Str. 37
Str. 60
Koupit
Poté, co se lidská společnost našla způsob, jak cestovat mezi hvězdami, vše se změnilo. S nálezy prakticky neomezených přírodních zdrojů, bezpočtu úžasných, životem oplývajících planet a dokonce i několika inteligentních živočišných druhů se lidé rozutekli po všech koutech vesmíru. Současná vesmírná civilizace je bohatá a mocná, ale zcela decentralizovaná. A historie jde dál. Informace cestují rychleji a ve větším objemu, lidé se stěhují za prací a tržní ekonomika vzala nadprodukci na zcela novou úroveň. Ve společnosti neomezované možnostmi jediné planety už to ani nikoho nevzrušuje.

Anka s Eliškou a jejich pes Malér se od lidí drží pokud možno dál. Cestují po vracích opuštěných lodí a sbírají, co jiní zanechali v temnotě vesmíru. Když najdou něco užitečného, nainstalují si to na svou loď, nebo to prodají někde na trhu. Dobře se tak uživí a dokud jsou spolu, nic jim nechybí. Co ale udělají, když jim jednoho dne bandité seberou loď a nechají napospas svému osudu na opuštěném vraku vojenského křižníku plujícího prázdnotou vesmíru?

Kampaň na Donio: https://www.donio.cz/komiks-mezitah

Scénář
Albert Maršík, Filip Zatloukal (Fylyppos)
Art
Markéta Černá, Filip Zatloukal (Fylyppos)
Barvy
Filip Zatloukal (Fylyppos)
Obálka
Filip Zatloukal (Fylyppos)
Redakce
Robin Hruška, Kristýna Jelínková, Michał Słomka
Žánry
sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-908185-0-7 (Centrala)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 267 x 14 mm
Tisk
barevný
Váha
610 g
Stran
116
Cena
479 Kč
  • JarNeuman
    JarNeuman27.5.2023 16:28Mezitah #01: Jádro Pudla
    Bavilo mě to, těším se na další dil nebo díly? Mohlo by tam být trochu víc akce, ale i také pohlednicové komiksy mě také baví.
  • miky
    miky18.4.2023 19:12Mezitah #01: Jádro Pudla
    Krásná kniha! Autentický humor někde mezi miléniálstvím a gen-z, propojený s citlivou kresbou. Vesmír mě zaujal, působí jako že existuje i mimo knihu a já bych z něj chtěl vidět víc! Cením kvalitu tisku a pěkné barvy. Přeji autorům hodně úspěchů s další tvorbou a aby moc neposlouchali afektované kritiky tradičního komiksu!
  • faster86
    faster8624.2.2023 23:59Mezitah #01: Jádro Pudla
    Kresba se mi líbí i když víc než v komiksu se mi Zatloukalovi kresby nelíbí tak jak na reklamních obrázkách. No a o scénáři toho moc říct nejde, protože mi to přijde jak nějaký trailer. Některé kapitoly jsou fajn jiné jsou špatné. Myšlenka rádia, které ti udělá obraz o světě ve kterém se děj kdehrává mi přijde dobrá, jen by to muselo byt nějak srozumitelné a čtivé, jenže ono je to právě naopak. Takže když to vezmem kolem a kolem máme 2 hvězdy. Jako asi mě malinko zajímá jak to bude pokračovat, ale pokud to nebude během roku tak to zapadne prachem bez zájmu.
  • Mvelou74
    Mvelou743.10.2022 11:50Mezitah #01: Jádro Pudla
    koupil jsem si také komiks přes Donio. Překvapila mě pěkná velikost komiksu a příjemná je i tvrdá vazba to oceňuji. Z předprodeje jsem nevěděl co přesně čekat, ale líbila se mi kresba a anotace. Nakonec jsem se občas zasmál, jako humor je mi blízký ale je dost svůj, což nemusí být pro každého. Nějaké strany jsem musel číst 2x. Místy dost pomalé plynutí, ale to jsem i bral, když to doplňuje obraz a vypravěč. Po dočtení mám chuť pokračovat, dost mi toho chybí uzavřít :)) tak jsem zvědavý jak to bude s pokračováním. určitě si přečtu ještě jednou před druhou knihou.
  • phob
    phob27.9.2022 13:13Mezitah #01: Jádro Pudla
    Narazil jsem na tenhle komiks na doniu, a rikal sem si, to nevypada zle. Smele jsem autory podporil. Po otevreni knihy, a zacteni se do prvnich stranek jsem si zacinal mirne kousat nehty... jak pisou kluci, musim ne jinak, nez souhlasit a jsem zklaman... kopirovat postavy, budiz, ale kopirovat cele stranky... do toho logika oken je kolikrat krajne nepochopitelna... k tomu to otravne radio... font tez dle meho nebyl zvolen vhodne, nebot ma strasne male rozpaly a necte se nejlepe... kazdopadne, gratuluju, ze se komiks dotahl do zdarneho konce... teda jen prvni dil... ale druhy spis uz jen prolistuju v knihkupectvi...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.9.2022 16:14Mezitah #01: Jádro Pudla
    V zásadě se připojuji pod hodnocení GWB. Poznámka ohledně průběžného guláše vtipná. Kresba pěkná, místy jsem se cítil podveden vykopírovanými kresbami postav na více panelech (pozadí změněno) při jejich nulových, či jen minimálních změnách.
    Hodnotit 1.díl série je těžké, ale táhlý děj-neděj s nulovými výrazy emocí hrdinů v tomto díle určitě nesouvisí s ev. pokračováním.
    Vyšší hodnocení za kresbu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.9.2022 17:45Mezitah #01: Jádro Pudla
    Tohle je celkem opravdu roztomile nakreslený příběh (opět mi připomíná Nikkarina) o ztrátě psa a vaření guláše, což spolu vlastně moc nesouvisí. Další napínavé historky slibuje "pokračování příště", tak uvidíme. Je-li onen pofidérní humor a nevýrazný děj, kterým se komiks vyznačuje, zaměřen spíše na mladší čtenáře, budiž. Nejsem si ale jistý, zdali kdokoli nalezne potěchu a zábavu v nekonečném blábolení rádia a vesmírných zprávách, které sice vzdáleně aspirují na mile originální historky, ale každé třetí slovo je nějaký neologismus a nesmyslné žvatlání, které lehounce bavilo zhruba jednu kapitolu. Kapitola 9 se nazývá "Průběžný guláš", ale mohlo by se tak jmenovat celé dílo.

    Celkový dojem: 20%
32152
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš7.9.2022 21:31Mezitah #01: Jádro Pudla
    jo, včera mi to přišlo.

    ale jak píše gwb, trošku zklamání. snad se to v příštích dvou dílech zlepší...
  • lacoste
    lacoste7.9.2022 21:15Mezitah #01: Jádro Pudla
    Rad bych se zeptal nikoho kdo podpořil tento komiks na donio.cz ještě před vydáním jestli už mu přišel?