Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
NEJVYŠŠÍ ČARODĚJ ZEMĚ MÍŘÍ KE HVĚZDÁM!

KDYŽ STEPHEN STRANGE ztratí své mistrovství v okultním umění, nabídne mu Tony Stark řešení hodné jednadvacátého století: má po nové magii zapátrat ve vesmíru! Bizarní nová kouzla, noví spojenci i nepřátelé – s tím vším se Strange mezi hvězdami potkává, zatímco odkrývá nikdy dříve nepoznaná zákoutí a tajemství marvelovského vesmíru. Jenže záhy se ocitá v zajetí nepřátelské civilizace. Dokáže Strange daleko od domova, bez své moci a přátel, přesvědčit jistou mimozemšťanku s nevyslovitelným jménem, že je hoden záchrany? Válka nekonečna se blíží, a on se svou novou společnicí čelí Super-Skrullovi, který v rukou třímá Kámen času!

Obsahuje sešity série Doctor Strange (Vol. 5) #1-5 (červen 2018 - září 2018)

Scénář
Mark Waid
Art
Jesús Saiz
Ink
Jesús Saiz
Barvy
Jesús Saiz
Obálka
Jesús Saiz
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, městská fantasy, mytologický, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-149-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 7 mm
Tisk
barevný
Váha
328 g
Stran
116
Cena
379 Kč
Originál
Doctor Strange by Mark Waid #01: Across The Universe (Marvel Comics, 2018)
  • radimisko
    V příběhu, který byste čekali spíše od Strážců galaxie, kouzel zbavený Doctor Strange sbírá mimozemské magické artefakty a pomalu se zase staví na vlastní nohy. Scenárista Mark Waid sestavil děj z jednotlivých epizod, takže to celkem slušně odsýpá.
  • Lenny
    Waida mám rád, ale tohle je strašně líný psaní.

    Strange ve vesmíru... meh. Ta premisa mi prostě přijde blbá. Ale dobrý, třeba s ní budou autoři pracovat nějak zajímavě a prozkoumáme roli magie u jiných ras nebo navštívíme zajímavé světy atp.

    No, bohužel ne. Je to úplně stejný, jako když autoři využívají mystické dimenze - někam se přiletí, je tam záporák, co chce dobýt Zemi, a Strange ho vyškolí. Akorát má padouch raketu/bombu místo mystického artefaktu. Používání a fungování magie má zrovna taková pravidla, jak se autorovi hodí a sidekička je děsně generická.

    Ať jen nehejtím, Waid je zkušenej vypravěč, čte se to dobře, není tam moc textu a kresba je fajn. Vyloženě spotřební mainstream, kterej mě vlastně bavilo číst, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc je to meh.
  • MEGA
    Povedený start série. Největší nedostatky jsou v náhodě, či v nedovysvětlených věcí (ztráta magie, která tu už jednou byla). Tak snad nám Mark Waid v budoucnu dá uspokojivé vysvětlení. Kniha má svižné tempo a směr, kam se Doktor Strange posouvá, je nápaditý. Kresba je tuctovější oproti předchozím umělcům v předchozí sérii, ale k příběhu se hodí. Těším se na další díl!
  • instageek_cz
    Svižně odsýpající kosmické dobrodružství. Svým způsobem má trochu retro feeling, protože se v něm mísí scifi a fantasy ve stylu dávných brakových příběhů. Strange se stává zajatcem civilizace nepřátelské vůči němu i magii, seznamuje se s mimozemšťankou, putuje s ní vesmírem z planety na planetu, a zjišťuje, že jeho trápení je maličkostí oproti tomu, co hrozí Zemi...

    Z mé dosavadní čtenářské zkušenosti mám dojem, že scenárista Mark Waid je vždy zárukou kvality (byť tady při seznámení obou hlavních postav možná až moc okatě spoléhá na gigantickou náhodu), a líbila se mi i kresba Jesúse Saize. Sice jako celek představuje spíše takový střední proud, čili nic, nad čím byste zírali v němém úžasu, ale zachovává si určitou osobitost. Výjimečně se objeví i panel, kterým se člověk vyloženě pokochá.

    Tenhle komiks se ze sebe nesnaží dělat víc, než čím doopravdy je a možná i díky tomu budete stejně jako já zvědaví, co se stane dál!:)

    Hodnocení: 8/10

    PS: Mé další recenze nejen na komiksy či komiksové filmy najdete na Instagramu, profil instageek_cz , díky:)
  • karl173
    Nový tvůrci, nové pojetí Doctora Strange. Zatím se vše ale teprve rozjíždí, a až další díly ukážou jakým směrem.
    Když bych si sepsal veškeré události, které se stanou v tomto booku, tak bych měl být spokojen.
    Bohužel to jak se stanou a jak na mě celkově příběh působil už bylo horší.
    Bylo to takové nemastné, neslané. Události působí nahodile a nemá to dostatečný základ.
    V gastronomické mluvě bych to nazval jako " blaf ", kterým sice zážehnáte hlad, ale moc si nepochutnáte.
    Ovšem potenciál tu je, takže mě pokračování zajímá.
  • Ivan Kucera
    Dr. Strange na gynde pardon na Grynde. Po rune od Aarona a Catesa bolo otázne, či čáryfukove univerzum nie je vyčerpané. Má vôbec slávny mág ešte čo ponúknuť svojim fanúšikom? Ľudia v Marvele si také „hlúpe“ otázky nekládli a nový run (tentokrát od Marka Waida) uviedli na trh ešte v rovnakom roku, ako končil Aaronov/Catesov (t.j. 2018). Strange sa tentoraz dostáva do vesmíru. To je svieže. Aby našiel mágiu, ktorá už na Zemi nie je resp. je vyčerpaná. To už, pravda, svieže nie je, pretože o to isté šlo aj v predchádzajúcej sérii. Napriek istému sklamaniu z „kopírovania“ si to 4* ako-tak zaslúži. Strange je stále skvelá postava a v hlbinách vesmíru, musiac sa pozviechať a spoľahnúť plus-mínus iba sám na seba, získava jeho charakter nezlomenejšieho ducha. Už mi to síce nepripadalo až také hravé, ako Aaronov run, ale koncový zvrat slušne navnadil. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-doctor-strange-nejvyssi-carodej-1-napric-vesmirem
  • Spacecore
    Celá tato fresh série Doctora Strange je nadpůrměrně dobrá. Není to žádný přelomový dílo, ale uděje se v něm spoustu zajímavého. Primárně tam jde teda jen o jednu věc, která se rozjede asi až ve třetí knize, nebo tak, ale i první book s cestou do vesmíru má spád a nápady. Je to taky zajímavé vidět Strange ve vesmíru. Ono to propojení magie a energie (kdybych tam pojmenoval zdroj síly části marveláckých superhrdinů) je zásadním motivem komiksu. Já si to užil každopádně.
1873