Str. 03
Str. 04
Str. 07

+ 1 další ukázka

Koupit
Přes 130 let byla Prašina temným ostrovem uprostřed zářící Prahy. Nikdo netušil, proč v záhadné čtvrti nefunguje elektřina a kolik pokladů i nebezpečí se skrývá v jejích ulicích. Na Prašinu se před časem vydali Jirka a jeho kamarádka En. Společně odhalovali dávná tajemství Prašiny, osud geniálního vynálezce Hanuše Nápravníka a jeho objevů. Jejich příběh je zaznamenaný v knižní trilogii Prašina, Prašina: Černý merkurit a Prašina: Bílá komnata.

Od popsaných událostí uplynuly dva roky a všechno je jinak. Tajemná Prašina se proměnila. Nad starými střechami se tyčí siluety jeřábů, kamenné domy vyklízí prostor sklu a oceli. Dávná tma nevyhnutelně prohrává svůj boj se světlem. Jenže co když na sebe tma dokáže vzít lidskou podobu?

Nový domov sem přichází hledat nesmělý mladík Vašek a brzy na vlastní kůži pocítí, že zdejší klid je jen zdánlivý – pod skořápkou všedního života stále dřímají stará tajemství. Na Prašině začne řádit tajemný žhář a na ohořelých stěnách se objeví podivný symbol.

