Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Během krvavé námořní šarvátky získá pirátská posádka lodi „Barakuda“ úžasnou kořist – mapu vedoucí k pokladu.
Bohužel muži si neuvědomují, že poklad obestírá prokletí, které jeho majiteli přináší nevyhnutelné utrpení.

Obsahuje původní dvě alba série Barracuda, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Baracuda #01: Otroci (Barracuda #01: Esclaves, 2010)
Baracuda #02: Jizvy (Barracuda #02: Cicatrices, 2011)

Vyšlo jako 14. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)


Scénář
Jean Dufaux
Art
Petiqueux Jérémy (Jérémy)
Barvy
Petiqueux Jérémy (Jérémy)
Obálka
Petiqueux Jérémy (Jérémy)
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jan Havlíček (Gmork)
Redakce
Zbyněk Froněk
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-88098-82-9 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
820 g
Stran
116
Cena
499 Kč
Originál
Barracuda #01: Esclaves, Barracuda #02: Cicatrices (Dargaud, 2010, 2011)
  • Norri
    Norri mecenáš29.5.2023 23:53Barakuda #1, 2
    Kdybych hledal ukázku pro "nenadchne, ani neurazí", tak bych mohl použít tento komiks. Nenadchl mě ani scénář, ani kresba. Děj je poněkud naivní, nepravděpodobný, ale zároveň i předvídatelný. Postavy jsou hodně stereotypní. Nemůžu ale říct, že bych se nebavil.

    Kresba je pěkná, ale to je tak všechno. Scénář nedává Jérémymu šanci zazářit. Nestalo se mi, že bych otočil stránku a vydechl úžasem. Ani jednou mě kresba neohromila a nedokázala mě pořádně vtáhnout do děje. Jsem zvědavý, jestli se to této sérii podaří v některé z následujících knih.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.5.2023 13:35Barakuda #1, 2
    Mně se to líbilo moc, já mám příběhy o pirátech moc rád a tenhle splňuje veškerá má očekávání. Nečekal jsem, že jedna z hlavních postav bude genderfluidní, ale za to rozhodně palec nahoru.
  • Alfi
    Alfi1.12.2022 12:35Barakuda #1, 2
    Bavilo ma to výrazne viac ako Conquistador. Barakuda, komiks pomenovaný podľa lode, ktorá sa na stranách prakticky nevyskytuje, je príbeh troch mladých ľudí, z ktorých je aspoň jedna žena a aspoň jeden muž a ich životov ako z desiatej série tureckej telenovely. Na realitu si to moc nehrá, ale je to zábavné a dobre sa to číta.Kresba je fajn, čitateľná a šmrcnutá anime estetikou.
  • yogi
    yogi29.8.2022 12:39Barakuda #1, 2
    Nikdy jsem neviděl jediný díl ze série o Angelice. Takhle nějak si to představuju.
  • choze
    choze15.7.2022 13:16Barakuda #1, 2
    U Dufauxovy Murény jsem se nudil, ale tohle mě bavilo, přestože Dufaux po v žánru tradičním úvodním přepadení piráty s čtenáři celkem vyjebe a opustí výpravu za pokladem i titulní postavu ve prospěch romantické vztahovky v pirátském přístavu. Dost mě bavila linie se zotročenou aristokratickou dcerkou, která časem zotročí svého zotročovatele, jejíž kritizovanou nerealističnost neřeším. Kresebně taky spokojenost, ale konkurenční Dlouhý John Silver si u mě celkově stojí o level dva výš.
  • drackula
    drackula mecenáš22.4.2022 09:22Barakuda #1, 2
    Európske komiksy, ktoré vychádzajú vo vydavateľstve Josef Vybíral majú často výraznú výhodu vo svojej kresbe. A Barakuda je toho krásnym príkladom.

