Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Po příchodu do Kitaje Conan skončil v poutech, avšak statečného barbara jen tak nějaké okovy nezastaví! Bleskurychle naplánuje útěk a získá nového spojence v půvabné císařské úřednici, avšak v zákoutích kitajské džungle číhá lítá zvěř i krvežízniví bandité. Podaří se Conanovi vrátit démonický meč jeho pravému majiteli, přežít pikle na císařském dvoře a v pořádku se vrátit domů? Knihu uzavírá jubilejní třístý sešit série Barbar Conan s třemi povídkami hostujících autorů.

Obsahuje sešity série Conan the Barbarian (Vol. 3) #19-25 (březen 2021 - září 2021)

Scénář
Larry Hama, Christopher James Priest (James "Jim" Owsley), Dan Slott, Jim Zub
Art
Paul Davidson, Roberto De La Torre, Marcos Martín, Cory Smith
Ink
Paul Davidson, Roberto De La Torre, Oren Junior, Marcos Martín, Roberto Poggi
Barvy
Travis Lanham, Neeraj Menon, Israel Silva, Javier Tartaglia (Java Tartaglia)
Obálka
Erik Gist (E. M. Gist)
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-076-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 21 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
176
Cena
699 Kč
Originál
Conan the Barbarian #04: Land of the Lotus (Marvel Comics, 2021)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.12.2023 16:06Barbar Conan #04: Kitaj
    Tentokrát sa nepohybujeme na klasických conanovských miestach (more, džungľa, osady v lesoch), ale v preslávenej východnej ríši Kitaj. Keďže sme v Conanovom svete, netreba v tom hľadať nič komplikované, vyzerá to proste trochu ako feudálne Japonsko. Už len čakáte, či príde Šogun. Spoiler. Nepríde. Takéto prostredie sa podľa mňa ku Conanovi nehodí. Nechcem tvrdiť, že mi to nejak enormne vadilo, to asi nie. A áno - azda to bola vítaná zmena. Zas nemôžeme celý život stráviť len v džungli a na moriach. Ale ja som nikdy nechcel vidieť Conana so samurajských mečom, ani Conana-ninju. To už radšej mimozemšťanov. Celkovo je Kitaj divný, napr. už v úvodnej scéne Conana bičujú... a on KRIČÍ od bolesti??? To čo malo znamenať? Conan?! Scenár je neobjavný, predvídateľný, monotónny. Jasné, od Conana ťažko čakať neviem aké veľké umenie, ale nemám rád takéto podceňovanie: to akože teraz keď píšem Conana, tak mi stačí napísať bohapustý priemer (v lepšom prípade) a mávnuť nad tým rukou s hláškou, že šak fanúšikom to stačí? Mne to teda nestačí. Občas je to so Zubovým scenárom fakt ako s návštevou zubára (sorry, musel som). Kresba ma ktovieako nenadchla, taký bežný mainstream. Škoda, že to nekreslil niektorý z autorov parádnych obálok alebo niekto, kto robil záverečné „poviedky“ (veľmi rád by som si prečítal Conana ilustrovaného Paulom Davidsonom). Celkovo ma nenadchlo stvárnenie Conana ako mladého, nevycválaného blázna. Prepáč, barbar, ale toto nie je na 3* ani s prižmúrenými dvoma očami.
  • Alfi
    Alfi30.10.2023 23:18Barbar Conan #04: Kitaj
    Veľmi sa mi páčila kresba prvej a tretej bonusovej poviedky. Ale hlavný príbeh - do toho som sa musel nútiť. Nič prekvapujúce, klišé nad klišé, absolútny priemer mainstreamu.
  • Lenny
    Lenny mecenáš26.9.2022 12:42Barbar Conan #04: Kitaj
    Těžká conanovská spotřebka. Barbar míří na quest do Číny - to zní slibně. Dočkáme se střetu kultur? Dojde tu k wolverinovskému zápolení mezi tradicí, ctí a zvířeckostí? Využijí se nějak místní reálie?

