Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
"Podaří se povstalcům odhalit zrádce, který se skrývá v jejich řadách, a provést riskantní misi na ohnivé planetě Shu-Torun, jež má za cíl zasadit drtivý úder Impériu?"

Poté, co princezna Leia, Luke Skywalker a Han Solo uniknou zdrcujícímu útoku vedenému proti flotile Povstalecké aliance samotným lordem Vaderem, rozhodnou se vyrovnat účty s Impériem. Pokud chtějí uskutečnit svůj důmyslný plán a zabránit zásobování Impéria nerostným bohatstvím ze Shu-Torunu, musejí znovu spojit síly s Benthicem a partyzány z Jedhy. Vydávají se na riskantní misi na ohnivou planetu, aniž by tušili, že se brzy opět střetnou s nesmiřitelným velitelem Kancharem, jenž touží po odplatě.

Obsahuje příběhy:
Letmé setkání (Star Wars Annual (Vol. 2) #4)
Smrt naděje (Star Wars (Vol. 2) #50-55 - Hope Dies)
Ztrestání Shu-Torunu (Star Wars (Vol. 2) #62-67 - The Scourging of Shu-Torun)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars #09: Hope Dies, Star Wars #11: The Scourging of Shu-Torun).
Obsahuje sešity série Star Wars Annual (Vol. 2) #4 (květen 2018), Star Wars (Vol. 2) #50-55 (červenec 2018 - říjen 2018) a #62-67 (březen 2019 - červen 2019)


Scénář
Cullen Bunn, Kieron Gillen
Art
Ario Anindito, Roland Boschi, Andrea Broccardo, Giuseppe Camuncoli, Marc Laming, Salvador Larroca, Angel Unzueta
Ink
Ario Anindito, Roland Boschi, Andrea Broccardo, Marc Laming, Salvador Larroca, Cam Smith (Smudge), Angel Unzueta
Barvy
Jordan Boyd, Andres Mossa, Javier Tartaglia (Java Tartaglia), Jochen (Joe) Weltjens (Guru-eFX)
Obálka
Tamra Bonvillain, David Marquez
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Pavel Klimeš
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková, Milan Pohl
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-5140-9 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
1035 g
Stran
304
Cena
599 Kč
Originál
Star Wars #09: Hope Dies, Star Wars #11: The Scourging of Shu-Torun (Marvel Comics, 2018, 2019)
  • Norri
    Knihu otevírá krátký příběh “Letmé setkání”. Vypráví o dvou prastarých sithských mečích a o dvou Skywalkerech, kteří se téměř setkali. A taky o závodech kluzáků. Zkrátka pěkná jednohubka s pěknou kresbou.

    Prvním hlavním příběhem je “Smrt naděje”. A je to skutečně přiléhavý název. Příběh navazuje na “Vzpouru na Mon Cale” a na zradu, která byla odhalena na jeho poslední straně. Tady vidíme důsledky té zrady a je to skutečně epické. Je zde beznaděj i velkolepá vesmírná bitva. Je zde také jedna z dalších ukázek přátelství, které je mezi Lukem, Leiou a Hanem.

    Příběh “Ztrestání Shu-Torunu” navazuje na “Smrt naděje”. Je to takové ‘oko za oko’ aneb ‘Zabili jste mně strejčka, tak tady máte přes držku’. Luke, Leia, Han a pár dalších expertů se vydávají na trestnou výpravu na Shu-Torun. Prý nejde o pomstu, ale o vyřazení zásobování Impéria. Malé pomstě královně se ale nikdo nebrání. A jak už to bývá, všechno jde perfektně podle plánu, dokud do toho někdo nehodí vidle. Plán nabere jiný směr a začne jít skutečně o hodně. Stejně jako v předchozích příbězích je i tady perfektní scénář. Je to napínavé, je to dramatické a čte se to opravdu jedním dechem.

