Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Jednoho dne se Takemiči Hanagaki dozvídá, že jeho přítelkyně z dětství zemřela vinou tokijského gangu. Její smrt ho zasáhne, ale to ještě netuší, co ho čeká. Stačí stisk ruky s dívčiným bratrem – a přesune se do minulosti, kdy ještě chodil na školu. Má šanci všechno změnit. Jen musí vstoupit do gangu.

Série je známá především pod názvem Tokyo Revengers (anglický název), než pod originálním názvem Toukyou卍Revengers.

Scénář
Ken Wakui
Art
Ken Wakui
Obálka
Ken Wakui
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Vít Ulman
Redakce
Tereza Micková, Marek Mikeš
Žánry
akční, drama, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7679-190-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 13 mm
Tisk
černobílý
Váha
245 g
Stran
196
Cena
229 Kč
Originál
Toukyou卍Revengers #01 (Kodansha Ltd., 2017)
  • Fort
    Fort13.7.2023 18:55Tokyo Revengers #01
    Příběhy o cestování v čase a napravovaní chyb z minulosti je moje oblíbené téma. Očekávaní od série byli vysoké a z většiny se naplnili. Po příběhové stránce nemá úvodní díl mangy chybu. Vadí mi akorát kresba, která nemá u postav v určitých chvílích ty správné proporce. Někdo má příliš vysoký krk, na některých panelech vypadají postavy jako karikatury svých předloh. Školní kalhoty mají rozkrok nepřirozeně nízko. Možná je to Japonská móda, ale kopnout někdo, když mám rozkrok kalhot těsně nad kolenem s velmi širokými nohavicemi vypadá nepřirozeně.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.6.2023 12:24Tokyo Revengers #01
    Nečekal jsem nic a velmi mě to nadchlo! Moc příjemná manga s cestováním v čase a válkami gangů.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors3.3.2023 17:09Tokyo Revengers #01
    Tokyo Revengers 1 je jako otevírací díl této populární mangy dostatečně napěchován akcí a zvraty k tomu, aby čtenář udržel pozornost až do konce. K tomu pomáhá promyšleně situovaná kresba a zajímavé postavy s vlastní jedinečnou osobností, mezi kterými nechybí ten, co je na samotném vrcholu mladického potravního řetězce, a naopak ten největší ubožák pod sluncem. Myšlenka druhé životní šance a odhodlání k tomu, změnit své předešlé chyby, je provázaná celým dílem, tak uvidíme, jak se nakonec vyvrbí.

    Celá recenze: Tokyo Revengers 1 – recenze
  • instageek_cz
    instageek_cz22.7.2022 13:08Tokyo Revengers #01
    Přiznám se, že jsem Tokyo Revengers napřed bral jen jako takové zpestření. S domněním, že to prostě zkusím, bude to ok, ale nic, co by mě uchvátilo, tak to zas pošlu dál. Jenže se stalo něco, co jsem nečekal – mně se to fakt k*revsky líbilo!:)) V příběhu se mísí spousta prvků, které mám rád. Hlavní hrdina Takemiči je looser. Kdysi možná míval potenciál, ale teď ho v práci komanduje mladší šéfová a jemu nezbývá než se neustále omlouvat. Jednoho dne se dozví, že jeho láska ze základky zemřela, stala se náhodnou obětí útoku gangu. Když se pak večer vrací domů, honí se mu to hlavou a... spadne do kolejiště metra!

    Vlaková souprava se blíží, Takemiči čeká, že jde o konec jeho mizerného života... aby najednou zjistil, že se přemístil o několik let zpátky v čase! Co to znamená? Druhou šanci. Pro něj i pro jeho holku Hinu. Může zařídit, aby v osudný den nebyla na místě, kde jí zabili... Takže v sázce je hodně, což zaručuje čtenářovo napětí. Takemiči má před sebou šíleně těžký úkol. Musí se potýkat se spoustou brutálních, nevyzpytatelných psychopatů, kteří se teprve dávají dohromady, aby vytvořili pozdější vraždící gang. Nezbývá mu, než se dostat mezi ně a tím změnit i jejich budoucnost. Za každou cenu. Jeho odvaha a odhodlání vám budou sympatické.

    Hina je moc milá, kurážná holka. Také mají kamarády, kteří vás stihnou i na nevelkém prostoru zajímat. A záporáci jsou tady násilničtí hajzlové nejhoršího kalibru. Takže jo, tenhle příběh o lásce, bojích gangů mladistvých a cestování v čase mě fakt zaujal. Odehrává se v reálném prostředí, nejsou tam žádné nadpřirozené postavy ani hi-tech vychytávky, čili o to víc vyniká atmosféra běžného Japonska. Super a už aby byl druhý díl!

    Hodnocení: 9/10
5112