Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Zločinec Two-Face je na první pohled ďábelsky rozdvojený, což Harveymu bolestivě připomíná, jak kdysi konal dobro coby okresní prokurátor v Gotham City… a že byl blízkým přítelem a spojencem Batmana a Jima Gordona.

Jenže po řadě zločinů s tématem dvojky se vrací na scénu jedna hrozivá teroristická organizace. Temný rytíř se musí obrátit s žádostí o pomoc k Two-Faceovi, aby společně odhalili záhadu a zastavili teroristický útok.

Pro Harveyho to představuje šanci rozlousknout případ, který kdysi nedokázal uzavřít… pokud však dokáže udržet svou temnou stránku pod kontrolou. Pokud uspěje, jeho nepravděpodobná spolupráce s Batmanem by se mohla vyplatit a mohl by svůj tragický život obrátit k lepšímu.

Ale pokud o rovnováze mezi dobrem a zlem rozhoduje hod mincí, může se stát cokoliv. Některé jizvy se nezhojí. A spiknutí, po kterém Batman, Gordon a Two-Face pátrají, může pořádně bolet…

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (Vol. 3) #988-993 (září 2018 - listopad 2018)

Scénář
James Robinson
Art
Carmine Di Giandomenico, Stephen Segovia
Ink
Carmine Di Giandomenico, Stephen Segovia
Barvy
Allen Passalaqua, Ivan Plascencia
Obálka
Ivan Plascencia, Stephen Segovia
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-590-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Batman Detective Comics #09: Deface the Face (DC Comics, 2019)
  • radimisko
    Ztráta tváře se skvěle čte jako volné pokračování slavnějšího komiksu Dlouhý Halloween, ale dobře funguje i úplně samostatně. Vedle superhrdinských kopanců a ran pěstí dokonce dojde i na nějakou tu detektivní dřinu. A když zavítáte do Batmanovy jeskyně, můžete si všimnout i pár aut z filmů. Povedená akční detektivka, ve které je Batman vždy o krok napřed.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.10.2022 07:13Batman Detective Comics #09: Ztráta tváře
    Jim Gordon, Harvey Dent a Batman boli kedysi skvelou, vášnivou trojicou, ktorá majstrovským (a najmä radikálne úderným) spôsobom dávala po tlame gothamskému podsvetiu. Tak vehementne, že sa nestačilo čudovať. Harvey Dent na to ako geniálny okresný prokurátor rafinovane šiel cez právo, Gordon so svojím policajným zborom cez silu a ak oboje zlyhávalo, bol nasadený Batman so svojimi partizánskymi metódami, počas ktorých vykonávania nemusel brať ohľad na zákony a siahal po metódach, po akých bežne siahali kriminálnici. Tie krásne a „bezstarostné“ časy sa nenávratne skončili v momente, keď sa z Harveyho po sprostom mafiánskom atentáte stal šialený, nepredvídateľný Two-Face. Už „len“ z toho dôvodu je Ztráta tváře skvelým komiksom, keďže túto trojku opäť dáva dokopy, hoc asi každému je jasné, že to takto nevydrží večne a Harvey sa znova prikloní na stranu zla. Komiks je príjemne komorný a skutočne sa nesie v pochmúrnom, detektívnom duchu. Nie je to práve Sherlock Holmes, ale je fajn, že sa po dlhšom čase neriešia paralelné vesmírny, ani členstvo netopiera v JLA, ale proste „len“ ako nahrbená silueta v neprirodzene dlhom plášti navštevuje miesta činu a analyzuje daktyloskopiu, trasológiu, motívy, teórie. Nakreslené je to adekvátne a pekne, nič šokujúce, ani revolučné, ale ľahký a príjemný nadštandard určite áno. Najmä panoramatické zábery na nočný Gotham sú úchvatné. Samotný scenár nevyráža dych. Očakával som väčší ponor do Harveyho psychiky. I tak si tento komiks ale v mojich očiach zaslúži 4*. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-batman-detective-comics-9-ztrata-tvare-komiks
  • Palebras
    Ztráta tváře je poměrně pohodovým dílem, který sice není ničím originální ale jedná se o umírněný, dobře odsýpající a hlavně při zemi se držící příběh. Rozhodně mě potěšilo, že celý scénář jede na relativně jednoduché zápletce a nemusíme zde příliš řešit různé halucinogenní situace či pitvání se v psychice záporáka nebo Batmana doplněné o tuny filozofických keců a básniček tak, jako v případě hlavní příběhové linky od Kinga. Tady se prostě držíme jakési vyšetřovací linky, která následně přeroste ve spolupráci, aby nakonec vyvrcholila ve finále spojené s nakopáním nespočtu zadků a možná se na konci dočkáme i nějakého toho překvapivého rozuzlení. A nebo možná taky ne. Tečka konec. Nic světoborného ale jelikož Batmanovi vždycky trochu nadržuju, tak po přečtení spokojenost.