Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Konfederace planet se začíná rozpadat, Caleb je stále v bezvědomí a jeho parťačka obviněná ze zrady. Do toho někdo začíná unášet významné lidi a vykonávat na nich nelítostné rozsudky. Situace není zrovna nejnadějnější, a ani po Calebově probuzení se to nezlepší. Neprobudil se sám. A to, co se v něm ukrývá, je velmi nebezpečné. Bohužel, hlavně pro něj.

Obsahuje původní dvě alba série Orbital, vydané nakladatelstvím Dupuis:
Orbital #05: Spravedlnost (Orbital #05: Justice, 2012)
Orbital #06: Odboj (Orbital #06: Résistance, 2015)


Scénář
Sylvain Runberg
Art
Serge Pellé
Obálka
Serge Pellé
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
akční, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7679-112-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
385 g
Stran
120
Cena
249 Kč
Originál
Orbital #05: Justice, Orbital #06: Résistance (Dupuis, 2012, 2015)
  • Django
    Django mecenáš4.3. 19:26Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    I na třetí přečtení mě orbital pořád baví. Doufám že crew vydá další díl.
  • radimisko
    radimisko9.8.2023 10:22Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Když se evropští komiksoví tvůrci pustí do sci-fi, před čtenáři se otevírají fantastické světy plné velkolepých dobrodružství. Orbital chvílemi připomíná Star Trek, někdy dokonce i Vetřelce. Ve strhující sérii se dramatické politické pletichy střídají se vzrušující akcí.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.7.2022 06:36Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Jednotka bola super, ale od dvojky som mal zrejme priveľké očakávania resp. som ju naopak podcenil, pretože som naivne čakal, že bude rovnako prehľadná, ako prvá časť. To som sa však kruto mýlil. Keďže mi ale za sériou Orbital bolo smutno, rozhodol som sa kúpiť si trojku a pred začítaním som sa zmieril. S čím? Nuž, s obrovským množstvom postáv (s nie vždy jasnými motiváciami), rozmanitými rasami, stovkami národov, vzťahmi a komplikovanými pravidlami sveta budúcnosti. Proste som rozhodol si trojku „len“ užiť. Nechať sa voľne unášať strhujúcim, dynamickým dejom. Chápem, že séria niekomu nesadne, ale pre mňa trojka predstavuje návrat späť na výslnie, počas ktorého som sa síce v univerze sem-tam strácal, ale celkovo som mal dočinenia s chytľavou, nadmieru zábavnou jazdou. Je to séria vizuálne atraktívna, scenáristicky exotická a zaujímavá a môže sa pochváliť originálnymi (ako inak) a pútavými postavami. Belgický scenárista Sylvain Runberg (Dobyvatelé, Zarov) to napísal ako dospelé európske sci-fi, pri ktorom treba premýšľať. Ostatne, aj v živote je všetko komplikované a treba čítať medzi riadkami. Čo je dobro? Čo zlo? Aký je rozdiel medzi terorizmom a dobrým skutkom, ak je terorizmus použitý na zvrátenie zlých vecí? Samozrejmosťou je nádherná kresba Francúza Serge Pellého. Svet, ktorý s Runbergom stvoril, je prekrásny, plný nápaditých nápadov a skvelých vizuálnych hračiek. Počas čítania ma pozoruhodná výtvarná stránka vrátila o pár desaťročí do minulosti, keď mi rodičia v Prahe od pouličného kolportéra kúpili Funkyho Kovala (fakt sa nenájde nikto, kto ho u nás znova vydá?) a ja som pri ňom zabudol dýchať. Orbital pripomína Babylon 5 alebo Star Wars, lež nie pôvodnú trilógiu, ale prequel-sériu (vysoký počet politikárčenia a zákulisného ťahania za nitky). Prípadne Dunu, ale to už preháňam. Každopádne, aj keď cítiť viacero inšpiračných zdrojov, séria má svoju vlastnú tvár a nezameniteľný štýl. V budúcnosti bude nepochybne sama inšpirovať iných.
