Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Takemiči, bývalý delikvent, cestuje 12 let zpátky do minulosti, aby zachránil svoji milovanou expřítelkyni Hinatu, která byla zavražděna zločineckou organizací Tokio Mandžikai!

Takemiči se zalíbí veliteli Tokio Mandžikai Mikeymu, stane se členem jeho gangu, a když se opět vrátí do současnosti, zjistí, že jeho kamarád z dětství Akkun se stal v Tokio Mandžikai členem vedení...

Série je známá především pod názvem Tokyo Revengers (anglický název), než pod originálním názvem Toukyou卍Revengers.

Scénář
Ken Wakui
Art
Ken Wakui
Obálka
Ken Wakui
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Vít Ulman
Redakce
Tereza Micková, Marek Mikeš
Žánry
akční, drama, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7679-229-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 13 mm
Tisk
černobílý
Váha
255 g
Stran
204
Cena
229 Kč
Originál
Toukyou卍Revengers #02 (Kodansha Ltd., 2017)
  • Fort
    Fort14.7.2023 13:38Tokyo Revengers #02
    Dějově bezchybný, kresba se drobet zlepšila. Mezery v cestovaní v čase promíjím.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.6.2023 12:34Tokyo Revengers #02
    Ještě lepší než první díl, řadí se to k těm příběhům, kde nutně potřebuju vědět, jak to bude dál. Samotné cestování v čase zas tak moc propracované není a má spoustu mezer (například se v "přítomnosti" skoro nic nemění, i když se v minulosti dějí docela zásadní změny), ale je jasné, že to tady není hlavním cílem. Cestování v čase tu spíše slouží jako prostředek v detektivce, kdy se o minulosti něco dozvídáme v přítomnosti, načež zjišťujeme, že to bylo ve skutečnosti úplně jinak.
  • instageek_cz
    instageek_cz22.9.2022 12:12Tokyo Revengers #02
    Druhý díl TR působí zpočátku téměř jako čistě humoristická záležitost. Jenže postupně začne přituhovat a dostaví se i moment, který vás najednou úplně zmrazí. Autor Ken Wakui nám dávno dospělým svým vypravěčským stylem připomíná jak bezstarostnost časů základky, tak skutečnost, že i tehdy kolem nás docházelo k velkým osobním tragédiím a neštěstím. Jenom jsme o nich většinou prostě nevěděli. Spolužačka možná přestala na delší čas chodit do školy, spolužák z předchozího ročníku už do dalšího nenastoupil, ale nikdo z nás to doopravdy neřešil, jelo se dál.

    V TR 2 nahlédneme za oponu téhle temnoty, uvidíme následky i kruté odplaty, které rozpoutají řetězec násilí, na jehož konci má být smrt lásky hlavního hrdiny Takemičiho. Ten toho má na řešení stále až až. Zjišťuje, že svými činy v minulosti ovlivňuje i budoucnost, a že těch lidí nakonec bude muset zachránit asi víc, než si původně myslel... Děj se neustále vyvíjí a mění, takže napětí je všudypřítomné. Maličko začínám vnímat, že bych fakt rád věděl něco víc o tom, jak zdejší cestování v čase funguje. Zároveň jsou pro mě někde matoucí zcela odlišné vzhledy postav v minulosti a v budoucnosti, leckdy včetně barvy vlasů, takže se musím chvílemi dost soustředit, abych věděl, kdo je kdo.

    Což je trochu otravný, ale jinak TR 2 zůstává pětihvězdičkovou zábavou. Líbí se mi kresba, celostránkové panely (nebo dvoustrany), „prostřihy“ s pohledem na celé Tokio, při nichž si člověk uvědomuje, že je Takemiči jen malou tečkou ztracenou v moři dalších existencí. (A čtenář ostatně taky). V celkovém hodnocení jsem přesně mezi 4 a 5 hvězdami. Zpětně mám pocit, že jsem první díl o půl bodu podhodnotil, tak ten druhý naopak možná nadhodnotím. TR je místy vtipná, místy brutální jízda plná překvapivých zvratů, kterou jsem dal na jeden zátah. A teď už zase netrpělivě vyhlížím pokračování!:)

    Hodnocení: 9/10

    PS: Mé další recenze nejen na komiksy najdete na Instagramu, profil instageek_cz
951