Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Muž v černém se vrací i se svým věrným supem.

Chlápek s temnou minulostí, který pohřbívá mrtvé… a občas, když je to nutné, střílí živé. Už zase jezdí sám, utápí se v depresích a bere všechno, co mu přijde pod ruku. Úkol, který dostane, se zdá být velmi jednoduchý. Pohřbít mrtvolu. Jenže ta mrtvola leží na indiánském území, na místě, kam by si troufl jen naprostý šílenec. Takže je hrobař pro ten úkol ten pravý.

Obsahuje původní dvě alba série Undertaker, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Hrobař #05: Bílý indián (Undertaker #05: L'Indien blanc, 2019)
Hrobař #06: Salvaje (Undertaker #06: Salvaje, 2021)


Scénář
Xavier Dorison
Art
Ralph Meyer
Barvy
Caroline Delabie, Ralph Meyer
Obálka
Caroline Delabie, Ralph Meyer
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
akční, dobrodružný, western
ISBN/ISSN
978-80-7679-157-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
124
Cena
249 Kč
Originál
Undertaker #05: L'Indien blanc, Undertaker #06: Salvaje (Dargaud, 2019, 2021)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš6.11.2023 07:46Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Neviem, nejak ma to nechytilo. Pritom je v tom všetko: Indiáni, kovboji, Divoký západ, mystické indiánske pohrebiská, smrtonosný sup, zrada, krv, vlaky rútiace sa strmhlav po železnici postavenej v divokých skaliskách, lukostreľba, prestrelky, smrť číhajúca na každom kroku. Kebyže sa čosi takéto ku mne dostane v 9O. rokoch, kedy som bol puberťák, dalo by sa moje nadšenie krájať motorovou pílou. Ono je to nakreslené pekne, s citom pre detail a má to super farby. Indiánsko-zimná výprava tomu veľa dáva, ale scenár ma nebavil a bol príliš ukecaný, hoc áno, páčilo sa mi, že u Dorisona len málokto je vyložene dobrý, alebo vyložene zlý a áno, sú tu svine, ale vlastne aj ich motiváciám chápete. Lež to nie vždy stačí. Tentoraz to nestačilo. „Prevýchova“ Indiánov je vo všeobecnosti silná a nosná téma a dodnes nemalá trauma v srdci tak americkej, ako i kanadskej spoločnosti a po druhom čítaní to do seba lepšie zaklaplo a chytilo ma to... ale nie na 4*.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš30.7.2023 16:53Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Takhle si představuju western, nechybí snad nic včetně fatalistického velkofinále. Klidně si to dovedu představit zfilmované od nějakého klasika žánru. Jen tak dál.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.9.2022 09:37Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Pokračování Hrobaře se za mě vydařilo.
  • mkolar
    mkolar16.9.2022 19:42Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Díly #1-4 mě bavily víc. Bude pokračování?
  • faster86
    faster8623.7.2022 16:04Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Indiáni mně na westernech bavili vždycky nejvíc (dětská láska k Vinnetuovi). První sešit mě tu bavil o něco víc než druhý i když u druhého je dobrý konec. Po Okku jsem si nakonec tohle oblíbil jako druhou sérii z modré crwe.
  • VanTom
    VanTom29.6.2022 11:59Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Morálně opět poměrně ambivalentní zápletka chytla, hlavně dialogy mi přišly výborně napsané (a že jich byly často plné stránky), stejně jako nové nečernobílé postavy – Salvaje má rozhodně potenciál do budoucích dílů. Kresba ke scénáři sedí téměř perfektně, i když k vykolejení vlaku nárazem do pevnosti bych si dokázal představit efektnější, třebas i celostránkové panely.
  • Norri
    Norri mecenáš12.6.2022 14:23Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Opět musím konstatovat, že bych ještě před pár lety nevěřil, že mě budou bavit westerny. Teď si je užívám a bavím se. Hrobař mě svou atmosférou zase dostal. Není to nepředvídatelné, ale má to úžasné postavy. Ať už to jsou běloši anebo indiáni, nikdo z nich není úplný klaďas nebo úplný padouch. Tedy až na pár vyjímek. Situace “na bojišti” se neustále mění a co platilo na začátku, to už nemusí platit o pár stránek dále. Děj má pěkné zvraty, ale zároveň není komplikovaný. Proto rychle ubíhá a snadno vás strhne s sebou.
  • Good Games
    Good Games mecenáš25.5.2022 17:40Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Nový Hrobař je stále veľmi kvalitným čítaním a teší ma, že je táto séria tak úspešná v samotnom Francúzsku, kde obsadil v hlasovaní čitateľov piaty diel 4. miesto a šiesty diel 3. miesto v TOP100 komiksov. U nás patrí tiež táto séria k najpredávanejším a najlepšie hodnoteným v edícii Modrá Crew. Úplne zaslúžene. Hlavný hrdina je sympaťák, westernové prostredie je v podaní Xaviera Dorisona a Ralpha Meyera drsné a vizuálne atraktívne a scenáre sú tiež dostatočne zaujímavé. Najnovší príbeh však predsa len až príliš stráca tempo a oproti predošlým dielom tu nie sú až tak zaujímavé prostredia a akcia. Ku koncu sa to však pekne rozbehne a už teraz sa teším na pokračovanie, na ktorom už autori usilovne pracujú. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.5.2022 18:18Modrá CREW #22 - Hrobař #5, 6
