Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Po více než deseti letech od smrti Lorda Baltimora zachvátily Evropu boje právě začínající druhé světové války a temné síly jsou opět na vzestupu. Vdově po Lordu Baltimorovi, Sofii, nezbývá než se jako Lady Baltimore postavit nepřátelským čarodějkám, upírům i nacistům! A podíváme se i do Českého Krumlova.

Obsahuje sešity série Lady Baltimore: The Witch Queens #1-5 (březen 2021 - říjen 2021)

Scénář
Christopher Golden, Mike Mignola
Art
Bridgit Connell
Ink
Bridgit Connell
Barvy
Michelle Madsen
Obálka
Abigail Larson
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-079-0 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
508 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Lady Baltimore: The Witch Queens (Dark Horse Comics, 2022)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš25.3. 12:56Lady Baltimore #01: Královny čarodějek
    Předešlé komentáře mě trochu vyděsily, ale přišlo mi to nakonec skvělé. Kvalitou to oproti Baltimorovi podle mě horší není, akorát žánrově je to trochu jiné - což ale v celém Outerverse není zas tak neobvyklé.
    U nás zatím nevyšel Joe Golem (kterého mám asi nejradši), který sice časově spadá až do 60. let tohohle světa, ale Mignola s Goldenem ho vydali před Lady Baltimore a tahle knížka na něj velmi často odkazuje. Nerozumím tomu, proč to CC vydává takhle, je to jak kdyby nejdřív vydali příběhy Edwarda Greye, Humra a Ú.P.V.O. s malým Hellboyem a pak až ty první Hellboyovy knížky.
    Nějaká genderová vyrovnanost mi nijak "na sílu" nepřišla, ale bylo fajn, že je tu víc ženských postav. A nevím, jestli to zůstalo jen nepochopeno, ale podle mě 1. světová válka proběhla, jenom ji narušil mor . Rozhodně se z toho nestala "válka proti upírům" - upři zůstali pouze v rovině povídaček mezi lidmi, ale jejich existence není obecně uznávaný fakt. Je třeba nezapomenout, že upíři postihli jen Evropu. Vzestup nácků mi tím pádem nepřijde úplně nereálný, navíc se nemuseli nutně dostat k moci stejným způsobem, jako v našich dějinách.
    To časové zasazení je asi jediná věc, která mě na knížce tolik neoslovila, protože to umístění do období 1. sv. války byl jeden ze zásadních rozdílů oproti Hellboyovi. Najednou jsou tu záporáci náckové a čarodějnice, které sice mají super design, ale oproti upírům to působí víc jako něco z Mignolaversity (Hellboy universa).
  • Alfi
    Bože, to bol ale kvalitatívny sešup. Pokračovanie hodne odkazuje na Baltimora, mnohè postavy sa nepredstavia a očakáva sa, že ich a ich motívy poznáte (Rigo), ale to čo bolo v Baltimorovi fajn je preč. Okrem kresby, tá je fajn Mignolovsky ladená. Ale zvyšok - dej - je hlúpy a postráda logiku. Prečo sa čarodejky rozhodli pre megamagický obrad práve náhodne po zničení lietadla? Ak sa to odohráva počas druhej svetovej vojny, t.j. 20+ rokov po prvej svetovej, aké sú postavy staré? Lebo vizuálne neprebehol ani rok. Ono je toho veľa - násilne namontovaný lesbický motîv s rasovo rôznorodým párom, superkúzelníci, ktorých má Lady Baltimore po ruke, je to ako už písali zmodernizované pokračovanie v zmysle Krotiteľov duchov 2016, a rovnako “kvalitné”.
  • trudoš
    trudoš editor10.9.2023 09:50Lady Baltimore #01: Královny čarodějek
    Těžko se mi Lady Baltimore přijímá jako volné pokračování série Baltimore, protože se s ní v mnoha ohledech rozchází – jak pochmurnou atmosférou a stylem vyprávění, tak ve finále i celkovým pojetím. Zatímco lord Baltimore putoval chaosem stiženou zemí a postupně bojoval s démony v mnoholičných podobách, jeho nástupkyně Sofie se s vervou vrhá hned do protinacistického odboje a ve velkém válčí s Hexenkorps, čarodějnickou odnoží německých speciálních jednotek na košťatech, přičemž k ruce má nejednu mocnou bytost, která vždy v ten správný čas zasáhne do děje a zlo na hlavu porazí. Tenhle motiv se přitom v ději opakuje hned několikrát, až si jeden říká, jestli se páni autoři nezapomněli. Zároveň je charakter celého vyprávění určen moderní generaci čtenářů/čtenářek, takže je náležitě genderově vyrovnaný a nebojí se využít LGBT tématiky, aby své hrdiny dostatečně ozvláštnili. Teď ze mě nemluví zaprděný konzervatismus, ale skutečnost, že všeho moc škodí, obzvláště když je to okatě samoúčelné.
  • Palebras
    Celá série Baltimore je opravdu skvělou záležitostí a od Lady Baltimore jsem prakticky nic moc nečekal, nicméně ve finále to dopadlo poměrně dobře. Pokud pominu fakt, že se tady do popředí tlačí ženská síla, chlapská nadřazenost, ženské vztahy a další trendy věci dnešní doby o kterých všichni víme a upřímně už mi docela svou všudypřítomností lezou krkem, tak jsem se docela bavil. A to hlavně díky hexenkorps a náckům, protože tohle spojení mi fakt sedlo. Příběhově to příliš neoslní, někdy to bylo lehce zmatečné, na druhou stranu potěšila přítomnost Krumlova a docela povedená akce ve spojitosti s příjemně odpornými čarodějkami. S kresbou jsem byl taky spokojený. Vůbec nemám ponětí jestli je v plánu či není nějaké pokračování, ale takhle po celé sérii Baltimore mi Královny čarodějek přišly jako docela příjemný návrat do světa zmítaného monstry.
  • perak
    Nedávno jsem četl Pochmurný kraj Odkaz a přijde mi, že to má hodně paralel s Lady B. Autoři se snažili navázat na úspěšné série a úplně se jim to nepovedlo. Jako základ se vezme druhá světová válka, to nemůže nikdy škodit; namísto plíživého děsu a tajemna, které hlavní hrdiny obklopovali v původních sériích, jsou nyní všudepřítomné záporné postavy, které ale zastrašit nedokážou (třeba velké létajííc oči jsou spíše k smíchu); nezajímavé postavy; lesbický vztah hlavních hrdinek; rychlé přemožení záporáků. Potěšilo zasazení příběhu do Č Krumlova a některé pasáže knidy, ale celkové vyznění bylo zklamáním z nevyužítého potenciálu
  • karl173
    karl173 mecenáš6.7.2022 19:42Lady Baltimore #01: Královny čarodějek
    Atmosféra, zajímavé postavy a příběh je pryč. Nyní přichází nuda, zmatečnost, nezajímavé postavy, mdlé dialogy a hloupý příběh. Tohle je ženské a strašné pokračování Krotitelů duchů nebo Dannyho parťáků v podobě komiksu. Představuji vám Lady Baltimore!
    Vážně, tohle byla opravdu slabota u které jsem usínal. Druhý díl si hodně rozmyslím.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.5.2022 22:03Lady Baltimore #01: Královny čarodějek
    Jezisi marja, to byla ale slatanina. Vse ucelove a priznacne, jee Baltimore byl za 1. svetove, takze Lady bude za 2. svetove. Mne to vubec nedavalo smysl, nebavilo me to a cele to byla nadstavena kase, aby co? Mignola vic resi, co tam dat, aby se to libilo, ale pribeh nedrzi a je splacany, aby aspon nejak vypadal. Kresba taky zadna slava. Kolikrat mi prislo, ze ctu Zazraka s Perakem. Takovy Baltimore pro young adult girls. Baltimora radsi nechat v klidu lezet nez ho vytahovat. A souvislost se Sofii a Baltimorem je kde? Mi nejak uniklo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4.2022 18:12Lady Baltimore #01: Královny čarodějek
    Kladl jsem si podobnou otázku jako Hanussen pode mnou, ale netrápila mě dlouho, přece jenom jsme ve sféře historické fantasy-hororové fikce, kde se historické události mohou odvíjet různorodě, což se týká i WW2 samotné, jak patrno časem z děje. Jinak zdá se, že já jsem od Baltimora očekával trochu něco jiného než faster86. Obálka vypadá fantasticky, samotný fakt pokračování zdařilé série, tlupy čarodějek a Český Krumlov; to vše zní lákavě. Ale snaha ždímat ze zavedené značky další úspěchy naráží na své limity - ona původně skvěle vykreslená atmosféra plná beznaděje a temnoty se zde vytrácí v chaotické akci a příběhové lince plné postav, ať už hlavnějších či anonymních. Vše připomíná spíše jakýsi osmý díl dobrodužné videohry či generické young adult fantasy bez větší hloubky.

