Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Máte chvíli času? Nebo jste si ho uložili do Časové banky?

Pro vaše dobro doufáme, že vám chvíle zbyla, protože tuhle cestu úžasným fantaskním světem Azimutu musíte dokončit. Jinak se nedozvíte, co dělá s časem antedatlová palma, jak se cestuje s obří plazí anachrondou, neosvojíte si meditační bojové umění dzindzen… a hlavně se nedozvíte, jak to celé dopadlo, proč se líhnou podivové a proč je severní pól králík.

Obsahuje původní dvě alba série Azimut, vydané nakladatelstvím Vents d'Ouest:
Azimut #04: Temná mračna, bílý závoj (Azimut #04: Nuées noires, voile blanc, 2018)
Azimut #05: Poslední zimní námrazy (Azimut #05: Derniers frimas de l'hiver, 2019)


Scénář
Wilfrid Lupano
Art
Jean-Baptiste Andréae
Obálka
Jean-Baptiste Andréae
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
dobrodružný, existenciální, fantasy, pohádka
ISBN/ISSN
978-80-7679-146-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
233 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
860 g
Stran
112
Cena
499 Kč
Originál
Azimut #04: Nuées noires, voile blanc, Azimut #05: Derniers frimas de l'hiver (Vents d'Ouest, 2018, 2019)
  • Django
    Django mecenáš29.2. 17:08Azimut II.
    Místy pořád dobrý momenty, jako chudák Batista. (Doufám že to skloňují správně) a pavouka jsem si hned oblíbil. Vřele doporučuji.
  • perak
    perak21.12.2022 08:57Azimut II.
    Nečekal jsem, že se vše vysvětlí, ani, že vše bude dávat smysl, ale i tak jsem doufal v nějaký komplexnější závěr, kterým by tu jízdu, na kterou čtenář naskočí v první knize, navedl na nějaký cíl. A toho jsem se nedočkal. Celkově druhá kniha vyznívá hůře. Namísto fantaskních orgií s přehršlí nápadů a s laskavým humorem z první části tady máme zrychlenou cestu do hlubin duší některých hrdinů, která má ukázat důvody jejich jednání. Vše je najednou takové vážné, v okolí číhá válka a málokterá postava může říst, že je šťastná. Pořád to bylo fajn, kresba nádherná, ale po tom minulém namlsání to je prostě slabší odvar. I tak jsem moc rád, že u nás Azimut vyšel a mohu jen doporučit.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.7.2022 17:19Azimut II.
    Nedomnívám se, že by Azimut měl šikovně zaklenutý děj a chaotický přeplácaný příběh mě po celou dobu skutečně míjel. Kresba a vytvoření originálního světa se však vydařilo... kdyby ubylo trochu zmatené akce a přibyl třeba humor, který se místy jevil trochu pratchettovsky, byl bych asi spokojenější.

    Celkový dojem: 60%
  • Daw8ID
    Daw8ID30.7.2022 14:37Azimut II.
    Nevidím do výrobního procesu vydavatelství, proč nebyla vydána celá série sešitů v jedné knize nebo proč je druhá kniha tištěná v jiné tiskárně a tím pádem má i jiný papír (v první knize byl matnější, zde je lesklejší a "klouzavější"). Vím pouze to, že jsem si příběh jako celek užil, že jsem žasl nad fantaskní tvorbou autorů a kochal se živým světem a zapeklitými zákruty příběhu. Celé rozuzlení je sice slabší, ale to mi nezkazí dojem jednoho z nejoriginálnějšího komiksového světa poslední doby. A kdyby snad měla někdy vzniknout nějaká adaptace, ať je to prosím kreslený seriál, který svět prozkoumá ještě do větší hloubky.
  • Norri
    Norri mecenáš6.6.2022 00:16Azimut II.
    První kniha mě nadchla. Byl to ohňostroj nápadů. Nový originální svět plný divů. Druhá kniha pak přináší závěr příběhu s rozuzlením a nějakým tím vysvětlováním. Je to ale jako sypání písku do ozubeného soukolí. Prostě to přestává fungovat. To že rozuzlení a děj jsou naprosto neuspokojující, to je jedna věc. Druhá věc je celková atmosféra. Jsou tam nějaké nové nápady a vtípky, ale už to nepůsobí tak uvolněně jako v první knize. Možná je to proto, že děj této knihy je ve znamení války. Kresba je pořád nádherná.
  • Good Games
    Good Games mecenáš26.5.2022 11:08Azimut II.
    Azimut je jednoducho perfektnou originálnou sériou, ktorá je plná hravej fantázie na štýl Terryho Pratchetta alebo Lewisa Carrolla. Jasné, bizarností je tu dosť a určite to nie je pre každého, ale ak máte radi knihy od spomenutých autorov alebo len hľadáte fantasy plnú fantázie, ale už ste unavení z drakov, elfov a trpaslíkov, dajte Azimutu šancu. Je to európsky klenot, séria vysoko vážená, oceňovaná a veľmi obľúbená. Dokazuje to aj umiestnenie jednotlivých dielov v hlasovaní o najobľúbenejšie frankofónne komiksy za daný rok, kde sa umiestnili niektoré diely na 2. a 5. mieste v rebríčku TOP100 komiksov. Chcel by som z tohto pestrofarebného sveta viac príbehov, škoda, že už je koniec. =►Celá recenzia◄=
  • Qvestor
    Qvestor28.4.2022 23:09Azimut II.
    Byl jsem zvědavý, jestli se ukončení Azimutu vydaří a udrží nastavenou laťku. Musím říct, že jsem ani neočekával, že bych byl zklamán. Bohužel to je zklamání. Nedělá mi problém pobrat co se v příběhu děje, jenže se to všechno děje v příliš velké zkratce, která Azimutu škodí. V knize je pár pamětihodných scén, ale oproti předchozímu svazku je jich málo. Zvlášť čtvrtý sešit na mne působil slabě a ani konec nebyl žádnou bombou. Je to škoda, v Azimutu jsou sympatické postavy, které bych rád poznal blíž, strávil s nimi více času (Manipu, podivové, Pólio, pouštní elementálka...).
    Největší wow ve mě tak vzbuzovala kresba, schopná vyvolat užaslý úsměv. Díky ní lze odpustit mnohé, ale ne vše. Na konci Azimutu mám nezodpovězené otázky a byl bych rád, kdyby byl propracovanější.
    Koupě ale nelituju.

