Konec světa - sken obálky
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
V křesťanské tradici existovala domněnka, že konec světa nastane roku 1000 n. l. Toto datum se nyní blíží a mniši z Kráteru vědí, že nejde o žádnou povídačku. Konec světa nastane a zdá se, že jej nelze odvrátit. Žoldnéř se nechtěně a na vlastní kůži přesvědčí o tom, co způsobí tuto živelnou pohromu, když se vydá na kdysi velmi vyspělý svět podobný Zemi, který je nyní nehostinný a takřka neobydlený. Avšak na planetě je ještě někdo jiný, zvláštní bytosti, které dříve vládly Zemi, dokud z ní nezmizely. Nové Žoldnéřovo dobrodružství čtenáře zavede již plně do světa sci-fi.

Kromě samotného příběhu obsahuje také ilustrovanou přílohu, jenž čtenáři umožní nahlédnout do autorova procesu tvorby.

Scénář
Vicente Segrelles
Art
Vicente Segrelles
Obálka
Vicente Segrelles
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Jiří Pešek
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
dobrodružný, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7679-245-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 320 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
694 g
Stran
64
Cena
349 Kč
Originál
El Mercenario #08: Año Mil El Fin Del Mundo (Norma Editorial, 1996)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 14:39Žoldnéř #08: Rok 1000: Konec světa
    Konecne se Zoldner hnul z mista a predstavil nam dobrodruzstvi, na ktere jsme cekali predchozich 7 alb. Za me fakt dobry, chci vic! Prava poctiva sci-fi rez.
  • Good Games
    Good Games mecenáš19.10.2022 20:13Žoldnéř #08: Rok 1000: Konec světa
    Zo Žoldnierom je to ťažké, na jednu stranu má séria vždy veľmi kvalitnú maľbu, zaujímavé témy, technológie a kvalitné bonusy. Na druhú stranu však viaceré príbehy trpia naozaj jednoduchými scenármi, ktoré sú v posledných dieloch príliš ukecané a málo dynamické. To je problém aj najnovšieho ôsmeho dielu. Pekná maľba, téma o konci sveta zaujímavá, iná planéta, fajn bonusy, ale je to až príliš pomalé a citeľne chýbajú veľkolepejšie akčné scény. =►Celá recenzia◄=
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.10.2022 06:22Žoldnéř #08: Rok 1000: Konec světa
    „Uvědomíš si, co všechno máš, až když to ztratíš.“ Mám pre túto sériu slabosť. Žiadnej časti som nedal menej ako 4*. Mnohí štvorku kritizujú za scenár. Prekvapuje ma to, Žoldniera totiž jeho najnovšie dobrodružstvo zavádza do radikálne odlišného prostredia, než na aké sme zvyknutí. Bez spoilerov sa o tom nedá baviť, ale je to fakt niečo úplne iné. Miestami som sa cítil pomaly až ako keď som kedysi hlboko do noci ako mariňák prehľadával spustošené priestory v AvP. Séria v osmičke vyráža do vyložene sci-fi motívov, ale vôbec to nevadí, sci-fi a fantasy sa k sebe hodia. Dve nové postavy sa zarážajúco podobajú na dve zo Žoldnierovho „starého“ sveta, ale Segrelles to šikovne vysvetlí, nebojte sa. K tomu tvrdá väzba, samozrejme dych vyrážajúca maľba plná úžasných nápadov, skvelá atmosféra a plno bonusov. Dominuje im 8-stranový komiks o konci sveta odohrávajúci sa v našom reálnom svete (čiže vlastne dostanete dva komiksy v jednom). Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-zoldner-8-rok-1000-konec-sveta-komiks
  • Alfi
    Ako už bolo spomínané, séria Žoldnéř je nádherne kreslená, s bohatým bonusovym materiálom ale s naivným dejom ako zo scifi románu Zlatého veku, t.j. 30tych rokov minulého storočia. Pochopiteľne, s prihliadnutím na realitu to moc zmyslu nedáva, ale je to milý brakový scifi príbeh.
  • adevr
    Díl spíše důležitý pro další pokračování přiběhu, ale líbila se mi ta bonusová povídka o ponorkách.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.9.2022 12:35Žoldnéř #08: Rok 1000: Konec světa
    "Je to takové roztomile naivní, a dobře se na to kouká." Podepisuji kolegu pode mnou, nicméně je fascinující, kterak Segrelles srší velmi originálními a zajímavými nápady, ale umí je dohromady tak vtipně brakově zpatlat dohromady. Podepisuji tedy i louzovo "zbytečné začlenění řecké mytologie".

    Celkový dojem: 50%
  • house192
    A mně se to pořád líbí! Je to takové roztomile naivní, a dobře se na to kouká. Mrzí mě jen slušná várka překlepů, a na přední předsázce otočený obraz.
  • louza
    Po předchozí knize zlepšení o několik tříd, i když to podle titulu vypadá na další krávovinu. Žoldnéř se tu v doprovodu mistra vydá řešit konec světa, který by mohla způsobit planeta z jiné dimense přibližující se k jeho světu. Zní to děsivě, ale pravdou je, že tady je oproti předchozímu zářezu dobře snad úplně všechno. Příběh nejen že oproti poslední knize drží pěkně pohromadě, ale dokonce rozvíjí žoldnéřovo universum a částečně vysvětluje původ lidí v jeho světě. Kromě toho uvádí i svět nový. Ten je plný techniky a sci-fi propriet, jež Segrellovi sedí možná jště více než fantasy. Jediné trochu diskutabilní je zbytečné začlenění řecké mytologie. To si autor mohl odpustit. Jinak se to čte dobře a dobře to i vypadá. Klasické ábíčkovské dobrodrůžo v rukou malířského esa první kategorie.
  • mcleek
    Tak se mi zdá, že tahle série jde dost do kopru. Dnes 50% a je to stejně jako minulý díl scénáristicky dost WTF. Jen ta malba je pořád nádherná... Ach jo...
3129