Přední desky pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
THOR, BŮH HROMU, LAČNÍ PO BITVĚ!

Ale jeho největší bitva zuří už po víc než čtrnáct miliard let! Gorr cestuje časem a prostorem v neúnavném poslání zničit každého existujícího boha. V daleké budoucnosti Řezník bohů zabil nebo zotročil celý asgardský pantheon, až na jednoho. Král Thor stále žije, ale jen proto, že Gorrovi dělá dobře ho mučit a trýznit! Bude společná síla třech Thorů cestujících časem stačit k poražení šílence, který zavraždil miliardy bohů?

Obsahuje sešity série Thor - God of Thunder #1-11 (listopad 2012 - srpen 2013)

Vyšlo jako 5. svazek edice Legendy Marvel.


Scénář
Jason Aaron
Art
Jackson Guice (Butch), Esad Ribić
Ink
Tom Palmer, Esad Ribić
Barvy
Ive Svorcina, Dean White
Obálka
Esad Ribić
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-171-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
935 g
Stran
272
Cena
849 Kč
Originál
Thor - God of Thunder #01: The God Butcher, Thor - God of Thunder #02: Godbomb (Marvel Comics, 2013)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.12.2023 09:02Thor: Zabiják bohů
    Jako někdo, kdo v případě Marvel vs DC silně upřednostňuje příběhy od DC, tak tohle mi sedlo opravdu hodně. K recenzi samotné tu už asi nemám co dalšího bych dodal, takže jen chci doporučit všem, kdo náhodou váhají, nebo třeba nejsou běžně fanoušci Thora.
  • ludek.n
    ludek.n12.7.2023 10:26Thor: Zabiják bohů
    Trojjediný asgardský bůh hromu Thor v boji za záchranu světů a lidské víry v nebesa. Jason Aaron stvořil monumentální drsný příběh, který se rozklenul přes jedenáct sešitů a podíval se na zoubek božské nesmrtelnosti. Žádné úlitby a pochlebování, ale pěkně kamenem do hlavy a ještě lépe ukřižovat nebo umučit k smrti. Je to tak ohavné a zlé, až z toho běhá mráz po zádech. K tomu všechny ty časové skoky a přesuny (vždy, když už si myslíte, že jste chytili vlnu, kopne vás Jason pořádně mezi nohy) až se jednomu obrací žaludek. Výtvarník Esad Ribić (a v jednom sešitě i Butch Guice) svou koherentní a výraznou kresbou tomu dodávají na působivosti. Přiznávám, že jsem byl vší tou neutuchající Gorrovou nenávistí otřesen a v jednu chvíli se mi ani nechtělo číst dál. Pak jsem to překonal a jsem tomu rád, byť příběh na svém drsném vyznění nic nezměnil a hrubé zacházení s postavami si nastavil jako etalon. Úsporné a strohé dialogy sem pak sedí jako poklice na hrnec a podporují onu truchlivou atmosféru zmaru, bolesti a strachu. Zabiják bohů si své místo v edici Legend Marvelu po právu zaslouží.
  • faster86
    faster8623.10.2022 10:59Thor: Zabiják bohů
    Nemám rád pláštěnky, ale tohle je super jak scénářem tak kresbou. Dobrý záporák, dobře zvládnuté 3 etapy Thorova života. Tento příběh si zaslouží být v legendách. Když si vezmete, že jde o předlohu posledního filmového Thora tak je člověk smutný jak to MCU šíleně zkurvilo....
  • hroubek
    hroubek24.8.2022 12:20Thor: Zabiják bohů
    Jmenuje se Gorr. Kdysi to býval obyčejný obyvatel jedné zapadlé planetky ve vesmíru, jenž sužovaly sucha, hlad a bída. Vinnou řady nešťastných okolností přišel Gorr o všechno, co kdy miloval – matku, ženu, děti. Přál si smrt, místo toho se mu do rukou dostala dokonalá zbraň. Zbraň tak strašlivá, že i samotným bohům se podlamují kolena, když jí spatří. Gorr během svého života zjistil, že bohové jsou sobecký a nestarají se o nikoho. Proto se rozhodl, že je všechny zabije. Začal si říkat Řezník bohů a vydal se na krvavou výpravu, při které chce zabít každého boha, kterého potká. Naštěstí existuje jeden bůh, jenž se jen tak něčeho nezalekne a má nezlomnou vůli. Tím bohem je Thor – bůh hromu a bouří. Dokáže Thor porazit Gorra, Řezníka bohů a zachránit všechny bohy??

