Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Tenochtitlán v roce 1520.
Hledali poklad Aztéků… Nevěděli, že ho hlídá strážce.
Neprostupná džungle a zástupy fanatických Aztéků nebudou nic ve srovnání s pomstou kněží.

Vyšlo jako 16. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)

Scénář
Jean Dufaux
Art
Philippe Xavier
Barvy
Jean-Jacques Chagnaud
Obálka
Jean-Jacques Chagnaud, Philippe Xavier
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Josef Vybíral
Žánry
dobrodružný, historický
ISBN/ISSN
978-80-88098-83-6 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
900 g
Stran
132
Cena
599 Kč
Originál
Conquistador #01, Conquistador #02 (Glénat, 2012)
  • sedw
    sedw8.10.2023 12:41Conquistador #1, 2
    Hodnocení za obě knihy: Upřímně nerozumím nízkému hodnocení tohoto komiksu, protože šlo o super žánrovku, ještě navíc zasazenou do netradičních kulis. Příběh byl poměrně přímočarý, srozumitelný, tak akorát akční a celý komiks byl navíc krásně kreslený. Nejedná se o žádné přelomové dílo, ale pobavilo a přesně proto jsem tento komiks kupoval.
  • Alfi
    Alfi29.11.2022 00:16Conquistador #1, 2
    Pekne kreslený dejovo priemerný európsky brak. Príbeh je postavený na niečom, čo pripomína dobitie Aztéckej ríše Hernandom Cortézom, aj keď môžete tušiť, že inšpirácia je pomerne voľná, keďže sa v príbehu vyskytujú rastlinní démoni. Napriek tomu poznať, že Duafaux si prečítal trochu dejepisných kníh. Napriek tomu je príbeh pomerne naivný, spoliehajúci sa na neuveriteľné náhody a hlúposť ako hýbateľa deja. Ešteže sú knihy pomerne uzavreté, aj keď vráta otvorené k pokračovaniu si autor nechal.
    Hodnotenie je za všetky 4 diely spolu.
  • Norri
    Norri mecenáš18.10.2022 00:15Conquistador #1, 2
    Průměrný evropský dobrodružný komiks. To není odsouzení, ale vysoký standart. Znamená to pěknou kresbu a exotické historické prostředí. K tomu přiměřenou dávku násilí, krve, tajemna a nadpřirozena. Nejsem z toho odvařený, ale dobře mě to pobavilo. Některé stránky jsou po výtvarné stránce skutečně ohromující a není jich málo. Džungle je pro evropské kreslíře vděčné téma, protože na ní mohou ukázat, co umí. Conquistador byl můj první výlet do světa Aztéků a já doufám, že ne poslední. Dostal jsem chuť podívat se konečně na Apocalypto. Toto hodnocení je společné pro obě knihy. Po jejich dočtení mám dobrý pocit z dobře odvyprávěného a uzavřeného příběhu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2022 16:12Conquistador #1, 2
    Když jsem poprvé spatřil sexy Catalinu, co se umí ohánět mečem, povzdechl jsem si, jaký to zase bude průšvih. Úplný průšvih to ale nakonec není, jen takový průměrný vybíralovský dobrodružný hezky vypadající brak, kde celkem umírněně racionální chování Cortesovo kompenzují šílená božstva střední Ameriky.

