Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Pekelné laserové bombardování tajným vojenským satelitem SOL připravilo Tecua (č. 41) o ruku. Kaneda a Kei mezitím stěží unikli smrti umrznutím v tajné místnosti podzemní základny. Náhodou přitom zachrání tajemného chlapce, který má na dlani číslo 28. Supertajné státní tajemství zvané Akira se konečně zvedá ze svého chladného, ledového hrobu!

Aby se Akiry zmocnili, pouštějí se Nezuovy jednotky a vojenské elity řízené plukovníkem za Kanedou a Kei. A co hůř, i hlava nové náboženské sekty paní Mijako přikáže svému služebníkovi Sasakimu, aby se Akiry zmocnil. Kdo jej tedy nakonec získá? A co bude s Neo-Tokiem, dojde-li skutečně ke katastrofě předpovězené paní Mijako?

Původně vycházelo na pokračování v Young Magazine (No.10/1984 - No.1/1985) od května 1984 do ledna 1985

Scénář
Katsuhiro Otomo
Art
Katsuhiro Otomo
Obálka
Katsuhiro Otomo
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7679-057-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách s přebalem
Formát
179 x 257 mm
Tisk
černobílý s doplňkovými barvami
Váha
554 g
Stran
288
Cena
599 Kč
Originál
Akira #03 (Kodansha Ltd., 1986)
  • Norri
    Norri mecenáš7.11.2023 10:25Akira #03
    Notyvole… To je má autentická reakce na závěr knihy. Ale pojďme od začátku. Akira je vzbuzený a na útěku. Tím se z něj stává míč ve hře, o který usilují hned čtyři týmy najednou. A je to mazec. Čtyři týmy a všichni proti všem. Z Neo-Tokia se stává bitevní pole a celé to připomíná bláznivý akční film. O Akiru se všichni neustále přetahují a vzájemně si jej kradou. Jako by to ani nebyl člověk, ale kus hadru. Bojuje se všemi prostředky a naprosto bez skrupulí. Hodně se mi líbily scény, kde hlavní hrdinové projíždí ukradeným tankem skrze domy se spícími lidmi. Tak trošku drsná komedie, která ale směřuje k nečekanému. Na konci se totiž hodně intenzivně ukáže, o co se vlastně celou dobu hrálo. Kdo je teď padouch a kdo hrdina?
  • martin28
    martin2828.9.2023 18:53Akira #03
    První polovina knihy je přetahovaná o Akiru. Ne že by děj nebyl zajímavý, ale po zběsilém tempu druhé knihy příběh poněkud ztrácí dech. Nevím zda to byl záměr, ale zhruba v polovině příběhu autor pozvolna rozjíždí demolici, která vyústí v destrukci biblických rozměrů. Taková pekla komiks nezažil - Hirošima hadra. Když přimhouřím očko nad Rambo tetičkou a trošku slabším začátkem knihy, mohu říci jen: "vše odpuštěno". 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.1.2023 17:35Akira #03
    Znovu opakuji, že bych taková shrnutí, jaká jsou v úvodech Akiry, velice ocenil v ledasjaké jiné sérii, když se k jednotlivým dílům dostávám v rozmezí měsíců, někdy let. Nyní zde máme velmi dlouhou akční sekvenci, až si člověk říká, zdali by to nešlo všechno dějově trochu zhustit. Nicméně děj se klasicky odvíjí velice svižně, ve všem tom chaosu Akira čtenářsky strhává a odměňuje kyberpunkovou estetikou, rodí se zde brutální kataklyzma, takže to vlastně tolik nevadí.

