Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Po požití pilulky obsahující silnou psychotropní látku se Tecuo přerodí v č. 48, v přímém rozporu s plukovníkovými příkazy uprchne z laboratoře a sám zaútočí na tajnou základnu ukrytou pod rozestavěným olympijským stadionem. Paní Mijako – zakladatelka nové náboženské sekty – mezitím předpoví, že probuzení Akiry vyústí ve strašlivou katastrofu. Co je vlastně zač ten supertajný Akira, zmrazený na teplotu absolutní nuly? A jakou má jeho probuzení spojitost s katastrofou předpovězenou paní Mijako? A co se přihodilo s naším milým průšvihářem Kanedou a krásnou Kei, kteří jsou zajati v LABO? Píše se rok 2019 a v megalopoli Neo-Tokio se chystá veliká podívaná.

Původně vycházelo na pokračování v Young Magazine (No.18/1983 - No.9/1984) od září 1983 do dubna 1984

Oficiální popisná tiráž obsahuje ve větě "... se Tecuo přerodí v č. 48..." chybu, správně se jedná o číslo 41.


Scénář
Katsuhiro Otomo
Art
Katsuhiro Otomo
Obálka
Katsuhiro Otomo
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-947-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách s přebalem
Formát
179 x 257 mm
Tisk
černobílý s doplňkovými barvami
Váha
578 g
Stran
304
Cena
549 Kč
Originál
Akira #02 (Kodansha Ltd., 1985)
  • Norri
    Norri mecenáš6.11.2023 10:51Akira #02
    Ultimátní jízda od začátku do konce. Všechny postavy jsou tady skvělé. Jenom si už nejsem jistý, kdo je padouch a kdo hrdina. Což je ve své podstatě skvělé. Protože černobílá je tady jenom kresba, narozdíl od postav a příběhu. Nejsou totiž důležité jenom činy a použité prostředky, ale také motivace, která za vším stojí. Protože ve své podstatě je motivace všech, kromě armády, velice pochybná. A když už jsem zmínil kresbu, tak ta je skvělá. Perfektně prokreslená, ale pořád přehledná. A to i v akcích a soubojích.
  • martin28
    martin2824.9.2023 16:54Akira #02
    Druhý díl Akiry značně přítvrdil. Vlastně je to nekonečná akce s grandiózním finále, odehrávající se v tajných vládních laboratořích. U jedničky jsem byl lehce zklamán, u této knihy cítím velké nadšení. Akira 2 je nestárnoucí akční skvost. 95%
  • Daw8ID
    Daw8ID15.8.2022 20:44Akira #02
    Druhý díl se pořádně rozjel. A vlastně ani nezastavil. Akce je našlapaná a příběh ubíhá takovým tempem, že mangu nemůžete odložit. Musím říct, že mě pokračování hodně vtáhlo a jsem rád, že v září by se k nám měl dostat díl třetí a tak naskočení do předešlého neděje nebude příliš zdlouhavé. Spolu s tím oceňuji shrnutí předchozího děje v úvodu, už jsem od vydání prvního dílu stihl ledasco zapomenout.
  • Fort
    Fort22.7.2022 20:07Akira #02
    Zmenšené Zlaté stránky nám od posledně zmodraly. Velice oceňuji shrnutí předešlého dílu, které mi vysvětlili informace, které mi nebyli při prvním čtení jasné. Tempo nabírá na obrátkách, děj nám pokročil, čte se to skvěle, není co vytknout.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2022 12:40Akira #02
    Akční lehce post-apo kyberpunk, který je vlastně tak trochu převlečený superhrdinský (anebo superpadoušský?) žánr, neboť co jiného jsou Tecuo či Akira, než namakaní jedinci se superschopnostmi? Co jsem psal u prvního dílu stále platí, děj není zběsilý, přesto velmi příjemně svižný a zejména velmi zajímavě "nastříhaný". Některé dějové linky mi přijdou až trochu nadbytečné a jiné upozaděné, ale kdoví, kam se to celé vyvine, čte se to nesmírně příjemně a jedním dechem. Zejména chválím úvodní opakovačku předešlého děje; tohle by měla obsahovat každá série, která vychází jednou za uherský rok, i kdyby ji měl sepsat jen redaktor.