    Nic takového (až na cca stránku, kde barbar trénuje na audienci). Na začátku se mydlíme s banditama, pak máme najednou (spoiler) problémy u dvora. Bože... to jsou tak obrovská conanovská klišé, že se to mohlo odehrát prakticky kdekoliv.

    Zub navíc používá otravné vyprávěcí rámečky a rozjíždí spoustu motivů, které nezvládne uspokojivě uzavřít.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.5.2022 20:40Barbar Conan #04: Kitaj
    To vidim blbe, nebo je dalsi Conan jak z prdele? Vse moc prihodne a nahodile. Shoda s GWB. Priblblost na kazdem rohu a Belit je jako kdo? Takove vylozene zbytecne skoky, proc? To jako vazne jinak neslo? Kresba taky zadna slava. Chyby v redakci/korekture byly do oci bijici, hlavne jich tam je dost. Zahnánět, ze, mimo jine, nebo shoda podmetu s prisudkem... Dlouho jsem necetl neco s tak neprirozene znejici cestinou. Ale co, vzdyt je to se 40% slevou, tak co si furt stezujeme! Vymazlene, a hlavne zmensene, edice!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.4.2022 09:24Barbar Conan #04: Kitaj
    To si tak jdete (nebo jste neseni v kleci) a najednou obří pralesní opice! A pak obří leopardi! A pak zrovna výběrčí daní a hned na to nájezdníci s momentálně hlavním padouchem na koni! A u všeho, jako na potvoru, Conan... to jsou, panečku, náhody. To je tak příšerně psaná conanovská série, až mě to mrzí. V Kitaji to dostalo alespoň trochu čínsko-fantastický nádech a známku rafinovanějšího příběhu, ale přiblbý scénář prosakoval neustále. Škoda.

    Celkový dojem: 30%
  • Norri
    Norri mecenáš4.4.2022 23:57Barbar Conan #04: Kitaj
    Původně už jsem tento díl neměl v plánu kupovat. Ale ukázka mě nalákala na děj i na kresbu. S politováním musím konstatovat, že zajímavý děj vzal brzy za své a pokračovalo to už jenom čímsi generickým, co mě už moc nebavilo. Alespoň co se týká titulního příběhu z Kitaje. Problém je nejspíš v dialozích, které jsou místy dost slaboduché. To, že Conan občas prohodí filozofující moudro, už nic moc nezachrání. Po Kitaji následující krátké a kratší příběhy jsou na tom o něco lépe.