    (Crew klidně mohla Azimut vydat 5 in 1 a nic by se nestalo).
  • louza
    louza22.4.2022 11:12Azimut II.
    Závěr příběhu z první knihy. Všechno dobře dopadne. Skoro. Vše co platí pro začátek platí i pro zakončení. Je to ujeté, je to krásně nakreslené a má to svojskou zvrácenou logiku zakletou v bizarním gejzíru nápadů. Hodně fajn originální příběh, který místy vykouzlí pratchettovský úsměv na tváři, ale ví i kdy zatahat za chmurnou strunu. Jedinou výtku mám k trochu šmahem branému konci. Obvykle si stěžuji, že jsou knihy až moc dlouhé, ale v tomhle případě to klidně mohlo mít ještě jedno album navíc a dorovnat tak rozsah první části.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.4.2022 10:40Azimut II.
    No teda, co to bylo? V prvni knize se nejak nastavi nejaka dejova linka, at uz je jakakoliv, at uz ma jakekoliv prostredky pro posouvani dal, bylo to tam, tak proc to tady neni? Prijde mi, ze se navazuje na to, co bylo predtim, ale vcelku se to nepropojuje. Tohle je hodne spatny Jodo, nebo chaby pokus o nej. Autori si udelaji a vytvori z gruntu novy universe, s kterym vubec nepracuji a vse tam je, protoze to tam je. Bez ladu a skladu, zadny vztah k tomu. Encyklopedie na konci kazdeho alba je tam uplne k nicemu. Azimut je velky spatny ve velmi krasne kresbe. To je prave ten problem, mam dojem, ze autori spolehali na kresbu, ktera ma vse zachranit. Bohuzel, neni pribeh, spis neni funkcni pribeh, neni ani kresba tam, kde ma byt. Z celeho komiksu jsem mel dojem, ze mi nekdo ukazuje svoje zazitky z velmi drogove dovolene bez nejakych blizsich souvislosti.
1117151
Četl/a (56)
2Hitman3, BadBoy, Bonpar, Bubákolog, calvin10, charvos, cobe, dajik, Darth Raelchi, davidek, Daw8ID, Dezodoo, Django, Draco nobilis, flipflop, Fox01, Future-Death, Garp, Géba, George Walker Bush, GeorgeeW, Georgíno J., Gmork, Good Games, Grrr, house192, IndyP, james dixon, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Kamoš, Kazumaki, KdG, KOWE, lacoste, lantan1, Light, majer, Nexis, Norri, perak, petrSF, PH79, Poseidon1978, Qvestor, RadimNemec, RaptoR, robur31, the.kasztan, trudoš, vranakx, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
(105)
2Hitman3, Alfi, Azbest, BadBoy, beanek, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, Bubákolog, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, CSE_AC/DC, Dali, Daw8ID, Deckard, deefha, Dezodoo, Django, Draco nobilis, farnhajt, Fox01, Future-Death, Géba, Georgíno J., Greyman, Grrr, guseppe, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, james dixon, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, Kamoš, kapicka, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Kerbellos, KOWE, lacoste, Lenny, Lojza, maara, Mamut12, Marvin, mcleek, merhyx, mgeralt, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, Nexis, Norri, Onkel 1928, Paja78, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, rockyt, S313, Saran, Šedo, sercial, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, valon, vranakx, willis, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (6)
delsemela, filosh, James, Murphy722, Nightmare, OldaB
Shání (2)
GeorgeeW, Nightmare