    Celkový dojem: 70%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.4.2022 18:02Akira #02
    Tam kde byla seznamovacka a skoky v knize 1, tak tady je jenom akce. Zadne tlachani, vysvetlivky a doplneni pozadi se deji prubezne. Na druhou stranu je to ale prave jenom ta akce. Ono zastavit by neuskodilo, nebo jinak, mit nejaky knizni celek, kde je tzv. vse. Takhle vzdy dostaneme nejakou cast, ktera je proste nejaka, tahle je akcni. O kresbe se tu nebudu nijak zvlast vyjadrovat. To jsou proste vizualni orgie a japonec nejaponec, otomo ovlada sve remeslo, je az neuveritelne, jak je detailni a precizni. Vskutku dobra manga, ale sve hodnoceni prehodnotim ci posunu nahoru, az si to prectu cele nebo v zaprahu. Takhle, jak je to vzdy vysek, to pusobi, ze tomu neco chybi.
  • tom173
    tom17327.3.2022 20:15Akira #02
    Celá kniha jsou vlastně dvě velké akční scény, které proletíte rychle. Vypráví se tu tedy o dost méně než v prvním díle. Snad se v pokračování tempo zase trochu zvolní. Vydání knihy, papír, překlad opět top.
  • honzilee
    honzilee23.3.2022 09:31Akira #02
    Připravte se na to, že druhý díl nasadí neskutečné tempo hned od začátku a na chvilku se zastaví až přibližně v polovině, aby si čtenář mohl na chvilku oddechnout. Ale opravdu jen na krátký moment, protože pak dál pokračuje ve zběsilé akční jízdě až do epického finále a vy se nedokážete po celou dobu čtení přestat divit, jak geniálně Katsuhiro Otomo napsal a nakreslil svůj opus. Do poslední stránky knihu neodložíte a očima budete hltat každé písmenko a každý tah štětcem. Děj má pořádný spád a Otomovi vypravěčské schopnost jsou neuvěřitelné. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2022/03/22/recenze-akira-2-katsuhiro-otomo/
  • instageek_cz
    instageek_cz14.3.2022 14:51Akira #02
    Dvojka Akiry je snad ještě akčnější než jednička. Najdete tu spoustu scén, které vám nedají vydechnout. Děj se řítí přes stránky kupředu úplně stejně jako hlavní hrdinové na těch speedery ze Star Wars připomínajících vznášedlech. I kdybyste chtěli přestat číst, mistr Katsuhiro Otomo vám většinou nedá na výběr, protože skončit uprostřed napínavé honičky prostě nejde! (Věřte mi, zkoušel jsem to:)) ).

    Kniha je oproti své předchůdkyni o 60 stran útlejší, a jelikož Otomo chápe, že hlavní síla komiksu spočívá ve vizuálu a nikoliv v nekonečném přívalu slov (zdravím Scotta Snydera), můžete ji zvládnout přečíst klidně na jedno (delší) posezení. Zároveň je ale fakt, že vstřebat naráz tu neskutečnou akční nálož, to asi ani není možné. Takže doporučuji v těch vzácných momentech, kdy se situace zklidní, Akiru odložit a trochu si orazit, zpracovat to.

    Zajímavě se zde rozvíjí postavy. U plukovníka nevíte, jestli je vyloženě záporákem, jak by jeho vzhled i společenská role napovídaly, nebo má v mnoha věcech pravdu. Kaneda se dál profiluje coby hlavní hrdina. Už je to výrazně menší spratek než v jedničce a víc začíná připomínat toho borce z anime adaptace.

