Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Po osudném boji s obludným bohem Katha-Hemem, odjíždí doktorka Kate Corriganová na francouzský venkov pátrat po starověkém textu, který by pomohl opět oživit Rogera.

Mezitím v sídle Úřadu paranormálního výzkumu a obrany vypráví kapitán Daimio o vlastní smrti, Johann Kraus se přiznává k bizarnímu milostnému trojúhelníku, jehož byl součástí na jedné ze svých seancí, Abe zase vzpomíná na Hellboye a společnou misi během jejich prvních dnů v Ú. P. V. O. a Liz odhaluje podivné okolnosti prvního projevu jejích pyrokinetických schopností, které vedly až ke smrti její vlastní rodiny.

Obsahuje sešity série B.P.R.D.: The Universal Machine #1-5 (duben 2006 - srpen 2006)

Scénář
John Arcudi, Mike Mignola
Art
Guy Davis, Mike Mignola
Ink
Guy Davis, Mike Mignola
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Guy Davis, Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Martin Trojan
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-073-8 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
B.P.R.D. #06: Universal Machine (Dark Horse Comics, 2007)
Varianty
Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj (2. vydání) (2022)
Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj (2016)
  • perak
    Ze začátku mi UPVO série přišla jen jako nedonošený mladší bratříček Hellboye, ale UPVO rychle rostlo a posilovalo a v minulém díle dospělo do plnohodnotného sourozence. Trochu jsem se bál, zda to nebyl jen můj letmý pocit, ale Univerzální stroj potvrdil, že ne. Sice oproti předchozímu dílu s epickým koncem boje s žábami se jedná o mnohem komornější pokračování. Hlavní dějová linka obsahuje opět pořádnou zápornou postavu, vše prodchnuté tajemnem, hororovým nádechem s upíry a k tomu je přidáno několik kratších retrospektivních vyprávění ohledně jednotlivých členů UPVO, které rozhodně nejsou pouhou vytou vyplňující hlavní děj. Bavilo mne to:).
  • Moon
    Trochu jiný díl než předchozí. Mnohem pomalejší, ale o to atmosféričtější.
  • Norri
    Norri mecenáš7.4.2020 22:19Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Další skvělý díl. Je sice jiný než předchozí díly, je tam méně akce, ale atmosféry má na rozdávání. Tentokrát žáby ustupují do pozadí a hlavním tématem je snaha o získání tajemné knihy, která by mohla pomoci oživit Rogera. Tuto hlavní linku doplňují příběhy, které jsou do celého vyprávění velmi šikovně vložené a celek pak vypadá velmi kompaktně. Dozvíme se v nich mimo jiné to, jak to bylo se zmrtvýchvstáním kapitána Daimia a že Johann Kraus nebyl vždy jako médium gentleman. Oceňuji, jak Arcudi ve scénáři umě míchá strašidelnou či tajemnou atmosféru s jemným humorem.
  • karl173
    karl173 mecenáš16.5.2019 21:15Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Je to zvláštní. Tento díl nabízí víceméně přesně to, co mě v této sérii zatím baví nejvíce. Řešení osobních problémů, hororové scény, zajímavé dějové zvraty a spoustu dalšího skvělého. Ale přesto to nebylo úplně ono. Respektive příběh je zajímavý a bavil mě, styl vyprávění příběhů z minulosti také, kresba má stále svojí parádní kvalitu, ale zkrátka nedokázalo mi to pořádně posadit na zadek. Jednoduše jsem se po celou dobu bavil, ale až poslední pár stránek ve mě vyvolalo ty správné emoce. Ale co, nemůže být všechno nejlepší pod sluncem. Stačí když vás to bude příjemně bavit.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš15.10.2018 12:54Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Tak po predošlých troch častiach, ktoré ma dosť bavili som sa tentokrát neuveriteľne nudil. Dvakrát som pri tom zaspal a mal som čo robiť, aby som Univerzálny stroj vôbec dočítal. Kresba Guya Davisa sa mi v tejto sérii páči, ale tu mi prišla prekvapivo škaredá a celá zápletka tohoto dielu mi prišla veľmi slabá. Pre mňa zatiaľ najslabší diel tejto série.
  • trudoš
    trudoš editor8.10.2018 21:42Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Dojemná tryzna za padlého kamaráda, kombinující v sobě jak velké vyprávění s hororovým podtextem, tak několik kratších příběhů z minulosti jednotlivých hrdinů. Mike Mignola přichází se skvělými nápady a John Arcudi jim dává perfektní dějovou formu, jež neopakuje skladbu předchozích historek. Guy Davis to celé pak už jen posvěcuje stylovou kresbou.
    Univerzální stroj je zkrátka napínavý i zábavný zároveň a Hellboyovské univerzum je díky němu mnohem celistvější. Pravdou je, že se základní linkou se moc nehne, ale celý ten „žabí mor“ byl víceméně uzavřen v předchozím díle. Přestože jsou tu stále náznaky dalšího šetření, je otázkou, jestli se ve stejném duchu pojede dál, anebo autoři už konečně přikročí k novým dobrodružstvím. Tady se každopádně bojuje o duši přítele, a ten boj je vysloveně fantastický. Postavy baví víc než jindy, přičemž ty nové perfektně zapadly, až je mi málem líto, že v týmu nebyly od začátku. Jen Abe Sapien trochu moc trudomyslní, snad se časem dostane zpátky do nálady.
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.9.2018 11:43Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Výborné, krásně výpravné, rozhodně to nenudí... dozvídáme se historii většiny postav a do toho skvělá linka ve Francii u sběratele a rozloučení s Rogerem... výborné
  • faster86
    faster8613.9.2018 23:29Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Ty one-shoty jsou celkem fajn, hlavně to nejsou příběhy které jsou mimo mísu. Dřív, nebo pozdíš se ukáže, že do celé série perfektně zapadají a odpadá kolikrát nudné vysvětlování. Cesta pro získání knihy mi ze začátku přišla jako hodina dějepisu, která vás fakt nebaví, protože ste minulou hodinu chyběli a vůbec se nechytáte. Ale zakončení má ve velkém mignolovskem stylu. Což vás donutí po přečtení říct, tak tohle byl velice podařený díl upvo.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.2.2017 10:15Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    V předchozích knihách týkajících se žab, mi přišlo, že se autoři snaží dost tlačit na pilu, aby byl příběh opravdu skvělý. Pro mě je kouzlo Ú.P.V.O. v tom, jak se vše točí kolem hlavních postav a jejich osobností. A to jsem si v díle Univerzální stroj užil maximálně! To i díky úplnému závěru, který mě chytil (jak se tak říká) za srdíčko.