    Kresba je povedená, ale sem tam jsem měl pocit, že některé panely kreslil někdo jiný, někdo kdo obličeje ještě nemá moc v ruce. Některé jiné panely jsou ale fascinující a celá kniha tak zanechává dobrý dojem alespoň po výtvarné stránce.
  • Const.ex
    Const.ex3.4.2022 10:56Barbar Conan #04: Kitaj
    Na Conana hodně slabé. Po minulém dílu jsem se těšil na dobrodružné objevování Kitaje, ale po přečtení knihy musím konstatovat, že jsem se vlastně nic moc nedozvěděl a hlavně neobjevil. Přitom by tam Conan mohl prožít klidně i 3-4 knihy. Je toho tolik "asijského", co by mohl Conan objevit, utkat se s tím nebo to třeba jen uloupit. Je to celé dost odfláknuté. Škoda.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.3.2022 09:56Barbar Conan #04: Kitaj
    Jeden z nejslabších Conanů, co jsem kdy četl... Když nad tím tak přemýšlím, možná nejslabší. Bohužel si nepamatuju přesně konec předešlé knihy a nemůžu se podívat, ale tady zkrátka začínáme v zajetí vojáků císaře Kitaje, kde je Conan v kleci, je mučen, hned ze startu jsem si řekl, že moc kňučí na to, že se jedná o Conana (paradox, že sám později v knize řekne někomu "přestaň už kňučet, ty pse!" :D), což tak nějak pokračuje nahodile celou knihu. Samozřejmě je příběh klasický: zajetí, útěk, rebelie, prozření, odměna, zápletka, vyřešení, změna prostředí... Conan se často chová fakt vyloženě jak primitiv, kterej každýho chce mlatit a nevydrží držet hubu nebo jednat aspoň trochu normálně (ano, někdy takový je, ale tady je to moc), už u příběhu s
    mečem jsem si říkal, že to začíná jít dolu, tady se pokračuje v sešupu... btw. malej spoiler: Kde se Conan naučil mandarínsky a jak překonal zeď se nedovíme...
    Kresba Coryho Smithe se mi nelíbí, je taková přinejlepším průměrná, stejně jako přinejlepším je průměrná celá tahle kniha. Prostředí Kitaje/Číny mi ke Conanovi nesedí, ale to je samozřejmě o tom, jak se příběh napíše. Další perlička jsou: Conan 14 dní nežere (neztratí ani špetku svaloviny), pak si dá trochu vína, souboj, žádný spánek, wolverine healing factor, opět bez spánku, bitva, pořád cestování.. během toho už se snad vyspal a najedl, ale zas podle mě došlo k vyhrocení, přepálení těchto atributů... a když si toho člověk všímá, tak to znamená, že je příběh slabý.
    Závěr na mě nezapůsobil (ani jednoho celku) a tři stezky času jsem nepobral, kniha obsahuje 7 sešitů, sedmý končí v polovině a poté jsou na konci 3 bonus příběhy, první bojový pěkná kresba, ale co jako? druhý hnus kresba, ale sranda, třetí noční můry pěkná kresba a fajn příběh... ani ty obálky nejsou nic moc, výborná je celkově tak třetina.
    Snad Jim Zub a jeho kreslíř Smith tímhle skončí (páč svoje části uzavřeli) a naskočí někdo lepší, kdo si rozjede něco novýho, lepšího...
    A zas tu je "v ústrety", neboli "vstříc". Strašný slovo, který podle mě běžnej člověk prostě nezná, archaismus. Stejně jako "zvící", neboli "ve velikosti", drahně/spoustu, bloud/blázen... :)
    Byl jsem na vážkách mezi 2 a 3*, což je smutný u někoho, kdo má Conana rád, ale nemůže být vždy posvícení, protože všichni pálí 5*, já dám 2*
95135
Četl/a (45)
123peta, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, calvin10, Cemino, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, farnhajt, flipflop, foudy, fuerto_gepa, George Walker Bush, Georgíno J., house192, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, jh666, KdG, Kil-Khal, lantan1, Lenny, Light, Mercurio, mineralk, MP, NecRoman, Norri, Ozymandias, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, roswelll, RudyRod, tacmud, terrordemon, trudoš, Tyfus, Wasps, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(102)
123peta, 2scha, Alfi, Alfred, AlmightyMates , BadBoy, bboorreekk, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, Const.ex, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, farnhajt, fel68, filemon, Filip123, flipflop, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, Hades, Honzin, house192, hugosnowden, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, james dixon, jankie, jh666, jjjirik, kapicka, KdG, kendor007, Knuckless, komiksák007, Lamahe, lantan1, Lojza, maara, Mamut12, Matio, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mineralk, Mitak, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Norri, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, raenius, rooty, roswelll, royan, RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, Skot, slothest, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, timek, Tomasino79, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Viking, vishnar, vranakx, Wasps, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (17)
Berry669, charvos, Corvus, CSE_AC/DC, DracoAn, Fida, Final, Maty48, monty.cl, Mrlah, Murphy722, Nightmare, OldaB, psramek, sleepless, the.kasztan, Yefery
Shání (3)
Corvus, CSE_AC/DC, Nightmare
Nabízí (1)
Ivan Kucera