Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
CREW slaví 25 let!
A k výročí dává sobě i svým čtenářům dárek! Nové vydání kultovních příběhů, které vycházely v úplně prvních číslech původního magazínu CREW!

K začátkům magazín CREW neodmyslitelně patří komiksy z nakladatelství 2000 AD. Soudce Dredd, Sláine, Sinister a Dexter... ti pomáhali otevřít českým čtenářům cestu k dospělejším komiksům. A teď přichází ty nejlepší příběhy z prvních, už dávno vyprodaných čísel!

Nelítostný soudce Dredd bude bojovat nejen s mumií, ale i se Santa Clausem a velmi specifickým kouzelníkem. Nájemní zabijáci Sinister a Dexter vám pomůžou procvičit si praktická slovíčka, Misionář bude šířit víru (a smrt) na nehostinných pláních postapokalyptického světa... a dorazí i vatikánský likvidátor monster, homosexuální upír Devlin Waugh, aby si zaplaval v krvi! Ne, od 2000 AD prostě nemůžete čekat obvyklé postavy. Ovšem můžete si být jisti, že se na nich bude podílet komiksový výkvět: Simon Bisley, Dan Abnett, Frank Quitely, John Wagner, Sean Phillips, Grant Morrison, Mark Millar či Dermot Power.

Obsahuje příběhy:
Soudce Dredd: Maestro Prdelini (Heavy Metal Dredd: The Great Arsoli)
Soudce Dredd: Příběh (po)Vánoční (Heavy Metal Dredd: The Night Before Christmas)
Soudce Dredd: Egyptská kniha mrtvých (Judge Dredd: Book of the Dead)
Sinister a Dexter: Nervóza Rex (Sinister Dexter: Nervous Rex)
Sinister a Dexter: Gramatyka (Sinister Dexter: Learning Kurv)
Sinister a Dexter: Čekání na kokota (Sinister Dexter: Waiting for God Knows)
Misionář: Kainovo znamení (Missionary Man: Salvation at the Last Chance Saloon)
Devlin Waugh: Krvavá lázeň (Devlin Waugh: Swimming in Blood)

Obsahuje sešity série Judge Dredd Magazine (Vol. 2) #1-7 (květen 1992 - červenec 1992), #29 (květen 1993), #62 (září 1994), Judge Dredd Magazine (Vol. 3) #15 (únor 1996), 2000AD Prog #859-866 (říjen 1993 - prosinec 1993), #981 (únor 1996), #1023 (prosinec 1996) a #1063 (říjen 1997)

Scénář
Daniel Abnett, Alan Grant, Mark Millar, Grant Morrison, Gordon Rennie, John Smith, John Wagner
Art
Simon Bisley, Julian Gibson, David Millgate, Sean Phillips, Dermot Power (POWER), Frank Quitely
Ink
Simon Bisley, Julian Gibson, David Millgate, Sean Phillips, Dermot Power (POWER), Frank Quitely
Barvy
Simon Bisley, Julian Gibson, David Millgate, Sean Phillips, Dermot Power (POWER), Frank Quitely
Obálka
Dermot Power (POWER)
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
František Fuka, Petr Litoš, Jiří Pavlovský, Šimon Španihel
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, sborník
ISBN/ISSN
978-80-7679-197-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
233 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
1260 g
Stran
184
Cena
789 Kč
Originál
Judge Dredd Magazine (Vol. 2) #1-7, #29, #62, Judge Dredd Magazine (Vol. 3) #15, 2000AD Prog #859-866, #981, #1023, #1063 (Fleetway 1992, 1993, 1994; Rebellion 1993, 1996, 1997)
Varianty
2000 CREW (varianta A) (2022)
2000 CREW (varianta B) (2022)
2000 CREW (varianta C) (2022)
  • sedw
    sedw4.3.2023 15:472000 CREW (varianta C)
    Pár čísel Crwe, když u nás začala vycházet jsem četl, ale opravdu jen pár. Proto mě příběhy v této sbírce v podstatě minuly a chybí u mě tak nostalgie. A z mého pohledu mi v dnešní době už nemají co dát, kresba je ve všech příjemná, ale dějově mi, až na příběh Dredda z Egypta, přišlo velmi plytké a nezábavné. Zpracování je super a kdybych na příbězích vyrůstal, jsem nadšený, takto ale u mě převládá zklamání. Nejsem bohužel cílová skupina.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors3.3.2023 16:332000 CREW (varianta A)
    Já k tomu nemám co více asi dodat. Naprosto skvělá a perfektně promyšlená kombinace, od příběhů až po jejich kresbu a tematiku. Násilné příběhy s břitkým, ale kvalitním humorem, podtržené naprosto strhující kresbou, která k sobě perfektně ladí, i když je u každého komiksu jiná. V souboru možná trošku překáží Misionář, ale to je naprosto přehlédnutelná maličkost. Jediné, co tak skutečně vytknu, je, že celé souborné vydání je především o násilí, což mi trošku ubírá z plného počtu možných bodů z recenze.

