Sběratel hvězd (Star Collector) je dvoudílná manga o lásce mezi dvěma chlapci, kteří si tu lásku musí obhájit nejenom před svým okolím, ale také sami před sebou. Něžný příběh o dospívání, poznávání sebe sama, objevování sexuality a hledání svého místa ve světě, který nám nemusí vždy dávat smysl, ale hlavně když v něm nejsme sami.

Fynn je kluk, kterého nezajímá vůbec nic. Ale pokud by měl přece jenom vyjmenovat svoje oblíbené činnosti, patřilo by mezi ně chození za školu, kouření a poflakování se po okolí. Tak nějak se v tom „plácá“.

Když přijde čas na změnu – na popud blízkého člověka – Fynn nemá tušení, kde začít ani jak by taková změna měla vypadat. Jenomže pak na jedné ze svých nočních procházek potká zvláštního chlapce s dalekohledem. Jmenuje Niko a miluje hvězdy, jejichž pozorováním tráví celé hodiny. Ví o nich snad úplně všechno a je to totální nerd, nutno ovšem uznat, že dost roztomilý.

Pro Fynna je každopádně záliba ve hvězdách trochu matoucí a zajímavá zároveň, takže se rozhodne zjistit o ní víc. Nicméně velice brzy přijde na to, že možná není ani tak zaujatý hvězdami jako spíš… Nikem.

Série je známá především pod názvem Star Collector (anglický název), než pod originálním názvem Sternensammler.

Scénář
Anna Backhausen
Art
Sophie Schönhammer
Obálka
Sophie Schönhammer
Lettering
Petr Bernát
Překlad
Tereza Metyšová
Redakce
Eva Pospíšilová, Ivana Vrajová
Žánry
drama, young adult, ze života
ISBN/ISSN
978-80-7413-513-2 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
127 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
240 g
Stran
192
Cena
227 Kč
Originál
Sternensammler #01 (Tokyopop, 2017)
2