Strip Arnošti, který vychází v časopise Nový Prostor již od roku 2013, vypráví příběhy dvou poťouchlých holubů Arnošt a Arnošt, tedy Arnošti.

Tomáš Prokůpek, komiksový teoretik o stripu říká: "Oba holubí hrdinové jsou sice poťouchlí a zlomyslní, jejich konání v sobě přesto má zcela zřejmé hodnotové ukotvení. Jejich fikční svět se totiž nenachází ve vzduchoprázdnu, a tak se přímo i nepřímo potýkají s trablemi, které se dotýkají také čtenářů. A co se zábavné potrhlosti a roztomile bizarních nápadů týče, ani tady se oba opeřenci rozhodně nedrží při zemi".

Polovina z ceny jde prodejcům.

Obsahuje stripy z časopisu Nový Prostor z let 2013-2021.


Scénář
Tomáš Kučerovský
Art
Tomáš Kučerovský
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-903990-6-8 (Nový prostor)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 150 mm
Tisk
barevný
Stran
128
Náklad
6000ks
Cena
200 Kč
  • trudoš
    trudoš editor5.9.2022 19:16Arnošti
    „Noční nebe vždycky svádí k úvahám nad vznešenými otázkami, Arnošte. Kdo jsme, odkud jsme přišli a kam jdeme… Když už tam budeme a jestli bychom radši nemohli jít někam jinam.“
    Mám pro tvorbu brněnského umělce Tomáše Kučerovského slabost, ať už jde o malby či komiksy, takže jeho pravidelnou stripovou sérii jsem si nemohl nechat ujít – tedy od okamžiku, kdy jsem se dozvěděl o souborném vydání. A stálo to za to. Nejde sice o nijak třeskutý humor, který vás za každou cenu dostane do kolen, přesto autor umí zdárně rozesmát trefnou kritikou lidského chování a moderní společností vůbec. Málokdy se přitom opakuje, přičemž frekvence jednoho stripu za měsíc dává dostatek tvůrčí volnosti pro stále nové nápady. Občas se zabrousí do hájemství poetiky, jindy k sžíravé satiře nebo k maličko fekální komice a ta kombinace všeho dohromady funguje náramně. Pravdou ale je, že tematicky osloví komiks především české čtenáře a pak ty, co bydlí ve městech a mají s „okřídlenými krysami“ vlastní zkušenosti.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.12.2021 10:54Arnošti
    Arnošty si vždy rád přečtu, je to takový velmi milý (byť někdy i dosti sarkastický) komiksový strip. Takto pohromadě však časem omrzí, na rozdíl od Calvina či Garfielda, ani nevím proč.

    Celkový dojem: 60%
22