Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Nová série, která přináší ty nejlepší simpsonovské příběhy sebrané ve velkém pytli zábavy. Pojďte spolu s Homerem a Lízou bojovat proti letnímu žáru. Vydejte se na cestu do paralelní dimenze s výjimečným týmem superhrdinů – Bartmanem, Natahovákem a Bábovčíkem. Nebo se vydejte do budoucnosti, kde Simpsonovic rodina možná ponese zodpovědnost za záchranu (nebo zničení) světa! To všechno a ještě víc vás čeká v první knize!

Obsahuje sešity sérií Simpsons Comics #150 (leden 2009), #156 (červenec 2009), #161 (prosinec 2009), příběh z #182 (září 2011), #184 (listopad 2011), Radioactive Man: The Official Movie Adaptation (listopad 2003) a příběhy z Simpsons Super Spectacular #1, #2 (listopad 2005, únor 2006) a The Simpsons Summer Shindig #1, #3 (červen 2007, červen 2009)

V pořadí 1. kniha kolosálního komiksového kompendia žluté americké rodiny - Simpsonových.


Scénář
Ian Boothby, Batton Lash, Dean Rankine, Ty Templeton, Patric M. Verrone
Předloha
Matt Groening
Art
John Costanza, Mike DeCarlo, John Delaney, Jason Ho, Bill Morrison, Phil Ortiz, Dean Rankine, Ty Templeton
Ink
Dan Davis, Shane Glines, Vinny Navarrete, Phyllis Novin, Andrew Pepoy, Bob Smith
Barvy
Joey Mason, Rick Reese, Chris Ungar, Art Villanueva
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický, Karel Urban
Překlad
Filip Škába
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Jolana Tichá
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-7679-167-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
136
Cena
349 Kč
Originál
Simpsons Comics Colossal Compendium Volume One (Bongo Entertainment, 2013)
  • instageek_cz
    Když jsem se dozvěděl název, v němž stojí slovo KOLOSÁLNÍ, oči se mi rozzářily podobně jako Homerovi při pohledu na donuty. Představil jsem si krásnou pevnou vazbu, pořádnou bichli s tvrdším lesklým papírem, zkrátka něco jako byly Propletené lapálie Simpsonových a Futuramy. Bohužel, v tomto směru se žádná revoluce nekoná, komiks má stejné rozměry i celkový formát jako předchozí sebrané „spisy“ žluté rodinky.

    Což je škoda, tohle kompendium mohlo být aspoň o trochu větší, podobně jako halloweenské speciály, které kdysi Crew také vydávala. Já vím, ono to slovo KOLOSÁLNÍ bude souviset s počtem knih, které jsou v sérii v plánu. Jenže to je mi fuk!:)) Když bych si objednal ve fast foodu KOLOSÁLNÍ burger, tak budu chtít jeden gigantický, a ne tisíc malých, ze kterých si ho pak poskládám:))

    No, takže to byla taková technická poznámka na úvod a nyní už k samotnému komiksu. Jedná se o u nás dosud nevydané příběhy, pokud tedy vlastníte předchozí knihy, nemusíte se bát, že by se vám něco sešlo dvakrát. A teď to hlavní – z obsahu prvního kompendia jsem přímo nadšený! Po vizuální stránce jsem dlouho neviděl hezčí a pestřejší simpsonovská dobrodružství.

    Chválím překlad Filipa Škáby, na některých místech jsou fakt skvělé vtipy, a člověk úplně slyší všechny ty známé postavičky. Takže se nelze nesmát, když se Milhouse nesměle ptá školníka Willyho, jestli by si v tom kiltu nemohl stoupnout kousek dál od okraje pódia, a on ho za to nazve „čtyřvokým cimprle v kalhotách“:))) A jaké příběhy v kompendiu najdete?

    Zhořklé sladkosti
    Školník Willy se zlobí na děti za to, jak moc jsou z formy. Do školy je vyslán speciální inspektor dohlížející na zdravou stravu a Bart s Homerem rozjíždí byznys s pašováním hot dogů skrytých v banánových slupkách apod.! Super vtipná epizoda, mohla by být i v TV seriálu!
    10/10

    Mocný hněv hráčů MMORPG
    Dvoudílný příběh, kde se s Bartem, Skinnerem a komiksákem vydáváme do světa parodií na online pařby Warcraft či Halo. A dorazí i sexy elfka pan Smithers!:)) Další kvalitka!
    9/10

    Radioaktivní Hugo
    Aneb „Oficiální filmová adaptace slavného komiksu!“ Možná nejlepší příběh z celé knihy. Krásně nakreslený, vizuálním stylem a pestrostí tvarů i velikostí panelů si v ničem nezadá s komiksy od DC či Marvelu.
    10/10

    Magor Kombat
    Bartovi hrozí nakládačka od Kearneyho, naštěstí si uvědomí, že má v podvědomí naučená bojová komba z videoher, takže ho Milhouse takto může při boji ovládat!:)) Opět není moc co vytknout.
    9/10

    Liga výjimečných Bartů
    Simpsonovský multiverse, kde se setkává více Bartů s různými superschopnostmi. Dokážou porazit své zlé alterego? Je to fajn, ale trochu tuctovka, nic moc vás tu nepřekvapí.
    7/10

    Jak Simpsonovi zachránili svět
    Vydejte se do světa roku 2194 a navštivte muzeum Simpsonových, kde se dozvíte, jak kdysi zachránili svět. Anebo je to trochu jinak? Opět jeden z těch vizuálně nabušenějších příběhů, pohybující se na hraně halloweenských a klasických simpsonovských „what if“ epizod.
    8,5/10

    Těšit se můžete ještě na dva minipříběhy (Apu vs. Haďák a The Amazing Spider-Pig;)) ), a taky moc pěknou vystřihovánku komiksákova obchodu. Takže suma sumárum, za mě jde o povinnost pro fanoušky Simpsonových:)

    Hodnocení: 9,5/10

    PS: Mé další (nejen) komiksové recenze najdete na Instagramu, profil instageek_cz :)
  • Liborius
    Kdo Simpsonovi v komiksu zná, toho nemůže Kolosální komiksové kompendium překvapit. A to je myšleno jak v dobrém, tak ve špatném. Víte, do čeho jdete a co dostanete. Bohužel ale Simpsonovi ničím nijak zvlášť nepřekvapí. Jako oddechový komiks, který ale může oslovit čtenáře od 12 do 70 let, to ale funguje a stačí. 6/10 - Více na https://nerdopolis.cz/2022/05/12/recenze-simpsonovi-kolosalni-komiksove-kompendium-1/