Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Liga spravedlnosti se poprvé dala dohromady před několika lety, aby zabránila Darkseidovi a jeho paradémonům ovládnout Zemi. Nyní Darkseid z této planety opět udělá válečnou zónu a Země se stane frontovou linií v jeho bitvě s Anti-Monitorem, jednou z nejničivějších a nejmocnějších bytostí, jaké kdy byly stvořeny.

Wonder Woman, Superman, Batman a ostatní členové Ligy spravedlnosti spolupracují s Misterem Miraclem ve snaze zabránit krveprolití, jenže když do války vytáhnou dvě nezastavitelné mocnosti zla, ani ti nejmocnější hrdinové světa nemusejí stačit na to, aby zachránili svět!

Obsahuje sešity série Justice League (New 52) #40-44 (duben 2015 - září 2015) a příběh z Divergence FCBD Special Edition #1 (květen 2015)

Scénář
Geoff Johns
Art
Jason Fabok, Phil Jimenez, Dan Jurgens, Scott Kolins, Kevin Maguire, Jerry Ordway
Ink
Jason Fabok, Phil Jimenez, Scott Kolins, Kevin Maguire, Jerry Ordway, Scott Williams
Barvy
Brad Anderson, Alex Sinclair
Obálka
Brad Anderson, Jason Fabok
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-600-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 13 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
176
Cena
499 Kč
Originál
Justice League #07: Darkseid War Part 1 (DC Comics, 2016)
  • hroubek
    Moc dobrý mainstreamový komiks. Scénárista Geoff Johns se s námi nemazlí, a hned v prvním sešitu vysvětlí, jak celý DC svět, vesmíry, a další věci fungují. Tímto sešitem naznačí, o co se bude v nejnovějším eventu hrát. Nebude se zachraňovat naše planeta, a ani náš vesmír, a ani multiverse. Bude se zachraňovat úplně všechno. Nebude to poprvé, ale mohlo by to být naposledy. Pokud naši hrdinové selžou. Johns tu rozjede několik zajímavých zápletek a linek, a pokud se nevyznáte ve světě DC, tak je dost velká šance, že budete tápat, a samotný scénárista nám to vůbec neulehčuje. Johns se snaží některé věci vysvětlovat, ale i tak si je nějak vědom toho, že už nemá tolik prostoru, aby vysvětloval věci, které nejsou pro hlavní děj tak podstatné. Všechny tyhle zajímavé detaily a propracovanosti musí jít stranou, a čtenář to musí přijmout a případně si zbylé informace najít v jiných komiksech nebo na internetu . Prakticky se celý příběh točí kolem Ligy spravedlnosti a záporáků. Všechno ostatní kolem prostě v tenhle moment je nepodstatné. Svým způsobem je to velká škoda, ale na druhou stranu chápu, proč to takhle Johns napsal. Samotný příběh je nadupaný, má super moment, parádní dialogy a končí velkým zvratem. Už teď se moc těším až budu mít v ruce druhý díl, abych věděl jak to celé skončí a jestli se to povede Johnsovi ukočírovat, aby to celé dávalo nějaký smysl.
  • Palebras
    Darkseid se rozhodne rozdat si to tváří tvář s Anti-Monitorem a jako bojiště si zcela překvapivě a nečekaně vyberou naši planetu. Proti nim se postaví celá škála klaďasů a v sázce není nic menšího než zničení země a celého vesmíru. No a jak jsme už zvyklí, celé je to zabalené do obrovsky explozivního balení obsahující navíc perfektní kresbu a výborně nastolené tempo vyprávění. Johns už svými minulými díly jasně dokázal, že má celou sérii pevně v ruce a jedná o prvotřídní záležitost. Jelikož jde v tomhle případě o první část, tak nezbývá než doufat, že druhá dorazí co nejdříve.