Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Asterix, Obelix a Idefix se opět vracejí v novém dobrodružství!

V doprovodu nejslavnějšího z druidů se vydávají na dlouhou cestu na východ na špatně zmapované území barbarů za podivným, děsivým stvořením, napůl orlem, napůl lvem, kterému lidé říkají gryf.

Na stejnou výpravu se ovšem vydávají i Římané pod vedení slavného geografa Hicsuntleona. Kdo najde gryfa dříve?

Scénář
Jean-Yves Ferri
Art
Didier Conrad
Barvy
Thierry Mébarki
Obálka
Didier Conrad, Frédéric Mébarki
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-5344-1 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
150 g
Stran
48
Cena
169 Kč
Originál
Astérix #39: Astérix et le Griffon (Les Editions Albert René, 2021)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 14:46Asterixova dobrodružství #39: Asterix a gryf
    Po dlouhe dobe mi sednul novy Asterix, resp. od nepuvodnich autoru. Vtipne, mile, uderne, navic dobre vyuziva trend soucasnych narazek a neztraci se v minulosti. Opravdu zajimave a skvele zmaknute, ze by svitalo na lepsi casy...
  • Good Games
    Good Games mecenáš21.11.2022 15:31Asterixova dobrodružství #39: Asterix a gryf
    Veľké prekvapenie a najnovší Asterix mi kvalitou pripomenul kultové staré diely. Jasné, nie je to síce až taká nálož vtípkov, ale je to naozaj veľmi príjemný diel, pri ktorom som sa smial nahlas. Pekné zimné prostredie, vydarené vedľajšie postavy, zaujímavá zápletka s gryfom a aj ten humor tu funguje. Veľmi sa mi páčila kresba a celkovo som naozaj spokojný. =►Celá recenzia◄=
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.9.2022 10:29Asterixova dobrodružství #39: Asterix a gryf
    Souhlasím s adevrem, z těch nových věcí je to top, byť Goscinnyho éry to nedosahuje. Každopádně je to scénáristicky násobně dál než věci od Uderza (kreslíř byl mistrovský, ale scénárista bohužel ne). Kresebně super, příběh odsýpá, je tam humor i akce, dobré nápady. Jestli se takhle autoři popasují i s dalšími díly, tak se o Asterixovu budoucnost zatím neobávám.
  • adevr
    Řekl bych, že tohle je zatim nejpovedenější díl z dílny nových autorů. Ale stejně, na Goscinnyho nikdo nemá. Každopádně, tenhle díl je výpravný, jsou v něm i povedené pokusy o humor, a je brilantně nakreslený. Dokonce už i zvířata jsou jako od Uderza, a stromy mají různou velikost. To, že koncovky a konstrukce příběhu je malinko jiná, než staré příběhy Asterixe, je jasné, ale stejně je to mnohem lepší než některé díly co psal Uderzo. Tak uvidíme, tendence se zdá vzestupná, a občasné snahy vnést tam narážky na současnost, no... proč ne. Takže, ve finále jsem vlastně, s novým Asterixem, docela spokojen. A pobavily mě třeba i ty rudé hvězdy na koních. Ale jestli Molotovna přijede Obelixe navštívit, asi už bude mít vzadu na oři, velké bílé Z.