Str. 1
Str. 2
Str. 3

+ 5 dalších ukázek

Posádka restauratérů cestuje do nejhlubších zákoutí vesmíru a opravuje překrásné, zničené stavby, aby jim navrátila minulou slávu. Dvě dívky se setkají a zamilují na internátní škole – jen aby zjistily, jak bolí ztráta. Ve dvou propletených časových linkách a díky úchvatné kresbě představuje oceňovaná komiksová autorka Tillie Walden důvtipný svět, dechberoucí romantiku a epickou výpravu za láskou.

Scénář
Tillie Walden
Art
Tillie Walden
Obálka
Tillie Walden
Lettering
Hanna Kurczyna
Překlad
Petra Babuláková
Redakce
Zuzana Děngeová, Hanna Kurczyna, Michał Słomka
Žánry
romantický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-908168-6-2 (Centrala)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
152 x 216 mm
Tisk
barevný
Váha
1160 g
Stran
544
Cena
799 Kč
Originál
On a Sunbeam (First Second Books, 2018)
  • MEGA
    MEGA6.7.2023 17:16Na Paprsku
    Moje první seznámení s autorkou dopadlo parádně. Komiks si mě získal svým citem pro charaktery. Každá postava je plná života a já se nemohl odtrhnout od jejich dobrodružství. Příběh je odvyprávěn osobitým tempem, který se s odstupem může zdát pomalý, ale já se nikdy nenudil. Ještě bych chtěl vyzdvihnout barevnou paletu, která nejen dodává jednotlivým scénám atmosféru, ale pomáhá nám rozlišit časové linky. Kresba má jistou neohrabanost, ale nikdy jsem se v ní neztrácel a málokdy mě vytahovala z příběhu. Až budu mít chuť se unést podobným stylem vyprávění, určitě se k tomuto okouzlujícímu komiksu vrátím nebo si od autorky přečtu něco dalšího.
  • Mvelou74
    Mvelou7428.9.2022 10:07Na Paprsku
    Velmi dobře zpracované téma. Od autorky mám už jeden komiks Piruety a tohle mě bavilo ještě víc!
  • trudoš
    trudoš editor6.9.2022 16:41Na Paprsku
    Bizarní lesbická romance ve sci-fi kulisách, jež by udělaly radost nejednomu fanoušku New Weirdu. Tillie Waldenová tentokrát ignoruje jakékoliv fyzikální náležitosti, stejně jako ty společenské, takže nejenže se musíte vyrovnat se světem, ve kterém se kosmem lítá v lodích, co připomínají mořské ryby a budovy i lidé se volně pohybují prázdnotou, ale i se skutečností, že všechny figury jsou ženského pohlaví.
    Když však nebudete bazírovat na detailech, čeká vás fantastické dobrodružství na několik hodin, jež je sice v základu hrozně jednoduché, ale také o to dojímavější. Čím však příběh zaujme nejvíc, jsou perfektně vykreslené postavy, s nimiž se přes počáteční zmatky dokonale sžijete, a vůbec přitom nezáleží, jestli jste v jádru na kluky nebo holky. Autorka si také dává poměrně hodně záležet na tom, aby se neztrácela v dějových liniích a zároveň aby postupně čtenáři odhalila všechny důležité nuance k pochopení motivací protagonistů. Krásné vyprávění, jež udělá radost každé romantické duši.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.6.2022 04:53Na Paprsku
    Další román z ranku "nejdřív namíchám koktejl plný kvót" a pak možná vymyslím nějaký příběh. Nudné a nezáživné plné klišé a současných trendů. Kresba byla dobrá, s tím problém nemám, ale jinak už jsem za hranicí číst účelové, tendenční a díky tomu a priori nefunkční příběhy. Za mě teda slabota a nuda.
4421