 2021.
  • hroubek
    Já si s Grantem Morrisonem prostě nerozumím. Vím, že je skvělej scénárista, ale mě jeho styl psaní nesedí. Ty příběhy jsou zajímavé, přesto si bohužel stále nemohu najít cestu k jeho dialogům (nebo jestli za to může překlad). Přijdou mi, že občas nedávají smysl, nenavazují na sebe, nebo jako by je říkali úplně jiné postavy. Morrison má dobré nápady, dokáže předvést hodně šílené zápletky a momenty a k tomu jeho příběhy mají nepříjemnou atmosféru. Jen to pro mě není, tak moc zábavné čtení jak bych si přál. Bohužel.
  • mearez
    Rozhodně se jedná o lepšího Batmana z toho co jsem četl. Nemám načtenej Morrisonovo run, takže pro mě se jedná o klasické detektivní příběhy, které jsou vesměs zapomenutelné. Ale nelituju koupě, přecejenom to bylo ve slevě a kresbu jsem si fakt užil, ať už Quitelyho nebo Tana. A rozhodně to v kontextu celýho runu dává větší smysl, mě to ale prostě minulo. Za mě 3*.
  • trudoš
    trudoš editor7.3.2020 05:18Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Z Granta Morrisona, vydaného BBartem, asi to nejlepší. Jen kdyby čtenáři nechyběly souvislosti ohledně toho, co příběhu předcházelo. I tak se dá ale do vyprávění snadno naskočit, protože se děj více soustředí na akci a konflikty mezi dvěma rozdílnými aktéry. Právě vztah nového Batmana a Robina tu funguje dokonale, protože obě ikony jsou zastoupeny neokoukanými charaktery, což vede k zajímavým situacím. Naneštěstí vytahuje autor jednoho padoucha za druhým, že by i ostřílený eskamotér zahanbeně schoval svůj kouzelný klobouk. A jak už to bývá, čím větší zlo je zlikvidováno, tím víc u toho následujícího ztrácí divák strach z případného hrdinova neúspěchu. Záporáci tak brzy ztrácí na své děsivosti a stávají se pouhou šablonou, jež má vyhrotit spor obou temných rytířů. Až někdy v půlce jsem si uvědomil, že při všech těch bitkách se v pozadí obrázků odvíjejí další události, které na vše hází trochu jiné světlo. Škoda že člověk nemá šanci si v češtině tuhle nápaditou mozaiku načíst celou.
  • Spacecore
    Po třetím přečtení stále super! Fresh restart nové Batmanovské série, které předchází Batman RIP, Final Crisis a Boj o kuklu. Škoda, že nevyšly další díly, zároveň ale nevím jak by český čtenář chápal kontext druhé knihy v souvislosti s u nás nevydanou Final crisis. Každopádně zde vše funguje, chemie postav, atmosféra Gothamu, psychopatičtí padouši a vyrovnání se se ztrátou Bruce. Frank Quitely je takový dvorní Morrisonův kreslíř a spolu jim to sluší nejvíc, takže kresba je dynamická, nápaditá, hravá a vyzrálá. Odkaz na Princovo Purple Rain je pro fajnšmekry!
  • Palebras
    Palebras30.12.2019 14:17Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Obálka na první pohled vypadá jako něco určeno spíše dětem, ale chyba lávky.. Obsah je prošpikován drsnějším obsahem ,takže spokojenost.. Co se týče ústřední dvojice znovuzrozeného Batmana a Robina, tak tady se mi duo hodně zamlouvalo.. Vše svižně plynulo, bylo nakopáno plno zadků a setkali jsme se s méně známými antihrdiny... Určitě mě více zaujal druhý příběh, točící se kolem Reed Hooda.. Ale i první příběh si drží svou kvalitu.. Jedná se o moc fajn počin, který má jednu vadu na kráse.. A to tu, že u nás vyšel pouze tento díl a pokračování je zřejmě v nedohlednu .. I tak ale stojí za přečtení !!