    Scénárista Jason Aaron není v komiksové branži žádný začátečník a během pár let si vydobyl slušné renomé. Proto taky dostal nabídku od Marvelu, aby psal Avengers, Doctora Strange nebo Thora (ne nutně v tomto pořadí). Aaron má specifický styl, a proto jsem byl hodně zvědav, jak si povede u Marvelu, který je přeci jenom více mainstreamovější, než jiné menší vydavatelství. Navíc u příběhu, jenž je ve výsledku jedna velká řežba.

    Jsem tedy moc rád, že mohu napsat, že po příběhové stránce odvedl Aaron velmi dobrou práci. Moc dobře pochopil, jaký příběh píše a co musí udělat, aby se vyhnul tomu, co všichni od jeho příběhu budou čekat. Aaron na to šel velmi fikaně a naplno využil, jedné věci. Tou věcí je, že se příběh odehrává ve třech časových linií, které se navzájem proplétají, aby se v závěru příběhu mohly spojit. Díky tomu, mohl Aaron měnit povahu Thora, podle doby, ve kterém zrovna byl a tím i samotný tón příběhu. Toto byl vskutku geniální tah. Navíc si Aaron vyhrál i hlavním záporákem, který měl uvěřitelnou motivaci a byl po charakteristické stránce dobře propracovaný. Z mé strany spokojenost.

    Esad Ribić se postaral o většinu kresby v komiksu (krom jednoho sešitu, jenž dělal Jackson Guice – ten taky odvedl pěknou práci). Ribić z mého laického pohledu odvedl fantastickou práci, jelikož díky jeho kresbě působí komiks jako velký hrdinský epos. Komiks má impozantní scenérie, nádherně nakreslený vesmír, hrdinskou akci a spoustu precizně udělaných panelů. Jediné, co mě nesedlo byl styl jakým Ribić kreslí obličeje. Někdy jsou propracované a detailní, jindy chybí detaily, a pak jsou místy i rozmazané a působí jako šmouhy. Asi to má nějaký význam, ale mě to zklamalo.

    Já jsem s komiksem dost spokojený. Sedl mi příběh a jeho tón, líbilo se mi jakým způsobem ho Aaron vypravím a zkouší na to jít jinak. Ve výsledku se mi hodně moc líbila kresba, která je opravdu krásna a dodává patřičnou atmosféru. A teď k jednomu záporu. Komiks by měl mít o pár sešitu méně. Je zbytečně natahovaný. Místy se trochu opakuje, některé dialogy jsou stejné nebo jsou si dost podobné, totéž pak platí bohužel i pro akci v prvních dvou třetinách komiksu. Komiks mě bavil a líbil se mi, ale s některými věcmi si mohly ještě o trochu více vyhrát.