    Všechny příběhy v knize mají několik výtvarníků. “Letmé setkání” má kresbu asi nejvíce osobitou a nemám ji co vytknout. Horší je to u příběhů “Smrt naděje” a “Ztrestání Shu-Torunu”. Občas je to takový ten styl, kdy máte pocit, že nečtete komiks, ale sledujete film. Zkrátka moc pěkná kresba. A občas je to naprostá katastrofa. Jenže tyhle příběhy hrozně moc táhnou scénáře, takže jsem se nakonec nějakými excesy v kresbě ani moc nezabýval.
  • radimisko
    Aktuální série Marvelu je přímo navázaná na filmovou ságu. Odehrává se po Epizodě IV a jsou to Star Wars se vším všudy. Povstalcům se podařilo zničit Hvězdu smrti a boj proti Impériu sílí. Han Solo, princezna Leia, Luke Skywalker a spol. nedávno získali flotilu lodí, se kterou by mohli drtivě zaútočit. Jenže Darth Vader má vlastní plány. Ano, je to past! Realisticky nakreslené stránky jsou typickým mixem strhujícího dobrodružství, akce, tajemství a intrik. Vyplňují prázdná místa mezi jednotlivými filmy – ne s otrockou povinností, ale se vzrušující naléhavostí.
  • Palebras
    Příběhově se vrháme po hlavě do kratší záležitosti nesoucí název Letmé setkání a hned v úvodu bych měl menší výtku a to takovou, že je tohle zatraceně krátké a chci prostě víc. Smrt naděje se však zcela utrhne ze řetězu a dostáváme pravou a nefalšovanou galaktickou bitvu s hvězdným obsazením v čele s Lukem, Hanem a samo sebou samotným Vaderem. Jejich naháněčky v blízkosti hvězdných destruktorů jsou jednoduše parádní. Ztrastání Shu-Torunu je pouhou třešničkou na dortu a zcela logickým vyústěním předchozích událostí. Celá kniha se pěkně postaru zaměřuje na destrukci, ničení, masakrování a hlavně Vader si střihne pár líbivých sólo akcí čítající usekané údy se dvěma světelnými meči či jiné lahůdky a hlavně vůbec se zde neztrácí čas s řešením pohlaví a následných romanťáren, tak jako v případě knihy s Aphrou. Tohle je prostě klasa.
  • faster86
    Tak tady se ukázalo, že mě na star wars baví jen příběhy s Vaderem. První krátký příběh o hledání meče je nejlepší čast knihy a i to je průměr. Smrt naděje je obrovská, nepřehledná bitka ve vesmíru, díky které je předešlá kniha vlastně zbytečnost. Ztrestání Shu-Torunu jsou slabí starwarští Dannyho partáci. Na začatku seženeme skupinu lidí kde má každý jiný skill (co tomu náhoda nechtěla jsou to všichni na lodi +1), nastíní plán, hladce ho provedou a na konci je jakože velké překvapivé vyvrcholení, které je vlastně uplně o ničem. Předešlé knihy jsou ok, ale tato a předchozí (popel jedhy) už jsou asi jen pro zarputilého fanouška SW... Jakože si extrémistický partyzán, Leia ti řekne v 5ti bublinách klišé jak hovado a najednou se ti uplně zmení pohled na věc.... jako to fakt ne.
  • Liborius
    Smrt naděje a Ztrestání Shu-Torunu spolu s jedním krátkým příběhem na začátku svazku opět dostály mým očekáváním. Adrenalinové čtení se sice nevyvarovalo některým klišé, ale jde vskutku o komiks, který musí každého fanouška Star Wars těšit. A vlastně je až fascinující, do jakého napětí vás čtení dostane, i když vlastně víte, že minimálně s hlavními aktéry to nemůže skončit špatně. 9/10 - Více na https://nerdopolis.cz/2022/07/20/recenze-star-wars-smrt-nadeje-ztrestani-shu-torunu/
  • house192
    Parádní Star Wars se vším, co k tomu patří.
14812