Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Všechny plány obyvatel Puerto Blanco jsou zmařeny.
Španělé se vylodili na pobřeží pod vedením kapitána de la Loyi!

Obsahuje původní dvě alba série Barracuda, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Baracuda #03: Souboj (Barracuda #03: Duel, 2012)
Baracuda #04: Vzpoury (Barracuda #04: Révoltes, 2013)

Vyšlo jako 19. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)


Scénář
Jean Dufaux
Art
Petiqueux Jérémy (Jérémy)
Barvy
Petiqueux Jérémy (Jérémy)
Obálka
Petiqueux Jérémy (Jérémy)
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jan Havlíček (Gmork)
Redakce
Zbyněk Froněk, Josef Vybíral
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-88098-87-4 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
852 g
Stran
120
Cena
599 Kč
Originál
Barracuda #03: Duel, Barracuda #04: Révoltes (Dargaud, 2012, 2013)
  • Norri
    Norri mecenáš29.5.2023 23:57Barakuda #3, 4
    V druhé knize se komiks moc nezměnil. Nadále je naivní a plný pirátsko-romantických klišé. Přibylo zde žlutých obdélníků, ve kterých je buďto řeč vypravěče, anebo dokončení přímé řeči z předchozího panelu. To je docela nešťastné řešení a na čtenářském zážitků to nepřidá. Některé podivné náhody ve scénáři ani nebudu zmiňovat.

    Kresba je stále pěkná, ale nadále podléhá romantickému ději. Jsou to detaily, které mi na ní vadí. Třeba některé pózy a vlající vlasy, které mi občas připadaly jako z mangy. Anebo to, že všechny ženské mají neustále černě podmalované oči a nikdy se jim to nerozmaže. Tentokrát se našlo pár panelů, které mě příjemně překvapily. Jen je těžké poznat, zda to byla invence scénáristy Dufaxe, anebo výtvarníka Jérémyho. U tohoto dílu jsem si uvědomil, odkud Jérémyho kresbu znám, a to díky oboupohlavnímu obličeji jednoho z hlavních hrdinů. Líbila se mi v Jodorowského sérii Rytíři z Heliopole.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.5.2023 14:41Barakuda #3, 4
    Druhá kniha Barakudy nabírá rychle grády, ke konci knihy jsem si akorát říkal, jestli se toho neděje až moc příliš rychle. Prvky telenovely tu jinak nejsou vůbec na škodu.
  • Alfi
    Alfi4.12.2022 21:44Barakuda #3, 4
    Pokračovanie Barakudy je fajn. Je to síce nerealistický brak a dej je strašná hovadina, ale to od pirátskeho akčného príbehu akosi očakávam, takže za mňa dobré.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2022 09:18Barakuda #3, 4
    V tomhle světě bych si klidně zahrál nějakou adventuru a sváděl lepé děvy... je to vlastně celkem telenovela, ale fajn nakreslená a celkem svižná.

    Celkový dojem: 60%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.9.2022 08:00Barakuda #3, 4
    Belgický scenárista Jean Dufaux (Niklos Koda, Conquistador) mal tento epický pirátsky (?) príbeh fakt dobre premyslený. Síce by som sa čudoval, ak by nemal, napriek tomu isté pochybnosti vinou štartovacej prvej (a predsa len pomalšej) knihy boli na mieste. Našťastie, zbytočne. Ukázalo sa, že každá z (množstva) postáv disponuje zaujímavým príbehom a pozadím (niektoré doslova, hm). V prvej knihe musel autor spomaliť práve preto, aby v druhej dupol na plyn. Všetko sa zauzľuje, stáva sa osudovým a i nudnejšie postavy získavajú na hĺbke, charaktere, uveriteľnosti. Ubudlo erotiky, násilia je plus-mínus rovnako. Nie som si istý, či by som komiks pomenoval Barakuda, pretože máme za sebou už dve knihy (z celkových troch) a pirátska loď pre dej určite nie je zásadnejšia, než ostrov, na ktorom sa odohrá väčšina deja. Neviem sa zbaviť pocitu, že by som radšej čítal komiks, v ktorom by sme sledovali čisto dianie na palube a hľadanie pokladu, ale zas potom by som pre zmenu kritizoval, že je to príliš podobné bombe Dlouhý John Silver. Takže sa zhodnime na tom, že je to dobre tak, ako to je. Mám každopádne mierne pochybnosti o tom, či by nebolo lepšie, ak by komiks disponoval vyšším počtom dielov. Lebo takto nás čaká už len tretia, záverečná kniha a zdá sa mi, že v prvých dvoch sa Dufaux rozohnal natoľko veľkolepo, až si nie som istý tým, či všetko stihne ukončiť v tretej knihe dôstojne a nie rýchloposuvom. Ale zas radšej hutný komiks, než rozdrobený do milióna častí, však? Najmä u ženských postáv som mal občas mierny hokej a to i pri druhom čítaní, keďže väčšina z nich sú štíhle tridsiatničky nejeden raz s červenou farbou vlasov. Nádhernú Jérémyho (Rytýři Heliopole) kresbu k dokonalosti vyťahujú neskutočné farby, takisto od Jérémyho. Nula bonusov, zato skvelá obálka, tvrdá väzba a kvalitný papier. Je určite lepšie, ak takéto komiksy vychádzajú vo veľkých formátoch; v zmenšených by Jérémyho orgie nevynikli. Keďže sa dej odohráva v drvivej väčšine na ostrove, môže vzniknúť falošný pocit monotónnosti. Ale zas je to veľmi pestrý ostrov: tu pláž, tu dedina, tam džungľa s močiarmi, prístav, šermiarske súboje, zrady, krvavé západy slnka, žraloci... Bodaj by viac komiksov bolo takto „monotónnych“.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš16.9.2022 15:03Barakuda #3, 4
    Kresba dobrá, nijak z ní neblázním, ale dobrá. Co se týče příběhu, tak o chlup lepší než minulá kniha.
    Ale pořád mi to přijde jako neuvěřitelný guláš. U některých nápadů a zvratů scénáristy Defauxe jsem to chtěl hned odložit.
    Třetí knihu vynechám, protože je mi naprosto fuk, jak dopadne komiks plný nesympatických postav, kterým do jedné přeju smrt. :(
    Nejspíš nejhorší pirátština, jakou jsem kdy v komiksu četl. Četl jsem jich docela dost a vážně mě nenapadá horši.

  • Dinik
    Dinik15.9.2022 23:39Barakuda #3, 4
    Pokračování Barakudy je příjemné překvapení. První kniha nebyla špatná, ale úplně nenadchla. Druhá kniha přidala plyn a nabízí parádní pirátské dobrodružství se vším všudy. Bavily mě i postavy. Jsem spokojen.
  • Good Games
    Good Games mecenáš15.9.2022 21:15Barakuda #3, 4
    Druhá kniha Barakudy je o úroveň lepšia ako tá prvá! Príbeh totiž dostal výrazne väčšie grády, je akčnejší a veľkolepejší. Máme tu všetko, čo na pirátskych dobrodružstvách máme radi – veľa súbojov, žraloky, hromadné bitky, delá, intrigy, exotické lokácie a nechýba ani ľahká erotika. Je tu veľa postáv, každá má iné ambície a aj napriek tomu je to prehľadné a Jean Dufaux tu naplno ukázal, že prečo ho vo svete považujú za jednu z najväčších komiksových scenáristických hviezd. K tomu perfektná kresba od Jérémyho, ktorý sa tu vďaka veľkolepejším scénam konečne mohol ukázať. Plná paľba! =►Celá recenzia◄=
9127