    Jak už v textu několikrát zaznělo, tak mi komiks sedl a dost se mi líbil. Neříkám, že je bezchybný, ale ty chyby, které má nejsou nijak zásadní a pokud se na ně nezaměříte, tak je dost velká šance, že si jich nevšimnete. Osobně doporučuji přečíst komiks, v co nejkratším čase, jelikož má „filmový příběh“, který nutí neustále číst a zjišťovat, co bude dál. Pokud máte rádi Thora, tak je tento komiks stvořený přímo pro Vás.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš5.8.2022 07:09Thor: Zabiják bohů
    „Bohové přicházejí a odcházejí.“ Určite jeden z nezásadnejších Thororových komiksov za... veľmi dlhú dobu. Jason Aaron sa Skalpami a Parchantami z jihu právom prebojoval do absolútnej scenáristickej komiksovej špičky. Vďaka tomu ho povolal do svojich služieb Marvel, kde robil Doctora Strangea, Avengers alebo Conana. Problém je, že mnohé z daných komiksov boli skvelé, fakt sa mi páčili, ale fanúšikovia Jasonových začiatkov nemohli nevidieť (a ja v čele s nimi), že sa jeho ostrie skrátka muselo komerčne otupiť, lebo, nuž, Marvel. Dobrou správou je, Thor: Zabiják bohů je zhmotnením príslovia vlk nažratý, ovca celá. Fanúšikovia Aaronovho drsného štýlu si určite prídu na svoje. Je to temné, ponuré a v rámci možností tvrdé. Umiera sa tu, postavy majú sex. Samozrejme, v rámci mantinelov (Marvelu). Na svoje si ale prídu aj „len“ Thorovi fanúšikovia, ktorí od Aarona nikdy nič nečítali a ani po tom nejak extra netúžia. Scenár kladie zaujímavé otázky typu „bude svet lepší bez bohov?“ alebo „ak niekto zabíja bohov, nie je paradoxne aj on boh?“. Vyzdvihnúť treba nielen luxusné prevedenie (tvrdú väzbu s prebalom a desiatky bonusov), ale i unikátnu kresbu drastického Chorváta Esada Ribiċa. Ten doteraz robil najmä obálky pre Jasonových Conanov, tentoraz mu však dovolil nakresliť celý komiks a vyzerá to vskutku úžasne, radosť listovať. S jednou kapitolou Esadovi pomohol veterán Butch Guice (Supermanova smrt). I jeho práca je skvelá. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-thor-zabijak-bohu-komiks
  • Good Games
    Good Games mecenáš1.8.2022 11:17Thor: Zabiják bohů
    Thor: Zabiják bohů je výrazne iný ako filmové spracovanie Thor: Láska jako hrom. Síce si film z komiksu berie len záporáka, pár vizuálnych nápadov a základný príbeh o vraždení bohov, no aj napriek tomu musím napísať, že je komiks výrazne lepší. Komiks je vážny, dosť temný a má oveľa menej postáv. Ak to mám zjednodušiť, tak tu máme Gorra (zabijaka bohov) a troch Thorov z troch časových období a ono to celé náramne dobre funguje! Jason Aaron vytvoril jedného z najcharizmatickejších záporákov, ktorý je Thorovi viac ako vyrovnaným súperom a ich strety sú poriadne atmosférické. Skvelé. =►Celá recenzia◄=
  • Liborius
    Liborius21.7.2022 09:29Thor: Zabiják bohů
    Odjakživa platí, že hrdina bývá tak dobrý jako je jeho protivník, a Gorr se zařadí mezi ty nejzajímavější. Jeho motivace je pochopitelná a jasná. Odhodlání, s jakým kráčí za svým cílem, imponuje. A že mu moc začne přerůstat přes hlavu jen podtrhuje, že Aaron umí postavám vnuknout takové rysy, které čtenáři přijdou povědomé a snáz se s nimi dokáže ztotožnit. Tím pádem taky lépe se do nich vcítit a snáz propadnout příběhu. A nechat se v případě Zabijáka bohů vtáhnout bylo tak snadné. 9/10 Více na https://nerdopolis.cz/2022/07/18/recenze-thor-zabijak-bohu-jason-aaron/
  • instageek_cz
    instageek_cz20.7.2022 11:56Thor: Zabiják bohů
    V první řadě musím pochválit knihu samotnou jakožto předmět, artefakt. To je prostě nádhera. Je velká, těžká, ale zároveň vám tak nějak perfektně padne do ruky, snadno se s ní manipuluje a příjemně se čte. Špičková je také zvolená obálka, působící patřičně majestátně.

    Komiks mi svou atmosférou a některými motivy připomínal legendární fantasy Barbar Conan s Arnoldem Schwarzeneggerem. Rodiče umírají před zraky dětí, otroctví, ukřižování... Zapomeňte na hravého MCU Thora, tenhle příběh je zatraceně ponurý. Zároveň je také celistvý, uzavřený, odvyprávěný od začátku zápletky až do úplného konce. Ani nevím, kdy jsem naposledy četl superhrdinský komiks, kde jsem nepotřeboval mít sebemenší ponětí o různých předchozích událostech. Zkrátka všechno, co potřebujete vědět, je v této knize.

    Zabiják bohů nadhazuje spoustu nepříjemných a v každé době platných otázek směrem k náboženství. Chvílemi byste měli tendenci Gorrovi skoro až držet palce. Naštěstí se vždy stihne rychle projevit jako psychopat a vy si uvědomíte, že není v ničem lepší než ti, které tolik nenávidí. Děj se odehrává ve více časových rovinách, což pro mě v úvodu bylo trochu matoucí, protože ne všude je jasně řečeno, kde se na časové ose zrovna nacházíme. Ale jakmile člověk pochopí, jak to funguje, nemá s tím problém.

    Přiznávám, že jsem nebyl odvázaný z kresby. Je na mě příliš monotónní, 270 stran tlumených barev s mnohdy nerozeznatelným pozadím tvořeným temnými odstíny. Jen výjimečně se objeví např. celostránkový panel, kde má něco větší šanci vyniknout. To nemám rád, líbí se mi živěji působící komiksové světy. Chápu souznění s temnotou celého příběhu, ale mě to moc neoslovilo, byť někdo jiný může být nadšený.

