Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Plameny stoupají vysoko společně s nářkem čarodějnice, jež umírá na hranici. Jakmile si Geralt zkusí hledat další práci, začnou ho stíhat znepokojivé obrazy smrtícího pronásledování, které přinášejí zlověstné varování. Když si ho najme bohatý lord na nalezení své údajně unesené dcery, Geralt záhy zjistí, že se nejedná o pouhou záchrannou misi – něco ho pronásleduje, něco uvnitř, něco, čemu nedokáže uniknout…

Obsahuje sešity série The Witcher: Witch's Lament #1-4 (květen 2021 - září 2021)

Scénář
Bartosz Sztybor
Předloha
Andrzej Sapkowski
Art
Vanesa R. Del Rey, John Starr
Ink
Vanesa R. Del Rey
Barvy
Jordie Bellaire
Obálka
Stefan Koidl
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Kristina Komárková
Redakce
Filip Gotfrid, Stanislav Komárek
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7679-175-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
168 x 258 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
340 g
Stran
112
Cena
349 Kč
Originál
The Witcher #06: Witch's Lament (Dark Horse Comics, 2021)
  • Norri
    Norri mecenáš26.11.2022 15:26Zaklínač #06: Nářek čarodějnice
    Na první pohled se ani nechce věřit, že to napsal stejný autor jako předchozí knihu. Když jsem se nad tím ale zamyslel a znovu jsem to prolistoval, tak ten příběh nějak přece jenom funguje. Teda až na tu část v lese. To je hodně velký úlet. Bylo to jako zúčastnit se týdenní skupinové terapie s bandou zfetovaných bezdomovců někde v lese za železniční vlečkou. Ta část v lese zbytečně odvádí pozornost od toho hlavního. Od toho, co mělo dostat mnohem větší pozornost a péči. Byl by to pěkně temný příběh o vině, mstě a výčitkách svědomí. Taky by to samozřejmě muselo být pěkně nakreslené.

    Tím se dostávám k výtvarné stránce. Nevídám v komiksech často, aby byl samostatný člověk na kresbu a samostatný na dělání storyboardů. Proto je docela paradoxní, že, co se týká panelování a rozložení stránek, je tento komiks jeden velký bordel. Ve spojení s příšernou kresbou je to hotové dílo zkázy.

    Na závěr si dovolím dvě připomínky. Nepamatuji si, že by kdy Geralt vydal kohokoliv k upálení na hranici. To s ním nejde dohromady. Proto nechápu, že to hned na začátku komiksu udělal. A už vůbec nechápu, že na posledních stránkách udělal to, co udělal. Co jej vedlo k domněnce, že to, co nefungovalo napoprvé, bude fungovat napodruhé. Tím to Bartosz Sztybor úplně zabil. A ještě jedno rýpnutí na závěr. Jak se poslouchá “zřetelně”?
  • Palebras
    Nářek čarodějnice ve mě lehce evokoval mírné rozpaky již z pouhého pohledu na kresbu. Vůbec ale vůbec se mi do čtení nechtělo. Nicméně hecnul jsem se a tenhle nejnověji u nás vydaný díl přelouskal. A vždyť to bylo super! Spolu s předchozím dílem jsem si tohle fakt užil. Příběh byl temný, srozumitelný a hlavně celková atmosféra brnkala na zaklínačskou notu. Kresba je samozřejmě specifická a orientace v postavách není vůbec jednoduchá, na druhou stranu je zde postav minimum a v rámci celkem srozumitelně napsaného scénáře jsem prakticky neměl během čtení problém. Tím jak byla kresba až odpudivá ale přidávala na pořádně temné atmosféře a během pár chvil jsem ji dokonce shledával čímsi přitažlivou. Nářek čarodějnice se mi opravdu trefil do vkusu a po posledních dvou dílech se těším na nějaké z dalších pokračování.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors14.8.2022 12:02Zaklínač #06: Nářek čarodějnice
    Zaklínač: Nářek čarodějnice je tajemný příběh s psychologickým náhledem do Geraltova svědomí, které bude vystaveno tvrdé zkoušce. Do cesty se mu postaví čarodějnice hrající si s jeho myslí a pocitem viny. Příběh pozvolna graduje a odkrývá svá tajemství na pozadí (na můj vkus) až přehnaně skicovité kresby, která v určitých pasážích důsledkem přílišné stylizace nepůsobí zrovna dobře. Atmosféra se však titulu rozhodně upřít nedá.