    Celkový dojem: 70%
  • Fort
    Fort1.1.2023 11:13Akira #03
    Přečteno na jeden zátah, což nevidím vůbec jako plus. Zcela chybí kapitoly, místo kde bych si řekl, tak jo teď jsi odskočím na záchod, dám si něco k snědku, kouknu do telefonu. Přišlo mi to jako seriál Twin Peaks, kdy se řeší všechno jen né hlavní dějová linka. Vůbec jsem nechápal co je ten Akira zač, proč jsou lidi ochotni kvůli němu zbořit části města. Musí to být zbraň hromadného ničení nebo sere zlaté pruty. Nikdo mi neřekne čím je výjimečný, tudíž, ani nevím komu mám fandit. Po přečtení svazku mě bolí kvůli přílišnému zapáleni do četby hlava. Doufám, že na konci většina protagonistů umřela a Akira se nám v příštím svazku rozpovídá a přeživší postavy dostanou prostor taky na spánek.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 14:44Akira #03
    Tady me Akira zacala ztracet a rikal jsem si, ze to silne zavani young adult, ale jeste to slo docist a bohate by mi to tady stacilo i ukoncit. Vic nepotrebuju. Kresba je samozrejme uzasna a urcite neberu autoruv zapal a um, s jakym do Akiry sel. Jenze uz mi to zacina zavanet rutinou a ze je to na jedno brdo.
  • Good Games
    Good Games mecenáš20.10.2022 19:39Akira #03
    Akira si aj tretím dielom udržuje vysoko nastavenú latku série. Táto kultová manga si právom zaslúži všetku tú celosvetovú slávu. Je až neuveriteľné, aké nadčasové je toto dielo, aké dynamické, akú má stále skvelú kresbu a prehľadnú akciu. Neprestávam nad tým žasnúť, ale zatiaľ v sérii nebolo takmer žiadneho hluchého miesta, práve naopak je to tak natrieskané akciou, že pri čítaní nemám čas ani dýchať. Skvelé a teším sa na ďalší diel.=►Celá recenzia◄=
  • Daw8ID
    Daw8ID15.10.2022 15:28Akira #03
    Teta Čijoko se toho rozhodně nebojí! Během čtení jsem měl obavy, jestli to u mě neskončí tento díl jen průměrným hodnocením. Některé části mi přišli zkratkovité, zvláštně navazující na sebe. Nepomáhá tomu ani zběsilá akce, která spíš pocit ztracenosti v ději prohlubuje a kolikrát jsem si musel stránky číst znovu, abych si to v hlavě správně srovnal. Ale co je předvedeno v závěru dílu je něco neskutečného.

    Samozřejmě musím vyzdvihnout úžasnou kresbu, zvlášť v detailních záběrech na architekturu. Ač je akce v tomhle díle utržena ze řetězu, stále je bravurně vyvedená, jen dokáže být nepřehledná. Humoru je tu pomálu, ale když už se objeví, funguje skvěle, což je příjemná změna oproti původnímu svazku, kde mi připadal zvláštní a tlačený na sílu. Jsem opravdu zvědavý, kam nás zavede další díl, respektive díly. Opravdu zvědavý.
13137
Četl/a (52)
123peta, 2Hitman3, 81splinter, alchymista5, Benny, Black Bro, yo, calvin10, charvos, cybern, Darth Raelchi, davidek, Daw8ID, Doppelganger, filemon, filosh, Fort, Franta z Čokolády, Garp, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, house192, James, jeanbaklajean, jh666, Kamoš, Kazumaki, Keno, Le Porello, Light, Lord Baltimore, majer, Mariohurbanek, martin28, me, NecRoman, Nekrokok, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, Osimchin, perak, Poseidon1978, robur31, rockyt, SHORTY, start05, trudoš, xflori01, zgrywus
(129)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, alchymista5, Alfi, BadBoy, Benny, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bubákolog, calvin10, charvos, cobe, cybern, Dali, davidek, Daw8ID, Deckard, deefha, delsemela, DKoscik, Doppelganger, dre, farnhajt, filemon, filosh, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Glumal, GORERATED, herbert, house192, IndyP, invape, JackOneil, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Kamoš, kapicka, Karel Sec, Kareru, KarlosJB, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kinak, Kjon, komik.sx, Kouzelnik7, krvinka56, kubosos, Lamahe, Le Porello, listr, maara, majer, Mamut12, Mariohurbanek, markic, martin28, Marvin, me, Mikei, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Nexis, Noci, o2t2, Onkel 1928, Osimchin, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavouk, pearlxjam, pechna, Pej, Petr, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, raimi, Ricarderon, rockyt, Saran, Satan__666, seneke, SHORTY, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, t0mas, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, Tyfus, valon, VanTom, Velkej šéf, vishnar, Vrenn, Were-chan, worf, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, zgrywus
Chce (14)
Corvus, deadpool, Fida, Himlik, hypermlok, karl173, kisuke93, Madao, Maty48, monty.cl, Nightmare, Olesh, panjosef, Tomasino79
Shání (3)
Corvus, LuckyLjuk, Nightmare