  • karl173
    karl173 mecenáš10.2.2019 19:53Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Pro mě nejlepší Morrisonův Batman co u nás vyšel a určitě nejsem jediný kdo si to myslí. Ono to má vlastně jednoduché vysvětlení. Zde totiž začínáme od začátku a tudíž je vše zcela pochopitelné. Morrison zde navíc šel více do klasického akčního mainstreamu a ten pokud má zajímavý děj, dobré postavy a pera se chytne schopný scénárista, nemělo by se nic zkazit. A schopným scénáristou Morrison určitě je, ale zkrátka jeho tvorba u nás vychází povětšinou poněkud nešťastně. Tentokrát tomu je jinak a každopádně se tato kniha čte velmi svižně a má perfektní dynamiku postav a kresbu. Ostatně postavy pro mě v této knize byli vůbec to nejlepší. Zajímavý záporáci, Dick Grayson v roli Batman velmi dobrý a osvěžující, i Damian se tentokrát nechová na přesdržku a hlavně Red Hood a jeho parťačka Scarlet. Veliká škoda že u nás nevyšlo pokračování. V Gothamu běhá tolik zajímavých postav a je vážně škoda, že českému čtenáři se dostává do rukou především jen klasický Batman. A i přestože je to můj nejoblíbenější superhrdina, tak jsem jím už tak trochu přejedený. Tudíž tato kniha pro mě byla svěžím vánkem. Podobně jako tomu je série Detective comics ze Znovuzrození DC. 75%
  • Komiksum
    Fajnové čtení, Morrison tu perfektně vytváří dynamiku mezi novým Batmanem a staronovým Robinem. První část knihy která představuje nového záporáka Mr. Pyga je perfektní. Bohužel mi to kazí druhá část kniha která je o Red Hoodovi a je výrazně slabší, další mínus je změna kreslíře k horšímu. Je to ale Morrison, nemusí to sednout každému, ovšem mě se to líbí.
  • louza
    Po trochu nestravitelném Batmanovu konci v R.I.P, který mnoha čtenářům leží v žaludku přichází Morrison s událostmi příštími. Na Batmanovo osiřelé místo se slétají jako včely bývalí Robinové a každý se úlohu Batmana snaží pojmout tak trochu po svém. Autor se tu nejen že úspěšně věnuje výkladu toho, co Batmanova postava vlastně reprezentuje, ale přivádí na scénu i dva úžasné záporáky z nichž zejména profesor Pyg je ultimátním zjevením na úrovni samotného Jokera. Docela paráda.
  • ZeznikoslavCZ
    ZeznikoslavCZ11.11.2018 17:59Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Nádherně kreslený příběh, se super "Batmanem". Hlavní záporák v první polovině si mě získal snad více než Joker a to už je co říct. Druhá polovina záporka změnila, což je škoda.....
  • JohnyG
    Příjemné překvapení. Takto drsné a sevřené (na odkazy pusté) vyprávění jsem od Morrisona po minulých zkušenostech opravdu nečekal. Dick Grayson je nucen navléct batmaní kostým a spolupracovat se zparchantělým Damianem aka posledním Robinem. Dobrý je zejména první příběh s profesorem Pygem, který přileptáním obličejů tvoří Dollotrony. Nechtěně tak vytvoří Scarlet, pomstychtivou side-kick zrůdu pro druhý příběh. Cirkus podivnosti dále oplývá spoustou nápaditých freaků, z nichž mi zůstane v paměti 400 kilovej babochlap alias Big Top. Druhý příběh je o návratu Jasona Todda v roli Red Hooda. Se Scarlet po boku tvoří zrcadlový protějšek nového Batmana a Robina. I zde se objeví několik zcela nových zloduchů a nakonec i růžový lobotomovaný homozorro Flamingo, který ovšem jako tváře pojídajicí sériový zabiják bohužel ani zdaleka nepůsobí. Vizuálně podmanivý a na postavy originální book, kterému přesto chybí srozumitelnější scénář a jasnější sdělení.
