Genetika a její projevy vidíme všude kolem nás. Stačí se podívat na své sourozence, rodiče, prarodiče nebo jiné příbuzné. Vždy se najde nějaký společný rys, který je pro danou rodinu typický a který se dědí po dlouhé generace. Ať už je to barva očí, vlasů, tvar uší nebo třeba palce. Ale kde se vlastně genetika bere? Kde leží podstata všech těchto jevů? Přece v našich buňkách – a přesněji řečeno v našich genech.

Komiks vás provede fascinujícím světem, který se ukrývá v jádrech našich buněk. Světem pracujícím ve dne v noci a pečujícím o to, aby celé naše tělo fungovalo tak, jak má. Začtěte se do příběhů vědců, bez jejichž objevů bychom dnes nemohli připravovat nemocným inzulin anebo nedokázali množit DNA pro lékařské i policejní účely.

-----

We can see the fruits of genetics all around us. Just look at your siblings, parents, grandparents, or other relatives. You will always find some shared feature, which is typical for the given family and which has been inherited for many generations. Be it the colour of the eyes, the shape of the ears, or the thumbs. But where does genetics come from? Where lies the essence of all these phenomena? Why, in our cells – or more precisely, in our genes. This comics will guide you through the fascinating world hidden away in the nuclei of our cells. A world that keeps going day and night, making sure that our whole body works the way it’s supposed to. Read about the discoveries of scientists that have brought us insulin to treat diabetes, or DNA multiplication for medical and forensic purposes.

Česká verze: Genetika aneb Od hrášku po genom

Scénář
Zdenka Broušková, Eva Chocholová, Blanka Křížová, Eliška Svobodová, Zuzana Vitková
Art
Olga Štaffa
Překlad
Adam Prentis
Redakce
Olga Štaffa
Žánry
interaktivní, naučný
ISBN/ISSN
978-80-210-9961-6 (Masarykova univerzita)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 290 mm
Tisk
barevný
Stran
16
Cena
80 Kč
Originál
Genetika aneb Od hrášku po genom (MUNI, 2022)
(2)
blackJag, pechna