Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Bezejmenný šaolinský kovboj kráčí cestou posetou drsnou akcí, na níž se setkává se třemi druhy nepřátel: Ti z minulosti ho pronásledují, ti z budoucnosti na něj teprve čekají a ti z přítomnosti brzy zjistí, že zabít ho není tak snadné, jak se zdá. Je totiž rychlý, zběsilý a extrémně špekatý!

Obsahuje sešity série The Shaolin Cowboy (Vol. 1) #1-7 (prosinec 2004 - květen 2007)

Scénář
Geof Darrow
Art
Geof Darrow
Ink
Geof Darrow
Barvy
Peter Doherty, Lovern Kindzierski, Alex Wald
Obálka
Geof Darrow, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, postapokalyptický, western
ISBN/ISSN
978-80-7652-083-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (s matným potahem a parciálním lakem)
Formát
220 x 325 x 25 mm
Tisk
barevný
Váha
1400 g
Stran
208
Cena
899 Kč
Originál
The Shaolin Cowboy: Start Trek (Dark Horse Comics, 2014)
  • Pafnuc
    První půlka ujde.
  • Django
    Django mecenáš31.1. 15:50Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Naprostá spokojenost, celé to působí jako blaznivej mix knížky kde je Valda, lucky Luke s pokémoni a filmu velké potíže v malé Číně
  • hypermlok
    hypermlok2.7.2023 18:46Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Tato kniha je něco mezi Jeronýmem Moucherotem a Lobem v úžasné kresbě. Půlka lidí dává 1*, druhá 5*.
    Já patřím do té druhé.
  • VanTom
    VanTom1.6.2023 15:19Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Páni! Bizarní, drsná "kung fu wuxia" akce ve stylu ujeté tarantinovky se povznáší nad logiku (ne, tady sofistikovaný ani jakýkoliv jiný příběh fakt nehledejte) a dadaisticky si pohrává na střídačku s usekanými údy a trapnosuchým humorem kombinujícím popkulturu se slovními hříčkami či fantasy zenovými poučkami z letáku. Geoff Darrow to pak vykresluje v takové maniakální detailnosti, případně velkolepých filmových úhlech a střihu, že prostě bere dech. Až možná trošku kontraproduktivně, protože plynulost čtení ustupuje dlouhému, pečlivému prohlížení. CC odvedlo skvělou práci, tohle vyjít zmenšené v Modré Crwi, byl by zážitek třetinový.
  • choze
    choze27.5.2023 22:28Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Stejně jako u Drsné školy, ani tady na scénáři nezáleží (byť se v blábolivých dialozích objeví pár vtipných hlášek) a je to "jen" epická a hravá přehlídka toho, jakej je Darrow kreslířskej frajer. A to on fakt je.
  • Walome
    Walome mecenáš28.3.2023 21:26Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Když jsem to četl v originále, tak jsem trochu ignoroval text a užíval si kresbu. Začátek je podle mě výborný, parádní kresba a člověk tak nějak vplouvá do "děje", resp. do světa Shaolin Kovboje. Nacistický krab mě vystřelil z fuseklí. Pak už je to trochu divočina a velké množství překladatelských oříšků, se kterými se CC popasovalo jak mohlo. Místy mi to připomínalo Loba (což je urážka) a místy Hitmana (což je pochvala).

    Ale co si budem, tady vede ta kresba. Paradoxně více vedou velké scenérie než detailní záběry. Ale koukat na všechny ty penisy, ještěrky, utržené končetiny, přívěsky, cvočky, kvéry a další titěrnosti... to je prostě nádhera. Člověk je i rád, že kresbě v cestě nestojí příběh (a klidně bych ještě ubral, hlavně na bublinách osla).

    Jsem rád, že to tu vyšlo, navíc v příhodné velikosti.
  • trudoš
    trudoš editor8.9.2022 18:18Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Báječná úchylárna, která kdyby měla příběh, vysloužila by si ode mne i tu poslední chybějící hvězdičku. Geof Darrow se však takovými podružnostmi, jako je zápletka, evidentně nezabývá, podobně jako Salvator Dalí principy reality. Jakmile se však člověk oprostí od pravidel, musí se bavit absurditou imaginace, již před ním autor postupně vykresluje, až to nakonec přeroste ve zcela makabrózní finále. Těžko se popisuje slovy, o co v komiksu jde, protože to, co začne jako obyčejná kovbojská přestřelka, se rychle proměňuje v nepochopitelnou šarvátku s neméně pochopitelnými protivníky. Kouzlo pak spočítá v prokreslených detailech, přičemž na své si přijdou také filozofičtí amatéři, libující si v nic neříkajících dialozích o životě, vesmíru a nesmrtelnosti chrousta.
    Uznávám, že nenakreslit to právě Geof Darrow, mé nadšení by zdaleka nebylo tak velké. Ale jeho nápady a schopnost dotáhnout je do konce, mě fascinovaly už v Drsné škole a Kovbojem ze Šaolinu jeho komiksový zen důstojně vyvrcholil.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.7.2022 16:15Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Tady jsem to dal zhruba tak do čtvrtiny...