    Každopádně, navzdory mým stížnostem na kresbu se jedná o povedený přírůstek do edice Legendy Marvel od nakladatelství Crew a o kousek, který by sběratelům doma neměl chybět!:)
    Hodnocení: 8/10

    PS: Mé další recenze, např. na nového filmového Thora, najdete na Instagramu, profil instageek_cz.
  • Norri
    Norri mecenáš15.7.2022 15:10Thor: Zabiják bohů
    Tento komiks je doslova boží a pokládá zásadní otázku. Jaký by byl svět bez bohů? Byl by lepší? Existovalo by ovládání davů strachem z božího hněvu? Skončily by války ve jménu nějakého boha? Komiks vám na to neodpoví, ale jako ateista jsem přesvědčený, že v takovém světě už žijeme a lepší to teda není. Je celkově zajímavé během čtení přemýšlet nad srovnáním skutečného světa, kde jsme si bohy vymysleli, se smyšleným světem Marvelu, kde bohové skutečně existují.

    Jason Aaron vystavěl kolem této otázky výborný příběh, který ve svých vrcholech krásně graduje. Dal nám také hned tři Thory - zbrklého, pokorného a zkušeného. Každý z nich je skvělý a dokáže čtenáře chytit za srdce něčím jiným. Vytvořil také úžasného záporáka, Gorra - řezníka bohů, který je silný a strašlivý. Přesvědčen o své morální převaze zabíjí bohy ve jménu vyššího dobra. To je smrtící kombinace, která zaseje pochybnosti do srdce nejednoho Thora. Jeho motivace vnáší do příběhu lehce filozofický rozměr. a nad jeho závěry se může zamyslet nejen samotný Thor, ale především čtenáři.

    "Dětinský strach smrtelníků ze světa bez bohů je mnohem silnější než jejich strach ze smrti." - Gorr

    Aaron do příběhu vepsal správnou dávku epiky a patosu. Jsou chvíle, kdy se cítíte ohromení velikostí a mocí slavného Thora. Jsou chvíle, kdy cítíte hlubokou osudovost toho, co je vám vyprávěno. Příběh mě popadl a bez jediné přestávky na vydechnutí mě neúprosně vláčel za sebou až do úplného konce. Ač jsem měl trošku pochybnosti ohledně časových paradoxů a jiných záludností spojených s cestováním v čase, tak to Aaron na konci vyřešil docela šalamounsky aniž by se v tom moc vrtal.