    Celkový dojem: 40%
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš14.4.2022 15:07Lady Baltimore #01: Královny čarodějek
    Zajímavých nápadů plno, ale přijde mi to trochu zamotané a ukvapené. A jakto, že tu je druhá světová válka s nacisty, když první světová válka neproběhla, respektive byla hlavně válka proti upírům?
  • faster86
    Mignola se nezamotal, laťku zvedá (minimálně oproti posledním dvoum knihám Baltimora). Akce, čarodějky, létající bulvy, harpuny prolétávající čarodějkou, je tu přesně to co by jste očekávali od Baltimora a možná ještě krapet víc.
491182
Četl/a (47)
2scha, 81splinter, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, Carnage, Cinema Ranger, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, Dezodoo, Dzoglik, faster86, flipflop, foudy, fuerto_gepa, George Walker Bush, Hanussen, invape, Izmir Čupr, James, jindroush, karl173, KdG, kinak, komiksák007, KOWE, Lachvos, lantan1, Lord Baltimore, Mercurio, MP, Mr.Plysh, Nekrokok, oleav, Palebras, perak, petad, PH79, Poniczech, Poseidon1978, Spike, trudoš, Ukko, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(105)
2scha, adam.ra, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, bboorreekk, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Carnage, Caylen-Tor, Const.ex, CSE_AC/DC, Dali, Deckard, DEmnoG, desto, Dezodoo, Dzoglik, farnhajt, faster86, fel68, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, Hanussen, herbert, HevyEli, Honzin, hugosnowden, invape, JackOneil, James, james dixon, jeanbaklajean, jindroush, Joshua_T, karl173, KdG, kendor007, Knuckless, komiksák007, KOWE, lantan1, Lojza, maara, Mamut12, markic, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, Miriyak, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, Mysak92, Nekrokok, Olesh, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, petad, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, Rumburaq, Saran, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Valdaufinka, vishnar, Wiruss, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (19)
81splinter, Badgu.y1902, Berry669, davidek, Davispear , delsemela, Fida, gumidekmedvidek, Himlik, Light, LookAss, MonsterGyre, monty.cl, Mrlah, Murphy722, Nightmare, the.kasztan, Tomasino79, Wasps
Shání (4)
D.K.Logic, LookAss, mineralk, Nightmare
Nabízí (1)
MindReader