Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Záhadná Stěna, která rozdělila Sluneční soustavu, je ještě záhadnější, než kdo tušil. Ve skutečnosti se jedná o červí díru, která je schopná ničit celé planety. A také zakřivovat čas; a jestli jste si mysleli, že nic horšího než kosmická válka není, měli byste vidět kosmickou válku s časovými posuny. Eskadra Purgatory, jednotka složená z vyvrhelů, kteří tak tak unikli vojenskému soudu, je poslední nadějí lidstva, protože i když se podařilo zničit generátor červí díry ve vnější soustavě, Společnost industriálních kolonií má v záloze ještě další, a to poblíž Země. Pokud eskadra nezasáhne včas, jsou dny kolébky lidstva sečteny…

Obsahuje původní dvě alba série Universal War One, vydané nakladatelstvím Soleil Productions:
Universal War One #03: Kain a Ábel (Universal War One #03: Caïn et Abel, 2000)
Universal War One #04: Potopa (Universal War One #04: Le déluge, 2001)


Scénář
Denis Bajram
Art
Denis Bajram
Obálka
Denis Bajram
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
akční, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7679-254-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
340 g
Stran
100
Cena
299 Kč
Originál
Universal War One #03: Caïn et Abel, Universal War One #04: Le déluge (Soleil Productions, 2000, 2001)
  • Matio
    Těšil jsem se, ale nechytlo mě to. Ve spleti teorií jsem nenašel příběh.
  • Norri
    Norri mecenáš12.5.2023 23:05Modrá CREW #24 - Universal War One #3, 4
    K prvním dvěma albům v první knize jsem měl nějaké připomínky. Měl jsem je i na začátku třetího alba, ale potom nastal zlom a já jsem nadšený. Třetí album je krásná úvaha nad cestováním v čase a časovými paradoxy. Není to nic nového, ale je to krásně podané.
    Čtvrté album pak pokračuje v akčním příběhu a děj se částečně přesouvá i na Zemi. Konec pak je nečekaný a doslova kulervoucí.
    Neduhy, které jsem vnímal v prvních dvou albech už zde nejsou anebo mi už nevadily. V kresbě není žádná změna, stále je úžasná.
  • VanTom
    Neúmyslně se cestuje časem, takže je nezbytné hodně, hodně (vědecky) vysvětlovat, nechceme přece způsobit paradoxy. Nicméně i bez válečné akce si komiks udržuje slušný spád a poutavost, jen občasné topornosti dialogů ani charakterů se nezbavil.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš29.11.2022 09:23Modrá CREW #24 - Universal War One #3, 4
    Skvelé pokračovanie výbornej jednotky. Temné (už vizuálom, ale samozrejme aj scenárom, najmä ku koncu) a dospelé európske sci-fi. Fantasticky nakreslené, ale tiež napísané. Prvý diel disponoval pomalším tempom, aby sme sa stihli postavám dostať pod kožu, takže v dvojke sa už môže prejsť do epicentra akcie. Nečakajte však akčnú bombu, v tomto prípade slovo akcia znamená skôr zvraty, twisty, nečakane momenty a šokujúce omračujúce posledné strany (ktoré však vydavateľstvo „šikovne“ vykecalo na zadnom obale v rámci reklamy na trojku alias záver série). Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-universal-war-one-3-4-komiks
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 14:54Modrá CREW #24 - Universal War One #3, 4
    Jedine, co snad kvituju je, ze se autor drzi sveho kopyta a aspon ho umne rozsiruje a zakoncuje. Byt po svem, a ne zcela stastne, ale aspon to mu lze uverit. Kresli to dobre, ale bohuzel mi cely pribeh prijde jako zpatlanina, ktera chce strasne moc sdelit, ale chybi mu de facto prostor. Stred.
  • Good Games
    Good Games mecenáš15.11.2022 19:16Modrá CREW #24 - Universal War One #3, 4
    Universal War One dokazuje aj druhou knihou, že sa jedná o naozaj kvalitné sci-fi. Silný príbeh a výrazné postavy sú hlavnými kladmi tejto série. Nečakajte od toho Star Wars, o veľkolepú akciu tu naozaj nejde. Celé je to komornejšie, ľudskejšie a prekvapivo inteligentné. =►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.10.2022 16:37Modrá CREW #24 - Universal War One #3, 4
    Série si drží napínavost i celkem poctivé hrátky s kvalitními sci-fi náměty. Baví mě to a jsem zvědav, kde to všechno nakonec vyústí.

