Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Začátek nové éry! Bart si bere na pomoc celou svou rodinu… a i ostatní obyvatele města! Přicházejí Simpsonovi! A hned v prvním čísle dojde na vážně velký problém – na útok obřího Homera! Děsivý Homer ve spodním prádle začne bořit Springfield – kdo ho dokáže zastavit?!

Obsahuje příběhy:
Ohromný kolosální Homer (The Amazing Colossal Homer)
Sběratel (The Collector)

V pořadí 1. číslo komiksového měsíčníku žluté americké rodiny - Simpsonových.
V tomto formátu 1. vydání, celkově 2. vydání.


Scénář
Steve Vance, Cindy Vance
Art
Sondra Roy, Steve Vance
Ink
Tim Bavington, Bill Morrison
Barvy
Cindy Vance
Obálka
Bill Morrison
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Petr Putna
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
ISSN 2336-1344 (CREW)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 2 mm
Tisk
barevný
Váha
80 g
Stran
36
Cena
49 Kč
Originál
Simpsons Comics #001 (Bongo Comics, 1993)
  • instageek_cz
    instageek_cz19.12.2022 12:12Simpsonovi 2022/01
    První sešit simpsonovské série od Crwe vyšel v originále roku 1993, tzn. na přelomu čtvrté a páté řady TV seriálu. Obsahuje dva příběhy a listárnu. Do ní posílají obrázky malé děti, což může být pro drsného dospělého čtenáře komiksů poněkud znejišťující:)) Ale žádný strach, opravdu jde o čtivo určené pro všechny věkové kategorie, takže pokud jste fanoušek, doporučuji vyzkoušet.

    Ohromný kolosální Homer
    Tenhle příběh by měl být označený jako halloweenský. Pan Burns touží po nesmrtelnosti, proto hledá dobrovolníka, na kterém by vyzkoušel nové sérum. „Hledá“ v uvozovkách. Prostě přímo ze směny ukradne Homera, kterého pak zřejmě ex-nacistický vědec dr. Olberman zasáhne ne tak docela neškodným laserovým paprskem. Po něm se Homer zvětší do gigantických rozměrů a vydá se na demoliční procházku Springfieldem!:) Dost vtipná epizoda, kde má výraznou roli i starosta Quimby. Mihnou se také stálice z počátku Simpsonových, jako byl Troy McClure, Lionel Hutz, či psycholog Marvin Monroe (česky Minda Mour).

    Sběratel
    Tentokrát už oficiální halloweenský příběh, kde Bart vypráví strašidelnou historku o hrůzném osudu jednoho sběratele komiksů, který vypadá jako Homer. Tohle je kratší příběh (většinu sešitu zabírá Obří kolosální Homer) s velmi chytrou a zároveň zatraceně děsivou pointou!:)

    První sešit je až překvapivě obsáhlý, má hodně textu, čili to není nic, co byste měli za 5 minut hotové. Taky se dozvíte pár upřesňujících čísel – např., že Homer váží 120 kilo, a že má pan Burns jmění v hodnotě 2,6 miliardy dolarů!:)) Dr. Olberman už se myslím nikde znovu neobjevil. Celkově jsem byl velmi spokojený a přesně tohle bych od komiksu se Simpsonovými chtěl - aby kvalitně doplňoval TV seriál a přinášel různé zajímavé detaily či postavy, na které v hlavní show není čas.
34
  • charvos
    charvos mecenáš20.1.2022 14:46Simpsonovi 2022/01
    za me ok :) jedine, ktere mam doma jsou ti s futuramou :)
    mozna by mohli crwaci udelat nejakou tematickou krabici
  • deefha
    deefha mecenáš19.1.2022 09:11Simpsonovi 2022/01
    Oba příběhy už u nás vyšly v kompilaci Komiksové extrabuřty, což je trochu paradox :-) U dalších čísel to bude stejné, no ale třeba ty kompilace někdo nemá... Do sbírky fajn.