    Celkový dojem: 50%
  • choze
    choze15.8.2022 13:36Conquistador #1, 2
    Stejně jako Ivan níž conquistadory a hledání El Dorada můžu díky filmům jako Aguirre nebo El Dorado a z komiksů se mi na to téma taky hodně líbil Dlouhý John Silver. Dufauxův a Xavierův Conquistador vypadá už podle obálky na splněný sen, ale vyleze z něj jen mírně nadprůměrná záležitost. Dufaux sice nahazuje fajn nápady jako proroctví, které hrdina v dětství obdrží, hrdinovo postupné ládování se nabuzujícími kořínky a monstrum v džungli, ale zajímavé postavy a práce s nimi chybí a místo ní dostáváme jen průměrnou dobrodružnou honičku/vyvražďovačku džunglí. A Xavier dodává solidní mainstreamovou kresbu, ale taky nijak výjimečnou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.6.2022 12:41Conquistador #1, 2
    Tohle mi taky moc nesedlo. Takové rychlé ratatabum po conquistadorovsku. Ten je proti tomu, ten zase proti tomu, ti to chtějí takhle, ti zase takhle, a do toho krví posedlí Aztékové s nějakým démonem či co. Přišlo mi to jako takové vyřizování si účtů. Velmi prostý syžet, který vlastně nic moc nikam neposouvá a spíš to svou rychlostí a akčností začne nudit, nebo se sto stává předvídatelným až běda. Kresba je vážně krásná, ale obecně mi v ní neseděly velké záběry na postavy či jejich části (většinou obličejové), to působilo místy směšně až uměle.
  • SickNail
    SickNail mecenáš15.5.2022 01:19Conquistador #1, 2
    Trochu zrýchlený dej ktorý mohol byť kľudne rozkreslený aj na väčší počet strán. Pozadie panelov by si tiež zaslúžilo viac Xavierovho času, ale budiž... Pripomínalo mi to taký mix Asgarda a Zarova no nová, temná stránka ma úplne dostala. Predpokladám, že v pokračovaní to bude ešte temnejšie a som zvedavý čo porobia s naším hrdinom halucinogénne korienky :) Trochu škoda postáv ku ktorým som si nestihol vytvoriť vzťah, a hrdina bol tiež zatlačený niekde do úzadia. Uvidíme ako to celé nakoniec skončí...
  • robur31
    robur3113.5.2022 10:30Conquistador #1, 2
    Zápletka je rozehraná moc pěkně, děj není příliš komplikovaný a čte se to fajn. Snad autoři v další knize udrží úroveň a překvapí koncem.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš12.5.2022 08:25Conquistador #1, 2
    Ďalší skvelý európsky komiks z pera belgického scenáristu Jeana Dufauxa (Murena, Barakuda, Sága Valty). Keď som pred 4. rokmi čítal Dlouhého Johna Silvera, nadchla ma najmä jeho druhá polovica. V nej sa dej z oceánu presunul do hustej džungle plnej vražedných Indiánov a ešte vražednejšej mystiky. Ľutoval som jediné: že to nevyšlo vo väčšom formáte a v tvrdej väzbe. To mi splnil až Josef Vybíral, keď sa v r. 2022 pustil do vydávania francúzskej komiksovej série z r. 2012 Conquistador. Tu sa ale síce pre zmenu dej odohrával v džungli od začiatku (a vo veľkom formáte a v tvrdej väzbe), ale zas to bola trochu iná džungľa, než som čakal. Možno som rozmaznaný, ale nepripadala mi až taká smrteľne nebezpečná, ako u dvojice Dorison/Lauffray (alebo v Zarovovi). Bola to síce nádhera, ale postavy conquistadorov (pre mňa geniálna téma odkedy som videl nezabudnuteľný filmový kolos Aquirre, hnev Boží z r. 1972) sa správali natoľko sebavedomo, ako keby sa nepohybovali v dusnom pralese, ale na španielskom námestí a premýšľali, či si dajú čokoládovú zmrzlinu, alebo radšej šmolkovú. Vzhľadom na to, aké peklo to v roku 1520 (!) muselo byť, mi tam fakt chýbalo také to klasické džungľové šialenstvo. Inak som si to síce perfektne užil a kresba (u nás doteraz neznámeho) Francúza Philippea Xaviera je úžasná. No mám pocit, že ešte nadšenejšie pocity sa dostavia v druhej polovici (dokončení) príbehu. Inak je to taký klasický (samozrejme v dobrom) Vybíral: úžasne nakreslený, slušne napísaný, troška erotiky, veľa násilia a k tomu tona histórie (či skôr tona mystifikačnej histórie).
  • Good Games
    Good Games mecenáš5.5.2022 23:46Conquistador #1, 2
    Conquistador 1 a 2 je tak ako už u Jeana Dufauxa býva zvykom, poriadne drsný a temný komiks. Žánrom je to dobrodružno-historický príbeh so štipkou fantasy. Prvý diel má ešte relatívne uvoľnenú atmosféru pri verbovaní jednotlivých členov oddielu na lúpež Moctezumovho pokladu, ale potom dostane príbeh spád a výrazne je temnejšia aj atmosféra. Bavil som sa a zhltol som to celé veľmi rýchlo. Teším sa na dokončenie príbehu, ktoré by malo vyjsť ešte v tomto roku. =►Celá recenzia◄=
3241721
Četl/a (60)
2scha, Alfi, BadBoy, Berry669, calvin10, choze, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, Dinik, Draco nobilis, fifas, flipflop, Fox01, Future-Death, Garp, Géba, George Walker Bush, Glumal, Good Games, Honzin, house192, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Jabba, Jahunda, James, Jay-jay, Jestrab2, jh666, jiskra, Killingjoke, lantan1, Light, Mamut12, Mercurio, mineralk, monte walsh, Mr.Plysh, Nexis, Nezbi, Norri, o2t2, Ozymandias, RadimNemec, robur31, sedw, SickNail, Stara.kryta, start05, taidana, trudoš, Valdaufinka, vankobra, Yaromil, Zbysek2410
(100)
2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, Darker, Davispear , Deckard, delsemela, Dezodoo, Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, fel68, fifas, flipflop, Fox01, Future-Death, Géba, Georgíno J., Glumal, Honzin, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, Jahunda, James, james dixon, Jay-jay, Jestrab2, jh666, jiskra, jjjirik, Karel Sec, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Lenny, maara, Mamut12, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mineralk, Mitak, moiqpiom, Mr.Plysh, mstefl, Nexis, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pechna, perak, Ricarderon, rooty, S313, schefik, sedw, SickNail, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Valdaufinka, valon, vankobra, vishnar, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410
Chce (17)
Alfray, Blacklarch, burzum, DKoscik, Fida, Himlik, jankie, Kamoš, Lojza, monty.cl, Mysak92, Nightmare, OldaB, Raido26, royan, the.kasztan, timek
Shání (2)
D.K.Logic, Nightmare
Nabízí (2)
flipflop, Jahunda