    Príbeh sleduje dianie na pirátskom ostrove, kde je život drsný a nebežpečný aj pre ľudí, ktorí vedia ako to tu chodí. Avšak ak sa na takomto hroznom mieste objaví niekto z vonku, znamená to jediné - boj o život.

    Počas prvých dvoch kníh sledujeme osudy niekoľkých postáv. Niektoré sa vyskytnú len v úvode a potom o nich dlhšie nepočuť. Niektoré nás zase sprevádzajú počas celého diania a máme tak možnosť sledovať ich vývoj. Nedá sa povedať, že by bol scenár nudný, ale nie je dostatočne strhujúci. Motivácie postáv sú prezentované dosť polopatisticky a chýba tu nejaký moment prekvapenia.

    Ako som už naznačil v úvode, kresba neduhy príbehu skvele kompenzuje. Kresba akcie, ale aj statických scén je vynikajúca a často sa mi stalo, že mi bolo jedno čo nejaká postava hovorí, ale zameral som sa skôr na detaily kresby.

    Komiks odporúčam pre fanúšikov pirátskeho prostredia, ktorý sa radi kochajú kresbou. Prepracovaný príbeh ale nečakajte.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.4.2022 23:33Barakuda #1, 2
    Ona je to vlastne blbost, ale tak pekne udelana. Dobre rozprostrene mezi nekolik postav s vlastni minulosti a pohnutkami protknute na jednom ostrove s vidinou velkeho dobrodruzstvi za drahokamem, jehoz pozadi mame zatim zprostredkovane. Zajimave, jak si s nami Dufaux hraje a zamerne odvadi pozornost na neco jineho. Tady lze vycitit, ze nas jeste neco ceka, ale prozatim nam predhodil kost v podobe dekadence a ostrovniho zivota piratu a ztracenych dusi. Fakt jedna velka zabava, ktera odsypa, nenudi a je skvele doprovazena Jeremyho kresbou. Vse sedi, tesim se na dalsi zarez. Ba ra ku daaaa!
  • massilia
    massilia1.4.2022 15:56Barakuda #1, 2
    Velmi slušné pirátské čtení. Edice ERB přináší další porci dobrodružné romantiky francouzské provenience, kdy už se v delší linii vydaných knih rýsuje vkus nakladatelů: vždy velmi slušná kresba, dá se říct, že takový tradičně dobrodružný ráz s kořeny v tradiční literatuře, co se nebere moc vážně (velká výhoda!), a silný důraz na postavy a jejich vzájemné vztahy. To vše najdeme v dřívějších knihách (Orlové Říma, Murena, Shi,...), stejně tak i v Barakudě. Pro mou generaci, která vyrůstala s příběhy jako Černý korzár či Pirát sedmi moří, naplňuje Barakuda ty správné šablony pirátského čtení, jen tak romantická linka je trochu divočejší než bývala (i když v takové Angelice to bylo hozené celkem podobně). V první knize zatím jen autoři seznamují s hlavními postavami a rozehrávají svou příběhovou partii, jsem velmi zvědav, jak se to bude vyvíjet.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš31.3.2022 07:24Barakuda #1, 2
    Všetci sa raz stretneme na karibskom ostrove. Keď dôjde reč na pirátske príbehy, zákonite sa začne skloňovať Stevensonov Ostrov pokladov a jeho komiksový sequel Dlouhý John Silver. A tiež Piráti Karibiku. To vo svojom úvodnom slove priznáva i sám scenárista Jean Dufaux (Murena, Sága Valty). Hoci je Barakuda skvelý (francúzsky) komiks a jednoznačne si zaslúži 4*, Dlouhý John Silver sa mi páčil predsa len o plachtu viac. A to nielen po scenáristickej, ale i výtvarnej stránke, hoci i tá v Barakude je úžasná a krásna. Zatiaľ sme len na samom začiatku, takže je prítomných veľa priateľstiev, nepriateľstiev, miest, udalostí, flashbackov, motívov, postáv a vzťahov, čo síce je spracované prehľadne, ale zároveň to jemne nudí, keďže z toho na čitateľa padá pocit povinného rozjazdu na šachovnici s tušením, že to drajv dostane až neskôr. Ostatne, i Dlouhý John Silver ma naplno dostal až vo svojej druhej polovici, takže možno sa história zopakuje. Bez debaty sú štedré rozmery a tvrdá väzba, ktorými Barakudu (tradične) vybavil Josef Vybíral. Trochu mi vadilo, že na to, ako je scenár sexuálne poburujúci, vyhrotený, explicitný a škandalózny, je ilustrátor Jérémy (Rytíři z Heliopole) naopak divne hanblivý.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.3.2022 13:00Barakuda #1, 2
    Dufaux mě bavil v Mureně, o dost méně (až že nebavil) v Sáze Valty a N. Kodovi. Tady je zatím tak někde mezi. Když ovšem pominu fakt, že se v druhé části stáváme svědky trochu přitažených telenovelních romancí a pokusů o groteskno, jedná se zatím o přiměřeně napínavý příběh odvíjející se v rámci žánru pirátského dobrodružství. A to i tehdy, když, jak sám autor v předmluvě přiznává, scénář "otočil kameru směrem dovnitř", na souš. Obálka je pak naprosto super.

