Ukázka
Ukázka
Na stránkách tohoto komiksu se odehrává dramatické dobrodružství Silvia Pellica v hrůzném habsburském vězení, které zároveň obsahuje historické poznatky o piemontském vlastenci a italském Risorgimentu vůbec, které tak rozšiřují znalosti o společensko-politickém procesu, jenž vedl ke sjednocení Itálie v roce 1861.

Italsko-české vydání.

V rámci kulturní výměny spolupracovali na několika dalších ilustracích k tématu knihy také tři mladí rakouští ilustrátoři: Zoe Hamail Estermann, Bianca Frank a Raphael Korb.

Není určeno k prodeji.


Scénář
Eugenio Belgrado
Art
Eugenio Belgrado
Obálka
Eugenio Belgrado
Překlad
Marie Feltlová
Publicistika
Flavio R. G. Mela
Redakce
Flavio R. G. Mela
Žánry
historický, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-907569-2-2 (Eleutheria)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
235 x 335 x 13 mm
Tisk
barevný
Stran
88
Originál
Le nostre prigioni (Fondazione Eleutheria)
  • Lobok257
    Lobok25714.12.2022 18:59Silvio Pellico (Naše vězení)
    Pro mě historicky zajímavé objevení skutečnosti, že na Špilasu bylo v 1.polovině 19.století vězněno mnoho protimonarchistických italských revolucionářů. Zpracování po výtvarné stránce povedené, jak již bylo řečeno, dějově až moc zkratkovité. Zajímavé "dvojjazyčné" zpracování, kdy je polovina knihy italiano a potom to samé česky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.6.2022 20:08Silvio Pellico (Naše vězení)
    V podstatě to vystihl GWB. Pod takový komentář dávám i svůj podpis. Bohužel si nedovedu představit, že to má naplno plnit výukový potenciál, nota bene na základních školách, na střední to zase není dostatečně fundované, aby je to upoutalo. Přidanou hodnotu snad lze spatřit v oboujazyčnosti daného vydání a že se s tím dá tudíž takto pracovat, ale to je asi vše. Nechci zpochybňovat něčí práci, natož nadšení, ale po stránce obsahu se s tím dalo víc pohrát.
    Kresba je vážně fenomenální.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.5.2022 15:00Silvio Pellico (Naše vězení)
    Velká škoda, že je tento zajímavý historický příběh i na poměry komiksu poměrně dosti zkratkovitý, zároveň je pouze obrazovým převyprávěním předmluvy.

    Celkový dojem: 40%
13