    Celkový dojem: 20%
  • faster86
    faster8621.7.2022 22:17Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Je tu spousta odkazů (české, americké, filmové, komiksové), naprosto žádný scénář (něco jako Kameňák od Trošky, ne od Moora... hromada rádoby vtipů random seřazených). Prostě je to, i když dobře nakreslená a vybarvená, ale sračka. Ta druhá hvězda je za detailní dvoustránky.
  • Toncek
    Toncek29.6.2022 15:35Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Jakožto fanoušek podivností typu Moebiovy Hermetické garáže nebo Boucqova pana Moucherota musím dát pět hvězd. Jasně, s očekáváním příběhu, který směřuje z bodu A do bodu B tady asi narazíte, protože tohle vyprávění celé sestává z pobití několika band jakýchsi dekadentních pankáčů a grandiózní bitvy s poletující kostrou končící v útrobách veleještěra. Jedinou spojující linkou tady asi je mudrování osla jakožto dopravního prostředku hlavního hrdiny, o kterém se jinak nedozvíte naprosto nic. Tohle vše asi na 200 stránkách kresebné a barevné dokonalosti, kdy každému kousku hovna a rozseklé lebky je věnována anatomická přesnost a péče. Ne každé vyprávění ale přece musí otrocky sledovat klasický vyprávěcí narativ. Svobodu imaginaci!
  • Good Games
    Good Games mecenáš5.6.2022 21:30Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Humor je dosť špecifický a baviť sa určite všetci čitatelia nebudú, je mi ich však úprimne ľúto. Prečo? Lebo prišli o sakra skvelú zábavu! Ja som sa chytil už od prvej strany s pobehujúcou jaštericou a bavil som sa náramne až do konca. Je to tak natrieskané humornými nápadmi či už slovnými alebo vizuálnymi, že som sa v jednom kuse uchechtával. Plno bizarných situácií, skvelo preložené hlášky a perfektná detailná kresba. Veľmi dobre som sa bavil a málokedy sa mi po dočítaní komiksu stáva, že si ho dám hneď s radosťou celý znova. Tu sa to stalo. =►Celá recenzia◄=
  • Alfi
    Kovboj ze Šaolinu je hodne polarizujúci komiks. Nečudujte sa, ak polovica hodnotení bude 5 hviezd a zvyšok 1 hviezda. Kovboj ze Šaolinu je totiž humoristický komiks. A humor je to absurdný, absolútne dada. Naozaj, nesmiete hľadať za dejom žiaden zmysel. Bude sa vám napriek tomu kniha páčiť? Odpovedzte si na otázku, či vám príde vtipné ak šaolinský mních bojuje s krabom (áno, doslova krabom, takým tým 20 cm veľkým článkonožcom, čo žije v mori) ktorý si "vtipne" zamieňa pojmy ako "šaolinský/šamanský", "kung-fu/jiu-jitsu" alebo "budhistický chrám/synagóga". Mňa to, žiaľ, obišlo. Oblúkom. Veľkým.
    Na druhej strane veľké plus knihy je detailná ultrabrutálna "realistická" kresba.
    PS: Môj rozum nepobral, prečo časť popkultúrnych odkazov nechalo CC odkazovať na americké reálie a časť ich zmenilo na reálie české.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.4.2022 21:42Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Naprostá kravina. Příběh nula. Prostě není. Sorry, ale poslouchat (číst) cca 200 stran blbejch keců bez ladu a skladu v idiotské češtině, to je na mě trochu moc. Jestli je takový originál, tak se není ani čemu divit. Že si Darrow polaská své ego, prosím, ale nechápu jen, co tím sleduje? I v té Drsné škole šlo nějak vystopovat střípky jakéhosi děje, byť to byla spíš jízda než plynulé načítání děje. Ale tady? Nic. Prostě blbý kecy, který nikam nevedou, nijak "děj" neposouvají, resp. nic co se děje a je v komiksu nemá nijak vliv, vlastně, na nic. A že jde CC na ruku, čím? Vizuálními orgiemi? Zas takové terno to nebylo. Důkaz, že kresba neustojí komiks bez příběhu. I ty scény, kde se bojovalo, např. s tím oslem na tom dinosaurovi u konce byly ve stylu, že bylo vlastně jedno, kde se to odehrává, jak se furt skáče z místa na místo, tak to mohlo být prakticky kdekoliv na tom dinosaurovi. K jednotlivým místům nemáte vztah, tak je jedno, že tam jsou detaily skoku doleva, skoku doprava, širší záběr a tak pořád dokola. zaměnitelné a spíš matoucí. Zkrátka, co mi tím autor říká? Nakreslím si a napíšu si co? Jako jestli lidi bere komiks, kde jsou akční scény pořád dokola, aniž by tam byl nějaký smysl, tak asi jo, jde mi taky na ruku. Když si ale pomyslím, že jsem ještě včera četl Aldebaran, který je délkou a cenou plus minus na stejno, vidím mezi těmito dvěma komiksy velmi velkou propast. Naprosto nesrovnatelné až to není možné si takovou propast vůbec představit. Tenhle komiks se neobhájí, nemá čím. Tohle je pro mě ekvivalent paperbacku za nějakých 300 kč, kterých po světě běží tuna. Darrow se vyšvihl jakž takž v Drsné škole a hlavně v Matrixu. Tímto je pro mě tato kapitola uzavřená. Pro mě to nebyl mindfuck, ale mindrape.