    Silnou stránkou knihy je kresba Esada Ribiće a barvy Ive Svorciny a Deana White, kteří svou kvalitou dokázali držet krok s kvalitou scénáře. Celé to působí epicky a živě. Kresba je hodně realistická a barvy na mě na první pohled působily jako ručně dělané. Zkrátka, tento komiks jsem si hodně užil a jsem si jistý, že se k němu nejednou vrátím.
  • Alfi
    Alfi10.7.2022 06:58Thor: Zabiják bohů
    Dlho som si na základe názvu myslel, že Thor je zabiják bohov, ale nie. Zabijákom bohov je Gorr, biela postava (inspiroval sa ňou najnovší film od Disney, akurát v komikse vyzerá menej ako človek a má dve dlhé, mäsité tykadlá. A o čom je komiks? Gorr zabíja bohov, bez problémov, keďže je mocnejší ako všetci bohovia pohromade. Máme tu cestovanie v čase, snahu o cool momentu, viacero Thorov naraz (všetci mužského pohlavia), skvelú kresbu ale napriek tomu som sa knihou prekúsaval ťažko. Motivácia antagonistu je divná, jeho moc vážne príliš veľká, Thorovia výrazne, naozaj nepomerne mocnejší ako všetci ostatní bohovia. Kniha snaží tváriť viac ako v skutočnosti je, keď však začnete nad dejom rozmýšlať, nedáva to moc zmysel, rovnako ako paradoxy cestovania v čase a ich chatrné vyriešenie.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.6.2022 19:03Thor: Zabiják bohů
    Tohle je vazne povedeny a dobre vymysleny Thor. Na pomery suprackeho komiksu se tvurci snazi vybocit a prinest jinou stranku Thora. Ribic vylozene vyluzuje starodavny az myticky vjem, pricemz se snazi moc netezit ze svych mytickych predobrazu. Netradicni, presto porad rozpoznatelny, Thor. Mohu vrele doporucit.
122361
  • karl173
    karl173 mecenáš19.7.2022 21:44Thor: Zabiják bohů
    Ano
  • Shpeckk
    Shpeckk19.7.2022 18:25Thor: Zabiják bohů
    Čili jestli to dobře chápu, tak tohle je ta série, na kterou navazuje Mighty Thor a posléze Thor #01: Bůh hromu znovuzrozený?
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.7.2022 16:08Thor: Zabiják bohů
    Yogi to máš pravdu, až budu mít čas dám o hvězdu možná dvě méně, ten film je fakt špatnej....tak nějak dumam nad tím filmem ale pořád se mi jeví horší a horší...díky za připomenutí
  • karl173
    karl173 mecenáš14.7.2022 19:23Thor: Zabiják bohů
    Odpad je přesně mimo stupnici. V podstatě to je něco, co nemělo vůbec vzniknout. 1 hvězda je něco co se nepovedlo na všech frontách
    2 hvězdy něco, co mělo nějaký potenciál, ale posrali to. 3 hvězdy jsou něco, co v sobě něco má, ale nedokázali to prodat. 4 hvězdy je už povedené, ale něco tomu chybělo nebo tam byli nějaké slabiny. Plný počet je věc, která v podstatě v ničem neztrácí.
    Vše je ale dost subjektivní a ke každé věci se člověk může koukat jinak.
    Nicméně zpět k otázce. Důvod proč jsem jí položil je, že se v obou případech objevují stejné hlavní postavy, ale pojetí je zcela odlišné.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.7.2022 14:12Thor: Zabiják bohů
    "Odpad" už je něco mimo stupnici ;)
  • yogi
    yogi14.7.2022 14:10Thor: Zabiják bohů
    To je asi fuk , já to vždycky bral jakože odpad je 0 % ze 100%
  • willis
    willis14.7.2022 13:40Thor: Zabiják bohů
    Ve skutečnosti je 6 stupňů 5 hvězd + odpad. Tři hvězdičky pak jsou vlastně 4/6
  • yogi
    yogi14.7.2022 12:41Thor: Zabiják bohů
    no tak nějak jsem to myslel , těžkej podprůměr bych řekl tak 1 *
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.7.2022 11:51Thor: Zabiják bohů
    3* jsou průměr, když jsou z 5ti možných, ne?
  • yogi
    yogi14.7.2022 11:32Thor: Zabiják bohů
    Fimi : ale filmu jsi dal 3 hvězdy. To u mě znamená , docela dobrý, ale znovu to vidět nemusím.
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.7.2022 05:47Thor: Zabiják bohů
    Karl173 jednoznačně komiks..film je těžký podprůměr
  • karl173
    karl173 mecenáš10.7.2022 19:30Thor: Zabiják bohů
    Celkem by mě zajímalo kdož viděl nového Thora a četl tento komiks, co se mu líbilo víc?
Četl/a (57)
123peta, 2scha, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , Benny, Bubákolog, buscheer, calvin10, charvos, Cinema Ranger, Darth Raelchi, Daxik1988, disclose, Erich, faster86, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Giskard, Honzin, house192, hroubek, hypermlok, instageek_cz, invape, Ivan Kucera, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, Keno, Lachvos, Libča, Liborius, Light, ludek.n, Mercurio, MP, Nexis, Norri, Onkel 1928, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, Procky, RaptoR, roswelll, S313, Sakyk, Sikk, Spike, SteveCZ, taidana, Tony TwoDee, trudoš, xflori01, Zbysek2410
(99)
10milda, 123peta, 2scha, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, Benny, blackJag, bmc75, Bubákolog, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, Daxik1988, deadpool, Deckard, DKoscik, Elnie, Erich, farnhajt, faster86, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., hellblazer, herbert, Honzin, house192, hroubek, hypermlok, instageek_cz, invape, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, Jonathan Arbuckle, JORDY, KarlosJB, kendor007, komiksák007, Libča, Mamut12, markic, Mercurio, Mikei, Mitak, Montiseus, MP, MP81, Mr. Baboon, Mr.Plysh, NecRoman, Nexis, Norri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pechna, petrSF, PH79, Poseidon1978, Procky, Radkos, RaptoR, roswelll, Rumburaq, S313, Saran, schefik, Sikk, Skot, sleepless, slothest, Spike, SteveCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, taidana, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, Tyfus, VanTom, Wasseg10, willis, Wiw, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410
Chce (29)
66pepo66, Al0f0k, Azik2586, Bary02, Bedou, burzum, Dali, delsemela, Denis1996, Fida, filosh, Final, gezic, JackOneil, jajsemviktor, James, KarlosJB, Keenkeen, Keno, Kiko, Martinb, Matthew, Maty48, monty.cl, Nightmare, Raido26, royan, Tomasino79, TZcomics
Shání (4)
gezic, mineralk, Nightmare, Šedo
Nabízí (1)
radimisko