Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Společnost Transcontinental Railway se snaží o propojení východu se západem. Do cesty se jí však stavějí úskoky, úklady a bandité. Naštěstí je tu Lucky Luke, který přijíždí do Dead Ox Gulch, aby se postaral o zdárné dokončení železniční tratě.

V pořadí první svazek vydaný pod nakladatelstvím Crew, dle chronologického řazení se jedná o 9. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Filip Gotfrid, Richard Podaný
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-7679-174-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 286 mm
Tisk
barevný
Váha
220 g
Stran
48
Cena
179 Kč
Originál
Lucky Luke #09: Des rails sur la prairie (Dupuis, 1957)
  • sedw
    sedw4.11.2023 23:48Lucky Luke: Koleje v prérii
    Četl jsem všechny Lucky Luky, kteří u nás vyšli před tím, než se do vydávání pustila Crew a tento bohužel patří mezi ty horší. Dostal jsem sice přesně to, co jsem očekával, ale hlavní příběh bohužel nebyl tak nosný, jak v jiných případech a i vtipných nebo zapamatovatelných situací zde bylo méně, než jsem byl zvyklý.
  • radimisko
    radimisko14.8.2023 23:23Lucky Luke: Koleje v prérii
    Stejně jako Asterix je Lucky Luke jednou z nejznámějších evropských komiksových sérií. Tím podobnost nekončí. Většinu dobrodružství muže, který je rychlejší než jeho stín, napsal Asterixův duchovní otec René Goscinny. Tím pádem mají příběhy stejný smysl pro humor a všechno se bere s nadsázkou. Veselým vtípkům dokonale sedí jednoduchá a přitom propracovaná kresba ilustrátora Morrise, který Lucky Luka vymyslel - a proslavil se také kreslením Goscinnyho Asterixe.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.7.2022 06:30Lucky Luke: Koleje v prérii
    „Zde pár skrovných kvítků.“ Táto jednohubka (od scenáristu legendárnych sérií Asterix a Obelix, Indiána Umpa-Pa alebo Velký vezír Iznougud) mi urobila fakt radosť, rovnako tak pekná obálka a sympatický A4 formát. Čo ma sklamalo, bola absencia aspoň štipky bonusov textového charakteru; u tak kultového a starého (1957) komiksu by akiste viacerí čitatelia uvítali medailóniky autorov alebo pár slov o samotnom pištoľníkovi, ktorý tasí rýchlejšie, ako jeho tieň. Naopak, scenár je vyladený a pobaví nielen deti, ale aj dospelého, ktorý nezabudol na to, aké je to byť dieťaťom so zatajeným dychom listujúcim komiksom. Humor je teoreticky detský, ale zároveň plný hravých nápadov a sviežich detailov. Obsahuje množstvo na prvý raz azda prehliadnuteľných fórikov. Kresba rozkošná. Ale tou železnicou by som fakt nechcel ísť.
  • martin28
    martin2822.6.2022 18:38Lucky Luke: Koleje v prérii
    LL je vzhledem ke stáří původu nadčasový komiks, přesto tentokrát příběh i humor nijak nevyčníval. Etapy stavení železnice byly zkratkovité, takové rychle ukončené, prostě "střih" a jedeme dál...
    Věřím, že se dočkáme lepších příběhů. Skvěle vyzobrazenou atmosféru Divokého západu však komiksu upřít nelze.
  • andre
    andre mecenáš19.6.2022 21:14Lucky Luke: Koleje v prérii
    Jaké to velké překvapení, když jsem nečekaně narazil na "nového" LL.... a od crwe? Držím s tímto projektem crwi palce, snad se zadaří a dočkáme se dalších dílů. .... Jinak příběh samotný je přímočařejší a gagů méně, ale atmosféra správná. Těším se na další. Takže tak.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.6.2022 21:58Lucky Luke: Koleje v prérii
    Moc mi to nesedlo. Nebylo ti nijak vtipne, postavy ne vzdy vypadaji stejne. Dej plytky a vlastne by se dalo rict, ze obhajuje robber barony pachtici se po majetku a bezny clovicek s tim nic nezmuze. Holt, tenhle typ humoru uz je vycpely na dnesni pomery a je jedno, ze je to Goscinny.
  • Fry
    Fry admin9.6.2022 21:43Lucky Luke: Koleje v prérii
    Lucky Luke: Koleje v prérii - Bez dvou měsíců jsme na další díl série Lucky Luke čekali dlouhých deset let. Asi nejsem úplně ten nejpovolanější fanoušek, přece jen mám v knihovně i s tímto celkem šest sešitů, nicméně doufám že se má sbírka do budoucna snad rozroste. Zápletka se může zdát vcelku jednoduchá, avšak zapeklitých situací se zde našlo hned několik!
1912
  • Toe
    Toe admin16.8.2023 19:23Lucky Luke: Koleje v prérii
    z-e-d: Ne, neřekl bych. Leda tak nějakou kresbičku jako poctu kamarádovi :)
  • z-e-d
    z-e-d15.8.2023 08:29Lucky Luke: Koleje v prérii
    Morris někdy na/kreslil Asterixe?
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.6.2022 22:38Lucky Luke: Koleje v prérii
    Je paráda, že Lucky Luke začíná zase vycházet. Škoda jen, že to nebylo už aspoň minulý rok, kdy jsem si ho začal dokupovat z Polska :D
  • martin28
    martin289.6.2022 11:07Lucky Luke: Koleje v prérii
    Tohle rád podpořím. Věřím tomu, že se bude LL dařit a snad nám dovydají i starší díly.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2022 19:08Lucky Luke: Koleje v prérii
    Tak kdyby se začlo od 1. dílu, pár kousků se vydalo a nebyl by zájem, tak by to nakladatel dost možná zapíchl a neměl by z toho nikdo nic. Takhle by při přípádném nezájmu vyšlo pár dílů, které navazují na to už u nás vyšlé, takže aspoň sběratelé LL z toho budou něco mít. A když se to bude prodávat dobře, můžou pak někdy vydat i to, co tu už vyšlo, a pak zase uvidí, jak to je s prodeji. Takže pro nabrání čtenářů, nových i starých, a udělání si nějakého přehledu o prodejích, je to asi nejlepší způsob. Já to kupovat budu a budu doufat, že to jednou Crew v jednotné úpravě vydá komplet.
  • Ter
    Someone: tak napr ja som čítal Asterixa chronologicky a aj keď je každý príbeh iný, ono ten dej na seba nadvázuje - ale všimneš si to len ak čítaš od začiatku po poradí. Aj preto by bolo fajn, keby tu i LL vyšiel chronologicky súborne. Takto napreskačku je to docela bordel.
  • SomeOne
    SomeOne6.6.2022 22:05Lucky Luke: Koleje v prérii
    Fry: Super, díky!
  • Fry
    Fry admin6.6.2022 19:02Lucky Luke: Koleje v prérii
    SomeOne: Tak jako Asterix nebo Velký vezír Iznougud lze číst zcela samostatně, na tohle se moc těším!
  • SomeOne
    SomeOne6.6.2022 16:58Lucky Luke: Koleje v prérii
    Navazují na sebe jednotlivé sešity, nebo můžu s Lucky Lukem začít až tímhle?
  • james89
    james896.6.2022 15:54Lucky Luke: Koleje v prérii
    Mohly by znovu vycházet i další sešity, co už kdysi vyšly. Do toho bych šel. Nebo klidně i v kolekci jako vyšel Tintin nebo v knihách jako např. Asterix. To by byla paráda