  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš8.1.2017 20:18Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Říká se, že v šestém svazku "Univerzální stroj" začíná Ú.P.V.O. fungovat jako série. A za mne - souhlas. Ú.P.V.O. bavilo, baví a bavit bude:). A dost možná víc než Hellboy.
  • Arnal
    Pro mě zatím nejlepší díl celé série.
  • kaylin
    "Ú.P.V.O. 6: Univerzální stroj" představuje tým, který vás s sebou strhne ještě víc. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1332-upvo-6-univerzalni-stroj-95.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.12.2016 01:03Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Přistihl jsem se, kterak se těším na nové Hellboye či Ú.P.V.O. více než na většinu ostatních sérií. A netěšívám se zbytečně, tenhle typ příběhů mě tak strašně baví, aneb tajemné tajemno v tajemně tajemných kulisách. Netrapně, nýbrž úžasně.

    Celkový dojem: 90%
  • Schramm
    Schramm15.12.2016 21:08Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Ú.P.V.O. definitivně přesvědčil, že obstojí i bez Hellboye.
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.12.2016 07:54Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    Tak to byl teda napínák! Ještě větší, než když jsme teď naposledy snědli zkaženou játrovou závařku do polívky! Oproti takovému Goonovi je to i čtivo hustší a tím nemyslím, jak děcka teď říkají debilně "to je hustýýýý", ale stejné množství stran zabere dvakrát více času. Je to zkrátka obsahově i textově celkově nahuštěnější. Oproti poslednímu epizodnímu natahovanému Hellboyovi je to série mnohem zajímavější, temnější a zábavnější. A posledních pár stran dokonce kreslil sám Mignola, což šlo hned poznat, asi se s Rogerem chtěl rozloučit osobně, tuš R.I.P., za mě 95% a už vyhlížím vydání dalšího dílu. Myslím, že by ho CC už mohlo vydat normálně a ne na přání, protože své jisté čtenáře tato série už dávno má.
  • Fry
    Fry admin12.12.2016 18:29Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    "Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj" - Káva, minulost a historie ... Nemám nejmenší tušení, jak dobré jsou příběhy s Hellboyem, ale "Ú.P.V.O." je každou knihou lepší a lepší, čímž dokazuje fakt, že tuhle sérii stojí za to číst. V minulé knize jsme byli svědky nehody, která částečně usmrtila jednoho člena týmu a nyní, po zlikvidování dosud největší hrozby je čas na výlet do Francie za knihou, která by onoho člena mohla vrátit zpět mezi živé. Jenže v cestě nám stojí nejedna překážka, a když se historie skloubí s realitou, ne každý může tento střet přežít. Svět "Ú.P.V.O." už nikdy nebude jako dřív. Nemám slov, tahle série je prostě úžasná ... Za mě 5*!
  • erik
    No, takto. Ide o prvú knihu z doteraz vydaných, ktorá je naozaj skvelá. Celá séria Ú.P.V.O. bola zatiaľ trpko v tieni pôvodnej hellboyovskej poetiky. Predchádzajúce dve knihy síce neboli zlé, keďže som už rezignoval na niečo veľkolepé, o to väčšie prekvapenie mi Arcudi, Mignola a Davis prichystali v Univerzálnom stroji. Prvý zošit je parádne vystavaný. Jasné, tušíte, že sa vo Francúzsku deje čosi nedobré, ale scéna s telefónnou búdkou a následným zvratom ma doslova dostala do stavu napätia, ktorý mám vyhradený len pre výnimočné hororové okamihy.

    Konečne sa dozvieme čosi z minulosti ostatných členov týmu. Navyše, má to v sebe iskru emócií, čo v minulosti v sérii trestuhodne chýbalo. A Kate Corriganová si celú knihu ukradla pre seba spôsobom, o ktorom ani neviem napísať nič iné ako - ide o veľkolepé predstavenie!

    Výhodou je, že kniha prakticky funguje samostatne a ak chcete vedieť, či táto séria stojí za to, tu dostanete to naj, čo je momentálne k dispozícii. Hodnotím nekritickou päťkou vesmírnych telies (čo táto stránka umožňuje) a vôbec sa za to nehanbím.
531512