Scénář
Vojtěch Matocha
Art
Karel Osoha (K-Os)
Barvy
Karel Osoha (K-Os)
Obálka
Karel Osoha (K-Os)
Lettering
Kristýna Šlajchrtová
Redakce
Nikola Janíčková, Lukáš Růžička, Vojta Sedláček
Žánry
dobrodružný, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7637-262-7 (Paseka)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
167 x 257 mm
Tisk
barevný
Váha
86 g
Stran
24
Cena
79 Kč
  • Norri
    Norri mecenáš21.4.2023 10:47Prašina: Křídový panáček #2: Klíč
    Jsem nadšený. Je to skvěle napsané i nakreslené. Na pár stránkách to dokáže vybudovat parádně tajemnou atmosféru. Nemám načteno úplně všechno, co tady od českých autorů vychází. Z toho co jsem četl se mi toho spousta líbí. Prašina si dokázala najít mezeru, kterou u nás mezi současnými komiksy vnímám. Možná že jsem ji vlastně ani nevnímal, dokud jsem nezačal číst tohle. Je to vážně skvělé!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš1.7.2022 07:03Prašina: Křídový panáček #2: Klíč
    Prašina 2 konečne na rozdiel od jednotky (ktorá bola len prológom do témy) ide viacej do hĺbky a sústredí sa na jedinečnú prašinovskú atmosféru, záhady a špecifickú architektonickú stránku svojráznej štvrte, v ktorej akoby sa zrážali dva svety: svet moderných stavieb a z posledných síl prežívajúcich prastarých budov plných tajomstiev. Niektoré panely sú skutočne prekrásne, ale dej ma ani v dvojke nedokázal strhnúť. Neviem, či v sérii budem mať chuť pokračovať, ale zas za tú cenu (necelé tri eurá za zošit) asi áno.
  • Karel Sec
    Bomba, klidně zvládně poměřování s jakýmkoliv světovým comicsovým dílem pro mládež. Už v prvním sešitu mně dostával kresba a tady to pokračuje. Je to strašidelné, má to spád. Těším se na další díly a doufám, že se celá knižní série Prašina předěla do comicsu a pošle do světa..
  • faster86
    Velmi překvapivý a velmi hororový feeling, vzal jsem si první dva díly, že sexmrknu o čem to je a vypadá to, že mě mají zaháčkovaného na zbytek série.
  • Dinik
    Tak tohle se autorům hodně povedlo. Skvělá kresba a zajímavý příběh, výtečná kombinace a já už netrpělivě vyhlížím třetí sešit.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.5.2022 12:08Prašina: Křídový panáček #2: Klíč
    Pátrání po tajemném muži pokračuje. Příběh se zatím drží standardu nastaveného prvním dílem, tak snad to tak i vydrží.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.5.2022 22:23Prašina: Křídový panáček #2: Klíč
    Tato série si mě začíná získávat nejen kresbou, ale už také příběhem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.5.2022 11:35Prašina: Křídový panáček #2: Klíč
    Pořád napínavé, pořád napnutý, pořád baví. Kresba pořád dobrá a nenudí. Dostatečně vyvážené co se tvorby komiksu týče - podíl akce, vyprávění příběhu doplněné o text v bublinách. Zatím paráda.
  • Ter
    Je to taká kombinácia Traja pátrači/Slávna päťka. Prečítal som prvé 2 čísla naraz. Som rád za zošitovku, toto bolo prvý komiks po vyše roku, ktorý som prečítal. Kresba pekná, prehľadná. Dej pomalší, čo mi nijak nevadí. Teším sa na ďalšie čísla. Pripomenulo mi to detské časy, keď som mesiac čo mesiac čakal na pokračovanie komiksov. Papier mohol byť tenší, ale inak niet čo vytknúť. Snáď to bude mať úspech a séria bude pokračovať aj po 7. čísle.
  • xbarborax
    Aaaaa, výborně se to rozjíždí! :-) Velmi napínavé, zjistíte víc o Vaškovi, celostránková ilustrace Prašiny s jeřábem by si zasloužila plakát. Super!
  • Sagikkun
    Prašině se daří si mě získávat víc a víc. Pátrání po tajuplném žháři pokračuje, městské mýty se rozšiřují, a pochmurné uličky střídají úchvatné scenérie. Oproti minulému dílu jsou tu také lépe vyváženy scény s textem a bez textu. Suma sumárum, i druhý díl je radost číst a dívat se na něj, takže jen tak dál.
16183
Četl/a (59)
123peta, 2scha, akrijus, BadBoy, calvin10, cobe, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, Dinik, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, faster86, filemon, Georgíno J., gezic, goldschmidchen, Hanussen, hellblazer, IndyP, Ivan Kucera, Izmir Čupr, James, japes, Jestrab2, Ježek_22, jindroush, Kaluž, Karel Sec, karl173, Kerbellos, Kouzelnik7, KOWE, kubosos, Lachvos, lacoste, Lookass33, Mariohurbanek, Marty_von_Shit, Mikei, mineralk, MP, Mr.Plysh, Norri, oleav, Palebras, Pepé13, Poseidon1978, raimi, RaptoR, roswelll, Sagikkun, seneke, Sir_Pete, Thorug, Ukko, xbarborax, Zbysek2410
(121)
123peta, 2scha, akrijus, Alfi, Arabam, Azbest, BadBoy, Benji, Betelguese, binnmode, blackJag, burzum, calvin10, cobe, Dalamar, davidek, delsemela, Devilek, Dezodoo, Dinik, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, Fananek, farnhajt, faster86, fel68, filemon, Fox01, Georgíno J., gezic, Glumal, goldschmidchen, guseppe, hellblazer, Hephaestion, herbert, IndyP, invape, Ivan Kucera, James, japes, Jay-jay, Jestrab2, Ježek_22, jindroush, k009, Kaluž, Karel Sec, karl173, Kerbellos, KINIMODUS, Kjon, komik.sx, KOWE, kubosos, lacoste, Lamahe, Lobok257, Lojza, Lookass33, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Marty_von_Shit, Matthew, mcleek, merhyx, mikado, Mikei, mineralk, Miss Amphipolis , Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, pavel, pechna, Pepé13, petad, Poseidon06061978, Poseidon1978, RadimNemec, raimi, RaptoR, Ricarderon, roswelll, Sagikkun, schefik, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, suchosch, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Ter, the.kasztan, Tialster, trudoš, Ukko, valon, VasaX, vranakx, willis, xintax, yogi, Zbysek2410
Chce (2)
CSE_AC/DC, K-Os
Shání (1)
CSE_AC/DC
Nabízí (2)
Draco nobilis, Ivan Kucera