Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Lucky Luke je v maléru. Tentokrát mu jde opravdu o krk. Je křivě obviněný z loupeže a před oběšením může uniknout jen tím, že dopadne skutečné viníky. Jenže gang Josse Jamona je nebezpečný. Je složený z těch největších mizerů Divokého Západu, kteří se usídlí v pohraničním městě a ovládnou ho. Není nic, co by jim nepatřilo. Lucky Lukeovi nezbývá jiná možnost než ta nejhorší - vstoupit do politického boje.

V pořadí druhý svazek vydaný pod nakladatelstvím Crew, dle chronologického řazení se jedná o 11. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Filip Gotfrid, Richard Podaný
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-7679-227-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 286 mm
Tisk
barevný
Váha
220 g
Stran
48
Cena
179 Kč
Originál
Lucky Luke #11: Lucky Luke contre Joss Jamon (Dupuis, 1958)
  • andre
    andre mecenáš11.6.2023 16:37Lucky Luke: Lucky Luke versus Joss Jamon
    Humor sice stale jeste trosku postradam, ale vlastne jsem spokojen. Ctvrta hvezda je za, pokud se nepletu, prvni vystoupeni bratru/bratrancu Daltonovych. Zabava je na obzoru. Takze tak. ..... a opet velke diky Crwi, ze se do toho pustila.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 09:38Lucky Luke: Lucky Luke versus Joss Jamon
    Ja s tim Lucky Lukem vazne zapasim. Nedokazu se na to naladit, at delam, co delam. I prestoze Goscinny, ne a ne a ne. Scenaristicky je to soudrznejsi, ale presto mi to porad prijde vycpele, predvidatelne a vlastne nezazivne. Kresba je fajn, ale zadne terno to taky neni. Prijde mi to jako oddych-projekt pane Goscinnyho, aby si "odpocinul" od Asterixe.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš29.10.2022 21:11Lucky Luke: Lucky Luke versus Joss Jamon
    Ja neviem, mne proste stačí vidieť tie farby, kresbu a sympatický A4 formát a už sa mi podstatným spôsobom zlepší nálada. Lucky Luke je skvelá postava, ktorá právom patrí do análov európskeho komiksu. Jasné, nie je to Moore, Corben a ani Serpieri, ale to snáď ani nikto normálny nečaká. Je to proste „len“ dobrá, čertovsky vynaliezavá zábava s hravými dialógmi a zamilovaniahodnými slovnými hračkami. Westernová groteska určená na dokonalé, ideálne odreagovanie, ktorá ani zďaleka nie je taká hlúpa a detská, ako by sa mohlo javiť. Tentokrát Lucky rieši problémy s “trošku“ zmanipulovanými voľbami, na čom mi jemne vadilo, že sa k problému nepostaví ako neohrozený pištoľník, ale ide na to trochu zbabelo, vo forme masiek, kostýmov a útokov spoza chrbta, čo sa mi k danej postave nehodí. Ale zas chápem, že nemohol nabehnúť na štvrtú stranu a všetko to tam postrieľať, že?
  • Fry
    Lucky Luke: Lucky Luke versus Joss Jamon - Kvalitativně srovnatelné s ostatními díly z 50. let, tzn. dneska již po scenáristické stránce dávno překonáno. Na druhou stranu to na mě působí tak mile nostalgicky, a to říkám jako devadesátkový kid, který ani na příbězích Lucky Lukea nevyrůstal. Obávám se však, že to dnešní mladé generaci nic neřekne, tyhle westerny omg ...