    Celkový dojem: 60%
  • SickNail
    SickNail mecenáš21.3.2022 07:40Barakuda #1, 2
    Mne sa to páčilo. :) Ale celá knižka mi príde ako trochu dlhšie intro ku niečomu veľkému (čo vzhľadom na tri knihy asi bude). Postavy sa vyformovali (niektoré síce zvláštnym ale za to veľmi originálnym spôsobom), a je tu ešte obrovský priestor pre ďalšie intrigy, zradu, prepletenie všetkých postáv, ale hlavne prekliaty diamant. Nakreslené je to pekne, príbeh je chytľavý, a ja sa teším na pokračovanie pirátskych príbehov tak trochu z iného súdka. :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.3.2022 17:49Barakuda #1, 2
    :D Louzy koment mě nalákal k přečtení Barakudy, které jsem dal přednost před ostatními. Vůbec jsem netušil, že to má být jakože ostřejší verze Piratů z Karibiku, každopádně s Louzou souhlasím, co se týče převyprávění příběhu...

    Obálka je opět hodně lákavá a obálka druhýho čísla není o nic horší, ba naopak lepší. Kresba je nádherná, vysokej level Evropy, ale druhý sešit je graficky horší. Příběh začne přepadením lodi, kde Černej pes získá mapu ke vzácnému klenotu, kam se chce vypravit, což nabudí zvědavost, ale jak píše Louza, plavbu, výsledek, okolnosti kolem se dozvíme asi až v dalších dílech. My sledujeme dění na ostrově, kde zůstala tři děcka, která za 3 roky po odplutí Barakudy trochu vyrostla. A teď přichází dění jak v Ulici, Ordinaci v růžové zahradě nebo Vékávečka :D (Velmi křehké vztahy), což jsem nucen někdy sledovat se ženou a někdy se tam zajímavá linka najde, jinak je to samozřejmě všechno sračka jak píše Louza (btw. Boby Jůjing je z Dallasu :D). Zahádný pan Flynn se stal gejem a svojí chráněnku chlapce sbalí (btw. malej gejík vypadá jako Alucard z Castlevania), Maria se změnila v těžkou dominu a její drsnej otrokář Ferrango se stal jejím otrokem, psem :) Raffy (ten zas vypadá jak týpek z Final fantasy), agresivní synek kapitána zmagořel na těžkýho psychopata a vzájemná nenávist se slečnou M. se pohledem změní na lásku jako když v Batman vs Superman zařve "Martaaaa" :D ale ty zvraty a příchody postav, včetně dialogu fakt působí jak červený knihovny nebo lacinýho seriálu... "...abych všem ukázal pravou tvář bídáka, který si nechá říkat...." doktor Drake Remorei z Tak jde čas :D druhej díl je pro holky... (jo, v úvodu se zas mluví o klenotu, kam se vydá další postava, ale jinak se nic nedovíme)