  • Norri
    Norri mecenáš11.6.2022 18:53Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Původně jsem neměl v plánu opakovat si znovu předchozí díly Orbitalu. Po pár stránkách jsem ale zjistil, že se tomu nevyhnu. Děj se na předchozí události přímo odkazuje a na obě předchozí knihy. Naštěstí je to dobrá sci-fi a ta vždy potěší. Je ale pravda, že to není tak úplně klasická sci-fi. Je zde sice hodně akce, ale zároveň se hodně politikaří. Je to takový politický thriller ve velmi dobrých sci-fi kulisách. Na celé sérii je pěkné, jak v ní lze vidět určité paralely s naší současnou realitou a společností. Ať už jde o rasismus, stereotypy a nebo o Evropskou unii. Potěšující je to, že k těmto tématům přistupuje hodně kriticky. Nic zkrátka není černobílé. To ostatně platí i o tomto komiksu a nemyslím tím teď kresbu. Oproti předchozím dílům se mi děj zdá docela dost komplikovaný. Není těžké jej pochopit, ale snižuje to “dynamiku” jeho čtení. Stejně jako v předchozí knize je i zde děj občas dost zkratkovitý.

    Co se týče kresby, tak ta podle mě patří k tomu nejlepšímu, co můžeme od sci-fi komiksu dostat. Čistá kresba plná detailů a technických udělátek budoucnosti. Ale nejsou zde skvěle zobrazené jen technologie, ale pestrá je také pozemská i mimozemská fauna a flora.
  • p3tris
    p3tris31.5.2022 15:02Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Třetí kniha Orbitalu se nejvíce podobná Hvězdným válkám. Stejně jako Republikou i Konfederací zmítá boj o moc a v pozadí tahá za nitky osoba, která se neštítí podrazů, vražd nezdráhá se ani rozpoutat válku. Když to Mézoké Izzua zjistí, uniká i se zraněným Calebem a přidává se k odboji. Jenže odboj, který vede Calebova sestra Krystýna, to nejsou hodní Rebelové. To je banda teroristů a vrahů. A navíc si Caleb nese v sobě jedno hrozné tajemství, které bude stát život mnoha nepřátel i přátel.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.5.2022 23:03Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Bavi me to asi stejne jako predchozi dve alba. Pate bylo jeste ok a pekne to drzelo tu konspiracni linku, ale seste bylo divne. Celkove mi to nejak moc projelo, takova divna francouzska akce.
  • Good Games
    Good Games mecenáš12.4.2022 16:43Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Nové dva diely Orbitalu sú veľmi podobné tým predošlým a tak sa pripravte znovu na poriadnu porciu komplikovaného politikárčenia. To mňa osobne nebaví a aj kvôli nemu považujem sériu Orbital za jednu z tých slabších, ktoré v edícii Modrá Crew vyšli. Našťastie sa od toho v druhej polke komiksu upustí a politiku vystrieda akčný thriller, pritvrdí sa celkovo v udalostiach a príbeh dostane ten správny spád. Pravdepodobne sa však tak skoro séria do Modrej Crew nevráti, keďže nás čakajú iné série a novinky, tak uvidíme, kedy dostaneme ďalšiu nálož politického sci-fi.=►Celá recenzia◄=
  • VanTom
    VanTom24.3.2022 12:02Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Přes všechnu intergalaktickou politiku a mocenské převraty na pozadí v celé 5. části probíhá jeden přehledně přímočarý, akční útěk. Vrácení úderu v 6. kapitole – umožněné nedobrovolně přejatými, nepředvídatelnými "superschopnostmi" – už se více komplikuje směrem k vesmírné válce rozštěpené federace, přičemž ta propuká tak nějak bokem ke sledované zápletce. Tady mě scénář bavil méně, ovšem stále jej spolehlivě držela znamenitá, plastická kresba.