  • jh666
    Za mě nejlepší Batman od Morrisona, co u nás vyšel. Jen škoda té Quitelyho oteklé kresby v první polovině.
  • choze
    Profesor Pyg se svým extrémním cirkusem zohyzďující své oběti, tandem Red Hood a Scarlet jako drsnější alternativa k Batmanovi a Robinovi, která popravuje zločince a k tomu vyšinutý růžový zabiják Flamingo. Příjemně temné, brutální a panoptikální, ale nejen vedle elegantního Snyderova vypravěčství to působí dost neotesaně.
  • Josh
    Pro mě slušný překvapení. Podle jásavých barev na obálce jsem čekal něco, co bude víc pro děti a ne haldu servaných, seškvařených obličejů, který ideálně ještě někdo plánuje sežrat. Připravte se na totální psycho, šílenství a míň známý záporáky. Ale tady mě to ještě bavilo. Scénář místy drhne, nechápal jsem děj a nezbývalo mi, než přijmout Morrisonovo vysvětlivky v bublinách. (Za což může asi i skutečnost, že jsem tuhle sérii nečetl ve správném pořadí).

    Líbivý bonus představuje vydatná galerie na konci knihy. Dokonce jsem si díky ní uvědomil jednu věc – že je znovuzrozený Batman vlastníkem snad nejmíň výraznýho Batmobilu všech dob. Celou dobu jsem si totiž říkal, co to má za divný vznášedlo (který ze všeho nejvíc připomíná zvětšenýho roztoče) a pak se autoři kasají, jak Batmobil skvěle trefili a jaký že to mají moderní design:)) Kresba mi celkově přijde jako takovej oduševnělejší, ponurejší mainstream, má něco do sebe.

    Takže pocity dobrý, dokonce velmi dobrý, ale pak jsem se dostal k R.I.P. ... ... ...
    ... ... ...
  • baatcha
    Když mi došlo, že podstatná část prvního příběhu se odehrává v TOM starém lunaparku, kde během Kameňáku Joker mučil komisaře Gordona, spadla mi čelist a naskočila poctivá husina. A když tam pak Gordon osobně dorazí a zničehonic začne smrkat a kašlat... tohle je geniální!

    Quitely je neskutečně libový kreslíř. Je fascinující vidět, jak u kreslení přemýšlí, protože v jeho podání je jasné, že Dick Grayson v Batmanově kostýmu je naprosto fyzicky odlišný od nabušeného Bruce Waynea. A k tomu ta brutální krvavá sfx-ka jako cynická parafráze šedesátkového seriálu... Morrison a Quitely si jako tvůrci sednou fakt dokonale (a proto asi toho spolu tolik dělají). Není ovšem všechno zlato, co se třpytí - druhá půlka knihy mi přišla k uzoufání nudná. Opěvovaný kreslíř zůstal jen u obálek a já se divil, jak se můžou dva příběhy od jednoho autora tak výrazně lišit.
  • puolpm
    puolpm mecenáš26.3.2015 22:07Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Celkom fajn. Z dvoch príbehov v tomto booku sa sa viac páčil ten s profesorom Pygom. Len by to chcelo pokračovanie. Keď si predstavím, čo všetko by sa ešte malo vydat z Morrisonovho runu..tak začínam byt skeptický a asi pôjdem do originálov.
  • mAGiic
    mAGiic editor8.11.2014 01:49Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Tenhle Batman mi zklamal, příběh je dost nezáživný a chybí tomu nějaký zvrat, navíc mi chvilkama přišel dost komplikovaný. Takže scénář tuhle knihu rozhodně dost srazil dolů, kresba se mi líbila a bonusy na závěr knihy taky ušly.
