Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
DOCTOR STRANGE SE VRACÍ NA ZEMI A NACHÁZÍ TAM... DOCTORA STRANGE?!

Mezitím, co se Stephen vydal do kosmu, se přihodilo cosi bizarního – a nevěstí to nic dobrého. Je načase připravit se, vzít situaci pevně do rukou a vybavit se novým arzenálem, protože věc se má tak, že se Stephen Strange stal sám sobě tím nejhorším nepřítelem. A to doslova! A jako by nebyla tahle zvrácená záhada málo, objevuje se padouch ze Strangeovy minulosti a ohrožuje Sanctum Sanctorum způsobem, jaký Stephen ještě nezažil! Už celé měsíce spřádá na pozadí své plány záhadná postava, která Stephena i ostatní mágy oslabuje... a teď konečně spadla klec. Má Strange nějakou šanci proti záhadnému protivníkovi, který ovládá veškerou magii; proti nepříteli, který ho dokáže připravit o všechna kouzla pouhým lusknutím prstů? Přijměte pozvání mezi hvězdné kreslíře a přečtěte si tento monumentální, podivný příběh!

Obsahuje sešity série Doctor Strange (Vol. 5) #6-11 (říjen 2018 - únor 2019)

Scénář
Mark Waid
Art
Daniel Acuña, Jackson Guice (Butch), Andres Guinaldo, Kevin Nowlan, Javier Pina, Jesús Saiz
Ink
Daniel Acuña, Keith Champagne, Jackson Guice (Butch), J. P. Mayer (JP Mayer), Kevin Nowlan, Andy Owens, Javier Pina, Roberto Poggi, Jesús Saiz
Barvy
Daniel Acuña, James Jim Campbell (Angry Jim), Andrew Crossley, Carlos Lopez, Brian Reber, Rachelle Rosenberg, Jesús Saiz
Obálka
Kevin Nowlan
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, městská fantasy, mytologický, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-255-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
416 g
Stran
152
Cena
429 Kč
Originál
Doctor Strange by Mark Waid #02: Remittance (Marvel Comics, 2019)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš27.10.2022 06:23Doctor Strange - Nejvyšší čaroděj #02: Úhrada
    „Nemůžeš pochopit cenu za dosažení nadřazenosti.“ – „Získal jsem lékařský titul. Nějakou představu mám.“ Hoc som dal jednotke 4*, bol som z nej trochu v rozpakoch. Mark Waid nedokázal naplniť očakávania a i keď pripochodoval s pár novými nápadmi (Strange vo vesmíre), napokon s nimi ani zďaleka nepracoval tak detailne, ako mohol. Ale i vďaka šokujúcemu koncu som sa na pokračovanie tešil. Paradoxom je, že v dvojke je twist vysvetlený už krátko po začiatku a navyše strašne banálne, lenže to prekvapivo temer vôbec nevadí, lebo Waid sa do toho konečne oprel a prichádza s prekvapivo veľkým počtom sviežich nápadov a zábavných momentov. Áno, opäť opakuje motív nutnosti platiť za používanie mágie (dokedy ešte?), tentokrát ale (konečne!) pridáva aj niečo vlastné (napr. postavu hlavného účtovníka). Nakreslené je to parádne. Niektoré scenáristické motívy trochu nudné, mnohé iné naopak skvelé. Paradoxne sa mi asi najviac páčili Strangeove „nedôležité“ peripetie s realitnou firmou, ktoré nesúvisia s hlavným dejom, ale krásne dokazujú, že superhrdinovia sú nejeden raz najzaujímavejší nie v nudných akčných oráciách, ale v komorných polohách, ktoré by ste na nich na prvý pohľad nepovedali. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-doctor-strange-nejvyssi-carodej-2-uhrada-komiks
  • instageek_cz
    Úvodem musím přiznat, že Doctor Strange mě celkově moc nebere. Benedict Cumberbatch mi do MCU pořád tak úplně nesedí (byl bych radši za Ewana McGregora, který měl k získání role údajně blízko) a oba jeho sólo filmy z mého pohledu vždy spíše zklamaly. Proto mě příjemně překvapil letošní start Strangeovy komiksové série s podtitulem Nejvyšší čaroděj, který byl parádním a v dobrém slova smyslu brakovým kosmickým dobrodružstvím, kde se mísilo scifi a fantasy.

    V novinkovém pokračování jsem měl potíž s dozvukem tohoto příběhu, jenž se odehrává v sešitech 6–8. Ocitáme se zpátky na Zemi a přišlo mi to zbytečně složité, překombinované (byť čtenáři Strangeovy jiné série, kterou u nás vydává také Crew, možná byli v obraze). A ani se mi zde nelíbila kresba, vypadající jak z komiksů pro děti. Typický jednoduchý mainstream – sice neurazí, ale zároveň ani trochu nenadchne.

    Velký obrat nastane u sešitů 9–10, kdy se kresby ujme Jesús Saiz, který dělal komplet předchozí díl (Napříč vesmírem). To je místy znovu pastva pro oči, jeho styl mě baví. Stejně tak příběh rázem ožil, byl zajímavější, napínavější a mnohem přehlednější. Sešit 11 už zase kreslí někdo jiný, ale celé se to uspokojivě dovypráví. Fajn bonusem jsou závěrečné tři krátké povídky a retro dvoustrana, vše k „desátému výročí“, jak se dozvíme z obsahu knihy. Jenže škoda, že k nim není žádné úvodní slovo, jsou tam prostě hozené jedna za druhou, takže netuším, o jaké desáté výročí šlo, ani žádné další informace.

    Ale jo, asi je mi teď Strange o něco bližší, takže pokud příště dorazí ten, koho na konci slibují, budu chtít být u toho!:)
    Hodnocení: 7/10
  • MEGA
    Super pokračování velmi povedené série. První polovina je plná akce a zvratů, ale to nejlepší dostaneme v druhé polovině. Ta je plná kreativních nápadů a skvěle využívá vedlejší postavy. Všichni kreslíři odvádí dobrou práci a jejich střídání není rušivé. Těším se na další díl.