    Celá recenze: Zaklínač: Nářek čarodějnice – recenze
  • mkolar
    Kresba se mi nelíbí, nevím jestli to je tím že jsem komiksový nováček ale je to strašně nepřehledné. Z této série mě bavily první dva i když sem nebyl 100% fanda jejich kresby, preferuji tu kresbu z dílu 3/4..
  • adevr
    Příběh byl svým zpracováním zcela zabit. A kresba hnusná a nepřehledná. Kdybych komiksy nesbíral, a tohle číslo by mi nechybělo v knihovně, skončilo by v knihbudce.
  • Daw8ID
    Chápu, že pro spoustu lidí je to rozporuplný díl, ale příběhově mi přišel jen o trochu slabší a surrealistická/experimentální kresba se doplňuje s příběhem čarodějnic a Geraltových výčitek.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.6.2022 11:01Zaklínač #06: Nářek čarodějnice
    Zajímavá implementace psychoterapie, otázky potratů a kolektivní viny mužů do fantasy světa Zaklínače, přičemž všechny otázky a problémy zůstávají v určité mlze nejednoznačnosti. Bohužel je to už několik posledních dílů ne zcela hezky nakreslená nuda.

    Celkový dojem: 40%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.6.2022 16:43Zaklínač #06: Nářek čarodějnice
    Co si projizdim Dark Horse, tak to s nimi jde od 10 k 5. Prisli o sve silne kone, ty si ted prevazne uziva Marvel a to, co jim z fransiz zustalo, je malo, a i to neumi poradne vyuzit. Min a min sesitu, nejake pokusy o experimentovani, pribeh pomalu, abych pohledal lupou, ve finale zklamani. Sem presne zapada tento Zaklinac, ktery ma jeste k tomu necitelnou kresbu. Postavy nerozeznatelne, Geralta, abych taky pohledal, a pribeh je jako o cem? Takove skoky, nejak se to poresilo, nejak se to udelalo. Fakt jde Zaklinac kvalitativne dolu.
  • Dinik
    Zklamání. Hnusně nakreslené a nezachraňuje to ani divný, zmatený příběh.
61394
  • Dinik
    Baatcha: Těšil jsem se na to, o to více jsem byl zklaman. Kdyby byl aspoň ten příběh pecka, ale je to shit komplet celé.
  • karl173
    karl173 mecenáš27.5.2022 23:12Zaklínač #06: Nářek čarodějnice
    Tak krásná obálka a tak hnusný obsah...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.5.2022 16:38Zaklínač #06: Nářek čarodějnice
    Kdyby tak radši vyšly ty první polské adaptace od Polcha, aspoň bychom dostali mladá zaklínačská léta, která napsal sám Sapkowski spolu s Maciejem Parowskim. Poslední díly DH série nebyly žádná sláva. Vrchol byl za mě ve třetím příběhu.
  • baatcha
    Dinik: Ach jo. Toho jsem se bál. Minulou knihu jsem si velice užil a na tuhle jsem se těšil, protože je od toho samého autora. Nicméně výtvarno v náhledech mi přišlo ultimátně hnusné... Prostě mi k Zaklínačskému komiksu nejlíp sedne kresba á la Mignola. Tak díky za hodnocení, tentokát se bez toho obejdu.
Četl/a (52)
2scha, adevr, Anton Whatever, BadBoy, Benny, calvin10, charvos, Const.ex, Darth Raelchi, Daw8ID, Dinik, DracoAn, Elizabeth, Fox01, Gaming Professors, George Walker Bush, Grrr, James, jh666, Kazumaki, KdG, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, lantan1, libormatejka, Light, Macek78, Mamut12, Marty_von_Shit, Mercurio, MonsterGyre, Mr. Baboon, Mr.Plysh, NecRoman, Norri, Osimchin, Palebras, petad, Plechy, Poseidon1978, RadimNemec, RudyRod, S313, start05, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thorug, trudoš, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(91)
2scha, adevr, akrijus, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, AwatarDK, Azbest, BadBoy, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, charvos, chcita, Const.ex, CSE_AC/DC, Daw8ID, Dinik, DracoAn, Erich, farnhajt, Fox01, frantavasil, Geralt, Glumal, Grrr, herbert, hugosnowden, invape, JackOneil, James, jh666, Jimbeam90, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Keenkeen, KINIMODUS, KOWE, Lachvos, Lamahe, Lookass33, Macek78, Mamut12, markic, Marty_von_Shit, Matio, Mercurio, merhyx, mkolar, MonsterGyre, Mr. Baboon, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, opytz, Osimchin, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pechna, petad, Poseidon1978, R3d, raenius, RudyRod, S313, Saiffer, Skot, sleepless, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, Thorug, trudoš, VanTom, vevera6, vranakx, Wasps, willis, xintax, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (15)
afri, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, deadpool, delsemela, Dzoglik, gumidekmedvidek, jjjirik, kisuke93, Martinb, Maty48, monty.cl, OldaB, Olesh
Shání (2)
afri, mineralk
Nabízí (1)
Grrr