Koupit
Spider-Man se ocitne ve světě špionů a tajných zabijáků a společně s Wolverinem se snaží najít dávného přítele, kterého pronásleduje KGB. Pavoučí hrdina však brzy zjistí, že mu to přerůstá přes hlavu. Dojde mu, že špionážní hra je ještě smrtelnější, než si kdy dokázal představit. Znovu se dvojice setká, když Nick Fury vyšle “Spider—Mana na misi, při které má Wolverina zachránit — ale kdo a proč ho zajal? S pomocí SHIELDu i X—Menů se oba hrdinové zapletou do vládního spiknutí a jsou vrženi do nebezpečného, nepředvídatelného dobrodružství, které je zavede na tři kontinenty.

Obsahuje příběhy:
Vysoký příliv
Rysy legend


Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Spider-Man versus Wolverine #1 a Marvel Knights Spider-Man & Wolverine #1-4.


Scénář
Brett Matthews, Christopher James Priest (James "Jim" Owsley)
Art
Mark Bright, Vatche Mavlian
Ink
Al Williamson
Barvy
Paul Mounts, Petra Scoteseová (Petra Goldbergová)
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Petr Novotný, Martina Zvolská
Redakce
Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Spider-Man vs. Wolverine (Marvel Comics, 1987)
  • Delphín
    ,,Když věc pohání nenávist, obvykle vydrží dlouho."
    Komiks startuje relativně povedeným retrem, převážně mě ale oslovil následující příběh. Začíná nám výslechem, u nějž sedí Peter a Wolverine, kteří popisují svou akcí nadupané dobrodružství. A komu? Odhalení na konci stojí za to. Cením rovněž bohatou sekci bonusů, která byla v tomto kompletu občas opravdu chudá..
  • louza
    Rozporuplná kniha. Osmdesátkový speciál zabírající necelou půlku knihy, kde Wolverine a Spidey bojují na pozadí železné opony, překvapí svojí drsností a na Marvel nebývalou brutalitou, která se stává definitivní hned několika postavám. Pro příznivce retra opravdu chutný bonbónek, který by jakkoli jinak česky asi neměl šanci vyjít. Jejich duel ze série Marvel Knights je jiné kafe. Hořčí. Hnusná kresba, vcelku blbej příběh a dokonale dementní vyústění nezachrání těch pár povedenějších konverzačních gagů, třeba o tom jak si oba parťáci kupovali lamu. Tahle část knihy nebyla dobrá volba. Škoda, stačí pročíst bonusy a zjistit jaký byl potenciál...
  • hroubek
    Dvě mé oblíbené postavy spolu a k tomu v dobrých příbězích. První příběh je fajn. Je trošku ukecanější, a Spidey zde zrovna není nejchytřejší. Docela nepříjemně mě překvapilo, jak se místy choval jinak, než obvykle, zvláště potom, co vše prožil. Druhý příběh je mnohem lepší a zábavnější. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl na kresbu, ale pak to byla hodně příjemná jízda. Hláškuje se, má to spád a hlavní dvojice neustále něco řeší a vtipně to komentuje. Z mé strany dost povedený komiks.
  • mcleek
    Vidím S-M a Wolverine a povídám si: to musím mít! Možná jsem se ale unáhlil...
    První příběh (cca 40% svazku) je retro (což nemusím), ale nebyla to až taková nuda, jak bych čekal. Vlastně fajn oddechovka. Druhý příběh měl šílenou kresbu, která se snažila být absolutně free-cool-in + totálkafaktickymegahustá, ale já si neustále ťukal na čelo, jestli to jako autoři myslí vážně. Tohle přece nemohlo působit ani ve své době a ani na teenagery! Ne že bych se nudil - chtěl jsem číst pořád dál a dozvědět se, kdo vlastně celou dobu S-M a Wolverina vyslýchá... a když jsem se to v úplném závěru dozvěděl, tak mě to dost dožralo.
    Za komiksy následuje ještě pár stránek informací, které shrnují, kdy a kde spolu tito dva zkřížili cesty (či drápy a pavučiny) a trochu jsem zatoužil, aby v tomto svazku byly použity raději některé z těchto příběhů a ne to, co jsem právě dočetl.
    Shrnuto podtrženo: průměr - 50%. Na jeden večer jsem se jakž takž zabavil, ale znovu to už asi číst nebudu...