Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
DĚS MÁ SVÉ JMÉNO

Toho muže byste si ani nevšimli. Nemá rád pozornost. Je tichý. Klidný. A kdyby ho někdo chtěl střelit do hlavy... tak prostě zemře. Dokud se den nezmění v noc – pak znovu povstane a stává se někým jiným. Jmenuje se Banner. A tím nočním děsem je Immortal Hulk! Ale problémy je pronásledují oba. Zatímco se reportérka Jackie McGeeová snaží zjistit pravdu, Banner kráčí na osamělé pouti od města k městu, jen aby všude narážel na vraždy, tajemství a tragédie. A na co Banner narazí, to Hulk zničí!

Obsahuje sešity série Immortal Hulk (Vol. 6) #1-5 (červen 2018 - září 2018) a materiál z Avengers (Vol. 6) #684 (březen 2018)

Scénář
Al Ewing
Art
Joe Bennett, Garry Brown, Paul Hornschemeier, Marguerite Sauvage
Ink
Garry Brown, Paul Hornschemeier, Ruy José, Marguerite Sauvage
Barvy
Morry Hollowell, Paul Hornschemeier, Paul Mounts, Marguerite Sauvage
Obálka
Alex Ross
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Jan Kukrál
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, horor, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-140-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 7 mm
Tisk
barevný
Váha
385 g
Stran
140
Cena
379 Kč
Originál
Immortal Hulk #01: Or Is He Both? (Marvel Comics, 2018)
  • RichardWest
    Hulk nikdy nebyl moje oblíbená postava a tak jsem se původně do jeho komiksu ani nechtěl pouštět, ale kamarád mi řekl, že tato série není tak úplně klasicky "Hulkovská" a komiks mi půjčil, takže jsem dal prvnímu číslu šanci.