    Postavy v knize mi příjdou všechny odněkud přejatý, vzhledy evokují již viděné v jiných filmech, seriálech, komiksech.... Doporučuju Louzy koment, je vystihující. :) nicméně žena ve mně bude hodnější, takže dávám 3*
  • Gmork
    Gmork16.3.2022 19:23Barakuda #1, 2
    Coby milovník pirátského šavlování a seriálu Black Sails se mi Barakuda líbí a tudíž Dufauxovi odpouštím, že si občas ulehčil práci ve prospěch rychlého sledu vyprávění. Trochu ho podezřívám, že se více inspiroval právě u Černých vlajek než u Pirátů z Karibiku, jak píše v předmluvě. Těch styčných bodů se najde víc, guvernérka ostrova je v obou případech žena, kapitáni Flynn i Flint jsou gayové... atd. Čistokrevná akční dobrodružka, která si nehraje na velké čtenářské umění. Fandové Black Sails a Pirátů z Karibiku zde nešlápnou vedle.
  • louza
    louza15.3.2022 22:11Barakuda #1, 2
    Barakuda je poměrně značná hovadina těžce matoucí tělem. Zdánlivě nádherně nakreslený teoreticky dobrodružný příběh o potenciální výpravě za diamantem totiž hned po pár stránkách degeneruje do pirátské verze seriálu Tak jde čas. Začátek přitom vypadá poměrně nadějně. Šlechtična s dcerou a jejím blízkým okolím je zajmuta ďábelským pirátem Barakudou a prodána do otroctví na malém karibském ostrůvku kam právo a pořádek imperiálních mocností nedosahují. Svůj život ale vykoupí informací o pokladu, pro který se erbovní záporák okamžitě vypraví. A tam se stane...

    ...něco co se čtenář nedozví, protože zůstává připoután na ostrově se zotročenými hrdiny, hromadou cancajících přidržtašků a jiných podivných existencí propletených ve velmi nedějotvorný útvar rádoby šokujících zvratů a zvracejících šoků. Autor používá dokonale chemické a z prstu vycucané premisy jako tu, kdy si otrokyně zotročí svého majitele. Nebo když se z vydraženého otroka transvestity stává jeden z nejmocnějších osob na pirátském ostrově, protože svůj mocenský status...podědí??? Nenávist na život a na smrt se tu máchnutím scenáristického proutku mění v lásku a divné postavy hýbající dějem se líhnou téměř odnikud (přijedou na člunu).