  • Azalin
    Azalin mecenáš1.3.2022 18:55Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Moc rád bych napsal, že je to další skvělý díl, ale bohužel myslím, že je to trochu ústup ze slávy, po příběhové i kresebné stránce. Předchozí díly jsem při opakovaném čtení zhltl rychle, ale tady mě příběh prostě přestal bavit. V rámci Modré Crwe to ovšem pořád patří k tomu lepšímu, co vyšlo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.2.2022 18:50Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Stále je to hezky vykreslené "euro" sci-fi plné politických intrik a interplanetárních střetů, jenže se to po nepříliš záživném pátém díle v šestém celé strašně splaší, což je snad ještě horší, protože, jak podotkl Hanussen, jsem se nejdříve úplně ztrácel. A když jsem nit nějak uchopil, nebavila mě. Asi tady se sérií končím.

    Celkový dojem: 40%
  • SickNail
    SickNail mecenáš15.2.2022 11:28Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Skvelé pokračovanie, aj keď hlavné postavy sú trochu zatlačené do úzadia a viac sa tu rieši politika, neuronom a vojna. Veľmi sa mi páčila hippie a junkie pasáž. :) Lepšie ako dvojka, horšie ako jednička. Stále však úžasná kresba, aj keď miestami mám pocit, že sa Pellému už nechce babrať s detailmi.
  • louza
    U Orbitalu oceňuji práci s vývojem příběhu, který se vine defakto spojitě od první knihy. Líbí se mi neotřelý vizuál komiksu, líbí se mi postava, kozy a vlastně i originální hlava hlavní hrdinky, kde tvůrci zkombinovali všechny podstatné ženské přednosti (rty, oči a černou díru) do jediného uhrančivého vizuálního celku. Ale ta sága jako celek mě prostě nebaví. Na jednu stranu trčí do všech stran, na stranu druhou je ve své extravagantnosti vlastně jen dalším sci-fi pohádkovým klonem o právu pomstě a politice. Jsou tam zvraty, je tam akce, je tam intrikaření...ale není tam nic co by už nebylo někde jinde.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš24.1.2022 14:20Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Akčně nabité pokračování Orbitalu. Budu si muset někdy načíst všechna alba pohromadě, abych se neztrácel, už tam toho začíná být nějak moc.
516205
Četl/a (69)
2Hitman3, 2scha, adevr, Azalin, Balů103, ben_bella, calvin10, Cemino, charvos, chcita, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davidek, Django, Final, Fox01, frantisekcap1, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, Grrr, guseppe, Hanussen, house192, hugosnowden, IndyP, Ivan Kucera, James, Joshua_T, Kamoš, Kazumaki, KdG, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lobok257, majer, Mamut12, Marty_von_Shit, Mercurio, mineralk, MP, namdnas, NecRoman, Norri, p3tris, Paldini, paulmuaddib, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, radimisko, RaptoR, robur31, SickNail, Sir_Pete, trudoš, VanTom, vranakx, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(138)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Azbest, Balů103, beanek, Benji, ben_bella, Berry669, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, chcita, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, Darker, davidek, delsemela, desto, Django, Dzoglik, fel68, filemon, Final, Fox01, frantisekcap1, Future-Death, Georgíno J., gezic, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, herbert, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, jakub186, James, jankie, Jay-jay, Joshua_T, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Keno, komik.sx, KOWE, Lachvos, lacoste, Lamahe, Librarian, lifi, Lobok257, Lord Baltimore, majer, Mamut12, markic, Marty_von_Shit, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mineralk, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, o2t2, Olesh, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pechna, Pej, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, Saran, seezeethree, SickNail, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, trudoš, valon, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, worf, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (8)
Blair, Draco nobilis, jjjirik, Keenkeen, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB
Shání (4)
Blacklarch, GeorgeeW, Nightmare, Tomate
Nabízí (2)
frantisekcap1, Grrr