    Celkový dojem: 80%
  • trudoš
    trudoš editor9.10.2022 11:40Modrá CREW #24 - Universal War One #3, 4
    „Ti maniaci! Oni to celé smetli z povrchu země! Bůh je zatrať, ať jdou všichni k čertu!“
    Citát vypůjčen z jiného kousku na poli science fiction, ale skvěle vystihující mé bezprostřední dojmy po dočtení třetí a čtvrté části komiksové space opery Universal War One. Denis Bajram působí zpočátku nesměle, když dává čtenáři i postavám vydechnout v intermezzu, točícím se kolem problematiky časového paradoxu. Hned nato se však rozjede další dobrodružství skupiny vyvrhelů, zachraňujících matičku Zemi před totální zkázou. Všechno je přitom pohodové, zábavné, legrační… až pak najednou není.
    Troufám si říct, že právě kvůli nezvyklým zvratům jsou mé pocity z téhle série tak silné. On totiž vývoj událostí odpovídá často realitě víc, než by se jednomu líbilo. A třebaže vyprávění nahrává patosu té nejvyšší kvality, zůstává autor pokorně při zemi, aby tak podtrhl obyčejnost lidí, jež v příběhu tvoří dějiny. Minulé, současné i budoucí. Tohle se mi vážně líbilo moc a jsem zvědav, co příště přinese finále.
  • louza
    Pokračování první knihy ve stejných a lepších kolejích. Opět pěkná práce s charaktery, opět čtivé. A i základní linie příběhu je krásně vypointovaná. Autor dokonce zvedá téma časoprostorového kontinua a přichází s tezemi, které by mohly být zajímavé i z vědeckého hlediska. Každopádně skvělý komiks, který svou laťku nejen drží, ale snad jí s postupujícím dějem i zvedá. Paráda. Lepší čtyři hvězdy.
  • davidek
    Trochu ukecané, hlavně ve 3. sešitu, ale velký nadprůměr. Nejvíc mě bavilo, jak spousta věcí, které mi přišly divné, nedořečené nebo vyloženě slabé v 1. a 2. sešitu, tady do sebe zapadly a ukázalo se, že jsou součásti velmi promýšlené sci-fi zápletky. Jedna z nejlepší Modrých krví.
  • P.G.
    P.G. mecenáš28.9.2022 20:00Modrá CREW #24 - Universal War One #3, 4
    Ho ho ho! To už je jiné kafe oproti předchozím dvěma dílům! Akce pěkně šlape, žádná na první pohled viditelná vata a mnohem, mnohem lepší atmosféra space-dobrodružství! Dokonce jsem se musela podívat, jestli to napsal stejný autor! :D Tohle je dobrý příslib před velkým finále.
    P.S. Nechci spoilovat, tak jenom řeknu, že naznačené neotřelé řešení onoho (censored) paradoxu jako by z oka vypadlo jednomu našemu filmovému projektu (censored). A to se mi líbí!
  • Mvelou74
    Výborná kresba a příběh.
113091
Četl/a (69)
2Hitman3, 2scha, BadBoy, Balů103, ben_bella, Black Bro, yo, Bubákolog, calvin10, Cemino, chcita, Cinema Ranger, Const.ex, Darth Raelchi, davidek, Dinik, flipflop, Fox01, Garp, George Walker Bush, Good Games, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Jahunda, James, Jay-jay, KdG, Keno, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, Librarian, Light, majer, Martinb, Marty_von_Shit, Matio, Mercurio, mineralk, monte walsh, MP, Mvelou74, NecRoman, Nexis, Norri, oleav, paulmuaddib, PeNNy, perak, petad, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, radimisko, Sikk, start05, t0mas, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, VanTom, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(129)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, ben_bella, Berry669, binnmode, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, cobe, Const.ex, davidek, Davispear , Deckard, delsemela, fel68, filemon, Final, flipflop, Fox01, Future-Death, Georgíno J., gezic, guseppe, herbert, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, James, Jay-jay, Joshua_T, kapicka, Kapis, Karel Sec, KdG, Keno, KOWE, kucik, Lachvos, Lamahe, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lord Baltimore, LuckyLjuk, majer, Mamut12, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mineralk, Mitak, mkolar, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Nexis, Norri, o2t2, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petad, petrSF, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, Raido26, Ricarderon, Saran, seezeethree, SickNail, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, trudoš, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, worf, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (16)
Blair, CSE_AC/DC, Darker, Draco nobilis, Greyman, hahahoho, Kamoš, Keenkeen, Matthew, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, S313, skepsi, Yefery
Shání (4)
CSE_AC/DC, GeorgeeW, Nightmare, Tomate