Ukázka
Ukázka
Koupit
Ve čtvrtém svazku komiksových adaptací z dílny francouzských výtvarníků a scenáristů najdete především jediný román s Conanem v hlavní roli, který kdy Robert E. Howard napsal. Na první pohled zaujme zejména opulentní kresba Valentina Séchera, která potěší srdce každého věrného fanouška největšího z barbarů. Knihu doplňuje adaptace povídky Darebáci v domě, která patří k nejlepším Howardovým textům.

Obsahuje původní dvě alba série Conan le Cimmérien, vydané nakladatelstvím Glénat:
Conan z Cimmerie #10: Darebáci v domě (Conan le Cimmérien #10: La Maison aux trois bandits, 2020)
Conan z Cimmerie #12: Hodina draka (Conan le Cimmérien #12: L' Heure du Dragon, 2021)

Vyšlo jako 31. svazek velké řady edice Argomiks.


Scénář
Julien Blondel, Patrice Louinet
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Paolo Martinello, Valentin Sécher
Barvy
Paolo Martinello, Valentin Sécher
Obálka
Paolo Martinello
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Hana Gelnarová, Richard Klíčník, Erik Lukavský
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-257-3753-8 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
228 x 320 mm
Tisk
barevný
Váha
1040 g
Stran
168
Cena
788 Kč
Originál
Conan le Cimmérien #10: La Maison aux trois bandits, Conan le Cimmérien #12: L' Heure du Dragon (Glénat, 2020, 2021)
Varianty
Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta A) (2022)
Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta B) (2022)
Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta C) (2022)
  • Good Games
    Good Games mecenáš21.7.2022 09:58Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta B)
    Štvrtý zväzok ponúka tentokrát len dva príbehy, všetky predošlé totiž ponúkli tri. To však vôbec nevadí, scenáristicky sú dostatočne zaujímavé obidva a v čom vynikajú je hlavne veľmi kvalitná kresba. Hlavne príbeh Hodina draka má fantastickú kresbu od Valentina Séchera (jeden z autorov kresby v Metabaronoch od Crew) a je rozhodne hlavným ťahákom celého štvrtého zväzku. Celkovo však fanúšikovia príbehov Barbara Conana určite nebudú sklamaní. =►Celá recenzia◄=
  • Norri
    Norri mecenáš2.7.2022 22:23Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta B)
    Darebáci v domě - Je to docela pěkně nakreslené. Stránky to má rozdělené na spoustu menších panelů, přičemž některé z nich obsahují pouze tzv. vatu, kdy na nich někdo jenom jde anebo jenom čumí, ale ve výsledku to dodává atmosféru. Souboje mají tu správnou dynamiku a jsou pěkně krvavé. Ze začátku byl děj lehce nepřehledný kvůli spoustě pletichaření, ale to se brzy srovnalo.

    Hodina draka - dokonalá kresba, ale je moc tmavá a až příliš mnoho je i ve dne skryto ve stínu. Škoda, že kreslíři nebyl dodán lepší scénář. Je totiž zkratkovitý a nepřehledný. Navíc jsem měl pocit, že vůbec nepracuje s napětím. Jako by mi jen odvyprávěl děj tohoto románu, ale vůbec mě nevtáhl do děje.
  • louza
    Více méně spokojenost. Dvě nové euro adaptace conanovských příběhů, které tentokrát nejedou na vlně francouzské karikatury, ale skrze realistickou kresbu připomínají spíš americké snahy o meč a magii. Což je zase osvěžující a určitě to v případě právě tohoto hrdiny není špatně. Mangu bych vydýchával o poznání hůře. Problém knihy je rozhodně rozsah děl. Darebáci v domě jsou na svůj povídkový rozsah dost rozmáchlí. Vypadají více jako komiks a autoři si tu dopřávají hojný luxus vyprávění obrazem. Románová Hodina draka vypadá ve své fotorealističnosti vizuálně famózně, ale rozsah je jen o pár stránek větší, než předchozí storka (i když ta je pravda na steroidech), což nutně vede k redukci děje, někdy až na hranici zkratkovitosti. Škoda. Nejdelší Howardova Conanovská práce by v klidu mohla okupovat celou knihu. Pokud jste ale fanoušci a máte Howarda načteného, nebudete mít problém.