    Teda jako Dufaux pro mě už v Muréně nebyl úplně značka ideál, ale tohle je krávovina non plus utra. To co se dalo ještě jakž takž kousnout v prointrikovaném prostředí starého Říma fakt nefunguje na malém ostrůvku plném hrdlořezů. Tím spíš, že tohle téma je určené pro naprosto jinou dějovou fazónu. Barakuda vychází v tandemu s westernem Wild West, který otevřete a máte nepochybný pocit že jste TAM...a všechno co čtete se opravdu stalo. Kdežto ze stránek Barakudy získáte tak maximálně oslizlý pocit, že Boby Ewing se právě sprchuje a může z té sprchy kdykoli vystoupit.
  • Good Games
    Good Games mecenáš4.3.2022 21:18Barakuda #1, 2
    Barakuda je komornejšou, dospelejšou a brutálnejšou verziou Pirátov z Karibiku. Miesto veľkolepého dobrodružstva na mori tu však máme pirátsky ostrov Puerto Blanco plný intríg, ľahkej erotiky a túžob po pomste. Jean Dufaux je legendárny európsky scenárista a vydal sa v tomto pirátskom príbehu úplne inou cestou ako napríklad Xavier Dorison v epickom Dlhom Johnovi Silverovi. Séria má 6 dielov, tak to bude po príbehovej stránke ešte určite zaujímavé. =►Celá recenzia◄=
526113
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš5.4.2022 07:11Barakuda #1, 2
    louza: Mojím zámerom nebolo vymenovať komplet všetky existujúce pirátske romány, seriály, filmy, komiksy. Uviedol som len špičku ľadovca. Od Crichtona som čítal skoro všetko, ale práve tebou zmieňovaný kus nie (myslím, že to v češtine ani nevyšlo...?). Inak, ja si napr. spomínam na bizarnú seriálovú adaptáciu Ostrova pokladov z r. 1987. Bola ladená ako sci-fi a Johna Silvera hral legendárny Anthony Quinn.
  • louza
    louza31.3.2022 11:02Barakuda #1, 2
    Ivan Kucera : Ostrov pokladů, Silver,...huh..Piráti z Karibiku. Nevím proč bychom měli končit právě u těchto. Pokud bych si já měl vybrat pirátský příběh, tak je to jednoznačně Crichtonův Pirate Latitudes. Scénář je hotový. Stačí to jen zkomiksovat.
  • louza
    louza16.3.2022 17:59Barakuda #1, 2
    Gmork : sorry, ale tohle není pulp, tohle je prostě jen blbost :-) Tady je evidentní snaha o děj, kterej je prostě jen nebetyčně špatnej. Přitom je ale pozoruhodné, že autor pracuje s docela zajímavýma postavama. Akorát s nima pracuje zarážejícně blbě. No ale třeba se to bude líbit. Normálně se snad tolik nerozepisuji, ale tohle mě inspirovalo a chtěl jsem se pokusit vysvětlit co mi na tom vadí a ne to jen tiše popravit.
  • Gmork
    Gmork16.3.2022 07:55Barakuda #1, 2
    louza: Barakuda je prostě zábavný pirátsko-dobrodružný "pulp." Neber ho zas tak vážně, od toho jsou tu jiné komiksy. Ještěže takhle nepitváš logiku a pohnutky hrdinů v sérii Piráti z Karibiku, to by bylo popsaného papíru.:)
Četl/a (61)
2scha, Alfi, BadBoy, Berry669, calvin10, choze, cobe, Darker, Darth Raelchi, Davispear , Dezodoo, Dinik, drackula, Draco nobilis, Final, Future-Death, Garp, Géba, George Walker Bush, Gmork, Good Games, Hades, hellblazer, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jh666, jiskra, Kaaos, Kazumaki, Killingjoke, kinak, kubosos, lantan1, Light, maco, Mariohurbanek, massilia, Mercurio, mineralk, Mr.Plysh, Nezbi, Norri, Ozymandias, perak, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, schefik, start05, taidana, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, vankobra, Yaromil, yogi, Zbysek2410
(101)
2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, cobe, CSE_AC/DC, Darker, Davispear , Deckard, Dinik, disclose, drackula, Draco nobilis, farnhajt, fel68, Final, Fox01, Future-Death, Géba, Georgíno J., Glumal, Hades, Hawwwran, hellblazer, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, jjjirik, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kinak, kubosos, kucik, lantan1, Lenny, maara, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mineralk, Mitak, moiqpiom, Mr.Plysh, mstefl, Noci, Nyxxie, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulmuaddib, pavel, pechna, perak, Poseidon1978, Ricarderon, RicHard. , rooty, S313, schefik, SickNail, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, trudoš, tulipstros, Valdaufinka, valon, vankobra, vishnar, vranakx, Wasseg10, xintax, Yaromil, Zbysek2410
Chce (13)
Blacklarch, burzum, delsemela, DKoscik, Fida, Kamoš, Lojza, monty.cl, Murphy722, Nightmare, Raido26, royan, timek
Shání (2)
D.K.Logic, Nightmare