    Celá recenze: 2000 Crew – děkujeme za 25 let přinášení veškeré té zábavy
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 15:082000 CREW (varianta A)
    Uz jsem z toho vyrostl. Dreddi super, hlavne Egypt. Sinister a Dexter taky usli, kazatel pobavil, ale Devlin Waughn mi vylozene vadil. Nebavil me cely syzet a smysl vubec neco takoveho vypravet danym zpusobem. Prislo mi to jako vyplpat co nejvic stran na kresebne orgie, tj. kravin a blbin bez ladu a skladu. Jako by si to chtel proste nakreslit a dal nic k tomu, vsak ono si to sedne, hlavne ze andros a to je asi meritko uspechu nebo ja nevim. Doslov byl mily, ale uz ho v jine podobe znam. Nebyt poloviny obsahu zabite Devlinem, hrabl bych po tom, takhle bych mel neco, kde me pulka vylozene vadi, ale jinak v ramci vyroci a posunu Crwe se mi tato edice moc libi.
  • martin28
    martin2823.8.2022 18:032000 CREW (varianta B)
    Velký formát je fajn, škoda příliš tmavého odstínu u Sinistera a Dextera. Pokud si vzpomínám, jejich příběhy v původních Crwích sice byly tmavší, ale ne až tak moc, jako v tomto sborníku. Jinak co dodat? Tohle není třeba nějak moc okecávat. Vážím si toho, že jsem mohl být u toho, když nám kluci začali servírovat lahůdky na listech, co znamenají svět. Vzpomínka na pořízení první Crwe ve mně zůstane navždy. Díky kluci.
  • Good Games
    Good Games mecenáš10.8.2022 21:382000 CREW (varianta A)
    2000 CREW je návrat v čase do roku 1997, kedy začal vychádzať kultový komiksový magazín Crew a viacerým z nás vtedy ukázal svetové komiksy, ktoré sme dovtedy ani nepoznali. Crew oslavuje 25 rokov tento rok a vydali si naozaj parádny darček plný drsných humorných príbehov s postavami ako Sudca Dredd, Sinister a Dexter či Devlin Waugh. Až na posledný príbeh s Devlinom som sa perfektne bavil a dúfam, že tu niečo podobné ešte vydajú. Musím dať plné hodnotenie, urobilo mi to totiž radosť. =►Celá recenzia◄=
  • Norri
    Norri mecenáš17.7.2022 14:342000 CREW (varianta C)
    Nostalgie je nepřenosná a některé věci musí přijít v tu správnou dobu. Tak to zkrátka je. Proto já se budu vždycky rozplývat nad Arnalem a Peruánským deníkem od Saudka, nebo nad Záhadou hlavolamu od Čermáka, zatímco Lobo, Soudce Dredd a Perverzní Páprda mě nechávají mnohem chladnějším. Začátky Crwe mě prostě úplně minuly a ke komiksům jsem se vrátil až v roce 2012 s UKK. Tolik k vysvětlení mého poněkud rezervovaného přístupu k hodnocení těchto, pro jiné lidi kultovních, komiksů v obou Crewích narozeninových dortech.

    Jsem rád, že kniha 2000 CREW mi šmakovala mnohem více než Perverzní Páprda. U Soudce Dredda nemám s jeho nadsázkou a s jeho vtipy problém a přišlo mi to docela zábavné. Maestro Prdelini a Vánoční příběh, tedy kratší příběhy, jsou zábavnější a údernější než delší Egyptská kniha mrtvých. Ze Sinistera a Dextera mě bavilo jenom Čekání na kokota. Tam jsem měl ten zmiňovaný pocit podobnosti s Pulp Fiction největší. Misionář má jenom sedm stránek, nejmíň v knize, a jako jednohubka je to fajn. Jinak tam není moc co řešit. Nejdelší je pak příběh Devlina Waugha: Krvavá lázeň, který zabírá půl knihy. Je to takový správný béčkový sci-fi horor. Docela rád bych to viděl jako film. Navíc je to pěkně nakreslené a některé stránky vypadají vážně skvěle.

    Ocenil jsem i textové části knihy, tedy předmluvu, povídání o vzniku Crwe a hlavně krátké představení všech postav.
  • house192
    house1925.7.2022 15:472000 CREW (varianta B)
    Krásné vzpomínky ve velkém formátu. Co mě trochu zaskočilo byly dost tmavé stránky, hlavně u Sin & Dex. A ten rozhovor na konci taky mohl být celý, šlo by jen o stránku navíc. Jinak bych si dal klidně další nášup!
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš30.6.2022 18:592000 CREW (varianta A)
    Tak, tohle je nádhera! Na tenhle sborník jsem se třepal hned, jak ho dynamické duo Crewních vydavatelů oznámilo ve svém videu na YouTube!

    A to nemám sci-fi nijak v lásce. A v lásce jsem ho neměl ani před těmi cca 25 lety, kdy tyhle komiksy prvně vyšly v Crwi. Vlastně jsem z nich tehdy přečetl jen Dredda a ze zbytku si pamatuju jen kresbu, která mě tehdy taky moc nechytla. Není tak ani divu, že původní magazíny nakonec (ach jo) skončily v jednom antiku. Jo, tak to bývá, když je vám 15 let a zajímají vás hlavně superhrdinové. Takže teď, když už pomalu rozjíždím páté gumy mě tahle pecka praštila do hlavy, sežvýkala a naprosto nadchla! Všechny příběhy mají parádní evropskou kresbu a ani ty scénáře prostoupené specifickým temně drsným humorem nejsou k zahození. Opravdu jsem si všecko po těch 25 letech bezezbytku a konečně užil! Vybral jsem si červenou obálku s mumií a byl to zásah do černého. Musel jsem si ji v polici vystavit tak, abych na ni viděl a nějakou dobu to tak nechám.

    Byl bych rád, kdyby Crew vydávala víc takových věcí, určitě by se ještě nějaké podobné komiksy našly. Každopádně jsem moc rád, že tahle velkoformátová knížka vyšla a všem, kteří u Crwe za těch 25 let pomáhali dostávat příběhy mezi lačné čtenáře, přeji vše nejlepší k výročí! Děkuji!
1410212