    Zajímalo by mě, jestli u nás někdy vyjdou i další příběhy z Batman: Reborn...3*
  • Schramm
    Neskutečné! Něco, v co jsem už ani nevěřil, se stalo skutkem. Batman a Robin se mi líbil - a to přesto, že nemám v oblibě side-kicky, Batman je pro mě jenom Bruce Wayne a hlavně, nesedí mi Grant Morrison. Batman RIP mě zprudil opravdu neskutečně. A tohle je asi první Grant Morrison, který se mi opravdu líbil (uznávám ještě Arkham, ale to je podle mě komiks, který je dost mimo kategorie líbí - nelíbí). V Batmanovi znovuzrozeném Morrison ukazuje, že když chce, dokáže napsat i něco jiného než jen citační onanii, ale zvládne vystvavět a hlavně udržet PŘÍBĚH! Bavil mě jak příběh s profesorem Pygem, ovšem Red Hoodova pomsta je snad ještě lepší. Už jsem chtěl nad Grantem Morrisonem zlomit hůl, ale minimálně dalšího Batmana a Robina si ujít nenechám.
  • yojimbo
    Těšil jsem se na zábavnou jízdu poháněnou vzájemnou nevraživostí i humorem ústřední dvojice. Něco z toho by se snad v knize i našlo, ale celek je zkrátka opět Morrison se všemi klady i zápory. Mně jeho styl nesedí, přijde mi nepřehledný. Po třech batmanovských knihách mi přijde, že Morrison mi neumí dát to, co po něm chci. Přesto si však myslím, že Batman znovuzrozený je přístupnější kniha než předchůdce.
  • J.T.honza
    J.T.honza29.5.2014 14:31Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Zklamání jako, ehm, prase. Přečetl jsem všechny Batmany, kteří u nás česky vyšli v pořadí, v jakém se číst mají a těšil se, jak Batman a Robin navážou na překombinovaný R.I.P. Místo smysluplného děje jsem se ale dočkal nezáživného kecání o ničem, přemíry nepřehledných a nikterak zajímavých bitek, bonusů, které jsou asi jediným kladem celé knihy a...to je vlastně všechno. Nová etapa Batmana a Robina prakticky postrádá jakýkoliv děj a tak celou dobu jenom čtete, abyste to už měli za sebou, ale nijak vás to nebaví. Vlastně ani nevím, jestli chci další pokračování. Přitom jsem se na to tak těšil...
  • Flash
    Flash mecenáš3.5.2014 23:46Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Skvělý záporáci, začátek hodně hustej Pyg. Na Konci Flamingo.Takoví neznámí padouši. Krásné kresby. Takhle nějak bych si tu knihu vydanou česky představoval, pěkné dodatky,Skicy, přehledná kniha celkově. Objevit se tu lepší padouši,tak bych dal 5 hvězd,takhle musím 4 jelikož,jsou u nás i lepší Báťové.
  • luky.kuky10
    luky.kuky103.2.2014 23:15Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Od "restartu" batmana s robinem jsem toho cekal vice. Mozna mela byt kniha zamerena jen na jeden rozvinutejsi pribeh. Meli to udelat bud jen o Pygovi a nebo o Redhoodovi, kde me zklamalo to, ze hned Dick Grayson alias new batman, zjisti jeho pravou totoznost. Kresba se mi libila vice od Quitelyho, ale celkove se mi kresba v cele knize libila. Na rozjezd to bylo dobre a snad se dockame pokracovani.
