Koupit
Všichni máme něco, co bychom chtěli napravit. Nanoka, nadšená čtenářka, se skamarádila se středoškolačkou Minami, která má na zápěstí jizvy. Je ale čím dál jasnější, že s Minami něco není v pořádku. Co se Minami stalo? Ve škole navíc kolují pomluvy o spolužákovi Kirjúovi. Jeho otec je prý zloděj. Kirjú proto přestal do školy docházet. Nanoka se mu snaží pomoct, ale není to tak jednoduché. Pokračování příběhu o hledání smyslu štěstí, v němž se všechno náhle zamotává…

Série je známá především pod názvem I Had That Same Dream Again (anglický název), než pod originálním názvem Mata, Onaji Yume o Mite Ita.

Scénář
Yoru Sumino
Art
Idumi Kirihara
Obálka
Idumi Kirihara
Lettering
Kateřina Urbanová
Překlad
Igor Cima
Redakce
Vendula Bailey, Radmila Klásková, Vladimíra Staňková
Žánry
adaptace, drama, young adult, ze života
ISBN/ISSN
978-80-277-1238-0 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
190 g
Stran
184
Cena
199 Kč
Originál
Mata, Onaji Yume o Mite Ita #02 (Futabasha Publishers Ltd., 2018)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš4.12.2023 08:25Zdál se mi zase ten stejný sen #02
    No... neviem. Jednotka ma zďaleka neodrovnala tak, ako som čakal po skúsenostiach s peckou Chci sníst tvoji slinivku. Vlastne ma neodrovnala vôbec. Nebola však zlá. Cítil som potenciál. Predpokladal som, že sa naplní v dvojke a trojke. Ale po dvojke je jasné, že ak sa v trojke neodohrá zázrak, mýlil som sa a je to proste priemerná manga séria. Ústredná hrdinka je sympatické a rozkošné šidlo, má dobré hlášky, ale pristihol som sa pri tom, že kým v prvom dejstve som si vychutnával jej prirovnania života k školskému obedu a iným kuriozitám, v druhom už ma to začalo trochu otravovať a myslel som si: buď už konečne ticho. Ako jednotkovému, tak dvojkovému scenáru chýba jasný ťah na bránku. Hrdinka proste chodí od jednej postavy k druhej, spoločnosť jej robí divná mačka... a to je všetko.
  • Sagikkun
    Generátor životních mouder part II. Stále čtivé, milé a zároveň vážné jako jednička, obvzlášť mě tu bavily způsoby, jakými se Nanoko vypořádala s blbci ze třídy. Jsem zvědavý, jak se tahle malá velká cesta v posledním svazku zesumarizuje a uzavře.
  • Fort
    Hledání štěstí pokračuje. Z druhého dílu jsem si odnesl, že japonské kočky dělají mňá a ne mňau, ale vážně. Mladá Nanoko si žije ve svém vlastním světě a užívá si dětství i s jeho problémy, které přesně ví jak řešit. Ovšem výsledky její činů nejsou takové jaké očekává, čímž se dostává do situace ve které nikdy předtím nebyla a učí se je řešit. Zakončení a navnadění na poslední díl mi nedovolí dát menší hodnocení.
  • Fry
    Fry admin15.6.2022 10:38Zdál se mi zase ten stejný sen #02
    Zdál se mi zase ten stejný sen #02 - Pokud máte děti, chystáte se je mít, jste sami ještě dítě, nebo vlastně i když už jste dospělí, příběhy vyprávěné Yoru Sumino a ilustrované Idumi Kiriharou by vám rozhodně neměly uniknout. Kdybych měl šanci přečíst si tohle ve svém dětství, asi bych v životě pár věcí i pozměnil. Dospívání je jako sen, uplyne rychle a už se nevrátí ... Za mě 4*!
391