    Speciální zmínku zaslouží obálky, kde byla tentokrát volba opravdu velká bolest, protože jsou všechny parádní. Milé překvapení pak rychlé vyprodání monochromu Hodiny draka, což bych vzhledem k přístupu mnoha lidí k pérovkám dle vzorce : "pero je víc než tužka, kvaš je více než pero, ale olej, ten je úplně nejlepší", snad ani nečekal. Buď zafungovala limitace, nebo mají komiksoví fans lepší vkus a povědomí o technice vizuálního umění, než bych čekal.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.5.2022 11:33Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta C)
    Po přečtení jsem si řekl tyto následující informace: 1) Konečně jsem pochopil Darebáky v domě, došlo mi, jak to má DH verze překombinované a CC jazykově specifické až osobité. 2) Jsem si říkal, proč ti Francouzi nedrží jednotný styl ve zobrazování a znázorňování Conana a jeho světa, přijde mi to jako mix světových kultur napříč dějinami, jednou je to ranný středověk, pak římská doba, pak Judea ála Život Briana, a nakonec zase středověká husitská krčma ála Kingdom Come. Prostě to je jaksi nevyvážené a hala bala, sladit to by neuškodilo, protože nějaký styl nám byl dán samotným Howardem a z toho pak jde odtušit, kam se ubírat, nota bene, že za tu dobu se to zadaptovalo nesčetněkrát a v tomhle ohledu musím kvitovat původní série Savage Tales a Savage Sword of Conan. 3) Adaptace jsou konkrétně v této knize velmi zkratkovité a urychlené stylem znázornění akce a promluvových bublin. Délka Darebáků to ještě utáhla, ale Hodina draka to vážně schytala - jednou tam, podruhé jinde a nakonec zase někde, místy vážně matoucí. 4) Kresba obou se mi fakt líbila, ale místy jsem si připadal, že čtu komiks z dob Antiky, místy že čtu Sláina, pak zase že čtu ty undergroundové variace ála Heavy Metal. Zkrátka mám výtky ke stylu, ale obecně se mi kresba líbila, jen mi nepřišlo, že to je Conan.
    Pro nadšence asi nutnost, zpracování parádní, ale pro mě je to na přečtení. Předloha mi bohatě stačí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.5.2022 18:14Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta B)
    Problém je, že mohu celkem bezprostředně srovnávat s Timothy Trumanem a jeho adaptacemi, které jsem četl nedávno. A tam, kde je Truman králem scénáře (adaptace) a dokázal stvořit neskutečně záživné a zábavné vyprávění, Patrice Louinet trochu selhává. Jeho styl je chaotičtější a rychlejší, věci se prostě nějak rychle dějí, přicházejí a odcházejí... jako by se muselo všechno na těch pár stránek vejít a řadu věcí alespoň zmínit, aby se neřeklo. Troufám si tvrdit, že bez Kolosálního Conana bych se třeba v postavách jediného Howardova románu absolutně neorientoval. Jinak komiks má své světlé stránky: kresba je výborná a má několik velmi výrazných působivých až pozitivně děsivých momentů. Conanovský svět je zde velmi živý a barevný, místy násilně naturalistický. Ale nečíst jiné Conany, budu si asi o Howardově díle myslet, že je to velmi průměrné fantasy.

    Celkový dojem: 50%
  • robur31
    Oba příběhy jsou celkem slušně postavené, kresba dobrá. Zdá se mi však, že v tomto díle chybí ten "evropský" náhled a snaha se odlišit od US vzorů.
91811