    Nebyl to úplně nejlepší komiks, jaký jsem četl, ale celkem se mi líbil. Dobře to buduje napětí a čte se to opravdu svižně. Kresba je naprostý mainstream, ale alespoň není nijak rušivá. Příběh je celkem fajn a postupně graduje. Pro mě odpočinkový komiks, který mě přesvědčil, abych dal sérii šanci, i když doufám, že další díly to posunou někam dál.
  • radimisko
    radimisko27.5.2023 18:33Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    Mrazivé příběhy připomínají původní inspiraci dr. Jekyllem a panem Hydem i Frankensteinovým monstrem. Je to čtení stejně strašidelné jako dobře promyšlené.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit22.10.2022 14:22Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    Bavilo mě to, atmosféra je výborná, ale občas mi to přijde uspěchané a některé řešení problémů přichází odnikud.
  • Spacecore
    Spacecore12.9.2022 04:54Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    Začátek nejlepší Hulkovy série ever. Perfektní práce s mytologií, bravúrní napojení na kosmický aspekt Marveláckého mnohovesmíru. Funguje zde chemie mezi Bannerem a Hulk(y) a místy je to enormně epické, místy komorní. Možná nejvíc horrorový Hulk, co ještě politika vydavatelství dovoluje. Teď mluvím o celé sérii, ale první kniha je parádní start.
  • martin28
    Na můj vkus příliš ukecaný, téměř nezajímavý komiks. Vlastně to zachránilo až finále v nemocnici. Určitá hororová nálada tu je, ale u mnoha dialogů jsem se místy dost nudil. Ještě tomu dám šanci a pořídím pokračování. 50%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš21.4.2022 08:14Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    Tak toto ma bavilo! Tie 4* síce nie sú úplne čisté, ale 3 by boli málo. Banner je mŕtvy. Tým pádom je mŕtvy aj Hulk. Alebo nie? Alebo nie. Banner ako tulák v utajení putuje krajinou, nikto ho nepozná a primotáva sa do problémov, v ktorých musí oťaže prebrať Hulk, ak chce Banner prežiť. A on prežiť chce. Spočiatku to vyzerá ako nesúvislá komiksová „zbierka poviedok“, ale čím bližšie sme k finále, tým viac zisťujeme, že scenárista Al Ewing to s nami myslí dobre a má to viac prešpekulované, než sa na začiatku zdalo. Skvelé je, že príbehy sú pomerne komorné a v rámci možností civilné. Paradoxne, súboje s monštrami sú z celého komiksu napokon tým najmenej zaujímavým (našťastie je ich málo). Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-immortal-hulk-1-nebo-je-obojim-komiks
  • Spacecore
    Spacecore14.4.2022 01:38Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    No, neměl jsem ještě českou verzi v ruce, ale určitě opatřím, protože celá Immortal Hulk série je bravúrní. Práce s Hulkovou mytologii je Ewingovo eso a napojení na kosmický aspekt marveláckých entit je parádní! Za mě naprostá bomba!
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.4.2022 09:14Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    Prvý diel série Immortal Hulk sa vážne vydaril a komiks mi spravil podobnú radosť ako Venom 1: Rex. Som zvedavý, aká bude úroveň v ďalších dieloch, či to náhodou nebude klesať, no prvý diel je kvalitný a výrazne hororový. Hulk tu vzbudzuje poriadny rešpekt.=►Celá recenzia◄=
  • Mr. Baboon
    Mr. Baboon7.4.2022 22:37Immortal Hulk #01: Nebo je obojím?
    Co je určitě velkým pozitivem, je zde Hulkova inteligence. Už to není ten starý rváč, který se objevoval převážně v momentech, kdy bylo zapotřebí nějaké akce, a mluvil jen v infinitivech. Tentokrát by se dalo říct, že je o něco chytřejší než samotný Bruce. Nedokážu říct, díky čemu a kdy k tomu došlo, sám předchozí Hulkovo sólovky načtené tolik nemám. Nicméně je to změna k lepšímu. Kniha se tak více soustředí právě na Hulka a samotný Bruce je možná lehce upozaděn. Ono to ale nakonec vůbec nevadí, protože sledovat Hulka vyslýchajícího třikrát menšího zloducha, je prostě paráda.
    Více v celé recenzi zde:
    https://svetmarvel.cz/review/read/immortal-hulk-1-nebo-je-obojim
  • hroubek
    Z mého pohledu odvedl scénárista Al Ewing dobrou práci. Ono se to sice nezdá, ale psát příběhy se zeleným silákem není taková sranda, jak se na první pohled zdá. Ve starších komiksech byl Hulk hloupý a chtěl jenom ničit. Ewing se vydal směrem, kdy je Hulk mnohem chytřejší a je svým způsobem důstojnějším protipólem pro Bruce. Navíc Ewing moc dobře pochopil, že nemusí sázet na velkolepé akční scény a bitky, ale může dělat věci komorněji a zajímavějším způsobem. A tohle se mi hodně líbilo. Dialogy jsou dobré, bavil mě epizodický příběh a vedlejší postavy a celkově jsem si to užil. Co se týče kresby, tak Joe Bennet předvádí krásný mainstreamový standart. Kresba je přehledná a líbivá. Bennet si občas pohraje s nějakou stránkou nebo hezkým detailem. Nejzajímavější je v tomto ohledu třetí sešit, kde se mění kresba podle toho, jaká postava zrovna vypraví. Tohle mě hodně zaujalo a přišlo mi to, jak fajn nápad. V neposlední řadě musím pochválit obálky, které jsou perfektní a vytvořila je velká legenda - Alex Ross. Mezi největší klady rozhodně patří příběh a jeho vystavění. Četl jsem několik komiksů s Hulkem a dost často, tam bylo až moc dialogů a celkově se jen čekalo, kdy bude moc náš zelený silák někoho zmlátit a dokázat, že je nejsilnější ze všech. Zde se na to jde trochu jinak a to mě bavilo. Největším nedostatkem komiksu je to, že místy působí až moc "obyčejně". Chybí zde momenty, u kterých bych si řekl to pomyslné "wau". A pokud čtenáři budou čekat akční jízdu, tak budou zklamaný. Duo Ewing a Bennet odvedlo dobrou práci, ale nebude to bavit každého. Já jsem ve výsledku spokojený. Dostal jsem kvalitní komiks, který po scenáristické stránce šlape více, než dobře a má dobrou mainstreamovou kresbu. Cením si toho, že se scénárista vydal trochu jiným směrem a jsem upřímně zvědaví, jak bude příběh pokračovat. Pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak si tento komiks můžete užít.
  • Alfi
    Príbeh začína troma poviedkami nesmrteľného Hulka aby sa v druhej polovici prehupol do uzavretého celku a začal tvoriť novú kapitolu mytológie tejto postavy. Príbehy sú civilné, bez plášteniek, dospelejšie - vrátane nezmysélného, realistického násilia a mŕtvych detí, bez naivity a pátsu. Po Venomovi druhý skvelý zárez Crwe v krátkej dobe a som veľmi zvedavý ako to bude pokračovať.
11257
Četl/a (62)
123peta, Alfi, Benny, calvin10, chuckboris, Cinema Ranger, CoVseNerdit, Craxx, Darker, Django, Erich, fifas, Fox01, Garp, Georgíno J., Geralt, Good Games, hellblazer, Honzin, hroubek, Idy, instageek_cz, Ivan Kucera, japes, JaroKakashi, jh666, Josh, Kaaos, karl173, Keno, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, luky.kuky10, Mariomichal, Mercurio, MP, Mr. Baboon, Mr.klown, namdnas, opytz, perak, Poseidon1978, radimisko, raimi, RaptoR, RichardWest, roswelll, Schimi85cz, seneke, Sir_Pete, SlavaBurlac, Spacecore, Spike, Staník, SteveCZ, taidana, Tomski, trudoš, Ukko, Zbysek2410
(108)
Alfi, Alfred, Alikkk, BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, burzum, calvin10, Caylen-Tor, chuckboris, CoVseNerdit, Craxx, CSE_AC/DC, Dali, Darker, Erich, faster86, fifas, Fox01, Georgíno J., gezic, Golem, gruno, hellblazer, herbert, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, instageek_cz, invape, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jh666, Josh, Kadin, kapicka, Karel Sec, karl173, Keenkeen, kendor007, Keno, komiksák007, Kouzelnik7, kucik, lacoste, listr, Lord Baltimore, luky.kuky10, Mamut12, Mariomichal, markic, Mercurio, Mikei, Miss Amphipolis , Mitak, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Baboon, Mr.klown, OldaB, Olesh, opytz, Paja78, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, PH79, Poseidon1978, radimisko, Radkos, raimi, RaptoR, roswelll, royan, S313, Saran, seneke, Sir_Pete, SlavaBurlac, sleepless, Spike, Staník, štěpin_8, SteveCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, Tomasino79, Tomski, trudoš, Tyfus, Ukko, xintax, yogi, Zbysek2410, zdoog
Chce (14)
Al0f0k, Azik2586, Berry669, deadpool, delsemela, DKoscik, DracoAn, LookAss, Madao, Maty48, Nightmare, the.kasztan, Thorug, Wiw
Shání (3)
LookAss, mineralk, Nightmare