    Kapitolu sama pro sebe tvoří Tecuo. Tenhle kluk s podivně velkou hlavou by byl znepokojivý sám o sobě, ale když mu ještě dodáte schopnost masakrovat nepřátele silou mysli a nasadíte bundičku s kožíškem, to se teprve rozpoutá peklo!:)) Tecuo neposlouchá vůbec nikoho, dělá si absolutně, co chce, s neustále zlomyslným výrazem. Za mě je symbolickým ztělesněním noční můry řady starších lidí – že se objeví někdo mladší, silnější, kdo je nebude respektovat a bude chtít zničit jejich zažité pořádky. Aniž by na ně bral sebemenší ohledy...

    No nic, těšme se, co bude dál! Hodnocení: 9/10.

    PS: Další příspěvky k sérii Akira najdete na mém IG profilu instageek_cz.
  • filemon
    filemon12.3.2022 16:32Akira #02
    Paradni akce. Jen me tedy neskutecne prudi samoliby Tecuo s rukama v kapsach a podivnou bundou s chlupatinou. :)
  • Sagikkun
    Sagikkun12.3.2022 01:24Akira #02
    Asi se netřeba rozepisovat, je to nabouchaný a výborně nakreslený jako jednička, jede to od začátku do konce, postavy baví a děj dostatečně zajímá. Nadčasová pecka.
  • Good Games
    Good Games mecenáš21.2.2022 09:31Akira #02
    Akira 2 je poriadne akčným pokračovaním. Dej je nonstop napchatý akciou a je neuveriteľne dynamický. Aj po 37 rokoch od vzniku je to stále svieže ako svojím príbehom tak aj kresbou, Nadčasové dielo a úplne chápem, že je to v Japonsku považované za národný poklad. Som veľmi zvedavý na pokračovanie. =►Celá recenzia◄=
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.2.2022 19:56Akira #02
    Výborné..
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.2.2022 01:07Akira #02
    Super akční pokračování Akiry, který se čte jedním dechem.
251631
Četl/a (68)
123peta, 2Hitman3, 81splinter, alchymista5, AlmightyMates , Benny, Black Bro, yo, calvin10, charvos, cybern, Darth Raelchi, davidek, Daw8ID, Doppelganger, farnhajt, filemon, filosh, Final, Fort, Franta z Čokolády, Garp, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, Hanussen, honzilee, house192, instageek_cz, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Kamoš, Kazumaki, Keno, Kerbellos, Le Porello, Light, listr, Lord Baltimore, Madao, majer, Mariohurbanek, martin28, me, Mvelou74, NecRoman, Nekrokok, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, Osimchin, perak, PH79, Poseidon1978, robur31, rockyt, Sagikkun, SHORTY, Stara.kryta, start05, tom173, trudoš, vita, xflori01, zgrywus
(155)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, alchymista5, Alfi, AlmightyMates , Anton Whatever, Askalon, BadBoy, Benny, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bubákolog, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, Corvus, cybern, Dali, davidek, Daw8ID, Deckard, deefha, delsemela, desto, DKoscik, Doppelganger, dre, Erich, farnhajt, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Glumal, GORERATED, Hanussen, herbert, house192, IndyP, instageek_cz, invape, JackOneil, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Jonathan Arbuckle, Kamoš, kapicka, Karel Sec, Kareru, karl173, KarlosJB, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kinak, Kjon, komik.sx, Kouzelnik7, krvinka56, kubosos, Lamahe, lantan1, Le Porello, listr, maara, Madao, majer, Mamut12, Mariohurbanek, markic, martin28, Marvin, me, Mikei, mirror, Mitak, Mitsuko, MP, Mr.Plysh, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Nexis, Noci, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Osimchin, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavouk, pearlxjam, pechna, Pej, PeNNy, Petr, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, raimi, Ricarderon, rockyt, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Satan__666, seneke, SHORTY, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, t0mas, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, tom173, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, Tyfus, valon, VasaX, Velkej šéf, vishnar, vita, Vrenn, Were-chan, willis, worf, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus
Chce (11)
deadpool, Fida, Himlik, hypermlok, kisuke93, Maty48, monty.cl, Nightmare, panjosef, skepsi, vranakx
Shání (1)
Nightmare