Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
BRUCE A THOMAS WAYNEOVI, BATMANI DVOU SVĚTŮ!

Batman odhalil, kdo stojí za jeho současnými (i ne-tak-úplně současnými) problémy: Bane. Ale Batmanovi nejvěrnější spojenci odmítají uvěřit tomu, že je Bane znovu ve hře. Dokonce ani po tom, co se Batman s padouchem znovu utká, nedokáže z neznámých důvodů nalézt důkazy vypovídající o něčem nezvyklém. A protože nemá nikoho jiného, spojí se Batman s dalším Batmanem, odlišnou verzí Thomase Waynea z jiné reality. Spolu se svým „otcem“ putuje pouští, aby obnovil pouto Wayneovy rodiny – ale jak daleko je v této nepředstavitelné cestě on či druhý Batman ochotný zajít?

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #70-74 (květen 2019 - červen 2019) a Batman Secret Files #2 (červenec 2019)

Scénář
Collin Kelly, Tom King, Andy Kubert, Jackson Lanzing, Steve Orlando, Mairghread Scott, Tim Seeley
Art
Giuseppe Camuncoli, Carlos D'Anda, Jorge Fornés, Patrick Gleason, Mikel Janin, Amancay Nahuelpan, Eduardo Risso
Ink
Carlos D'Anda, Jorge Fornés, Patrick Gleason, Mikel Janin, Amancay Nahuelpan, Eduardo Risso, Cam Smith (Smudge)
Barvy
Jordie Bellaire, Luis Guerrero, John Kalisz, Tomeu Morey, Patricia Mulvihill (Trish), Dave Stewart
Obálka
Andy Kubert, Alex Sinclair
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-214-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
168
Cena
399 Kč
Originál
Batman #11: The Fall and the Fallen (DC Comics, 2019)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš23.9.2023 12:21Batman #11: Pád a padlí
    No, tak sme sa po X zošitoch konečne predsa len aspoň niekam reálne posunuli od nočných môr, predstáv, spomienok a ja neviem čoho ešte. Síce o kúsok, ale lepšie ako nič, lebo už to bolo vážne naťahované. Tento diel ozvláštňuje veľmi pekne nakreslená púštna pasáž. Ono je to vlastne celé krásne nakreslené. Na knihe spolupracovalo viacero ilustrátorov, ale najväčší kus práce odviedli Mikel Janín (Batman Detective Comics) a Španiel Jorge Fornés (Rorschach), ktorí prišli s fakt úžasnými scenériami a obrazmi. Skvelá dvojstrana s gigantickými mrakodrapmi týčiacimi sa nad ulicami v závratnej výške. Dole klobúk i za úvodnú „šesťdesiatkovú“ šestákovú kresbu, mnohým asi nesadne, ale ja som si ju vychutnával plnými dúškami. Problém mám so scenárom, kde sa neustále naráža na veci z dávnej minulosti, kvôli čomu má čitateľ silný pocit déjà vu (Arkham opäť obsadený jeho chovancami, cez ktorých sa Batman musí doslova prebiť, lámanie väzov) a ja si nie som istý, či je to plus alebo mínus. V prvom rade hlavne nechápem, na čo je to dobré. Čo to vlastne bolo? Vzdanie poklony? Žmurknutie na hardcore fanúšikov? Sofistikovaný humor? Niečo úplne iné? Neviem... a je mi to tak trochu jedno. Rovnako tak sa mi nepozdáva nápad s Thomasom Wayneom. To sa podľa mňa do (v rámci možností) realistického Kingovho poňatia nehodí. Po sľubnom rozjazde s púšťou a s priamou konfrontáciou s Baneom je to opäť pád do stereotypu a nudných poviedok (s výnimkou SAW-áckej kapitoly o piatich Batmanoch), ktoré sa len občas vytasia so zaujímavou drobnosťou (kokón).
  • radimisko
    radimisko21.6.2023 09:27Batman #11: Pád a padlí
    Prvních dvacet stránek komiksové knížky Pád a padlí vypadá jako výjevy z akční plošinovky, ve které hrdina prochází zástupy protivníků jako rozžhavený batarang měkkým máslem. Zdá se, že Batmana nic nezastaví. Jenže vše je jen součástí mnohem složitějšího spiknutí. Scenárista Tom King pokračuje v sáze, během níž přichází hlavní hrdina dokonce o své nejbližší spojence. Naštěstí víme, že noc bývá nejtemnější těsně před úsvitem. Batmanovo trápení vás pohltí i díky kresbě Mikela Janína.
  • faster86
    faster861.11.2022 08:08Batman #11: Pád a padlí
    Mám neodbytný pocit, že nám to pan King už druhou knihu zbytečně natahuje. Nějak tady ten road trip přes poušť nechápu (na mě je to asi moc hluboké). A pak opět nastavování pomocí Secret files, možná Bane a Hugo by prošli sýtem, a to Hugo jen diky kresbě Rissa, jinak jsou ty files velký špatný.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.8.2022 11:51Batman #11: Pád a padlí
    Oceňuji Kingovy umělecké vlohy, kterými následně osvěžuje sérii Batmana, ale někdy je toho opravdu až moc... nudná, pro mě - přiznávám - těžko pochopitelná halucinogenní směs psychologických jakoby vážností navoněných nesmyslů.

    Celkový dojem: 30%
  • Palebras
    Palebras22.8.2022 19:04Batman #11: Pád a padlí
    Po Temných můrách které mi přišly opravdu nudné jsme se dočkali pokračování, které sice přináší pár odpovědí ale hlavně se jedná o záležitost, která zvedla laťku oproti minulému dílu o pořádný kus výše. Tak jako v případě předchůdce, i zde se jedná o ukecaný díl, který mi však svými dialogy přišel fajn a hlavně rozprava mezi Thomasem a Brucem během jejich cestování nebyla vůbec špatná. Akce byla přiměřená, halucinujících situací zde bylo minimum a celkově se mi tenhle díl líbil. Celý tenhle run není žádným obrovským veledílem ale já celkem oceňuji ten komorněji laděný nádech který dost staví na dialozích než na megalomanském boření měst. Kresbu asi není potřeba nijak více komentovat, protože v podání minimálně Janina je skvělá. Velice povedený díl.
4744