Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
NENÍ JASNÉ, CO JE SEN A CO REALITA… A PŘESTO MUSÍ TEMNÝ RYTÍŘ ČELIT SVÝM NEJNITERNĚJŠÍM STRACHŮM!

Co se stane „nejlepšímu detektivovi na světě“, když všechno přestane dávat smysl?

Nepřátelé útočí. Přátele jsou v ohrožení. Všude se zjevují strašlivé předzvěsti a děsivá znamení a všechna hlásají jedno a to samé: něco je špatně.

Ať už Batman s pomocí své parťačky Catwoman zachraňuje město před profesorem Pygem nebo pronásleduje maskovaného zločince, řítícího se ulicemi nepolevující rychlostí, pokaždé se zdá, že nic není takové, jaké se jeví. Ale jestli je Temný rytíř lapen v jakési nekonečně se opakující smyčce šílenství, jak z toho ven?

A jestliže může uniknout jedině tak, že se postaví čelem svému největšímu strachu, dokáže v sobě Temný rytíř nalézt dost vůle, aby to udělal? Nebo zůstane navěky ztracen – zatímco si jeho nepřátelé podmaní Gotham?

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #61-63 (prosinec 2018 - leden 2019), #66-69 (březen 2019 - duben 2019)

Scénář
Tom King
Art
Amanda Conner, Jorge Fornés, Mitch Gerads, Mikel Janin, Travis G. Moore, Dan Panosian, Yanick Paquette, John Timms, Lee Weeks
Ink
Amanda Conner, Jorge Fornés, Mitch Gerads, Mikel Janin, Travis G. Moore, Dan Panosian, Yanick Paquette, John Timms, Lee Weeks
Barvy
Jordie Bellaire, Tamra Bonvillain, Nathan Fairbairn, Mitch Gerads, Lovern Kindzierski, Paul Mounts, Dave Stewart, John Timms
Obálka
Mikel Janin
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-158-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
176
Cena
429 Kč
Originál
Batman #10: Knightmares (DC Comics, 2019)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.9.2023 06:41Batman #10: Temné můry
    Ach jaj, ďalší Batman od Kinga za mnou. Zápletka sa možno niekam posúva, možno nie a možno to celé bola len nočná mora. Ktovie. Isté je, že King to vie, ale ten nám to tak skoro nepovie a fakt mám čoraz väčšie podozrenie, že polovica kníh z tejto série (!) je relatívne zbytočná a iba naťahuje čas, aby boli vyššie predaje. Viaceré témy som považoval za uzavreté, Tom King ich však nečakane opäť otvára. Naopak, záležitosti, ktoré som čakal, ako sa vyvŕbia, sa na program dňa dostanú možno v budúcnosti a možno nikdy, tu už je asi vážne možné všetko. Niektoré nápady nie sú zlé (otec), ale scenárista s nimi pracuje na môj vkus veľmi divne. No nie takým divným spôsobom, ako Grant Morrison, ale proste... divne. Keď už sme pri Morrisonovi, tak i King veľmi rád siaha do minulosti starej desiatky rokov, ale zas paradoxne kým u Morrisona ma to až tak nebaví, King na to ide tak, že ma to skôr baví, než nebaví (viď. história Batsa a Cat, v rámci ktorej dokonca neváha reprízovať ikonický kopanec na ulici z Millerovho Roku jedna). Inokedy ale pre zmenu píše o veciach, v ktorých som sa strácal a čo je horšie, bolo mi to fuk. Najviac ma bavila druhá, príjemne odľahčená polovica, ktorá vyzerala ako niektoré skvelé etapy v knihe Operace Zásnuby. Clark a Bruce sa k sebe snažili správať ako „bežní chlapi“ (a kategoricky im to nejde), občas padne fakt silné a dojímavé vyznanie a Selina s Lois medzitým blbnú ako dve rozkošne pojašené mačky, ktorým, keď sa nepozerali, nejaká zákerná sviňa do smotany naliala repáku. Bonusy tvoria alternatívne obálky, medzi ktorými nájdete dokonca prácu legendárneho Franka Millera. Pasáž s Profesorom Pygom (toto je fakt asi najhororovejšia postava z panteónu batmanovských záporákov) je Mitchom Geradsom (Batman: Já jsem sebevražda) nakreslená úchvatne, ale dejovo ma neoslovila a naopak „odľahčenejšie“ momenty ma oslovili, ale tie sú zas pre zmenu nakreslené dosť štandardne. Rovnako tak musím dať do pozornosti všetky scény, v ktorých z neba padá hustý dážď, to je fakt krása.
  • faster86
    faster8631.10.2022 00:14Batman #10: Temné můry
    Ono jde vidět, že má King v hlavě plán od samého začátku, ale není tohle jen zbytečné natahování série, která by se dala smrsknout do klasických 60ti sešitů? Co díl to noční můra o někom z batmanova života, kdybych měl vypíchnout 2 tak je to sen s Jokerem a s Catwoman u které je to King takový proč ho máme v Batmankvi rádi.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2022 10:06Batman #10: Temné můry
    Můj oblíbený postmoderní autor opět sklouzává ke své bohužel až místy rádoby přeintelektualizované vypravěčské sebelásce, které jsem zprvu vůbec nerozuměl. Ale zachová-li si člověk klidnou mysl a koncentrovanost, začne mu tato vlastně celkem příjemná surrealistická záležitost dávat smysl. Škoda jen, že celá kniha vyznívá tak trochu jalově...

    Celkový dojem: 60%
  • Palebras
    Palebras10.5.2022 20:59Batman #10: Temné můry
    Temné můry by měly znamenat předzvěst velkého finále v Kingově režii a tudíž jsem čekal pořádnou jízdu, která čtenáře dostatečně naláká. Nestalo se a já měl co dělat, abych při čtení neusnul. Batman od samého začátku tak nějak netuší co je sen a co realita, tak jak slibuje anotace a z mého pohledu se čtení některých pasáží rovnalo takřka můře noční. Hned první sešit navazuje na příběh obsažený v některé z předchozích knih a jednalo se o slibný rozjezd. Poté nastoupí profesor Pyg a s ním spoustu keců a řečí, to vše odehrávající se v jedné místnosti a je to fakt nuda. Opravdu jsem lehce trpěl. Ani další sešity s osobnostmi jako Constantine či Joker nikam nevedly a opět se jednalo o prázdné tlachání, které děj nikam neposouvalo a byl to prostě bordel. Příběh se Supermanem a rozlučkou lehce vybočoval a byl světlým bodem celé knihy. Chápu, že jednotlivé příběhy patrně najdou rozřešení ve finální knize, ale zde to celé působí hodně nešťastně. Nejsem si jist, zda jsem při čtení prostě jen neměl tu správnou náladu, ale ve své podstatě se spíše jednalo o vatu, kterou King zaplácl hluché místo před vyvrcholením jeho runu. Ale ta vata je veskrze průměrná a po čertech nudná.
369
  • jh666
    jh66617.9.2023 08:23Batman #10: Temné můry
    64 a 65 jsou součástí crossoveru s Flashem v rámci Heroes in Crisis a nepsal je King. 66 v knize je.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.9.2023 08:14Batman #10: Temné můry
    Prečo tu chýbajú čísla 64, 65 a 66?