    PS: na to jsem malem zapomnel, jak se ze Start Trek stal Sakra trek? To mi hlava nebere..
  • MindReader
    MindReader27.4.2022 20:06Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Naprostá pecka. Nechápu, že už to tu dávno nevyšlo.
1081065
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.9.2022 16:17Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Yogi to jsi řekl moc hezky
  • yogi
    Na tohle se začínám těšit, konečně zas jednou něco bez příběhu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.5.2022 19:22Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Yogi - "a to myslím nebyli fanoušci CC." //// To nemůžeš vědět :D
  • yogi
    Než to vyšlo v češtině , tak už se venku pár kousků prodalo a to myslím nebyli fanoušci CC.
  • Dinik
    Hlavní je, že to je velký formát, pevná vazba a 900... to přece mají CC fans rádi, o obsah nejde...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.5.2022 11:45Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Není to narážka na nic, mindfuck je pojem a mindrape jsem si z toho udělal já.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.4.2022 22:49Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    DR - "mindfuck, ale mindrape" --- to je narážka na "mindreadera", kterej tomu dal 5*? :D
    jinak je fajn číst, že je to pecka a hned poté, že je to sračka... z toho mi zatím plyne průměr :D nicméně 1* je zatím ojedinělá :)
Četl/a (64)
123peta, 2scha, Alfi, AlmightyMates , Arnal, BadBoy, ben_bella, Berry669, calvin10, choze, Darth Raelchi, Davispear , Dinik, disclose, Django, Draco nobilis, faster86, Fox01, fuerto_gepa, Galupus, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, Hades, HevyEli, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, Joshua_T, komiksák007, KOWE, lacoste, Light, listr, Mamut12, monte walsh, MP, Mr.Plysh, NecRoman, oleav, Pafnuc, perak, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, robertsedmik, rockyt, start05, terrordemon, the.kasztan, Toncek, trudoš, Ukko, VanTom, Walome, Wasseg10, WEAPONE, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
(104)
2scha, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, bboorreekk, ben_bella, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, Calvin Klein, calvin10, Corvus, D.K.Logic, Dali, Davispear , Deckard, deefha, delsemela, DEmnoG, Django, Draco nobilis, farnhajt, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., herbert, HevyEli, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, Joshua_T, Kadin, kapicka, Karel Sec, KarlosJB, Kazumaki, KdG, komiksák007, KOWE, krvinka56, lacoste, listr, Lobok257, Lojza, maara, Mamut12, markic, MickeyStuma, Miriyak, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nightmare, Olesh, pavel, pearlxjam, pechna, perper, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, RicHard. , robertsedmik, rockyt, rooty, Rumburaq, Ruw, Saran, schefik, sercial, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, the.kasztan, timek, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, VanTom, vishnar, vranakx, WEAPONE, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (4)
Abstinent, filosh, KarlosJB, monty.cl
Nabízí (1)
IndyP