    Hrobař prostě skončil, tak proč ho vykopávat? Podle mě je to zbytečné tahat Hrobaře na další dobrodružství, takhle by si zanechal to tajemno kolem sebe. Dobře, něco málo se (ne)dozvíme o Hrobařovi i v této knize, ale je to jen zmíněno, že někdo a něčím byl. Samotný příběh nepůsobí věru hloupě, ale že by to bylo nějaké terno se také říct nedá. V knize je vidět, že se nutili, jak autoři, tak i samotný Hrobař něco udělat. Je to rutinérské a takové šmahem ukončené. Kresba je pěkná, meyerovská, ale umí ze sebe vymáčknout víc. Tohle bylo prostě na přečtení a že Hrobař.
  • choze
    I za mě určité zklamání. Kresebně opět parádní, příběhově zajímavě rozjeté a s drtivým finále, ale prostředek tentokrát nějak drhnul a dvakrát mě nebavil.
  • perak
    Za mne trochu zklamání. Kresba je stále výborná a atraktivita westernového prostředí tomu napomáho, ale scénáristicky mne to tentokráte neoslovilo. Hlavní hrdina bez bázně a hany, který je schopen dostat se z těch nejkrkolomnějších situací, mnohdy za přispění málo uvěřitelné náhody, a proti kterému ani velký počet ozbrojených záporáků nemá šanci. Ne, že by to bylo úplně marné, ale předchozí části Hrobaře byly mnohem povedenější kousky.
  • Dinik
    Nevím, nějak mě to tentokrát nenadchlo. Pátý díl byl docela nudný, šestka o něco lepší ale i tak průměr.
  • louza
    Třetí knihu hrobaře bych asi nutně nepotřeboval. Na druhou stranu se jí nějak nedaří mě aktivně urazit, takže se musím spokojit s pasivní principální zapšklostí. Westerny v evropské fazóně většinou dopadají docela dobře a tenhle není výjimkou. Příběhově je kniha dobře vystavěná a krásně nakreslená. Konflikt hlavního hrdiny s bývalým oportunistickým parťákem, který se ho snaží lanařit na svojí stranu příjemně nečernobílý. Hlavní linka s prohnilým přístupem místních milionářů k původnímu obyvatelstvu, který není tak úplně sdílený všemi pokoleními, je taktéž docela originální. Takže vlastně docela dobrá kniha. Nebýt to xtý díl v sérii, což mě v rámci modré krwe dráždí, protože tam zabírá xtý díl nté série plus mínus toho samého místo dalším perspektivním titulům, dal bych asi i víc. Polehčující okolností budiž, že se zkracuje perioda vydávání, což je samozřejmě super.
223014
Četl/a (91)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alikkk, Balů103, ben_bella, Bubákolog, buscheer, calvin10, Cemino, charvos, Cinema Ranger, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Dinik, faster86, Final, flipflop, Fox01, Géba, Gmork, Good Games, Grrr, Hanussen, house192, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JaggedSK, Jahunda, James, jiskra, Kazumaki, KdG, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, listr, Lord Baltimore, lukascus, majer, Marty_von_Shit, Mercurio, mineralk, mkolar, monte walsh, MP, namdnas, NecRoman, Nexis, Norri, Paja78, Paldini, paulmuaddib, Pavel2222, perak, Plechy, Poseidon1978, radimisko, robur31, Sikk, Sir_Pete, start05, tacmud, taidana, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, VanTom, vita, vranakx, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(161)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, ben_bella, Berry669, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, Darker, davidek, Davispear , Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, Erich, faster86, fel68, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Future-Death, Géba, Georgíno J., gezic, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, JaggedSK, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jiskra, Joshua_T, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, Lachvos, lacoste, Lamahe, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lord Baltimore, LuckyLjuk, lukascus, majer, Mamut12, markic, Marty_von_Shit, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mineralk, Mitak, mkolar, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, Ricarderon, Saran, seezeethree, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, trudoš, Valdaufinka, valon, vankobra, VanTom, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, Wasps, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (11)
Blair, CSE_AC/DC, delsemela, Draco nobilis, Keenkeen, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, S313, SickNail, skepsi
Shání (4)
CSE_AC/DC, Nightmare, SickNail, Tomate
Nabízí (1)
Ivan Kucera