  • kaylin
    "Red Hoodova pomsta" již není tak výjimečná jako příběh první, ale daří se pokračovat v onom béčkovém stylu, který vytváří temnějšího Batmana, který je místy o to zábavnější. V temnotě ho podporuje u druhého příběhu Philip Tan, který ale není tak bizarně uvolněný jako Quitely. Morrison se tak předvedl ve velmi dobrém světle a ukázal, že když chce, tak vytvoří něco zábavného a dobrého. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/444-batman-robin-batman-znovuzrozeny-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.12.2013 14:28Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Batman bez Bruce Wayna není Batman. Příběhy točící se kolem protivných Robinů mě taky rozčilují. Batmanovi padouši jsou zase to nejobskurnější, co se dá v komiksech najít. Přesto to není tak hrozné. Kresba přes pár podivností (batmobily vypadají dosti infantilně) se mi celkem líbila.

    Celkový dojem: 60%
  • Kabukiman
    Kabukiman30.9.2013 20:26Batman & Robin: Batman znovuzrozený
    Nelíbil se mi Batman R.I.P a tohle taky ne... Nemám rád příběhy ve kterých nějaký sidekick nahrazuje padlého superhrdinu. Nelíbilo se mi to u Kapitána Ameriky a tady taky ne. A "Robin" je ještě horší... Naopak úplně super byl profesor Prase. Tři hvězdy jen tak tak... Nějak nemůžu těm novejm Batmanům a Supermanům, co tady teď vycházejí, přijít na chuť.
  • Roiser
    No to není jen krk, ale celý kostým. Ten vzhledově vypadá prostě strašně amatérsky, zastarale a divně, oproti jiným verzím. Je to krásně vidět tady na těch ukázkách a i na samotném obalu. Myslel jsem si, že to je kvůli Dicka, který chce prostě používat trochu jiný kostým, ale v druhé polovině knížky už zas vypadá normálně :-D . Já nejsem prostě Quitelyho fanda. Nelíbili se mi jeho X-meni, tady Batman a ani samotný Superman v All-Star Superman.
  • erik
    Pravda je, že Batman má občas v Quitelyho prevedení krk, ktorý by mohol súperiť so žirafou.
  • Roiser
    Moc jsem z této knihy unešený nebyl. Příběh pro mne nebyl moc napínavý a chyběl mi nějaký pořádný zvrat. Po RIP (které už zbožňuji) je tohle od Morrisona zhoršení, doufám, že se to v dalších číslech víc rozjede. Také se mi vůbec nelíbil samotný Batman v první polovině knihy, kterou nakreslil Frank Quitely, jehož fanouškem teda rozhodně nejsem. Abych ale jen nenadával, od druhé půlky už to celkově vypadá mnohem líp. Jelikož jsem o téhle sérii nic nevěděl, tak jsem byl docela překvapen, že tohle navazuje na RIP a místo Bruce se tu za Batmana vydává Dick Grayson, což se mi moc líbilo. Také jeho vztah s Damianem je zajímavý a kvůli něj budu sérii sledovat dál, jinak bych na ni asi zanevřel. Je tam pár supr akčních pasáží a nečte se to úplně špatně, ale prostě tomu chybí něco, co mě posadilo na zadek, snad se to později ještě rozjede. Temné děsy se mi líbily o trochu víc.
  • erik
    Batman a Robin nám prináša klasiku. Záporáci ako Žabiak, Prasiak, Flamingo, to je tak... komiksovo batmanovské v dobrom zmysle slova. Príbehy priamočiaro odsýpajú, nechýba akcia a ani trenie medzi staronovým Batmanom Dickom Graysonom (už si kostým obliekol aj predtým, napr. po Baneovi) a novým Robinom Damianom. Dokonca sa vracia Red Hood, ďalší „zmŕtvychvstaný“ povedomý típek (superhrdinovia natrvalo neumierajú, všakže). Konfrontácia bojovníkov so zločinom a zabijakov zločinu je perfektná. Morisson exceluje a to isté sa dá povedať o Quitelym, ktorý sa, zdá sa, za tie roky naučil kresliť tváre. Tan je samozrejme fajn ako vždy, i keď, mám dojem, že v našich končinách má vlastne premiéru.

    Výborný superhrdinský mainstream ako má byť.
15523111